Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#22959 Re: Vanhoillislestadiolainen liike pyytää anteeksi hyväksikäytön uhreilta

24.10.2013 16:30

#22952: - Vanhoillislestadiolainen liike pyytää anteeksi hyväksikäytön uhreilta

 

Huomatkaapa, ettei SRK millään tavoin pahoittele omaa toimintaansa. Se vain sanoo kaikesta pahasta yleisellä tasolla, että "liikkeessä on...". Olisikohan SRK:lla aihetta pahoitella myös omaa toimintaansa, kun se on laiminlyönyt uhreja, vähätellyt ongelmia ja vaiennut niistä ja jopa vaientanut ja kohdellut kaltoin niitä, jotka näistä ongelmista ovat SRK:lle kertoneet jo vuosia sitten? Mielestäni olisi.

SRK käyttää mielellään valtaa, mutta vastuu siirretään aina näiltä miehiltä pois, määrittelemättömille yksittäisille puhujille ja yleisesti paikallisille rauhanyhdistyksille.

 

 

Vastaukset


Vieras

#22960 Kirkosta eroaminen viimeisen kuukauden aikana

2013-10-24 16:35:40


Vieras

#22961 Re: Re: Vanhoillislestadiolainen liike pyytää anteeksi hyväksikäytön uhreilta

2013-10-24 16:41:14

#22959: - Re: Vanhoillislestadiolainen liike pyytää anteeksi hyväksikäytön uhreilta

Vanhoillislestadiolaisessa liikkeessä ei enää nykyisin ole puhujina tai johtotehtävissä ihmisiä, jotka ovat syyllistyneet lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, vakuuttaa Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen johtokunnan puheenjohtaja Olavi Voittonen.

Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen johto myöntää tehneensä virheitä lasten seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyssä.

Johtokunnan puheenjohtajan mukaan asian laajuutta ei aluksi ymmärretty. Laajuus ja vakavuus tulivat Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistys SRK:lle lopulta järkytyksenä.

Johtokunnalta kysyttiin, aikovatko he kantaa vastuuta virheistään. Johtokunnan mukaan siitä päättää liikkeen vuosikokous.

Vanhoillislestadiolaisten johto piti tänään tiedotustilaisuuden Oulussa.

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/kotimaa/3847/vanhoillislestadiolaiset_hyvaksikayttajia_ei_enaa_puhujina