Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #22966 Re: Katse moraalin ytimeen...

24.10.2013 18:45

#22965: res.matr. - Katse moraalin ytimeen...

 

Ei ainakaan mulle ole sama,  enkä usko että monelle muullekkaan naisihmiselle eritoten,  se kuinka siellä rauhanyhistyksellä kohdellaan näissä asioissa lapsia, nuoria ja naisia.  Kyllä se on satuttanut vierestä katsoa.  Ei nyt kovin läheltä,  mutta  erityisesti tuo raskas ikuinen jaksaminen,  kun voimia ei enää kertakaikiaan ole,   ja lapsissa on työtä ja lisää tulee.  

Armoton suhtautuminen ulkopuolella oleviin. (eivät muut uskovaiset ole mitään oikeita uskovaisia,  heitä ei rauhanyhdistyksen ulkopuolella  kertakaikkiaan ole!)  Siksi meillä ei ole mitään sanomista niihin asioihin. Ja hyväksikäyttötapaukset aivan oma luokkansa vielä.

Tv:ssä kerran joukko lestadiolaisia pohti näitä kysymyksiä.  Siinä toisaalta tuotiin kokemus siitä,  että muut liikkeessä tahdotaan maalata samalla värillä kuin nämä hyväksikäyttäjät,  ja  tahtovat siksi erottautua tuosta sakista kauas.  Sehän on ymmärrettävää.  Mutta liikkeenä olisi tietysti myös näytettävä miten otetaan vastuu oman organisaation reagoimisesta asiaan.  Ja että anteeksiantoa ei missään tapauksessa edellytetä hyväksikäytön kohteilta vaan asiat tuodaan valoon, ja   myös juridisen vastuun piirii.   Jotakin tämmöstä.

Samoin kuin katolisen kirkon kohdalla,  hyväksikäytön ja salailun syvemmät juuret kaipaavat...       siinä onkin miettimistä,  mitä?