Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

res.matr.

#22965 Katse moraalin ytimeen...

24.10.2013 18:13

Aika jännää havaita, että ne muuten niin kärkkäät ja äänekkäät homojen , homouden vastustajat tällä palstalla ja sen niin valmiit tuomitsijat täällä...ovatkin nyt yllättäen aika hiljaisia,kun puhutaankin vanhoillis-lestadiolaisten piireissä ilmenneistä lasten hyväksikäyttötapauksista....Missähän se ´kunnon moraalinvartijan ´valpas asenne ja huomiokyky nyt lepäilee ja miksi se on on kääntänyt katseensa pois aina näistä todella tapahtuneista asioista ja tapauksista ,kuten nyt siis tämä(-kin). Homot täällä kyllä osataan syynätä oikein sisuskaluja myöten ja arvioida homouden aiheuttamat uhat perheinstituutiolle,yhteiskunnalle ja vaikka mille,mutta annas olla kun tuleekin jotain todellista mediassa esille joltain aivan muulta taholta,(niinkuin nyt tässä tapauksessa vanhoillis-lestadiolaisten piiristä) niin siihen ollaan kai jo niin totuttu,ettei siitä olekaan mitään sanottavaa, Korkeintaan vain, että:"Katos vaan!Siellä oli taaskin semmoinen tapaus.Kaikkea sitä sattuukin-no onhan näitä ollut, pidetään me vaan huoli omista asioistamme..."

Vastaukset


Vieras

#22966 Re: Katse moraalin ytimeen...

2013-10-24 18:45:04

#22965: res.matr. - Katse moraalin ytimeen...

 

Ei ainakaan mulle ole sama,  enkä usko että monelle muullekkaan naisihmiselle eritoten,  se kuinka siellä rauhanyhistyksellä kohdellaan näissä asioissa lapsia, nuoria ja naisia.  Kyllä se on satuttanut vierestä katsoa.  Ei nyt kovin läheltä,  mutta  erityisesti tuo raskas ikuinen jaksaminen,  kun voimia ei enää kertakaikiaan ole,   ja lapsissa on työtä ja lisää tulee.  

Armoton suhtautuminen ulkopuolella oleviin. (eivät muut uskovaiset ole mitään oikeita uskovaisia,  heitä ei rauhanyhdistyksen ulkopuolella  kertakaikkiaan ole!)  Siksi meillä ei ole mitään sanomista niihin asioihin. Ja hyväksikäyttötapaukset aivan oma luokkansa vielä.

Tv:ssä kerran joukko lestadiolaisia pohti näitä kysymyksiä.  Siinä toisaalta tuotiin kokemus siitä,  että muut liikkeessä tahdotaan maalata samalla värillä kuin nämä hyväksikäyttäjät,  ja  tahtovat siksi erottautua tuosta sakista kauas.  Sehän on ymmärrettävää.  Mutta liikkeenä olisi tietysti myös näytettävä miten otetaan vastuu oman organisaation reagoimisesta asiaan.  Ja että anteeksiantoa ei missään tapauksessa edellytetä hyväksikäytön kohteilta vaan asiat tuodaan valoon, ja   myös juridisen vastuun piirii.   Jotakin tämmöstä.

Samoin kuin katolisen kirkon kohdalla,  hyväksikäytön ja salailun syvemmät juuret kaipaavat...       siinä onkin miettimistä,  mitä? 



Vieras

#22975 Re: Katse moraalin ytimeen...

2013-10-24 19:34:41

#22965: res.matr. - Katse moraalin ytimeen...


"homouden vastustajat tällä palstalla ja sen niin valmiit tuomitsijat täällä".......Ovat adressin kannattajia ja homot ja kannattajansa ovat adressin vastustajia, siitähän tämä vastakkain asettelu.
Lasten hyväksikäyttö ei ole hyväksyttävää missään, milloinkaan. Yleinen mielipide pakottaa kyllä SRK:ssa käsittelemään tämän, he varmaankin liikkeen sisällä hoitavat asiaa. En ole seurannut, onko Ev.lut papit ja piispat ottaneet asiaan kantaa.

Muuten, en tuomitse homoja  ja tiedät kyllä miksi... puolustan vain adressin asiaa ja perusteluja uskovana olen minäkin esittänyt.


Vieras

#22985 Re: Katse moraalin ytimeen...

2013-10-24 21:11:41

#22965: res.matr. - Katse moraalin ytimeen...

Hei

Täällä pitäisi esittää itse kunkin teeman mukaisesti mielipiteensä miehen ja naisen avioliiton ehdottamasta ja yksiselitteisestä välttämättömyydestä. Joriskaa muut asianne muilla palstoilla. Kun ei taideta yltää totuuden puhumiseen, niin puhutaan asian vierestä tai muuten vaan pieksetään suuta.