Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#24886 Re: Re: Anteeksipyynnöstä

17.11.2013 12:10

#24884: - Re: Anteeksipyynnöstä

 

Netissä nimettöminä julkaistujen törkykirjoitusten nimetön anteeksipyyntely ei vakuuttaisi edes keskitason maanaja-saarnaajaa, jonka vuosiansiot ovat vain noin 75 000 euroa.

 

 

Vastaukset


Vieras

#24915 Re: Re: Re: Anteeksipyynnöstä

2013-11-17 19:25:15

#24886: - Re: Re: Anteeksipyynnöstä

 

Kohtasin kotikaupunkimme perinteisessä kauppahallin käytävässä tänään ihmisen, jonka kotiseutu oli Lestadiolaisuuden syvillä alueilla Pohjoispohjanmaan seuduilla,  sen tarkemmin mainitsematta.

Ehkä olen vähän kevyensorttisesti suhtautunut,  tai en riittävän painokkaasti näihin hyvksikäyttöjuttuihin,  kuin on puuttunut sen henkilökohtainen kosketus asiaan.

Jotta  etelänpänä asuvat vähän saisivat käsitystä asiasta,  kerron kaksi esimerkkiä. Paljonko näissä on "sokeria päällä"  - on mahdoton sanoa.

Eräs perheenisä antoi tytärtensä ymmärtää,  että ensilemmen ottaminen on isän asia,  seurauksena lähes koko sisarussarjan todennäköinen sairastuminen,  ainakaan koskaan eivät työmarkkinoille selvinneet.


Toinen esimerkki oli synnytyksistä. Oulun synnytyslaitoksella oli perheen äiti  juuri edellisenä päivänä synnyttänyt,  kun perheenisää odotettiin vieraisille.  Äiti vetosi kätilöön,  joka oli tuttu:"Älä sitte jätä meitä kahden"  No kätilö ajatteli,  ettei hän nyt voinut jäädä siihen kuitenkaan ja läksi,  mutta jätti oven raolleen, ja kun palisi näki että touhu oli käynnissä.   Tämä menee kyllä niin yli,  että ei voi kuin ...?


Tuon keskustelun jälkeen kyllä sanoisin,  että herätysliiketasollakin on kyllä käytävä asiankimppuun uhrien aseman takia,  he eivät voi parantua ainakaan näin inhimillisesti katsottuna,  jollei suuremmassa mittakaavassa myös käsitellä näitä asioita.   
Mutta,  miten se tehdään,  onkin jo toinen asia.  Se,  että asia revitellään lehdistössä ei ollenkaan sitä kyllä taida hoitaa.  Miksei tietyissä rajoissa.  Ihanteellisinta olisivat varmasti suuret yhteiset kokoontumiset,  joissa voidaan sekä koko herätysliikettä koskien,  että  vertaistukea saaden ja antaen jakaa  vaikea historia, ja päästä paranemisen ja eheytymisen alkuun.
Mutta minunkaan mielestäni kaikkien uskovien ei tarvitse sitä päällensä ottaa.  Koska nythän on kyse uskon vihollisista.  Mutta esim synninpäästökäytäntöjen tarkistus on välttämätön ja palaaminen Raamattuun koko avainten vallan asiassa yhtälailla. 
Mutta se ei missään tapauksessa  riitä,  vaan tarvitaan myös sellaista uskonpuhdistus-prosessiin verrattavaa laajaa ja pitkäaikaista  hengellisten perusteitten sekä opinkohtien ja seurakunnallisten käytäntöjen läpikäymistä,  jossa  päästään todella pureutumaan  luihin ja ytimiin,  ja että niihin  tulee muutosta.   

Takaisin raamattuun siis!