Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#24901 Re: Re: Re: Re: Kiinnittymisen malli ja sukupuolisuutemme salat

17.11.2013 18:01

#24896: - Re: Re: Re: Kiinnittymisen malli ja sukupuolisuutemme salat

Lesbian Mothers, Gay Fathers, and Their Children:
A Review
FIONA TASKER, Ph.D
School of Psychology, Birkbeck College University of London, London, United Kingdom

Vieras

#24902 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

17.11.2013 18:03

#24898: Rakkaus ja Pyhyys - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Voi ihmisparka, riivaajat elämässäsi vielä riehuvat. Voisitko jo höllätä ja palata nykyaikaan, ei ole riivaajia näillä nurkilla näkynyt.


Vieras

#24903 Re: Re: Re: Re: Kiinnittymisen malli ja sukupuolisuutemme salat

17.11.2013 18:10

#24896: - Re: Re: Re: Kiinnittymisen malli ja sukupuolisuutemme salat

Nontraditional Families and Childhood Progress Through School

http://muse.jhu.edu/journals/demography/summary/v047/47.3.rosenfeld.html

ei tartte itkeä liian pienestä otoksesta!


Vieras

#24904 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

17.11.2013 18:28

#24874: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:


Niin oudolta kuin saattaakin tuntua,   Jumalan rakastaminen on mahdollista.   Jopa tunteen tasolla.
Mutta täytynee vähän patteria ladata,  ennenkuin yrittääkään.





Vieras

#24905 Re: Re: Re: Osa 2: Mutu ja tiede, homotutkimuksesta vielä

17.11.2013 18:41

#24880: - Re: Re: Osa 2: Mutu ja tiede, homotutkimuksesta vielä



Olen kyllä aikoinaan joutunut toteamaan ainakin kahden,  voisin sanoa identiteetiltään homoseksuaalin ihmisen jollakin tavalla erikoisen moraalise ulkokuoren olemassaolon suhteessa muuhun maailmaan.  sille ei ainakaan ole ominaista avoimuus ja heittäytyminen totuudellisuuteen.  Vaan pikemminkin oman sydämen todellisuuden  ja siihen liittyvän alueen selkeä kätkeminen ja jonkinmoinen peli tuossa ulkomaailman ja oman maailman rajamailla.  Itseasiassa olen aika vähän sitä pohtinut.  Mutta aikoinaan,  se oli kieltämättä ensimmäinen kerta kun kohtasin tällaista asetelmaa,  ja siinä ei minusta  kaikki ollut aivan kohdalllaan.  Se tuntui jotenkin sellaiselta pelaamisen maaperältä.



Vieras

#24906 Re: Re: Re: Re: Osa 2: Mutu ja tiede, homotutkimuksesta vielä

17.11.2013 18:44

#24905: - Re: Re: Re: Osa 2: Mutu ja tiede, homotutkimuksesta vielä

Olen kyllä aikoinaan joutunut toteamaan ainakin kahden,  voisin sanoa identiteetiltään heteroseksuaalin ihmisen jollakin tavalla erikoisen moraalise ulkokuoren olemassaolon suhteessa muuhun maailmaan.  sille ei ainakaan ole ominaista avoimuus ja heittäytyminen totuudellisuuteen.  Vaan pikemminkin oman sydämen todellisuuden  ja siihen liittyvän alueen selkeä kätkeminen ja jonkinmoinen peli tuossa ulkomaailman ja oman maailman rajamailla.  Itseasiassa olen aika vähän sitä pohtinut.  Mutta aikoinaan,  se oli kieltämättä ensimmäinen kerta kun kohtasin tällaista asetelmaa,  ja siinä ei minusta  kaikki ollut aivan kohdalllaan.  Se tuntui jotenkin sellaiselta pelaamisen maaperältä.


Vieras

#24907 Re: Re: Re: Re:Uudissanailua...

17.11.2013 18:50

#24897: Virgo92 - Re: Re: Re:Uudissanailua...

New Study Links Homophobia with Homosexual Arousal
Sori Virgo92 Tää vastaus ei ollut sinulle! En tiedä mitä tapahtui koska vastasin aivan eri kirjoitukseen! No, sattuuhan sitä. Vika minun!

Vieras

#24908 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

17.11.2013 18:51

#24883: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:



Hei,  olen kaikenaikaa ajatellut keskustelustanne,  että siinä taitaa olla tuttu asetelma:  aidasta ja aidan seipäistä.  Mutta ystävät  rakkaat,  se todenäköisesti  johtuu tästä adressitilanteesta,  ja kieppumisesta tämän aiheen kimpussa.  Uskoisin,  että monelta uskovaiselta tulisi todellinen ylistyslaulu Jumalan sulasta rakkaudesta  kaikesta hyvyydestä,  jos olisimme puhumasssa vaikka mistä muusta asiasta maailmassa.

Toisin sanoen tässä yhteydessä tuppaa tulemaan aikalailla  lakihenkisyyteen kallistuva näytös meidän uskonelämämme sisällöstä,  vai mitä olette mieltä?  Kuitenkin niin moni on löytänyt juuri   Rakkauden Herran  ja jopa rakastunutkin häneen.  
Lähimmäisemme ei ehkä kuitenkaan ole koskaan sitä balsamia kokenut.  Siksi älkäämme unohtako, että häntäkin varten se on olemassa.  



Vieras

#24909 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

17.11.2013 19:02

#24885: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

 

Hei!  siellä tuntuu tietoa olevan,  eivätkös  Kuningasten kirja ja Aikakirja olekkaan historiakirjoja ?



Vieras

#24910 YK:n avioliitto-artikla suojelee perinteisen avioliiton määritelmää

17.11.2013 19:09

YK:n Ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen 16. artiklassa - ”joka perustavalla tavalla ilmaisee länsimaista oikeusajattelua, oikeustajua ja käsitystä ihmisoikeuksien sisällöstä – määritellään ihmisoikeudeksi nimenomaan niin sanotun perinteisen heteronormatiivisen ja monogaamisen avioliiton solmiminen ja perinteisen perheen perustaminen. Avioliiton solmiminen ja perheen perustaminen liittyvät toisiinsa juuri siksi, että avioliitto perustuu kahden vastakkaisen sukupuolen edustajan kokonaisvaltaiseen toisiinsa liittymiseen, joka mahdollistaa orgaanisesti lasten hankkimisen eli perheen muodostumisen.

Artiklan mukaan tällainen perinteinen perhe on ”yhteiskunnan luonnollinen ja perustava ydinosa...” ja juuri tällaisena valtion tulee perhe-instituutiota suojella ja tukea. Ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen avioliitto-artikla ei anna minkäänlaista oikeutusta radikaalin feminismin, homoseksuaalisuuden hyväksymisen ja perinteisen avioliiton ohjelmallisen hylkäämisen agendalle.” http://www.patmos.fi/blogi/?entityId=626

Vieras

#24911 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

17.11.2013 19:12

#24902: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Voin vakuuttaa että pahat henget ovat todellisia vielä tänäkin päivänä. Olen kuullut pahan hengen puhuvan aivan keskellä päivää, sanoen : "Olisiko Jumala luonut ihmisen jos ei olisi voinut kuolla ristillä?" Tämä kiusaava, Jumalan rakkautta ja Sanaa kyseenalaistava kysymys esitettiin minulle keväällä 1997, paikka oli Savonlinnan Kristillinen Opisto. Olin tästä hyökkäyksestä täysin yllättynyt, en todellakaan odottanut mitään tällaista. Ilmeisesti kysymyksen tarkoitus oli hämmentää mieltäni. En vastannut mitään tähän kysymykseen.

 

 

 

 

 

 

 

 


Vieras

#24912 Re: YK:n avioliitto-artikla suojelee perinteisen avioliiton määritelmää

17.11.2013 19:19

#24910: - YK:n avioliitto-artikla suojelee perinteisen avioliiton määritelmää

UN Secretary-General message at Human Rights Council

http://www.youtube.com/watch?v=qtxU9iOx348

Desmond Tutu: Rather Going To Hell Than Worshipping Homophobic God

http://www.youtube.com/watch?v=-70e9QkTC9A


Vieras

#24913 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

17.11.2013 19:20


Vieras

#24914 Re: YK:n avioliitto-artikla suojelee perinteisen avioliiton määritelmää

17.11.2013 19:25

#24910: - YK:n avioliitto-artikla suojelee perinteisen avioliiton määritelmää

Täyttä potaskaa! Ei YK.n julistus vaan sinun kirjoituksesi...ai tais olla Patmoksen ja niittenhän mielipide ja Agenda tiedetään!


Vieras

#24915 Re: Re: Re: Anteeksipyynnöstä

17.11.2013 19:25

#24886: - Re: Re: Anteeksipyynnöstä

 

Kohtasin kotikaupunkimme perinteisessä kauppahallin käytävässä tänään ihmisen, jonka kotiseutu oli Lestadiolaisuuden syvillä alueilla Pohjoispohjanmaan seuduilla,  sen tarkemmin mainitsematta.

Ehkä olen vähän kevyensorttisesti suhtautunut,  tai en riittävän painokkaasti näihin hyvksikäyttöjuttuihin,  kuin on puuttunut sen henkilökohtainen kosketus asiaan.

Jotta  etelänpänä asuvat vähän saisivat käsitystä asiasta,  kerron kaksi esimerkkiä. Paljonko näissä on "sokeria päällä"  - on mahdoton sanoa.

Eräs perheenisä antoi tytärtensä ymmärtää,  että ensilemmen ottaminen on isän asia,  seurauksena lähes koko sisarussarjan todennäköinen sairastuminen,  ainakaan koskaan eivät työmarkkinoille selvinneet.


Toinen esimerkki oli synnytyksistä. Oulun synnytyslaitoksella oli perheen äiti  juuri edellisenä päivänä synnyttänyt,  kun perheenisää odotettiin vieraisille.  Äiti vetosi kätilöön,  joka oli tuttu:"Älä sitte jätä meitä kahden"  No kätilö ajatteli,  ettei hän nyt voinut jäädä siihen kuitenkaan ja läksi,  mutta jätti oven raolleen, ja kun palisi näki että touhu oli käynnissä.   Tämä menee kyllä niin yli,  että ei voi kuin ...?


Tuon keskustelun jälkeen kyllä sanoisin,  että herätysliiketasollakin on kyllä käytävä asiankimppuun uhrien aseman takia,  he eivät voi parantua ainakaan näin inhimillisesti katsottuna,  jollei suuremmassa mittakaavassa myös käsitellä näitä asioita.   
Mutta,  miten se tehdään,  onkin jo toinen asia.  Se,  että asia revitellään lehdistössä ei ollenkaan sitä kyllä taida hoitaa.  Miksei tietyissä rajoissa.  Ihanteellisinta olisivat varmasti suuret yhteiset kokoontumiset,  joissa voidaan sekä koko herätysliikettä koskien,  että  vertaistukea saaden ja antaen jakaa  vaikea historia, ja päästä paranemisen ja eheytymisen alkuun.
Mutta minunkaan mielestäni kaikkien uskovien ei tarvitse sitä päällensä ottaa.  Koska nythän on kyse uskon vihollisista.  Mutta esim synninpäästökäytäntöjen tarkistus on välttämätön ja palaaminen Raamattuun koko avainten vallan asiassa yhtälailla. 
Mutta se ei missään tapauksessa  riitä,  vaan tarvitaan myös sellaista uskonpuhdistus-prosessiin verrattavaa laajaa ja pitkäaikaista  hengellisten perusteitten sekä opinkohtien ja seurakunnallisten käytäntöjen läpikäymistä,  jossa  päästään todella pureutumaan  luihin ja ytimiin,  ja että niihin  tulee muutosta.   

Takaisin raamattuun siis!



Vieras

#24916 Re: Re: Re: Re: Anteeksipyynnöstä

17.11.2013 19:34

#24915: - Re: Re: Re: Anteeksipyynnöstä

Nämä lestojen toiminnathan on olleet jo  iät ajat tiedossa!!! Jahas että parannukseksi Raamattua. Voi herranen aika! Eiköhän parannustapa olisi ottaa se Raamattu POIS!


Vieras

#24917 Re: Re: Re: Re: Re: Anteeksipyynnöstä

17.11.2013 19:36

#24916: - Re: Re: Re: Re: Anteeksipyynnöstä

 

Eikun tässähän se juuri on,  ei tätä voi mitenkään Raamatulla puolustella,  eikä sen piikkiin laittaa.  Päinvastoin.  Miten tämä lähtisi uskosta?


Vieras

#24918 What Does The Bible Say About Homosexuality?

17.11.2013 19:41


Vieras

#24919

17.11.2013 19:41


Jos siis miehellä ei ole minkäänlaista Jumalisuuden tuntoa koskien naista ja lapsia, miten sitä voidaan vaatia sitten naisparoilta. Eihän omantunnon ihminen voi tällaista tehdä.  Tämä koskee heitä herätysliikkeenä kaikkia,  miten suhtaudutaan tähän asiaan.
Kyllä Jumalalla on sellaiset narut käytössään meihin nähden, että oksat pois! Jos tarvitaan.  He  kulkevat kyllä  jonkun muun talutushihnassa näitä tekojaan tehden.  Ajattele mitä Jeesus sanoo: ..olisi parempi,  että myllynkivi ... 
Ei voi tulla muuhun johtopäätökseen kuin miten  sana itse sanoo, "jotka ovat uskonsa kieltäneet, ovat uskottomia pahemmat."   Ja tulee taas mieleen sen lestadiolaisäidin sanat televisiossa:  eihän sellainen ihminen ole Pyhästä Hengestä syntynyt,  joka voi tällaista tehdä,  ...että eihän se tunne lainkaan häntä!




Vieras

#24920 Re: YK:n avioliitto-artikla suojelee perinteisen avioliiton määritelmää

17.11.2013 19:48

#24910: - YK:n avioliitto-artikla suojelee perinteisen avioliiton määritelmää

Poimin perhettä ja lapsien asemaa perheessä koskevat artiklat:

 

"12. artikla. Älköön mielivaltaisesti puututtako kenenkään yksityiselämään (myös homojen ), perheeseen (myös sateenkaariperheeseen), kotiin tai kirjeenvaihtoon älköönkä loukattako kenenkään kunniaa ja mainetta. Jokaisella on oikeus lain suojaan sellaista puuttumista tai loukkausta vastaan.

16. artikla. 1. Täysi-ikäisillä miehillä ja naisilla on oikeus solmia avioliitto (ei sanota, että yhden miehen ja yhden naisen on se keskenään ainoastaan solmittava...) ja perustaa perhe ilman minkäänlaisia rodusta, kansalaisuudesta tai uskonnosta (huom, koskee myös uskontoon perustumattomia perhemuotoja!) johtuvia rajoituksia. Heillä on yhtäläiset oikeudet avioliittoon, avioliiton aikana ja sen purkamisen jälkeen. 2. Avioliiton solmiminen tapahtukoon vain tulevien aviopuolisoiden vapaasta ja täydestä suostumuksesta. 3. Perhe on yhteiskunnan luonnollinen ja perustava ydinosa (ei mainita, että on kyse heteronormatiivinen monogaaminen perhe...)ja sillä on oikeus yhteiskunnan ja valtion suojaan.

25. artikla. ..... 2. Kaikkien lasten, riippumatta siitä, ovatko he syntyneet avioliitossa tai sen ulkopuolella, tulee nauttia samaa yhteiskunnan suojaa."

 

Jos näistä saa kasaan väittämän, että ihmisoikeuksien julistuksen tukema perhemuoto on vain heteronormatiivinen ja monogaaminen, täytyy olla vähintään pupputieteiden dosentti.


Vieras

#24921 Re:

17.11.2013 19:48

#24919: -

Siis kenelleköhän sinä nyt tuota peetä jauhat?


Vieras

#24922 Re: YK:n avioliitto-artikla suojelee perinteisen avioliiton määritelmää

17.11.2013 19:51


Vieras

#24923 Re:

17.11.2013 19:53

#24919: -

Näiden jumalisuuden tunto on siinä, että käytetään Jumalaa hyväksi omien afääriensä eteenpäin viennissä. Valta, jonka uskonsedät yhteisössään saavat, on niin makeaa. Ja siitä seuraa suuri määrä henkistä väkivaltaa koko yhteisöön. Nämä äijät eivät kuitenkaan koe mitään pahaa tekevänsä, kaikkein laupeimpia mielestään ovat. Kun tämä kuvio toistuu erittäin monissa tiukkapipoisissa uskonnollisessa yhteisössä, moiselta uskonnollisuudelta katoaa uskottavuus.


Vieras

#24924 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

17.11.2013 19:58

#24898: Rakkaus ja Pyhyys - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

 

Juu,  kyllä se  totta mitä puhut,  siinäpä niitä riivaajia tais juuri vilahtaa, tai ainakin voimia,  jotka massiivisesti ottavat käyttöönsä  ihmismielen  maaperän,  jolla itsellään omassa elämänhistoriassaan voimakkaat jäljet siihen sopivat,   kätkettyjä ja ovelia. 


Vieras

#24925 Re: YK:n avioliitto-artikla suojelee perinteisen avioliiton määritelmää

17.11.2013 20:09