Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#41076 Re: Re:

17.08.2014 18:43

#41075: - Re:  

 

Kiitos !  Opetellaan


Vieras

#41078

17.08.2014 21:31




Tässä israel-kriittisen Imran raportti,  jossa se antaa Israelille tunnustusta siviilien suojelusta eräässä yksittäisessä kohteessa Rafahissa:

Rafah: 

Israeli warplanes launched 4 airstrikes using 9 missiles targeting 2 houses 
and agricultural plots in the southern Gaza Strip town of Rafah. 

At approximately 01:15, an Israel drone fired 3 missiles in about 15 minutes 
at a house belonging to Mahmoud ‘Eid Salama al-Hashash in al-Hashash area in 
the northwest of Rafah. The 150-square-meter house, where 13 individuals 
live, was completely destroyed. The owner of the house stated to PCHR that 
he woke up hearing the explosion of the first missile in the yard of the 
house. He awoke members of his family, and they all left the house. About 
5 minutes later, a second explosion was heard, and after another 5 minutes, 
a third explosion was heard. When al-Hashash went back to the house a few 
hours later, he found that the house had been completely destroyed. 


Vieras

#41079 Pintaa syvemmältä....

17.08.2014 22:07

http://www.ajanteos.com/index.php

Ajanteos Kustannus on Lähi-Idän ja Israelin tapahtumiin
keskittyvä pienkustantamo. Tervetuloa tutustumaan
kirjoihimme ja AjankohtaisUutisiin.



Vieras

#41080 Re: Pintaa syvemmältä....

17.08.2014 22:41

 



No sitähän miekii yritin tilata just.  Laitan tähän vielä rukouspyyntöä Irakin suunnalta:

Pyyntö kirjoitettu 4.8.   Canon Andrews Blog:

 







Today’s Pictures are too awful to show. You know I love to show photos but the photo I was sent today was the most awful I have ever seen. A family of 8 all shot through the face laying in a pool of blood with their Bible open on the couch. They would not convert    it cost them there life.
I thought of asking if anybody wanted to see the picture but it is just too awful to show to anybody. This is Iraq today. The only hope and consolation is that all these dear people are now all with Yesua in Glory

How Can You Help

  1. Pray for the protection of us and all Christians here.
  2. Pray for our Provision that we may be able to help all in need at this desperate time. People may give to our Foundation (FRRME) both in the US (a 501C3) and the UK (A Registered Charity) UK www.frrme.org & US www.frrmeamerica.org.
  3. Pray for our Pe-rseverance that we and our people will not give up the spiritual fight before us.

With every blessing,



 



 

 

 


Vieras

#41081 Re: Re: Pintaa syvemmältä....

17.08.2014 22:57

#41080: - Re: Pintaa syvemmältä.... 

 

 

 

Muistetaanko heitä myös erityisesti aamulla:

There is more than 5,000 people scattered between the roads and in all the old constructions sites. Some have nothing to live of or no, because they are way behind where no body is checking. Also, I found more than a couple of families (That probably around 9-13 members) Just living on the side of the road by their cars having nothing but 3000 ID in total (that equals $2 and 4 cents). There kids were really sick as well. Got them proper Milk and diapers, but they need medical care.
http://frrme.org/

 

 

Bögarnas fel

#41082 Re: Re: Miksi jotkut vastustavat tiettyjä asioita?

18.08.2014 00:16

#41048: - Re: Miksi jotkut vastustavat tiettyjä asioita? 

 Nykyinen avioliittolaki ei mahdollista avioitumista  samaa sukupuolta olevan kumppanin kanssa,vaan pakottaa nämä parit  tyytymään ´rekisteröityyn parisuhteeseen´ ainoana mahdollisuutena parisuhteensa virallistamiseksi.

Koska heteroparien liittojen kohdalla tätä nimikettä ei lainkaan ole käytössä,viittaa se aina ja kaikkialla missä se mainitaan ja kaavakkeissa missä siviilisäätyä kysytään  nimenomaan samaa sukupuolta olevien virallistettuun  parisuhteeseen, eli tuo aina samalla  esille myös  seksuaalisen suuntautumisen ( tämän tiedon ollessa useimmiten täysin tarpeeton)

Tämä yllämainittu seikka on ehkä näkyvin haitta ´rekisteröidystä´ parisuhteesta,mutta ei suinkaan ainoa. Se on itse asiassa vain se  ´jäävuoren huippu´ kaikista niistä ongelmista joita samaa sukupuolta olevien parisuhteet (yleensäkin ) kohtaavat niiden  hyväksynnän osalta yhteiskunnassamme.

Olisi jo korkea aika luopua tuosta sormellaosoittavasta nimikkeestä. Olisihan arkipäiväisessä kielenkäytössä yksinkertaisesti  paljon helpompi sanoakin esim. Sarin ja Lauran olevan naimisissa ,kuin sanoa että "ne Sari ja Laura ...tiedättehän..elävät siinä rekisteröidyssä parisuhteessa" (sitten ehkä vielä lisätä jollain äänensävyllä ja ilmeellä " hehän ovat, tiedättehän hmmm... ´niitä´"

Toteamus nykyisen avioliittolain ´tasa-arvoisuudesta´ ei siis pidä paikkaansa siinä missä sen tasa-arvoisuus voi enää nykyaikaisessa länsimaisessa demokraattisessa yhteiskunnassa voi tulla kyseeseen.

On siis  aivan turha hehkuttaa tasa-arvoisuutta enää  sillä ,että saat valita minkä rotuisen,mihinkä tuloluokkaan kuuluvan, minkä vammaisuusasteen, tai millaisen rikosrekisterin omaavan puolison hyvänsä-nuo kaikkihan ovat jo nyky-yhteiskunnassa  itsestäänselvyyksiä (aina eivät suinkaan  ole olleet).

Itse asiassahan voisi olla hyvinkin perusteltua estää avioliitto esim. siinä tapauksessa ,että kumpikin puolisoista kuuluu vaikkapa  johonkin tunnettuun rotuvihaa lietsovaan järjestöön ,kuten esim. Ku-Klux-klaaniin. Hehän kasvattaisivat lapsensa kuitenkin omiin näkemyksiinsä,jotka ovat tiedetysti ympäröivälle yhteiskunnalle pelkästään  vahingollisia ja vaarallisia ja erittäin haitallisia ja lasten kautta olisivat  sitä pitkälle tulevaisuuteen.

"Olen rekisteröidyssä parisuhteessa" kuulostaa vähän siltä kuin sanoisi: " osoitteeni sijaitsee(vaikkapa)..... ´neljännen poliisipiirin alueella".

Jostain olen kuullut,en osaa sanoa pitääkö se paikkansa ,mutta kuitenkin ,että ennenvanhaan romaniväestöön kuuluvat miespuoliset henkilöt saivat maassamme automaattisesti poliisipiirissään kukin oman seurantarikosrekisterinsä ´kaiken varalle´omassa poliisipiirissään...,

Se oli sitä aikaa se ja pahempiakin aikoja tuo arvostettu kansansirpaleemme on monin silmin nähnyt-esimerkiksi se kansanosamme ja heidän ns. valtaväestöltä saamansa ja siis meidän kaikkien taholta kokemansa syrjinnän ja suoranaisen rasisminkin muodossa.

Tämä nyt  vain ,ikäänkuin vertailun vuoksi....

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

18.08.2014 04:49


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

18.08.2014 04:50


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

18.08.2014 04:51


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

18.08.2014 04:52


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

18.08.2014 04:54


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

18.08.2014 04:55


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

18.08.2014 04:56



Vieras

#41090 Re: Re: Re: Miksi jotkut vastustavat tiettyjä asioita?

18.08.2014 05:27

#41082: Bögarnas fel - Re: Re: Miksi jotkut vastustavat tiettyjä asioita? 

"Nykyinen avioliittolaki ei mahdollista avioitumista  samaa sukupuolta olevan kumppanin kanssa,vaan pakottaa nämä parit  tyytymään ´rekisteröityyn parisuhteeseen´ ainoana mahdollisuutena parisuhteensa virallistamiseksi."

 

Ei tietenkään mahdollista, koska avioliitossa on perusteltu sukupuolirajaus (joka on täysin sopusoinnussa kansainvälisten ihmisoikeussopimusten ja YK:n ihmisoikeusjulistuksen artiklan 16 kanssa ).

 "Avioliittolaissa on useita moraalisluontoisia rajauksia; se on mahdollinen 1) kahden, 2) täysi-ikäisen (poikkeuksin), 3) eri sukupuolta olevan, 4) ei lähisukulaisen, 5) ei naimisissa tai rekisteröidyssä parisuhteessa olevan 5) ihmisen välillä. Avioliitto on siinä mielessä täysin tasa-arvoinen ja yhdenvertainen, että jokaisella avioliiton edellytykset täyttävällä miehellä ja naisella on oikeus se solmia."

 

Ja mitä rekisteröityyn parisuhteeseen tulee:

"Käytännössä rekisteröity parisuhde eroaa avioliitosta lähinnä kolmella lailla: 1) nimitys ja käsite, 2) ei mahdollisuutta hakea yhdessä adoptiota ja 3) ei suoraan oikeutta samaan sukunimeen. Yhteisen nimen saaminen olisi helposti järjestettävissä lainmuutoksella nykyiseen lakiin rekisteröidystä parisuhteesta. Sen sijaan kohdat 1 ja 2 ovat periaatteellisesti erittäin merkittäviä asioita."

 

"Avioliiton rajaaminen yhden miehen ja yhden naisen väliseksi on perusteltua, koska vain se suhde poikkeaa kaikista muista mahdollisista suhteista. Kyse ei ole mielivaltaisesta, vaan perustellusta rajauksesta." (Lainaukset ovat varatuomari Marika Visakorven laatimasta kirjoituksesta.)

 

Suomen avioliittolainsäädäntö on siis täysin tasa-arvoinen kaikille niille, jotka avioliiton solmimisen ehdot täyttävät. Jokainen tietyt ikäehdot ja sukulaisuusehdot täyttävä henkilö saa Suomessa solmia avioliiton yhden vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa. Jokaisella homoseksuaalillakin on tämä täysimääräinen oikeus. Homoseksuaalikin saa solmia avioliiton täysin samoilla ehdoilla kuin kuka tahansa muukin. Laki on jo nyt sama ja tasa-arvoinen kaikille avioliiton osalta. Nykyinen lainsäädäntö ei kiellä avioliittoa homoseksuaalisesti suuntautuneilta kansalaisilta.

 

Sukupuolineutraalin avioliittolain perusongelma on siinä, että se asettaa aikuisen oikeudet lapsen oikeuksien edelle. Valitettavasti viime aikojen keskustelussa aikuisten oikeus saada lapsi näyttää painavan enemmän.

 

Mikään ei muuta sitä, että lisääntyminen tapahtuu miehen ja naisen välisessä kanssakäymisessä. Mikään ei myöskään muuta sitä, että perhe, jossa on isä ja äiti, on lapselle kaikkein luonnollisin kasvun paikka. Tutkimusten mukaan biologisen isän ja äidin muodostama avioliitto on lapsen kannalta paras vaihtoehto, joten sen lainsäädännöllinen suosiminen on perusteltua lapsen oikeuksien näkökulmasta.

 

 


Vieras

#41091

18.08.2014 05:49

 

Päivän Sana

Lähestykää Jumalaa, niin hän lähestyy teitä. Puhdistakaa kätenne, te syntiset, ja tehkää sydämenne puhtaiksi, te kaksimieliset.

Jaak. 4:8 (KR33/38)



 

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

18.08.2014 06:17


Garjalaist bajadust

#41093 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Omia kommenttejasi...

18.08.2014 08:19

#41077: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Omia kommenttejasi... 

 

Ovadgin govin därgeidä nuo Gumranin luolad.

 

 

 


Vieras

#41094 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Omia kommenttejasi...

18.08.2014 09:37

#41093: Garjalaist bajadust - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Omia kommenttejasi... 

 "Missä sinun aarteensi on, siellä on myös sinun sydmesi".

tutka

#41095 Homot saavat

18.08.2014 09:41

elää vapaassa ja tasa arvoisessa yhteiskunnassa pelisääntöjen mukaan. Irtopisteitä ei jaella homoillekaan. Eihän moottoritiellä homokuskeillekkaan anneta erioikeuksia ajaa 120 alueella 350 km/h. Eihän. Kyllä kortti lähtee ja pikavoitto tulee varmasti.

 

 

Sama asia on että jos homohivillä hurjastelee niin hivi on sakko ja aidsi korjaa kortin (elämän) pois.

 

Kyllä homojen pitää lopettaa homohurjastelu tai huonosti käy.


Vieras

#41096 Re: HOMOT LOPETTAKAA

18.08.2014 10:56

#41085: Naisen ja miehen avioliiton puolesta ja terveen Suomen puolesta. - HOMOT LOPETTAKAA 

 

 


 Tärkeitä,  mutta olisko mahdollista tiivistää?   Jos tuon tekstinkirj.sivun kautta tois, voisi saada ehkä kevennettyä ja muuttaa muotoa luettavammaksi. Kun on alati toistuvia.  Niinkuin ootkin tuota yhtä juttua käsitellyt! ?  Ethän pahota mieltäs jos ehdotan tällaista?  Voisin kyllä ihan pysyä vaan omalla tontillani. 


Bögarnas fel

#41097 Re: Re: Re: Re: Miksi jotkut vastustavat tiettyjä asioita?

18.08.2014 11:17

#41090: - Re: Re: Re: Miksi jotkut vastustavat tiettyjä asioita? 

 Niin,mutta eipä kaikilla homopareilla olekaan lapsia,sanoisin jopa ,että useimmilla heistä ei ole ja jos jollain  on niin sitä tapausta koskevat sitten omat adoptiolakinsa,joita ei nyt olla rustaamassa mitenkään uusiksi.

Sinä et kuule  oikein  taida ymmärtää mitä sana ja käsite ´homoseksuaalinen´ tarkoittaa,jos sinä tuollaisia juttelet ,että homoseksuaalilla muka  olisi sama oikeus meidän maassaamme solmia avioliitto kuin muillakin kansalaisilla täysi-ikäisen kumppaninsa kanssa.

EI OLE! Ymmärrätkö?

Siitä tässä koko jutussa onkin kysymys ,että nimenomaan te ja teidänkaltaisenne ette ja  eivät halua sitä oikeutta meille lainkaan suoda. Vaikka tämä oikeus jo KAIKISSA MUISSA pohjoismaissa- myös homoseksuaaleilla kansalaisilla on.

Tästä ei voi kuin päätellä, että ilmeisesti kaikissa muissa pohjoismaissa ihmiset sitten  ovat, yleisesti ottaen hieman  valistuneempia ja sivistyneempiä kuin täällä meilläpäin

.Kyllähän tämä Suomi sellainen ´pohjoismaiden junan viimeinen varavaunu´ on ollut koko itsenäisyytensä matkan  ajan suhteessa muihin pohjoismaihin-"veljeskansoihin ,kuten juhlapuheissa hienosti aina muistetaan sanoa niistä.

Todellisuus sukupuolivähemmistömme kohtelun osalta on  kuitenkin huomattavasti karumpaa tilastoluettavaa...

Ei meidän( lain mukaankaan) tarvitse olenkaan  selittää teille MIKSI me olemme homoseksuaaleja. Me OLEMME homoseksuaaleja ja sen on periaatteessa  riitettävä teille vastaukseksi ilman mitään senkummempia selitysvelvollisuuksia omasta yksityiselämästämme teille.

itse asiassa emme kuitenkaan  ole teille edes tätä vastausta mihinkään uteluunne käytännössä  velvoitettuja antamaan.

Yhtä vähän kuin teilläkään on minkäänlaista velvollisuutta kertoa meille omasta kumppanistanne tai antaa hänestä meille mitään tietoa,ellette halua.

Tätä on tasa-arvo seksuaalisen suuntautumisen suhteen. Se on ymmärrystä ja mm.yksityisasioiden kunnioittamista puolin ja toisin.

sopiva puhekupla...

#41098 Halusitko sinä isona liikenneyksikön poliisiksi ?

18.08.2014 11:25

#41095: tutka - Homot saavat 

 ...mutta haaveeksi jäi sekin,vai?

Mutta korvaahan se kun täällä pääsee "homohurjastelusta" jakamaan edes virtuaalisia "liikennerikkomussakkoja"...

no.... jollainhan sinunkin pitää saada yrittää päteä.Voi,voi...


Vieras

#41099

18.08.2014 11:50

 

 

Koska  kysymys kristinuskosta,  ja mitä se on? -  on olennainen pohja tämän keskustelunaiheen taustana. Saanen tuoda taas jotakin kirjasta Kenneth  E. Bailey:Jeesus lähi-idän asukkaan silmin.

Muistatte kertomuksen,  jossa Jeesus tuli Fariseus Simonin kotiin.

Otan itekkin avuksi tuon tekstinkirj.sivun:

 Nainen Fariseus Simonin luona Luukas 7:36-50

(Supistelen laajasta sepustuksesta tärkeimmät.)


Osa 1. Rakenteesta:

  • Kertomus on todellinen helmi.

    Se on talletetttu seitsenkohtauksisena ”kehäsommitelmana,” jollaisia esiintyi jo kirjaprofeetoilla.

    Johdanto (fariseus, Jeesus ja nainen)
          . Naisen rakkaudenteko (toimintana)
                . Vuoropuhelu (Simon arvioi väärin)
                     . Vertaus
                . Vuoropuhelu (Simon arvioi oikein)
          . Naisen rakkauden teko ( jälkeenpäin)
    Päätös (fariaseus, Jeesus ja nainen)


    Seitsemän kohtauksen keskelle sijoittuva vertaus on kertomuksen huippukohta. Kyseessä on kehystetty vertaus. Myös kertomuksessa Jeesus ja Kanaaanilainen nainen – oli keskellä lyhyt vertaus.


    Hebrealaiselle lukijalle
    masal (vertaus)
    saattoi kuitenkin esiintyä monessa muodossa:

    kielikuvana,
    vertauksena,
    sananlaskuna tai
    dramaattisena käytännön toimintana.







Vieras

#41100 Re:

18.08.2014 12:09

#41099: -  

 
Osa 2


Lukuunottamatta kohtaa, jossa ”rabbi” on todennäköisesti muutettu opettajaksi, tekstiin ei ole lisätty selittäviä huomautuksia. Parasta olettaa, että se on kirjoitettu ennen evankeliumien kokoamista.

Todennäköisemmin Luukas sai sen haltuunsa kirjallisessa muodossa oleskellessaan Jerusalemissa apostolien yhteydessä vuosina 56 – 58jKr,

Luukas käyttää Apt. Teoissa 21:1-8 pronominia ”me” – viitatessaan itseensä ja Paavaliin. Tuosta kohdasta eteeenpäin sana häviää. Luukas on silti edelleen pyhässä maassa. Apt.Teot 21:1 kohdassa taas ”me” purjehdimme Italiaan.

                                ..   ja siten se sisältää silminnäkijöiden  todistusta (Luuk 1:2)