Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Bögarnas fel

#41082 Re: Re: Miksi jotkut vastustavat tiettyjä asioita?

18.08.2014 00:16

#41048: - Re: Miksi jotkut vastustavat tiettyjä asioita? 

 Nykyinen avioliittolaki ei mahdollista avioitumista  samaa sukupuolta olevan kumppanin kanssa,vaan pakottaa nämä parit  tyytymään ´rekisteröityyn parisuhteeseen´ ainoana mahdollisuutena parisuhteensa virallistamiseksi.

Koska heteroparien liittojen kohdalla tätä nimikettä ei lainkaan ole käytössä,viittaa se aina ja kaikkialla missä se mainitaan ja kaavakkeissa missä siviilisäätyä kysytään  nimenomaan samaa sukupuolta olevien virallistettuun  parisuhteeseen, eli tuo aina samalla  esille myös  seksuaalisen suuntautumisen ( tämän tiedon ollessa useimmiten täysin tarpeeton)

Tämä yllämainittu seikka on ehkä näkyvin haitta ´rekisteröidystä´ parisuhteesta,mutta ei suinkaan ainoa. Se on itse asiassa vain se  ´jäävuoren huippu´ kaikista niistä ongelmista joita samaa sukupuolta olevien parisuhteet (yleensäkin ) kohtaavat niiden  hyväksynnän osalta yhteiskunnassamme.

Olisi jo korkea aika luopua tuosta sormellaosoittavasta nimikkeestä. Olisihan arkipäiväisessä kielenkäytössä yksinkertaisesti  paljon helpompi sanoakin esim. Sarin ja Lauran olevan naimisissa ,kuin sanoa että "ne Sari ja Laura ...tiedättehän..elävät siinä rekisteröidyssä parisuhteessa" (sitten ehkä vielä lisätä jollain äänensävyllä ja ilmeellä " hehän ovat, tiedättehän hmmm... ´niitä´"

Toteamus nykyisen avioliittolain ´tasa-arvoisuudesta´ ei siis pidä paikkaansa siinä missä sen tasa-arvoisuus voi enää nykyaikaisessa länsimaisessa demokraattisessa yhteiskunnassa voi tulla kyseeseen.

On siis  aivan turha hehkuttaa tasa-arvoisuutta enää  sillä ,että saat valita minkä rotuisen,mihinkä tuloluokkaan kuuluvan, minkä vammaisuusasteen, tai millaisen rikosrekisterin omaavan puolison hyvänsä-nuo kaikkihan ovat jo nyky-yhteiskunnassa  itsestäänselvyyksiä (aina eivät suinkaan  ole olleet).

Itse asiassahan voisi olla hyvinkin perusteltua estää avioliitto esim. siinä tapauksessa ,että kumpikin puolisoista kuuluu vaikkapa  johonkin tunnettuun rotuvihaa lietsovaan järjestöön ,kuten esim. Ku-Klux-klaaniin. Hehän kasvattaisivat lapsensa kuitenkin omiin näkemyksiinsä,jotka ovat tiedetysti ympäröivälle yhteiskunnalle pelkästään  vahingollisia ja vaarallisia ja erittäin haitallisia ja lasten kautta olisivat  sitä pitkälle tulevaisuuteen.

"Olen rekisteröidyssä parisuhteessa" kuulostaa vähän siltä kuin sanoisi: " osoitteeni sijaitsee(vaikkapa)..... ´neljännen poliisipiirin alueella".

Jostain olen kuullut,en osaa sanoa pitääkö se paikkansa ,mutta kuitenkin ,että ennenvanhaan romaniväestöön kuuluvat miespuoliset henkilöt saivat maassamme automaattisesti poliisipiirissään kukin oman seurantarikosrekisterinsä ´kaiken varalle´omassa poliisipiirissään...,

Se oli sitä aikaa se ja pahempiakin aikoja tuo arvostettu kansansirpaleemme on monin silmin nähnyt-esimerkiksi se kansanosamme ja heidän ns. valtaväestöltä saamansa ja siis meidän kaikkien taholta kokemansa syrjinnän ja suoranaisen rasisminkin muodossa.

Tämä nyt  vain ,ikäänkuin vertailun vuoksi....

Vastaukset


Vieras

#41090 Re: Re: Re: Miksi jotkut vastustavat tiettyjä asioita?

2014-08-18 05:27:29

#41082: Bögarnas fel - Re: Re: Miksi jotkut vastustavat tiettyjä asioita? 

"Nykyinen avioliittolaki ei mahdollista avioitumista  samaa sukupuolta olevan kumppanin kanssa,vaan pakottaa nämä parit  tyytymään ´rekisteröityyn parisuhteeseen´ ainoana mahdollisuutena parisuhteensa virallistamiseksi."

 

Ei tietenkään mahdollista, koska avioliitossa on perusteltu sukupuolirajaus (joka on täysin sopusoinnussa kansainvälisten ihmisoikeussopimusten ja YK:n ihmisoikeusjulistuksen artiklan 16 kanssa ).

 "Avioliittolaissa on useita moraalisluontoisia rajauksia; se on mahdollinen 1) kahden, 2) täysi-ikäisen (poikkeuksin), 3) eri sukupuolta olevan, 4) ei lähisukulaisen, 5) ei naimisissa tai rekisteröidyssä parisuhteessa olevan 5) ihmisen välillä. Avioliitto on siinä mielessä täysin tasa-arvoinen ja yhdenvertainen, että jokaisella avioliiton edellytykset täyttävällä miehellä ja naisella on oikeus se solmia."

 

Ja mitä rekisteröityyn parisuhteeseen tulee:

"Käytännössä rekisteröity parisuhde eroaa avioliitosta lähinnä kolmella lailla: 1) nimitys ja käsite, 2) ei mahdollisuutta hakea yhdessä adoptiota ja 3) ei suoraan oikeutta samaan sukunimeen. Yhteisen nimen saaminen olisi helposti järjestettävissä lainmuutoksella nykyiseen lakiin rekisteröidystä parisuhteesta. Sen sijaan kohdat 1 ja 2 ovat periaatteellisesti erittäin merkittäviä asioita."

 

"Avioliiton rajaaminen yhden miehen ja yhden naisen väliseksi on perusteltua, koska vain se suhde poikkeaa kaikista muista mahdollisista suhteista. Kyse ei ole mielivaltaisesta, vaan perustellusta rajauksesta." (Lainaukset ovat varatuomari Marika Visakorven laatimasta kirjoituksesta.)

 

Suomen avioliittolainsäädäntö on siis täysin tasa-arvoinen kaikille niille, jotka avioliiton solmimisen ehdot täyttävät. Jokainen tietyt ikäehdot ja sukulaisuusehdot täyttävä henkilö saa Suomessa solmia avioliiton yhden vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa. Jokaisella homoseksuaalillakin on tämä täysimääräinen oikeus. Homoseksuaalikin saa solmia avioliiton täysin samoilla ehdoilla kuin kuka tahansa muukin. Laki on jo nyt sama ja tasa-arvoinen kaikille avioliiton osalta. Nykyinen lainsäädäntö ei kiellä avioliittoa homoseksuaalisesti suuntautuneilta kansalaisilta.

 

Sukupuolineutraalin avioliittolain perusongelma on siinä, että se asettaa aikuisen oikeudet lapsen oikeuksien edelle. Valitettavasti viime aikojen keskustelussa aikuisten oikeus saada lapsi näyttää painavan enemmän.

 

Mikään ei muuta sitä, että lisääntyminen tapahtuu miehen ja naisen välisessä kanssakäymisessä. Mikään ei myöskään muuta sitä, että perhe, jossa on isä ja äiti, on lapselle kaikkein luonnollisin kasvun paikka. Tutkimusten mukaan biologisen isän ja äidin muodostama avioliitto on lapsen kannalta paras vaihtoehto, joten sen lainsäädännöllinen suosiminen on perusteltua lapsen oikeuksien näkökulmasta.