Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#41090 Re: Re: Re: Miksi jotkut vastustavat tiettyjä asioita?

18.08.2014 05:27

#41082: Bögarnas fel - Re: Re: Miksi jotkut vastustavat tiettyjä asioita? 

"Nykyinen avioliittolaki ei mahdollista avioitumista  samaa sukupuolta olevan kumppanin kanssa,vaan pakottaa nämä parit  tyytymään ´rekisteröityyn parisuhteeseen´ ainoana mahdollisuutena parisuhteensa virallistamiseksi."

 

Ei tietenkään mahdollista, koska avioliitossa on perusteltu sukupuolirajaus (joka on täysin sopusoinnussa kansainvälisten ihmisoikeussopimusten ja YK:n ihmisoikeusjulistuksen artiklan 16 kanssa ).

 "Avioliittolaissa on useita moraalisluontoisia rajauksia; se on mahdollinen 1) kahden, 2) täysi-ikäisen (poikkeuksin), 3) eri sukupuolta olevan, 4) ei lähisukulaisen, 5) ei naimisissa tai rekisteröidyssä parisuhteessa olevan 5) ihmisen välillä. Avioliitto on siinä mielessä täysin tasa-arvoinen ja yhdenvertainen, että jokaisella avioliiton edellytykset täyttävällä miehellä ja naisella on oikeus se solmia."

 

Ja mitä rekisteröityyn parisuhteeseen tulee:

"Käytännössä rekisteröity parisuhde eroaa avioliitosta lähinnä kolmella lailla: 1) nimitys ja käsite, 2) ei mahdollisuutta hakea yhdessä adoptiota ja 3) ei suoraan oikeutta samaan sukunimeen. Yhteisen nimen saaminen olisi helposti järjestettävissä lainmuutoksella nykyiseen lakiin rekisteröidystä parisuhteesta. Sen sijaan kohdat 1 ja 2 ovat periaatteellisesti erittäin merkittäviä asioita."

 

"Avioliiton rajaaminen yhden miehen ja yhden naisen väliseksi on perusteltua, koska vain se suhde poikkeaa kaikista muista mahdollisista suhteista. Kyse ei ole mielivaltaisesta, vaan perustellusta rajauksesta." (Lainaukset ovat varatuomari Marika Visakorven laatimasta kirjoituksesta.)

 

Suomen avioliittolainsäädäntö on siis täysin tasa-arvoinen kaikille niille, jotka avioliiton solmimisen ehdot täyttävät. Jokainen tietyt ikäehdot ja sukulaisuusehdot täyttävä henkilö saa Suomessa solmia avioliiton yhden vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa. Jokaisella homoseksuaalillakin on tämä täysimääräinen oikeus. Homoseksuaalikin saa solmia avioliiton täysin samoilla ehdoilla kuin kuka tahansa muukin. Laki on jo nyt sama ja tasa-arvoinen kaikille avioliiton osalta. Nykyinen lainsäädäntö ei kiellä avioliittoa homoseksuaalisesti suuntautuneilta kansalaisilta.

 

Sukupuolineutraalin avioliittolain perusongelma on siinä, että se asettaa aikuisen oikeudet lapsen oikeuksien edelle. Valitettavasti viime aikojen keskustelussa aikuisten oikeus saada lapsi näyttää painavan enemmän.

 

Mikään ei muuta sitä, että lisääntyminen tapahtuu miehen ja naisen välisessä kanssakäymisessä. Mikään ei myöskään muuta sitä, että perhe, jossa on isä ja äiti, on lapselle kaikkein luonnollisin kasvun paikka. Tutkimusten mukaan biologisen isän ja äidin muodostama avioliitto on lapsen kannalta paras vaihtoehto, joten sen lainsäädännöllinen suosiminen on perusteltua lapsen oikeuksien näkökulmasta.

 

 

Vastaukset

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

2014-08-18 06:17:38


Bögarnas fel

#41097 Re: Re: Re: Re: Miksi jotkut vastustavat tiettyjä asioita?

2014-08-18 11:17:19

#41090: - Re: Re: Re: Miksi jotkut vastustavat tiettyjä asioita? 

 Niin,mutta eipä kaikilla homopareilla olekaan lapsia,sanoisin jopa ,että useimmilla heistä ei ole ja jos jollain  on niin sitä tapausta koskevat sitten omat adoptiolakinsa,joita ei nyt olla rustaamassa mitenkään uusiksi.

Sinä et kuule  oikein  taida ymmärtää mitä sana ja käsite ´homoseksuaalinen´ tarkoittaa,jos sinä tuollaisia juttelet ,että homoseksuaalilla muka  olisi sama oikeus meidän maassaamme solmia avioliitto kuin muillakin kansalaisilla täysi-ikäisen kumppaninsa kanssa.

EI OLE! Ymmärrätkö?

Siitä tässä koko jutussa onkin kysymys ,että nimenomaan te ja teidänkaltaisenne ette ja  eivät halua sitä oikeutta meille lainkaan suoda. Vaikka tämä oikeus jo KAIKISSA MUISSA pohjoismaissa- myös homoseksuaaleilla kansalaisilla on.

Tästä ei voi kuin päätellä, että ilmeisesti kaikissa muissa pohjoismaissa ihmiset sitten  ovat, yleisesti ottaen hieman  valistuneempia ja sivistyneempiä kuin täällä meilläpäin

.Kyllähän tämä Suomi sellainen ´pohjoismaiden junan viimeinen varavaunu´ on ollut koko itsenäisyytensä matkan  ajan suhteessa muihin pohjoismaihin-"veljeskansoihin ,kuten juhlapuheissa hienosti aina muistetaan sanoa niistä.

Todellisuus sukupuolivähemmistömme kohtelun osalta on  kuitenkin huomattavasti karumpaa tilastoluettavaa...

Ei meidän( lain mukaankaan) tarvitse olenkaan  selittää teille MIKSI me olemme homoseksuaaleja. Me OLEMME homoseksuaaleja ja sen on periaatteessa  riitettävä teille vastaukseksi ilman mitään senkummempia selitysvelvollisuuksia omasta yksityiselämästämme teille.

itse asiassa emme kuitenkaan  ole teille edes tätä vastausta mihinkään uteluunne käytännössä  velvoitettuja antamaan.

Yhtä vähän kuin teilläkään on minkäänlaista velvollisuutta kertoa meille omasta kumppanistanne tai antaa hänestä meille mitään tietoa,ellette halua.

Tätä on tasa-arvo seksuaalisen suuntautumisen suhteen. Se on ymmärrystä ja mm.yksityisasioiden kunnioittamista puolin ja toisin.