Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Bögarnas fel

#37576 Re: Re: Jos kerran AIDS on ´kansantauti´......

01.07.2014 20:23

#37525: - Re: Jos kerran AIDS on ´kansantauti´......

Aivan selvästi esitin esimerkin,joka olisi pitänyt LUKEA ennenkuin sitä alkaa arvostelemaan.  En puhunut mistään       "SETA:n opetuksesta" (lakatkaa nyt  änkemästä sitä joka paikkaan ja höpisemästä siitä aina) vaan ....koska te nyt sitä ´kansantautia ´ joka toisessa kommentissa tyrkytätte.....niin yritin tällä esimerkillä havainnollistaa sitä ,milloin sellaisesta voitaisiin puhua.

Nuo mainitsemani sydän-ja verisuonitaudit sekä erilaiset syövät olivat esimerkkejä nykyajan kansantaudeista. Taudeista , joista usein puhutaan myös ns.elintapasairauksina.

Jokaisen sukulaispiirissä, ystävien joukossa ja tuttavapiireissä on näihin sairauksiin kuolleita.

Voihan toki olla, että kirjoittaja joka kysyi "ovatko nuokin sukupuolitauteja SETA:n opetuksessa",omaa niin suppeat sosiaaliset piirit, että hänen piireistään ei ketään ole niihin kuollut,mutta me kaikki muut aikuiset ihmiset varmasti  tunnemme, tai vähintään tiedämme-kukin omasta ympäristöstämme - jonkun noihin tauteihin menehtyneen.

Hyvin harva, sen sijaan,on kuullutkaan vastaavista piireistään kenenkään kuolleen AIDS:iin.Vielä harvemmat tunteneet ketään sairastunutta henkilökohtaisesti ja suurin osa meistä ei osaa nimetä kuin ehkä jonkun ulkomaalaisen julkkiksen joka on ns.´antanut taudille kasvot´.

Siitä huolimatta te puhutte siitä täällä  kuin se olisi joku tuberkuloosi tai aivokalvontulehdus ja aivan  kuin vieläkin elettäisiin 1930-luvulla! Silloinhan  perheet olivat suuria,asumisolot ahtaita,hygienian tuntemus hyvin puutteellista,ravitsemus heikkoa ja tauti levisi hengitysteitse ! Niiden aikojen jälkeen lääketiede ja terveydenhuoltokin ovat kehittyneet aimo harppauksen.(....oletteko kuullut?)

Jokaisella tuona aikana eläneellä esim. lapsella  oli vähintään muutama koulukaveri,joka oli sairastunut ja kuollut tuberkuloosiin.Valtioiden rahat kuluivat kyllä valitettavasti  silloin kansanterveystyön ja terveystutkimuksen sijasta enemmän sotavarusteluun.

´Pointti´oli siinä,että JOS...... AIDS olisi kansantauti, niin siihen kuolisi vähintään tuhansien luokkaa oleva määrä ihmisiä vuosittain,ellei kymmenin tuhansin....

Todellisuudessa siihen menehtyy ALLE kymmenen henkilöä vuodessa ,nykyään voidaan puhua jopa vain muutamista henkilöistä ja muutamasta kuolemantapauksesta vuosittain. Tässä siis ero.

Sitä teidän toistelemaanne "homohiviä" ,jossa on vain seitsemän kirjainta peräjälkeen-on vain niin helppoa jankata ja toistaa täällä pääsemättömiin sen sijaan että oikeasti miettisi asiaa ajatuksella.

Siihen ei  täällä myöskään  sisälly mitään vastuuvelvoitetta-tuota LEIMAAVAA NIMITYSTÄ VILJELEMÄLLÄ  SAISI HETI POTKUT TERVEYDENHUOLTOALALTA JA VOISI JOUTUA JOPA OIKEUTEENKIN VASTAAMAAN SEN KÄYTÖSTÄ.(jos omaiset nostaisivat syytteen)

Täällä te saatte vapaasti ,päivät pääksytysten hokea, kuin idiootit tuota "homohiviänne" ja kuin idiootit te sitä myös hoettekin.Vaikka teille kirjoittaisi sata kertaa asiallisia vastineita huuteluunne ,niin te senkuin jatkatte vaan - täsmälleen samoin sanoin kuin tämän adressin kommentointipalstan aivan ensimmäisillä sivuilla, ja kohta noita kommetteja on ollut 40.000-(jotakuinkin   muuten se  sama lukumäärä  ,joka Suomessa aikanaan ihmisiä kuoli tuberkuloosiin...)


Vieras

#37577 Re: Lähes puolet KD:n puolue-eliitistä vaihtaisi Räsäsen

01.07.2014 20:30

#37547: - Lähes puolet KD:n puolue-eliitistä vaihtaisi Räsäsen

 

 

Kuinkahan tuo reilu kolmannes kd-läisiä on tulkittu puolikkaaksi?  

Näytttää olevan aika inhimillinen syy tälle puukkaukselle. Suomi on vähälukuisuuteensa nähden suuri maa, ja Kainuun  sekä Lapin ihmiset eivät juuri Päiviä pääse elävässä elämässä tapailemaan.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

01.07.2014 20:52



Vieras

#37579 Re: Re: Re:

01.07.2014 20:55

#37574: - Re: Re:

Tähän pitää minunkin vastata, koska #37530 on kirjoittamani.
Isäni on kuollut v.1994. Hänen herkkyydestään en oikein paljon tiedä ennen sota-aikaa, mutta sen jälkeen hän ei kyllä halunnut kotieläimiäkään päästää hengiltä, silloinhan teurastettiin kotioloissa. Se kyllä johtui ihan sotakokemuksista, näin äitini kertoi. Kihlakuvassa vanhempani näyttivät kyllä kovasti herkiltä, sota-aikaa sekin, isällä sotilasasu yllä. Itse olen syntynyt sodan jälkeen. Sellaiset tarinat tällä kertaa.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

01.07.2014 21:01


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

01.07.2014 21:02


"Pikku -Hukka"

#37582 Re: Mietteet ajatuskuplassa...

01.07.2014 21:03

#37578: -

" Voi simpskatti sentään, että näinkin tässä piti vielä käydä.Kyllä minua nyt niin  kismittää tämä koko touhu ja touhotus ,että..."


Vieras

#37583 Re: Re: Re: Jos kerran AIDS on ´kansantauti´......

01.07.2014 21:11

#37576: Bögarnas fel - Re: Re: Jos kerran AIDS on ´kansantauti´......

Rauha.....Ei me kaikki ole käytetty "homohiviä". Itselläni eka kerta tässä ja nyt. Te-sanana yleistää adressin kannattajat mainitsemasi sanan käyttäjiksi, ainakin itse ymmärrän näin.
Taitaa olla niin, että joillekin jutuille ei tässä elämässä mahda mitään, olet varmaan huomannut. Jos vaikka jättäisitte vastaamatta siihen "sanaan".
Öitä!

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

01.07.2014 21:35



Vieras

#37585 Re: Re: Re: Re: Virsikirjauudistus

01.07.2014 22:00

#37557: - Re: Re: Re: Virsikirjauudistus

Hei, Minulla on virsikirja (hyväksytty v.1943), jossa nuo virret on ja siitä ensiksi katsoin tietoja. Pisteet, pilkut ja isot kirjaimet on tässä, niin kuin ne ovat -kirjassani.

Virsi 440
Sama sävel kuin 362 -(Sua ahdistuksen tiellä Mä huudan, Herrani. Sä ethän multa kiellä Sun armahdustasi.)
Viittaus 562b -(On niikuin itkis taivas Maanpiirin syntejä. Jo nöyrry alle vaivas, Oi kansa , heräjä.) -(tätä b-säveltä ei ole -kirjassani)
Viittaus Ps.58.                                      Mikkelistä.

Haqvin Spegel (ruotsalainen, 1645 - 1714). Elias Lönrot (1802 - 1884) v. 1867 virsikirjaehdotukseen.

****

Virsi 441
Viittaus 381 -(Sun armo alttarillasi, Sun, Jeesus. eessä jalkaisi Rukoilen lohdutusta.
Burkhard Waldis (1495 - 1556).                Toisinto Pohjanmaalta.

Tuntematon suomalainen, v.1686 virsikirjaan.

****

Noista vuosiluvuista voisi päätellä, että virret on kirjoitettu uskonpuhdistuksen aikoihin. Ruotsin luterilaisuuden vakiinnutti Upsalan kokous v.1593. Lisäksi virressä 440 viittaus Psalmiin 58, joten ajattelen kirjoittajan tunteneen hyvin Raamattunsa. Psalmin otsikko on Vääriä tuomareita vastaan.
Virsi 441 vie puolestaan Ilmestyskirjaan saakka sanoillansa.

Ps 58:12 Että jocainen sano: wanhurscas sen cuitengin nautidze/ että Jumala wielä on Duomari maan päällä.
http://www.finbible.fi/jakeittain/VT/psalmi_58.htm

Ilmeisesti Suomen ensimmäinen uskonpuhdistuksen julistaja oli Petrus Särkilahti. Varsinaisesti uskonpuhdistuksen laittoi käyntiin Wittenbergin yliopistosta valmistunut pappispolvi, joka oli lähtenyt opiskelemaan 1530-luvulla. Tähän pappissukupolveen kuuluivat muun muassa Suomen uskonpuhdistuksen keskeisimmät hahmot Mikael Agricola ja Paavali Juusten. Uskonpuhdistuksen keskeisimpiä periaatteita oli kristinuskon opettaminen kansan kielellä ja näin Mikael Agricola loi kirjoitetun suomen kielen – Agricolaa kutsutaan suomen kielen isäksi. Kansankielisen jumalanpalveluksen käyttöönotosta on Suomessa vain Paavali Juustenin muistitietoa.


Tuo aika oli myöskin useiden sotien aikaa, jotka kuluttivat Ruotsin ja Suomen voimavaroja, joka myös näkyy virsien sanoituksessa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_historia



 

vieras

#37586 Ana Paula Brasiliasta

01.07.2014 23:29

Näyttäisi olevan Helsingissä 2.7. eli siis TÄNÄÄN. Jossain vaiheessa kuuntelin hänen musiikkiaan paljonkin. Todella upeaa ylistysmusiikkia - menkää ihmeessä ihmiset, jos on mahdollisuus. Itse olen sen verran kaukana, etten pääse. Ana Paulan konserteissa on valtavat määrät ihmisiä mm Brasiliassa.
vieras

#37587 Ana Paulan musiikkia

01.07.2014 23:48

Googlesta:

Ana Paula Valadao, Fernandinho, Davi Sacer, Pra. Ludmila Ferber - HD
You tube

Etsi ylläolevalla lausekkeella.

(Paulinho Rogerio 25.5.2012 katseluja 4.936.351)

Huomioi väenpaljous!
vieras

#37588 Re: Re: Re: Re: Virsikirjauudistus

02.07.2014 01:36

#37557: - Re: Re: Re: Virsikirjauudistus

Vääryyttä ja epäoikeudenmukaisuutta tuntuu olevan joka puolella.  Ihmisten itsekkyydestä näyttää olevan kysymys. Itseäni kiusaa tuollaiset asiat, koska moraalini on korkealla.  Tälläkin hetkellä käyn "oikeustaistelua" joidenkin asioiden kanssa, sekä omasta että läheisteni puolesta.  Paikallislehden yleisönosasto näyttää olevan aika hyvä paikka vaikuttaa.

Muutama päivä sitten eräs kirjoitukseni oli lehdessä ja heti tuli korjaus erääseen epäkohtaan.  "Riemuvoitto" aika monelle ihmiselle.

Bögarnas fel

#37589 Re: Re: Re: Re: Jos kerran AIDS on ´kansantauti´......

02.07.2014 01:40

#37583: - Re: Re: Re: Jos kerran AIDS on ´kansantauti´......

No, myönnettäköön: ette te kaikki sitä olekaan käyttänyt.Oma kiusaamiseen erikoistunut ja siitä ilmeisesti pääasiallisen tyydytyksensä täällä saava erityisryhmä kirjoittajia vain...Kuitenkin valitettavan näkyvä ja itseään toistava ryhmä täällä...

En siis väitä, etteikö joukossanne olisi paljonkin kirjoittajia, jotka osaavat myös lukea toisten kirjoituksia ja pystyvät tarkastelemaan muidenkin mielipiteitä ,eikä  vain omiaan.

En myöskään väitä,että kaikki teistä olisivat niitä, jotka eivät tajuaisi mitä eroa on taudilla, johon koko historiansa aikana on kuollut muutama sata ihmistä... verrattuna johonkin  sellaiseen (esim.erilaiset syöpäsairaudet) joihin on historiansa aikana täällä menehtynyt ihmisiä jo  sadointuhansin,ehkä jopa yli miljoonan verran jo .

Sen  sijaan väitän kyllä,että koska HIV-virus välittyy pääsääntöisesti ja lähinnä vain seksuaalikontaktin kautta ja välityksellä , olisi sitä yhtä pääsääntöisesti syytä pitää meidänkin maassamme ja sen terveydenhuollon tautiluokittelukäytännössä  sukupuolitautina kansainvälisen STD-luokituksen(sexually transmitted desease) mukaisesti ja suhtautua siihen ehkäisyvalistuksessakin aina vain  tältä pohjalta.

Puheet mistään ´kansantaudista´eivät siksikään ole perusteltuja,että nuoret( huomattuaan niiden falskiuden ja paikkansapitämättömyyden suomalaisessa todellisuudessamme) helposti menettävät kiinnostuksensa kaikkeen asialliseenkin nuorille suunnattuun ehkäisyvalistukseen ja niiden kampanjoihin.

Siksi tällainen ´kansantauti´-pohjalta lähtevä pelotteluvalistus ja syrjintäennakkoluuloja  nuorten mieliin iskostamaan pyrkivä näennäisvalistus tekee paremminkin näin karhunpalveluksen nuorille,sulkiessaan heidän korvansa  myös kaikelta  asialliselta ja ketään ennakkoon  tuomitsemattomalta ehkäisyvalistukselta.Valistukselta ,jonka puitteissa luotetaan myös nuorten omaan ajattelu-ja vastuunkantokykyyn näissä asioissa- saamaansa tietoa siihen hyväksikäyttäen.

vieras

#37590 Apua ylhäältä

02.07.2014 01:58

Täytyy kyllä todeta, että viime päivien "oikeustaistelussa", joka oli lehdessä, olivat korkeammat voimat mukana ihan konkreettisesti, todella konkreettisesti. Usein silloin mennään monien mutkien kautta, mutta läpi mennään vaikka kiven ja kannon, jos Herra on mukana!

The battle is yours (taistelu on sinun - siis Herran) sanotaan laulussa! Luotetaan vain Häneen!
homous on negatiivinen muoti ilmiö.

#37591 hiv on homojen kansantauti

02.07.2014 03:03

THL luokittelee sen hivin homojen kansantaudiksi. Avioliittoa ei sotketa homohiv levittäjiin.
Hiv tarttuu tehokkaammin juuri homohiv porukoissa, jossa homma,on karannut käsistä. Hivistä ja aidsista ei voi koskaan parantua. Hauta korjaa aikanaan. Todella vakavaa.
Bögarnas fel

#37592 Tässä juuri tarkoittamani esimerkki...

02.07.2014 03:44

#37591: homous on negatiivinen muoti ilmiö. - hiv on homojen kansantauti

Näistä kovakalloisista kirjoittelijoista. Huom. HIV ei tartu ´tehokkaammin´tai ´vähemmällä teholla ´ JOS se tarttuu ,NIIN se tarttuu ja SITTEN se on jo tarttunut....ja tiedoksi vielä: hautaan päätyy jokainen aikanaan ,ellei esim. sitä ennen huku mereen tai pala sitten ihan tuhkaksi tulipalossa.

-"Homohiv"-termin käyttäjä on AINA epäasiallinen ja ajattelukyvytön kirjoittaja-kuten tämäkin typerä kiusankappale

-otsikko  edustaa idiotismin huippuluokkaa

Koko kirjoitelmasi ei ole minkään arvoinen-häpeä tyhmyyttäsi !

koeranleoka

#37593

02.07.2014 03:53

Homoloehin piikkiinkö tuas pannaan? Ilimat on semmoset, että taetaa olla pelekkee kirrousta!Uimaan ee oo peässy koko kesänä, kylymä on ku pohjosnavalla, vettä sattaa ku sanonko mistä...!!!!Sennii vouhottajat!!!!!!
hiv ja aidsi ovat parantumattomia.

#37594 Re: Tässä juuri tarkoittamani esimerkki...

02.07.2014 04:58

#37592: Bögarnas fel - Tässä juuri tarkoittamani esimerkki...

Kieli muuttuu yhä ja sanojen yhdistäminen on vain kirjoitusteknistä asiaa. Jos joku on niin ohut nahkanen ettei kestä totuutta niin kannattaa laittaa rasvoo paksu kerros niin helepottaa. Elämä on elämää.

Hiv on homojen kansantauti edelleen ja leviää mm. homomiesten homohivin kautta kaikkein tehokkaimmin THL.

Homoja suomessa on vain 3% ja ja loput 97% heteroja. HIV leviää 3% homojen kautta n.40 kertaa tehokkaammin kuin muulla väestöllä. Tällaista ei pidä sotkea avioliittoon.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

02.07.2014 05:22


Lakivaliokunta hylkäsi toistamiseen homoliitot

#37596 heterot voitti

02.07.2014 06:10

Homot hävisi 10-6. Homojen ei kannata enää yrittää. Unohtakee homohiv hurjastelut, koska sillä ei ole tulevaisuutta. Hiv tarttuu ja aidsi tappaa.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

02.07.2014 06:22


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

02.07.2014 06:26


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

02.07.2014 06:32


Bögarnas fel

#37600 Re: Re: Tässä juuri tarkoittamani esimerkki...

02.07.2014 07:00

#37594: hiv ja aidsi ovat parantumattomia. - Re: Tässä juuri tarkoittamani esimerkki...

Idiotismista ei ainakaan teidänlaistenne kirjoittajien antaman vahvan todistuksen mukaan parane koskaan.Toiset meistä vain ovat älyllisesti heikkolahjaisia ja henkisesti jälkeenjääneitä ja sillä siisti-onneksi teitä kuitenkin on suhteellisen pieni prosentti kansastamme. Ettekä pysty vaikuttamaan muuta kuin juuri sellaisilta mitä olette ja sen kaikki teitä älykkäämmät näkevät kommenteistanne kyllä heti ja niitä ,jotka sen näkevät on suurin osa...