Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#24280 Adoptiovalvonnan porsaanreikä sekä lasten oikeus hyvään kotiin

06.11.2013 23:26

Oletetaan nyt, että tasa-arvoinen avioliittolaki on toteutunut, niin että homoseksuaalit ja seksuaaliset erityisryhmät saavat vapaasti avioitua, kuten heterotkin. Tämä tuo ymmärtääkseni automaattisesti mukanaan sen, että he saavat myös oikeuden avoimeen adoptioon (tai oletetaan nyt ainakin, että kuitenkin saavat).

Adoptioviranomaiset tulevat silloin, kuten nytkin, seulomaan ne, jotka saavat adoptoida ja ketkä eivät. Luottakaamme siis tähän. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki "setalaiset" (kutsun heitä tässä nyt tällä kokoomanimellä) eivät välttämättä saa mahdollisuutta adoptioon, kuten eivät kaikki heterotkaan, jos adoptioviranomaiset näin katsovat (vai pitäisikö tässäkin vedota "tasa-arvoon", että kaikki saisivat, jos haluavat?).

Herää vain kysymys siitä, miten Seta on ajatellut, että valvottaisiin, ettei tätä adoptioviranomaisten valvontaa sitten kierrettäisi erilaisin omatoimisin raskaaksitulemis- ja tekemiskeinoin?

Arvaan, ettei moni näe tätä edes ongelmana - saavathan heterotkin tehdä lapsia mielivaltaisesti -mutta koen tämän lasten oikeuksien kannalta vakavaksi porsaanreiäksi adoptio-valvonnan kiertämiseksi.

Heterot adoptoivat käsittääkseni kuitenkin vain pelastaakseen lapsia tai siksi, etteivät itse voi saada omia lapsia. Heillä ei siis ole tarvetta tai edes mahdollisuutta kiertää adoptioseulaa. Homot voivat kuitenkin saada omia lapsia, joten voivat siksi myös kiertää adoptioseulan, jos haluavat.

Jos heidät on adoptioviranomaisten toimesta todettu kelvottomiksi adoptoijiksi - tai eivät edes ole sitä käyneet anomassa - onko silloin itse raskaaksi tekeytyminen asiallisuuden rajoissa?

Minusta on väärin vedota siihen, että heteroistakin saavat kuka tahansa hankkiutua raskaaksi ja synnyttää lapsia. Näin ei lasten takia pitäisi ollenkaan olla, eikä ainakaan yhtään yhteiskunnallisin keinoin tätä mahdollisuutta ainakaan tarkoituksellisesti lisätä.

Miten siis voisimme taata sen, ettei lapsia - niin homoille kuin heteroillekaan - enää syntyisi olosuhteisiin, jossa kelvollisia kasvuolosuhteita ei heille huomattavalla todennäköisyydellä voida taata? Tällä on nimittäin suuri yhteiskunnan hyvinvointiin vaikuttava merkitys, sillä pahoin voivat lapset ovat paitsi taloudellisesti (sekä suoraan että välillisesti) valtava menoerä, ennen kaikkea heidän pahan olonsa ja siitä aiheutuvan oireilunsa kautta alati johtamassa selviin yhteiskunnallisiin ongelmiin ja inhimilliseen kärsimykseen, ei vähiten heille itselleen.

Vastaukset


Vieras

#24281 Re: Adoptiovalvonnan porsaanreikä sekä lasten oikeus hyvään kotiin

2013-11-06 23:44:15

#24280: - Voi, kun minulla on niin vaikeaa ja pahemmaksi vain menee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vieras

#24292 Re: Adoptiovalvonnan porsaanreikä sekä lasten oikeus hyvään kotiin

2013-11-07 08:12:54

#24280: - Adoptiovalvonnan porsaanreikä sekä lasten oikeus hyvään kotiin

Ei adoptio-oikeuksia homoille/lespoille, kun halunsa, tahtonsa ovat alistaneet siihen "tilaan" ja tiensä sitä kautta ovat valinneet. Setan asiat eivät kuulu meille. Hoitakoot he omat asiansa ja me pidämme kiinni avioliittolaista/ ja avioliitosta, joka on naisen ja miehen välinen julkinen liitto. Emme halua menettää oikeuksiamme, emmekä halua yhteiskuntamme kalliiksi tulevaa järjestelmää muuttaa toisenlaiseksi. Onhan miehen ja naisen avioliitto ihan toisenlaisista lähtökohdista ja toisenlaisesta elämästä kysymys. Kuten sanottu lasten oikeudet pitää olla isään ja äitiin, hyvään kotiin,


Vieras

#24315 Re: Adoptiovalvonnan porsaanreikä sekä lasten oikeus hyvään kotiin

2013-11-07 15:27:25

#24280: - Adoptiovalvonnan porsaanreikä sekä lasten oikeus hyvään kotiin

"Herää vain kysymys siitä, miten Seta on ajatellut, että valvottaisiin, ettei tätä adoptioviranomaisten valvontaa sitten kierrettäisi erilaisin omatoimisin raskaaksitulemis- ja tekemiskeinoin?"

Ylseisin adoptioviranomaisten kiertäminen on raskaaksi hankkiutuminen "sijaisena" toimivan miehen tai naisen avulla eikä se ole outo asia heteroillekaan. Koet sen jostain asenteellisista syistäsi "vakavaksi ongelmaksi", mutta homoparien adoptio-oikeus ei kyllä ainakaan tätä ilmiötä lisää.

"Heillä ei siis ole tarvetta tai edes mahdollisuutta kiertää adoptioseulaa."

Kannattaisi miettiä, ennenkuin tänne päästöjään tule laskettelemaan. Yleensä lapsettomuus on toisen puolison fyysinen ongelma, jolloin toisella on mahdollisuus tuottaa lapsia sijaisvanhemman kanssa.

"Miten siis voisimme taata sen, ettei lapsia - niin homoille kuin heteroillekaan - enää syntyisi olosuhteisiin, jossa kelvollisia kasvuolosuhteita ei heille huomattavalla todennäköisyydellä voida taata? "

Asiahan on ihan yksinkertainen: Siveysvyö siihen asti, kunnes on läpäissyt vanhemmuustutkinnon. Mutta se vanhemmuuskortti vain pitää olla suoritettavissa myös homoille.


Vieras

#24376 Re: Lasten oikeus hyvään kotiin

2013-11-08 14:46:44

#24280: - Adoptiovalvonnan porsaanreikä sekä lasten oikeus hyvään kotiin

"Miten siis voisimme taata sen, ettei lapsia - niin homoille kuin heteroillekaan - enää syntyisi olosuhteisiin, jossa kelvollisia kasvuolosuhteita ei heille huomattavalla todennäköisyydellä voida taata? Tällä on nimittäin suuri yhteiskunnan hyvinvointiin vaikuttava merkitys, sillä pahoin voivat lapset ovat paitsi taloudellisesti (sekä suoraan että välillisesti) valtava menoerä, ennen kaikkea heidän pahan olonsa ja siitä aiheutuvan oireilunsa kautta alati johtamassa selviin yhteiskunnallisiin ongelmiin ja inhimilliseen kärsimykseen, ei vähiten heille itselleen."

Esimerkkinä tästä osui silmiini tuore väitös Helsingin yliopistossa:

https://helda.helsinki.fi/handle/10138/41143

Otteita abstractista:

"Tulokset osoittavat, että vanhempien alhainen sosioekonominen asema ja kielteinen kasvatustyyli sekä tutkittavien lapsuuden aikainen aggressiivinen käyttäytyminen ennustivat aikuisuuden vihamielisyyttä ja ärtyneisyyttä."

"Sekä vihamielisyyden että ärtyneisyyden havaittiin olevan kohtalaisen pysyviä ominaisuuksia nuoruudesta aikuisuuteen. Vihamielisyyden ja työttömyyden välillä havaittiin kaksisuuntainen yhteys, tosin vihamielisyys ennusti vahvemmin työttömäksi joutumista kuin työttömyys vihamielisyyden lisääntymistä.

Tutkimus tuo uutta tietoa vihamielisyydestä työttömyyden ennustajana ja siitä, kuinka varhainen perheympäristö sekä vihamielisyyden ja ärtyneisyyden lapsuuden aikaiset edeltäjät ovat yhteydessä vihamielisyyden ja ärtyneisyyden kehityspolkuihin elämänkaaren aikana. Tutkimuksen löydösten perusteella aikuisuuden vihamielisyyden ja ärtyneisyyden ennaltaehkäisyyn olisi hyvä panostaa jo lapsuuden aikana, mikä voisi vähentää niistä yhteiskunnalle ja yksilölle koituvia kustannuksia." (tummennus minun)

Aggressiivisuus on vain yksi pahoinvoinnin ilmenemismuoto. Kun soppaan lisätään pelon, turhautumisen, häpeän ja muut negatiivisten kasvukokemusten synnyttämät tunneperäiset vaikutukset, saatamme ymmärtää, miksi ihminen voi niin huonosti, ja levittää pahaa oloaan myös ympärilleen, ja mitä vaikutuksia sillä on sekä yhteiskunnallisella että yksilötasolla.