Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Valitse nimimerkki

#11926 Re: Re: Re: Turvallisen ja turvatun, kaikinpuolisen hyvinvointi ...

28.04.2013 17:07

#11919: - Re: Re: Turvallisen ja turvatun, kaikinpuolisen hyvinvointi ...

vai olisiko niin ettet olisi ymmärtänyt mitä kyseiset kirjoittajat ajavat takaa mitä he tarkoittavat mitkä ovat heidän lähtökohtansa jne

 

Kuka sitten on ymmärtänyt? SInäkö? Kerropa meille.


Vieras

#11927 Re: Tosi on.

28.04.2013 17:14

#11920: - Tosi on.

Huomaattehan, miten aivoton toistaminen ja luuppaus täällä toimivat. Näihin on vastattu, mutta kaikki kommentit menevät jonkinlaiselle mentaaliselle ignore-listalle, ja copy-pastetus sen kuin jatkuu - virheineen ja typoineen päivineen.

Silmiinpistävää, ettei kellään uskovalla ole mitään sanottavaa tämänlaiseen "keskusteluun".


Vieras

#11928 Re: Kertaus on opintojen äiti.

28.04.2013 17:14

#11922: - Kertaus on opintojen äiti.

Huomaattehan, miten aivoton toistaminen ja luuppaus täällä toimivat. Näihin on vastattu, mutta kaikki kommentit menevät jonkinlaiselle mentaaliselle ignore-listalle, ja copy-pastetus sen kuin jatkuu - virheineen ja typoineen päivineen.

Silmiinpistävää, ettei kellään uskovalla ole mitään sanottavaa tämänlaiseen "keskusteluun".

 


Vieras

#11929 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ettei totuus pääse unohtumaan.

28.04.2013 17:14

#11914: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ettei totuus pääse unohtumaan. 

Mikähän mahtaa olla tuon standardijutut käsittävän tiivistelmän lähdearvo? Onko sillä mitään lähdearvoa? Mistä lie peräisin??

Vlk

#11930 Re: Re: Re:

28.04.2013 17:17

#11921: taku - Re: Re:

Mutta juurihan hiljattain väitit: "Ennen sotia Suomi oli nykytilanteeseen verrattuna lähes paratiisi."

Ja minä vastasin:

"Juupa: esim vuonna 1923 kansalaisodan jäljiltä meillä oli yli 20 000 lasta jotka olivat menettäneet ainakin toisen vanhempansa. Espanjantauti oli tappanut ihmisiä yhtä paljon kuin ko. sota. Lapsikerjäläisten laumat olivat ongelma kaupungeissa.

Olisit kulkenut 12-vuotiaana jo töissä maataloissa piikana tai renkinä ja erilaiselle hyväksikäytölle alistettuna. Huutolaispoikana olisit nukkunut puulaatikon päällä porstuassa ja syönyt muiden tähteitä ja sianruokaämpäreistä.

Lasten huutokaupat kiellettiin vuoden 1923 alussa, mutta huutolaislapsia oli vielä 1930-luvulle asti.

 

Vuonna 1923 esim. henkirikokset olivat kolme kertaa yleisempiä kuin nyt!"

Ja nyt sinä oletkin kääntänyt kelkkasi, että kaikki onkin yltäkylläistä meillä. Kumpaa mieltä sinä nyt olet?

Miten sinä sitä paitsi, tai kukaan täällä tuomitsevista "kristityistä" olette millään suulla kertomaan kuka on syntinen tai ei. Miten sen edes kehtaatte täällä päästää suustanne?

 

 

 


Vieras

#11931 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tässä on järkee.

28.04.2013 17:18

#11910: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tässä on järkee.

Narsistikortti heilahtaa hyvin usein ja hyvin turhaan kiihkeäksi käyneissä väittelyissä. Ikinä en ole sitä käytetyn noin tökerösti, kuin Sinä. Onnittelut siitä!

taku

#11932 Re: Re: Re: Re: Turvallisen ja turvatun, kaikinpuolisen hyvinvointi ...

28.04.2013 17:27

#11926: Valitse nimimerkki - Re: Re: Re: Turvallisen ja turvatun, kaikinpuolisen hyvinvointi ...

Sanottakoon että minutymmärretään varsin usein väärin.Tässä avioliittokeskustelussa minun näkemyksessäni heijastuu hyvin vahvasti se etten ymmärrä mihin kukaan tarvitsee nykymallista avioliittoa.Avain kysymys on edelleen se mikä avioliitto on mihin sitä tarvitaan ja mikä on sen tarkoitus ja merkitys.Minun mielestäni jos tälläistä instituutiota halutaan ylläpitää pitää olla joku järjellinen syy siihen.Jossain maissa avioliiton ulkopuoliset suhteet on kriminalisoitu joten ymmärrettävää että halutaan naimisiin jotta voitaisiin harrastaa seksiä.Ennen vuotta 1994 Suomessa oli sallittu maata vaimonsa väkisin.Eli mies saattoi mennä naimisiiin voidakseenpakottaa vaimonsa seksiin.En sano missään nimessä että hyväksyisin väkisinmakaamisen mutta jokatapauksessa miehillä oli selkeä SYY miksi halusivat naimisiin.Minun mielestäni avioliittoa tarvitaansiihenettä voi haastaa puolisonsa käräjille jos tämä pettää.Ja toki kristilinen näkemys on myös se että kumpikin tulevat yhdeksi ja tällöin on ihan tarpeellista että lain edessä heitä kodellaan kuin olisivat yksi vähän samaan tapaan kuin siiamilaisia kaksosia.Mutta nykytilanne on se että kuka tahansasaa olla kenenkanssa vaanoli naimisissa tai ei puolisoita kohdellaan lain edessä täysin erillisinä samaan tapaan kuin naimattomia avioliitossa tapahtuva väkisinmakaaminenon raiskaus siitä riippumattaollaanko naimisissa eikä puolisoa voi haastaakäräjille uskottomuudesta joten kysyn vaan

 

MIHIN IHMEESEEN AVIOLIITTOA ENÄÄ TARVITAAN?"

 

jättäkää lapset rauhaan!

#11933 homoseksuaalisuuden synnystä:

28.04.2013 17:37

#11920: - Tosi on. 

 

Matt 18:6 Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen.
taku

#11934 Re: Re: Re: Re: Arvokeskustelun avaus

28.04.2013 17:41

#11881: Malla - Re: Re: Re: Arvokeskustelun avaus

Noh kriminaalipolitiikka oli tietysti pielessä.Mutta ei homoseksuaalisuudesta kovin ankaria tuomioita tullut. Maksimissaankin saattoi saada vain 2 vuotta vankeutta.Toki jotain epäkohtia oli mutta  kokonaisuutena asiat olivat hyvin.Tuota vasenkätisyyttä nyt en näkisi isona juttuna jos muuten oli asiat hyvin. Tosi on että ihmisiltä puuttuivat monet nykyajan mukavuudet  mutta tekevätkö ne ihmiset onnellisiksi?  Kyllä minä mielumin eläisin köyhässä kristillisessä yhteiskunnassa kuin rikkaassa seularistisessa maassa

Jochanan

#11935 Re: Re: Re: Re: Re: Turvallisen ja turvatun, kaikinpuolisen hyvinvointi ...

28.04.2013 17:46

#11932: taku - Re: Re: Re: Re: Turvallisen ja turvatun, kaikinpuolisen hyvinvointi ... Minun mielestäni avioliittoa tarvitaansiihenettä voi haastaa puolisonsa käräjille jos tämä pettää.

 

Tuo on aivan mahtava ajatus. Toivottavasti pidät kristillisen poikuutesi hamaan loppuun saakka.

Homous on Kapinaa Jumalaa vastaan

#11936 Jumalan sanan väärentämätöntä tietoa homouden "synnystä"

28.04.2013 17:47

Room
1:21-31
koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana KUNNIOITTANEET eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.
Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi.
Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa, nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen. Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat VAIHTANEET luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen; samoin miespuoletkin, LUOPUEN luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti.
Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala HYLKÄSI heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.

He ovat täynnänsä kaikkea vääryyttä, pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahanilkisyyttä; ovat korvaankuiskuttelijoita, panettelijoita, Jumalaa vihaavaisia, väkivaltaisia, ylpeitä, kerskailijoita, pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia, vailla ymmärrystä, luotettavuutta, rakkautta ja laupeutta;
päivi

#11937 Re: Re: Re:

28.04.2013 17:52

#11896: jumalattomat pysyvät jumalattomina - Re: Re:

Kiitos tästä sanan kohdasta.    Jokin aika sitten     havahduin tähän samaan kohtaan, ja lauseeseen: " Ja kun pyhän kansan yhden osan hajotus on loppunut, silloin nämä kaikki täyttyvät.  Ja ymmärsin, että sehän on nyt."

Monet puhdistetaan, kirkastetaan ja koetellaan,  amen


Vieras

#11938 Re: Jumalan sanan väärentämätöntä tietoa homouden "synnystä"

28.04.2013 17:54

#11936: Homous on Kapinaa Jumalaa vastaan - Jumalan sanan väärentämätöntä tietoa homouden "synnystä" 

 

Turha on yrittää pelastaa sellaista, jonka Jumala on hylännyt kelvottoman mielensä valtaan. Homo ei voi pelastua, ennen kuin hän tulee synnintuntoon ja alkaa katua homoseksuaalisia tekojaan. Miten homoseksuaali voi katua tekojaan, ellei Jumala anna hänelle ensin synnin tuntoa? Turha siinä on ihmisten jankuttaa, jos Jumala on jo hyljännyt heidät kelvottoman mielensä valtaan. Joh 12:40 "Hän on sokaissut heidän silmänsä ja paaduttanut heidän sydämensä, että he eivät näkisi silmillään eivätkä ymmärtäisi sydämellään eivätkä kääntyisi ja etten minä heitä parantaisi.

Vieras

#11939 Re: homoseksuaalisuuden synnystä:

28.04.2013 17:54

#11933: jättäkää lapset rauhaan! - homoseksuaalisuuden synnystä:

Ilmoitus herjaavasta kirjoittelusta tehty jälleen ylläpidolle, seuraavasta teen sen nettipoliisiille.

taku

#11940 Re: Re: Re: Re: Arvokeskustelun avaus

28.04.2013 17:55

#11903: Vlk - Re: Re: Re: Arvokeskustelun avaus

Noh kieltämättä oli niitäkin joilla oli asiat huonommin kuin nyt. Mutta esim jos mietitään 1930-lukua niin nuo 20 000 lasta olivat jo kasvaneet.Mutta niiden osuus joilla oli asiat hyvin oli paljon suurempi kuin nykyään. Ennen kaikkea ihmisillä oli mahddollisuus todelliseen hyvinvointiin.Aikalaiset ovat näyttäneet minulle kuvia joissa näkyy onnellisia lapsia leikkimässä ja kertoneet onnellisesta elämästäjosta nykyihminen voi vaan haaveilla.Kieltämättä kansalaissota oli raaka ja olot sen jälkeen huonotmutta koaa vauhtia lähtivätasiat Suomessa parempaan suuntaan.Vuodesta 1918 vuoteen 1939 asti asiat menivät Suomessa koko ajan parempaan suuntaan.Sota aikaa ei voine tähän vertailuun ottaa.Mutta voi sanoa että vuodesta 1945 eteenpäin asiat ovat menneet lähes pelkästään huonompaan suuntaan.Vielä minunkin lapsuudessani asiat olivat varsin hyvin nykytilanteeseen verrattuna

Jochanan

#11941 Re: Re: Re: Re: Re: Arvokeskustelun avaus

28.04.2013 17:58

#11934: taku - Re: Re: Re: Re: Arvokeskustelun avaus

Tuota vasenkätisyyttä nyt en näkisi isona juttuna jos muuten oli asiat hyvin.

Kyllä minä mielumin eläisin köyhässä kristillisessä yhteiskunnassa kuin rikkaassa seularistisessa maassa

Niin, mitäpä psyykkisiä häiriöitä aiheuttava vasenkätisen pakottaminen oikeakätiseksi onkaan sen rinnalla, että Suomessa on yhä nykyäänkin aatelissukuja. Ja mikä sinua estää muuttamasta köyhään kristilliseen yhteiskuntaan, vaikkapa Namibiaan? Sen kun muutat vain.

päivi

#11942 Re: Re: Re:

28.04.2013 17:58

#11899: - Re: Re:

Mehän täältä joudumme lähtemään,     eihän teillä mitään hätää ole.   Monet ovat nähneet, että kodeista tulee kirkkoja. Ymmärsin sen kirkollisvaalivuonna, että suurin piirtein se on nyt siinä luterilaisen kirkon osalta. Mutta  aika aikaa kutakin.

Jochanan

#11943 Re: Re: Re: Re: Re: Arvokeskustelun avaus

28.04.2013 18:03

#11940: taku - Re: Re: Re: Re: Arvokeskustelun avaus

Aikalaiset ovat näyttäneet minulle kuvia joissa näkyy onnellisia lapsia leikkimässä ja kertoneet onnellisesta elämästäjosta nykyihminen voi vaan haaveilla.

Mutta voi sanoa että vuodesta 1945 eteenpäin asiat ovat menneet lähes pelkästään huonompaan suuntaan.Vielä minunkin lapsuudessani asiat olivat varsin hyvin nykytilanteeseen verrattuna

 

Montako vuorokautta olet ollut nukkumatta? Kaipaat yhteiskuntaan, jossa onnelliset, osaansa tyytyväiset köyhät raatavat itsensä hengiltä ilman minkäänlaisia sosiaalietuuksia, kuten lapsilisää, työttömyyskorvausta tai sosiaaliapua. Mitenkähän sinulle kävisi, kun et pääsisi tähän nykyiseen työharjoitteluusikaan?


Vieras

#11945 Re: Re: homoseksuaalisuuden synnystä:

28.04.2013 18:07

#11939: - Re: homoseksuaalisuuden synnystä: 

Näin sivusta seuraajana ihmettelen mitä ihmeen herjaavaa kirjoittelua mukamas on tuo suora lainaus yhdestä Raamatunjakeesta???

Kirkossakin on mahdollista kuulla julkisesti tuo sama teksti.

veritas

#11946 Re: Re: homoseksuaalisuuden synnystä:

28.04.2013 18:10

#11939: - Re: homoseksuaalisuuden synnystä: 

Vastaan toisen puolesta. Kommentissahan oli vain lainattu Jeesuksen varoitusta lasten viettelystä. Jos otat yhteyden nettipoliisiin, niin muista että myös "perätön lausuma" rikosilmoitusta tehtäessä on rikos Suomen lainsäädännön mukaan.


Vieras

#11947 Re: Re: Re: homoseksuaalisuuden synnystä:

28.04.2013 18:15

#11946: veritas - Re: Re: homoseksuaalisuuden synnystä: Vastaan toisen puolesta. Kommentissahan oli vain lainattu Jeesuksen varoitusta lasten viettelystä. Jos otat yhteyden nettipoliisiin, niin muista että myös "perätön lausuma" rikosilmoitusta tehtäessä on rikos Suomen lainsäädännön mukaan.

 

Nytkö jeesustelijat ovat menossa peräti poliisin puheille? Eikö se mahtava mielikuvitusolento suojelekaan siihen uskovia?


Vieras

#11948 Re: Re: homoseksuaalisuuden synnystä:

28.04.2013 18:18

#11939: - Re: homoseksuaalisuuden synnystä:

Tiesitköhän nyt kenen uskot herjaavan. Minun nähdäkseni tulee ilmoittaa kaikista Raamatun lainauksista tämän ajattelun perusteella. Siitä vaan.


Vieras

#11949 Re: Re: Re: homoseksuaalisuuden synnystä:

28.04.2013 18:19

#11945: - Re: Re: homoseksuaalisuuden synnystä:

teksti + otsake sisältää väittämän, että homot olisivat pedofiileja. Asia on käsitelty täällä moneen kertaan ja viitattu tutkimustuloksiin: Pedofilia on oma ilmiönsä eikä liity sen kummemmin homoihin kuin heteroihinkaan.


Vieras

#11950 Re: Re: Re: Re: homoseksuaalisuuden synnystä:

28.04.2013 18:29

#11949: - Re: Re: Re: homoseksuaalisuuden synnystä:

Väittämä on omassa  mielessäsi. Homoutta siinä ei mainita. Mutta tiedätkö moniko pedofiili näitä lukee?