KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

26.01.2012 18:31



Vieras

#3252 Kertaus 6.12.2010 klo 21.20

27.01.2012 17:23

Villiintynyt kissa kuuluu metsästyslain piiriin.
Villiintyneen kissa määritelmä on,että se/ne hankkii/hankkivat ravintonsa
PÄÄSÄÄNTÖISESTI luonnosta.
Villiintyneistä kissalaumoista voi jokainen ilmoittaa kunnan eläinlääkärille,terveystarkastajalle,kunnallisen sopimuksen tehneelle toimijalle,
joista 2 em.ovat myös eläinsuojeluviranomaisia.
Heidän tehtävänään on ENSISIJAISESTI huolehtia nämä villit kissalaumat luonnosta pois
lisääntymästä ja kärsimästä,sekä myös varsinaisina tarttuvien tautien kantajina
tauteja levittävinä.
Eläinsuojeluvalvojat ovat myös taho,joiden pitää valvojan toimensa mukaan tehdä ja edistää yhteistyötä eläinsuojeluviranomaisten kanssa.
Vapaaehtoiset järjestöt voivat toki tehdä tätä pelastustyötä mahdollisuuksiensa puitteissa.
Lain määräämää velvoitetta vapaaehtoisjärjestöillä tähän ei ole.
Jokainen yksityinen kansalainenkin voi ottaa näitä "villejä" kissoja hoitoonsa,
kuitenkin omalla vastuullaan.
KKY:ssä on tullut joillekin toimijoille utopistinen näkemys,että KAIKKI villitkin kissat voidaan pelastaa ja niille hankkia kunnollinen koti.
Lisäksi ihmiseen tottumattomalle kissalle EI ole onni,eikä autuus tulla väen väkisin
suljetuksi sisälle monen muun kissan kanssa samaan tilaan.
Tällainen "pelastus" on näille kissoille suoranaista kidutusta ja jopa voidaan puhua
eläinrääkkäyksestä.
KKY ottaa edelleenkin hoitoonsa kissoja,jotka on hylätty.Myös pienimuotoisia populaatioita ja emokissoja pentuineen.
Näistä jonkun nurkissa sikiävistä,sisäsiittoisista,ruokkimattomista,taudinkantaja-
populaatioista on jo nyt saatu esim.kissarutto,jota on tehokkaasti myös levitetty.
KAIKKIA ´kissoja ei mikään vapaaehtoisjärjestö pysty "pelastamaan",eikä se ole edes
tarkoitukseenmukaista.
Tarkoituksenmukaista on kyllä puuttua esim.näihin laumoihin,ja saada ne kaikki pois.
Kissatalo haave on hyvä,on vain liian paljon konkreettista näyttöä eri puolilta
maata,miten niille lopulta käy,kun ei pystytä hengen hurmassa pitämään myös järjellistä valintaa kissamäärissä.
Hyvänä esimerkkinä oli väen väkisin vaadittu ns."kissatila" Orivedellä,joka jouduttiin lopettamaan sinne pesiytyneen kissaruton takia.


KKY EI JÄTÄ KISSOJA PALELTUMAAN,se ottaa kissoja vastaan nimenomaan resurssiensa puitteissa.Onko oikein sulloa esim.yhteen huoneeseen 15-20 kissaa ja kuvitella,että
nyt niillä on hyvät oltavat.
Aika heppoista kissantuntemusta,kissan hyvinvoinnista ei ole näköjään kyse,ainoastaan väärästä ns.hyväntekemisestä".
Lisäksi tuollaiset halventavat nimitykset julkisesti ja todella vääristeltyjen tietojen levittäminen on tosiaan rikosilmoitukseen ja kanteen nostamiseen oikeutettuja asioita.
Kun tällaista tietoa levitetään(KKY jättää kissat paleltumaan) pitää moinen väite
pystyä myös toteen näyttämään.
Yhtä hyvin voivat nämä henkilöt syyttää julkisesti kunnaneläinlääkäreitä,ja muita eläinsuojeluviranomaisia.
Eri asia onkin se,että sinnepäin ei minkäänlaista yhteistyöhalukkuuta olekaan.
Meillä on kuitenkin laki ja siinä villiintynyt kissa kuuluu metsästyslain piiriin.
Rahan käytöstä huolestuneille:KKY on järjestämässa laajoja leikkauskamppanjoita.
Ainakin ne rahat menevät ennaltaehkäisevään työhön,joka tulevaisuudessa vähentää
heitteillejätettyjen kissojen/pentujen määrää radikaalisti.
Ne rahat eivät mene hukkaan-toisin kuin nyt näihin melko toivottomien kissojen
hyysäämiseen.

Pohjanmaalta te "aktiivit" voitte heti hakea ainakin 150 kylmissä navetoissa kituuttavaa kissaa.
Ennenkuin viranomaiset ehtivät hätiin.




Vieras

#3253

27.01.2012 17:28

Tämäkin on kertausta adressin sivuilta
KKY on vapaaehtoistyötä tekevä yhdistys. Emme ole mitään viranomaisia emmekä voi mennä määräämään kenenkään kotiin, kuinka kissojansa pitäisi hoitaa. Se on viranomaisten tehtävä. Sen sijaan otamme talteen heitteillä olevia ja kodittomia kissoja ilmoitusten perusteella, olivatpa ne sitten kesympiä tai arempia, kuten olemme aina tehneet. Villikissalaumat ovat nyt kyseessä. Ei niitäkään ole tarkoitus jättää pakkaseen kuolemaan, vaan toki kaikki pitää korjata talteen. Niistä saa jatkossa ottaa vastuun kunnalliset löytöeläintalot, jotka saavat siitä palkankin. Niitä ei tuoda KKY:n ensikoteihin tautivaarankaan takia. Siitähän meillä on nyt karvaita kokemuksia, kun kissarutto levisi 8 ensikotiin. Näin ollen oli tehtävä jokin ratkaisu pitkän harkinnan jälkeen. Neuvottelemme viranomaisten kanssa nyt, onko meillä edes oikeutta ottaa talteen villikissalaumoja. Loukuttaa niitä kyllä voimme ja sen teemmekin.

Vieras

#3254

27.01.2012 17:35

Lainaus kirjoittajalta 8.12.2010
Kaikki rahat käytetään kissoihin. Itsekin olen ollut keräämässä pakkasessa vuodesta toiseen. Joka sentti on viety pankkiin lyhentämättömänä. Itse olen maksanut bussimaksuni mennen tullen. Kaikki tarjoilut kokousten yhteydessä olen myös kustantanut omistani ja kissojen kulut on maksettu kuittia vastaan ensikodeille. Talotilille on kertynyt muutama tuhat euroa ja ne ovat pankissa tulevaisuutta silmällä pitäen. Niillä ei kuitenkaan vielä pystytä hankkimaan kissataloa. Yhdistyksen pyörittämiseen kuluu paljon rahaa eli lähinnä kissojen ruoat, hiekat, lääkkeet ja eläinlääkärikulut. Puhelut ja bensat maksamme itse muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Tilintarkastajamme on sanonut, että ei ole nähnyt näin hyvin hoidettua yhdistystä aikaisemmin 40-vuotisen uransa aikana. Nyt yhdistykseen on vain pesiytynyt jokin oppositioporukka, joka yrittää repiä alas yhdistystä ja levittää väärää tietoa. Yhdistyksen tarkoituksena ei todellakaan ole jättää kissoja pakkaseen kuolemaan. Tarkoituksena on vain rajoittaa villikissalaumojen siirtäminen ensikoteihimme, ihmisten yksityisasuntoihin tautivaaran vuoksi, koska yksi ihminen loukutti näitä epämääräisissä oloissa olleita kissoja ja toimitti ne ensikodeillemme, jolloin kissarutto levisi 8 ensikotiin. Siitä saiamme nuhteet huonosta toiminnasta alan erikoiseläinlääkäriltä Tuhatjalasta. Samoin levisi rutto myöskin vuokraamaamme kissatilaan, jonka hankimme kokeilumielessä nähdäksemme, kuinka se toimisi. Jouduimme sulkemaan paikan ruton vuoksi. Olemme pyytäneet läänineläinlääkäriä selvittämään, onko meillä edes oikeutta ottaa näitä villikissalaumoja. Kaikki yksittäisiset kissat, joista meille tulee ilmoitus, otamme talteen, olivatpa sitten arempia tai kesympiä, ihan siihen malliin, mitä olemme tehneet perustamisesta alkaen. Kiitos saamastamme taloudellisesta tuesta keräystemme aikana. Toivomme lisää kerääjiä, mutta harva sinne tulee palelemaan pakkaseen

Vieras

#3255

27.01.2012 17:40

Lainaus Kirsti L:n kirjoituksesta 8.12.2010
Kun törmäsin tähän adressiin, niin esitin kysymyksiä puheenjohtajalle ja sain niihin vastauksen.
Kysykää te muutkin, älkääkä haukkuko.

Koska en muistanut kysyä taloudenhoitajan palkkaa, niin en ota siihen kantaa, mutta sen tiedän, että nykyisin ei juuri mitään yhdistystä pyöritetä, ilman, etteikö yhdistyksessä joku olisi palkollinen.

Olen ollut jäsen iät ja ajat , vaikka asun muualla. Aion myös pysyä jäsenenä ainakin niin kauan kuin Terttu on puheenjohtajana. Terttu on tehnyt paljon työtä yhdistyksen=kissojen hyväksi.

Kannatan kissojen kotihoitoa! Itsekin olen aikoinaan hoitanut loukutettuja kissoja kotona omalla paikkakunnalla omilla varoilla, myös villejä.
Koska täysin kesyjä kissoja hylätään pilvin pimein, niin on hurskastelua väittää, että kaikille täysin villeille aikuisille kissoille löytyisi koteja. Siksi on parempi, että eläinlääkäri nukuttaa täysin villit aikuiset. Vaikka hyväksyn villikissojen nukuttamisen , niin täytyy todeta kuitenkin, että jokainen kissa lähti itkun kanssa sateenkaarisillalle. Helppoja päätöksiä nukuttamiset eivät ole koskaan, mutta parempi niin. Kissa ei kuulu kodittomana Suomen luontoon.



Vieras

#3256 Re:

27.01.2012 18:58

#3255: -  

 Ei voi muuta kuin lämpimästi kiittää 3252,3253,3254 ja 3255 asiallisista ja valaisevistanne kirjoituksista, nämä kirjoitukset ovat todellakin kissojen asialla

Sanna

#3257 Re: Kertaus 6.12.2010 klo 21.20

27.01.2012 19:28

#3252: - Kertaus 6.12.2010 klo 21.20 

 

No johan tässä on kaikkien kertauksien äiti! Sinänsä kyllä hyvä että joku teistä näkee joskus vaivaa kommentoidessaan ja yrittää kirjoittaa myös asiasta vaikka ohi taas menee suurilta osin. Kysyt tietysti miten niin? No minäpä kerron:

Kyse ei ole missään vaiheessa ollut metsästyslain piiriin kuuluvista kissoista!!! Miten voi olla että vieläkin tästä asiasta täällä mainitaan?? Jopa oikeudenkäynnissä alan asiantuntijat sanoivat että näin tämä on. Kyse on kissoista, joilla on omistaja. Näille ei eläinsuojeluviranomaiset voi mitään kunhan tietyt minimivaatimukset täyttyvät. Vain ja ainoastaan omistajien yhteistyö on edellytys että kissoja  voidaan auttaa.

Kukaan ei ole myöskään väittänyt että vapaaehtoisella yhdistyksellä olisi tähän lain perusteella velvollisuus. Kyse on moraalista ja etiikasta.

Kyseiset kissat ”kesyyntyvät” iästä tms riippuen viikosta muutamaan kuukauteen kesykissoiksi, kuten esim itselläni hoidossa olleet. Eivät varmaan juu nauti niistä alkuajoista, mutta tuskin tulevina vuosina (joita voi olla 20 vuottakin jäljellä) miettivät tätä ns kesytysaikaa.

Yhdistys, jossa nykyään toimin joutui lopettamaan muutamia kymmeniä kissoja vuoden 2011 aikana, kun ne olivat liian arkoja tai sairaita. Tätäkin karsimista osataan asiantuntevissa yhdistyksissä tehdä.

Karanteenitilalla pystyttäisiin vastaamaan tautiriskiin. Ei tosin yhden huoneen tilalla, minkä KKY kaikessa asiantuntemuksessaan yli 30 vuoden kokemuksella päätti laittaa pystyyn (ja henkilö jonka viittaat painostaneen oli ehdottomasti ainakin kahden huoneen tilan kannalla, mutta rahasta tarkat muut hallituksen jäsenet eivät siihen suostuneet. Olihan heillä ollut ilmainen kissojen säilytystila kyseisen henkilön kotona. Eikä tuntunut haittaavan vaikka hänelle olisi ahdettu kissoja kuinka paljon…).

Näitä aiempia ruttotapauksia on tullut näistä mainitsemistasi pienimuotoisistakin populaatioista. Ja voisin kuvitella että pääosin niistä. Isoja populaatioita ei tule onneksi usein vastaan. Mitä KKY tekee tällä hetkellä eri tavalla kuin ennen ehkäistäkseen näiden tapausten uusimisen, kun kuitenkin ottaa näitä populaatioita yhä hoitoon? KKY:stä lähteneet ja muissa yhdistyksissä tällä hetkellä toimivat ovat ottaneet opikseen ja kehittäneet systeemiä niin että tautiriski pystyttäisiin parhaalla mahdollisella tavalla ilman karanteenitilaa hallitsemaan. Ja kaiken muun lisäksi: karanteenitilan vuosikustannukset KKY:lle olisivat olleet samaa luokkaa kuin maksetun taloudenhoitajan. Ja tilalle olisi saatu ilmainen kokenut taloudenhoitaja.

KKY lopetti toiminnan, jota se oli toteuttanut jo monta vuotta ja ajoi pois/kehotti lähtemään eri mieltä olevat henkilöt yhdistyksestä. Tämän seurauksena kissamäärät KKY:llä putosivat dramaattisesti. (Ainakin sen perusteella mitä itse olen laskeskellut. Tosin voihan olla että kissoja on mennyt kasapäin myös kissapörssin ulkopuolelta?) Ne kissat jäivät pakkaseen. Tai no ne olisivat jääneet pakkaseen, mutta onneksi muut yhdistykset ottivat asian hoitoonsa

KKY nimenomaan tekee nykyisten resurssiensa puitteissa kissojen pelastamista! Vielä reilu vuosi sitten resurssit olivat aivan toisenlaiset. Totta siis on että nykyisellään KKY:ltä ei voi muuta odottaakkaan. Eihän siellä ole tekijöitä.

Sanna

#3258 Re:

27.01.2012 19:33

#3253: -  

 Ja vielä kertausta: LÖYTÖELÄINTALOT EIVÄT OTA VASTAAN NÄITÄ KISSOJA! ja asiantuntijoiden suusta (eläinvalvoja, kaupungin virkaeläinlääkäri jne): he eivät ole törmänneet koskaan (tai olisko ehkä kerran joskus....) villikissapopulaatioihin Suomessa!

Älä nyt hyvä ihminen viitsi tätä vanhaa skeidaa tänne syöttää!

Sanna

#3259 Re:

27.01.2012 19:37

#3254: -  

 Juu tämäkin asia tosiaan selvitettiin: KKY:llä ja muilla vapaaehtoistoimijoilla on oikeus ottaa kissapopulaatioita omistajan suostumuksella. Ja vapaaehtoisyhdistykset ovatkin ainoita jotka tällä hetkellä ottavat. Ja eläinsuojelutahot viime keväisessä kokouksessaan tämän itsekin totesivat. KKY oli mukana kokouksessa.

Sukankutoja

#3260 Re: Re:

27.01.2012 20:01

#3259: Sanna - Re:  

Hyvä Sanna, erittäin tyhjentävät vastaukset näihin KKY:n heittämiin nostoihin aiemmista kommenteista. Sama vanha narina vaan jatkuu hallituksen taholta, vaikka niistä on tälläkin palstalla kommentoitu väsyksiin asti.

Näillä jorinoilla paetaan vaan todellista tilannetta eikä kanneta sitä vastuuta, johon ihmisten KKY:lle lahjoittamat varat KISSOILLE velvoittaisivat!

Tämä oli kyllä ensimmäinen kerta pitkään aikaan, kun hallitusta puoltavissa kommenteissa mainittiin sana kissa ja puhuttiin näistä karvaisista ystävistämme! ;D


Vieras

#3261 Re:

27.01.2012 20:12

#3253: -  

Hallitus kyllä aivan itse omasta päätöksestään ajoi tämän Oriveden kissatilan alas ja syytti rutosta ja sen levittämisestä pelkästään yhtä henkilöä. Rutto tuli sinne kahdelta kesyltä pennulta, joilla tauti oli piilevänä. Sitä olisi ollut mahdoton kenenkään havaita etukäteen! Tilat olisi voitu niin ikään puhdistaa ja ottaa uudelleen käyttöön, mutta hallitus mielummin tuhosi 1000 euron arvoiset kissahäkit ja lopetti kissatilan pidon!

On ruttoa sitäpaitsi ennenkin ollut KKY:n ensikodeilla, mutta tässä tapauksessa nähtävästi Kanervon & kumppaneiden dementia iski päälle ja kyseinen tieto on kadonnut muistista!!


Vieras

#3262

27.01.2012 21:08

Voi hyvä sylvi kuinka asiat saadaan vääntymään juuri väärään suuntaan, ei ole halua ymmärtää tekstiä. Mielestäni hyviä muistutuksia aikaisemmista kirjoituksista. Tämä Sanna tuntuu olevan tosi katkera jolla ei ole omaa elämää lainkaan. Kiitos sinulle joka "kaivoit" vanhoja, hyviä tekstejä tänne muistin virkistämiseksi.

Vieras

#3263 Re: Re: Tauteja liikkuu ja tarttuu edelleenkin

27.01.2012 21:33

#3258: Sanna - Re:

Uskon sannakin tietävän, että "asiantunteva" kissojen pelastaja KISU:n ensikodeissa tarttuu tauteja siinä kuin missä tahansa muuallakin, missä kissoja kerätään liian monta samaan huusholliin. Jääköön nimet nyt kuitenkin sanomatta.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

27.01.2012 21:55


Sanna

#3265 Re: Re: Re: Tauteja liikkuu ja tarttuu edelleenkin

27.01.2012 22:01

#3263: - Re: Re: Tauteja liikkuu ja tarttuu edelleenkin  

 Kyllä minä tämän tiedän. Toisissa yhdistyksissä vaan otetaan virheistä opiksi ja pyritään kehittämään asioita niin että kissat kärsisivät mahdollisimman vähän. Tauteja tulee aina, niiden leviäminen on vaan pyrittävä estämään niiden resurssien puitteissa mitä on.

Voisitko muuten lakata kommentoimasta tänne? Nämä sun kommenttisi juurikin tekevät adressista mielestäni ala-arvoisen. Mieluummin vaikka tämän vanhan kertaajan jos tänne saisi selvittelemään siitä että mikä oikeastaan on totta ja mikä ei. Hänen tekstinsä kun vaikuttaa kuitenkin siltä että kun asiasta kunnolla päästään "haastamaan" niin  tulee järkevääkin dialogia.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

27.01.2012 22:20



Vieras

#3267 Re: Re: Re:

27.01.2012 23:22

#3260: Sukankutoja - Re: Re:

Jos huomasit niin nuo kommentit on suoraan kopsastu tuolta ihan tämän adressin alkutaipaleelta, nuopa taitaa olla kaikkein tuoreemmat "uutiset" ja kommentit heiltä tästä asiasta..ELI EI MITÄÄN UUTTA EIKÄ MITÄÄN PARANNUSTA OLE TAPAHTUNUT!!

Kuitenkin kehtaavat kerätä varoja edelleen vaikka niitä olisi entuudestaankin käytettävissä yllinkyllin kissojen auttamiseen..vaan kissatpa ei niistä kostu eikä apua saa.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

27.01.2012 23:27



Vieras

#3269 Re:

27.01.2012 23:38

#3268: -

Adressi, eikä adressin aihe ole mitenkään ala-arvoinen, vai onko mielestäsi eläinsuojelun puolesta puhuminen ala-arvoista?

Siinä olet oikeassa, että täällä on ala-arvoisia kommentteja, ja omasikin taitaa kuulua niihin niinkuin itsekin arvelit.

MUTTA nämä kommentit eivät asiaa muuta miksikään, eikä muuta ala-arvoiseksi.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

28.01.2012 02:46


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

28.01.2012 05:40


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

28.01.2012 10:39


Sukankutoja

#3273 Re: Re: Re: Re:

28.01.2012 12:02

#3267: - Re: Re: Re:  

Juu, huomasin kyllä, että nämä kirjoitukset olivat vanhoja lainauksia edellisistä kommenteista. Sepäs tässä varsin hauskaa olikin! ;) Sama vanha levy tosin narisee, mutta mainitaanhan siinä ainakin kissa useampaan kertaan! Pitkään aikaan hallitusta puoltavissa kommenteissa ei ole kissoista juuri mitään ollut. On nostettu aivan ihmeellisiä ja vääristeltyjä tekijöitä esille ja yrittämällä yritetty ärsyttää toista osapuolta siinä kuitenkaan varsinaisesti onnistumatta. Lopputuloksena on ollut vain heidän itsensä typeryyden todistaminen.


Vieras

#3274 Re: Kertaus 6.12.2010 klo 21.20

28.01.2012 16:04

#3252: - Kertaus 6.12.2010 klo 21.20 

 Vieras 3252 joka osaa vain toistaa samaa virttä kun ennenkin. Mutta........ Kyseessä ei ole koko aikana ollut villiintyneistä kissoista eikä villikissoista ainakaan. KKY vääristelee tapansa mukaan asiaa joka on ollut vuosikausia selvää kauraa jokaiselle.

Puolivilli kissa ei ehkä virallisesti ole sanana oikea, mutta kertoo juuri sen, mitä me tarkoitamme niillä kissoilla jota kky jätti ottamatta.

Siis vielä kerran...... Puolivilli elää ihmisen ruokkimana piha-alueella tai se on tehnyt pentunsa lähistölle. Se ei ole villiintynyt eikä villikissa missään tapauksessa. Pääosin ne ovat vanhusten kissojen jälkeläisiä ja siten usein myös puolikesyjä .

Kissaruttoa esiintyy eläinlääkäreiden mukaan vielä melko paljon maaseudulla, mutta omistajat eivät sitä tiedä eikä tunnista. Jos populaatiot jätetään oman onnensa nojaan, kissat lisääntyvät tolkuttomasti ja vääjäämättä. Jos kukaan ei puutu asiaan ja hoida vanhuksien avulla ja suostumuksella niitä talteen tai lopetukseen, ne jäävät talveksi pakkasen kouriin.

Tämä on totinen tosi.

Nämä kissat tarvitsevat vapaaehtoisten apua koska ne eivät kuulu minkään lain piiriin.! ! ! ! !

 


Vieras

#3275 Re: Re:

28.01.2012 16:13

#3256: - Re:  Miten ihmeessä voit edes ajatella että tuollaisilla kommenteilla ollaan kissojen asialla ?????

Sehän tarkoittaa vain että kaikki muut kissat joko jätetään oman onnensa nojaan tai lopetetaan. Tämäkö on mielestäsi kissojen asialla oloa?

On tosiaan kummallisia mielipiteitä KKY:n puolella olevilla , Hävetkää