Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#39206 Re: Re: Re: Raamattu kuuluu kategoriaan loitsu- ja hallusinaatiokirjat

20.07.2014 21:40

#39195: - Re: Re: Raamattu kuuluu kategoriaan loitsu- ja hallusinaatiokirjat

 

 

Olen kuule erimieltä kanssasi,  historioitsijat noteeraavat Vanhan Testamentin tärkeimmäksi lähi-Idän historialliseksi lähteeksi,  erityisesti niinsanotun Palestiinan osalta.

Vastaukset


Vieras

#39224 Re: Re: Re: Re: Raamattu kuuluu kategoriaan loitsu- ja hallusinaatiokirjat

2014-07-21 07:25:27

#39206: - Re: Re: Re: Raamattu kuuluu kategoriaan loitsu- ja hallusinaatiokirjat

On olemassa historioitsijoita ja "historioitsijoita". Näistä uskonnollisesti värittynyt poppoo on yhtä uskottava kuin Erik von Däniken hänen "osoittaessaan" ufojen olemassaolon. Se, että jostain alueelta löytyy papyrus tai raunio, ei sinällään osoita mitään, koska sieltä niitä löytyy joka tapauksessa.

Oikeiden historiantutkijoiden mukaan Jahve-uskonto muodostui varsin myöhään. Sitä ennen juutalaisten esi-isien keskuudessa palvottiin monia jumalia ja aina Babylonian vankeuteen asti ainakin kahta pääjumalaa, jahvea ja erästä naispuolista jumalhahmoa. Monoteistinen kausi alkoi vasta niihin aikoihin, kun juutalaisia palasi Babyloniasta ja syntyi tarve kansaa yhdistävän uskonnon kehittämiseen. Tässä vaiheessa luotiin tarina Egyptin orjuudesta, joka on saanut sävyjä Babylonian todellisista tapahtumista. Varhaisemmat ainekset, kuten luominen, Noa, patriarkat ja Sodoma ja Gomorra otettiin vanhoista heimotarinoista.

Toinen asia on toki vielä se, että vaikka "historiallinen näyttämö" olisi noista ajoista lähtien todellisuutta vastaava, yksittäiset tapahtumat ovat historiallisen evidenssin tavoittamattomissa, koska niistä ei ole mitään muuta dokumentaatiota uskonnollisen legendatekstin lisäksi. Tässä suhteessa voisimme yhtä hyvin uskoa kaikki Karl Friedrich Hieronymus von Münchhausenin kertoilemat huimat seikkailut, koska ne ovat tapahtuneet varmistetusti historialliselle henkilölle.