Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #24376 Re: Lasten oikeus hyvään kotiin

08.11.2013 14:46

#24280: - Adoptiovalvonnan porsaanreikä sekä lasten oikeus hyvään kotiin

"Miten siis voisimme taata sen, ettei lapsia - niin homoille kuin heteroillekaan - enää syntyisi olosuhteisiin, jossa kelvollisia kasvuolosuhteita ei heille huomattavalla todennäköisyydellä voida taata? Tällä on nimittäin suuri yhteiskunnan hyvinvointiin vaikuttava merkitys, sillä pahoin voivat lapset ovat paitsi taloudellisesti (sekä suoraan että välillisesti) valtava menoerä, ennen kaikkea heidän pahan olonsa ja siitä aiheutuvan oireilunsa kautta alati johtamassa selviin yhteiskunnallisiin ongelmiin ja inhimilliseen kärsimykseen, ei vähiten heille itselleen."

Esimerkkinä tästä osui silmiini tuore väitös Helsingin yliopistossa:

https://helda.helsinki.fi/handle/10138/41143

Otteita abstractista:

"Tulokset osoittavat, että vanhempien alhainen sosioekonominen asema ja kielteinen kasvatustyyli sekä tutkittavien lapsuuden aikainen aggressiivinen käyttäytyminen ennustivat aikuisuuden vihamielisyyttä ja ärtyneisyyttä."

"Sekä vihamielisyyden että ärtyneisyyden havaittiin olevan kohtalaisen pysyviä ominaisuuksia nuoruudesta aikuisuuteen. Vihamielisyyden ja työttömyyden välillä havaittiin kaksisuuntainen yhteys, tosin vihamielisyys ennusti vahvemmin työttömäksi joutumista kuin työttömyys vihamielisyyden lisääntymistä.

Tutkimus tuo uutta tietoa vihamielisyydestä työttömyyden ennustajana ja siitä, kuinka varhainen perheympäristö sekä vihamielisyyden ja ärtyneisyyden lapsuuden aikaiset edeltäjät ovat yhteydessä vihamielisyyden ja ärtyneisyyden kehityspolkuihin elämänkaaren aikana. Tutkimuksen löydösten perusteella aikuisuuden vihamielisyyden ja ärtyneisyyden ennaltaehkäisyyn olisi hyvä panostaa jo lapsuuden aikana, mikä voisi vähentää niistä yhteiskunnalle ja yksilölle koituvia kustannuksia." (tummennus minun)

Aggressiivisuus on vain yksi pahoinvoinnin ilmenemismuoto. Kun soppaan lisätään pelon, turhautumisen, häpeän ja muut negatiivisten kasvukokemusten synnyttämät tunneperäiset vaikutukset, saatamme ymmärtää, miksi ihminen voi niin huonosti, ja levittää pahaa oloaan myös ympärilleen, ja mitä vaikutuksia sillä on sekä yhteiskunnallisella että yksilötasolla.