Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#9987 Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

15.04.2013 16:44

#9507: fundis - Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

tapamme tulkita tekstiä pohjaa eri lähteisiin

Samoin tekstissä olevat viittaukset ja samasta asiasta useammalla tavalla kirjoitettu sisältö sulautuu kokonaisuuteen vasta usean lukemisen myötä.

En siltikään voi välttyä vaikutelmalta, että tulkintasi nousee ennemminkin vahvasta mutusta kuin koetellusta ja vakiintuneesta tavasta antaa tietyt merkityssisällöt tietyille - yleiskielisillekin – sanoille.

Lankeaminen homoseksuaalisuuteen tapahtuu yksinkertaisesti niin, että rakastuu samaa sukupuolta olevaan ihmiseen, tuttavapiiriini kuuluu tällainen henkilö. Suhteen loputtua, hän palasi heterosuhteeseen, eikä tunne vetoa omaan sukupuoleensa enää.

Anekdootin monikkomuoto ei ole todistevoimainen data.

Kuulostaa yksinkertaisesti vain ihastumiselta johonkin viehättävään ihmiseen. Monilla ihmisillä rakastuminen ei katso sukupuolta, vaan ihastuksen kohde on jokin tietty ihminen tämän sukupuolesta välittämättä (ks. myös edellä ketjuun postattu Kontulan haastis prosenttilukuineen). En kyllä edelleenkään näe minkäänlaista loogista linkkiä tai kohtalonyhteyttä evoluutioteorian hallitsemisen ja ihastumisalttiuden välillä. Vaikuttaa siltä, että pyrit vain sitomaan kaksi sinulle epämiellyttävää ilmiötä yhteen.

Vaikka darwinismia ei muinoin ollut olemassakaan, eivät Jahve-Jumalaan uskovat sitä koskaan ole harjoittaneet, monet muut epäjumalan palvelijat kyllä.

On muistettava, että sinun tulkinnassasi epäjumalanpalvelijoita näyttävät olevat kaikki ne, jotka eivät ole Raamattuun sitoutuneita kristittyjä (”epäjumala ihmiselle on kaikki se, mikä menee Jumalan edelle jollakin tavalla, ajankäytössä, tärkeydessä tai saa meidät rikkomaan Jumalan käskyt”). Muuten en saa kiinni siitä, mitkä piirit ja miten ovat mahtaneet "harjoittaa darwinismia".

Tänä meidän aikanamme logiikka on mielestäni selvä. ’’Jos olemme vain eläimiä, mitä sen väliä on jos käyttäydymme kuin eläimet, sehän on vain luonnollista’’

Mutta eihän se ole mikään tämän aikamme logiikka? Kapsahdat moraalisten sääntöjen johtamiseen tosiseikoista (is–ought). Ihmisen kuvaaminen ”vain” eläimeksi ei myöskään tee oikeutta niille sadoille eläinkunnan parissa tavatuille esimerkeille siitä, että useat erilaiset eläimet käyttäytyvät altruistisesti, ylläpitävät monimutkaisia sosiaalisia verkostoja, surevat menetettyjä lauman jäseniä, uhrautuvat jälkeläistensä eteen ja jakavat ruokansa toisen kanssa. Näin on varsinkin kädellisten muodostamissa yhteisöissä. Simpansseilla on havaittu jopa oikeudenmukaisuusajattelua.

Raamatussa puhutaan pajon epäjumalanpalveluksesta, eikä sillä tarkoiteta Baalin eikä Astarten palvojia.

Palaan tapaasi tulkita tiettyjä yleiskielisiäkin sanoja totunnaisesta poikkeavalla tavalla. Lainaan edellistä viestiäni:

Katson, että yllä esittämäsi tulkinta ottaa huomattavia tekstistä ja yleisestä raamatuntulkinnasta irtoavia vapauksia sekä venyttää uskottavan tulkinnan rajoja vedotessaan evoluutioteoriaan, vihreiden luonnonsuojelutavoitteisiin ja monen mutkan kautta piirrettävään Paavalin sanojen tulkintaan kuvauksena nyky-Israelin synnyn jälkeisestä ajasta. Viestisi sisältää useamman "uskonloikan" ja täysin uuden sisällön usealle vakiintuneelle termille, minkä vuoksi olen pakotettu pitäytymään aiemmin esittämässäni näkemyksessä, jonka mukaan Paavali todennäköisesti kuvaa Baalin kultin rituaalimenoja. Tämä tulkinta ei edellytä sanojen radikaalia uudelleentulkintaa, jakeiden määrittelemistä profeetallisikai aivan sattumanvaraisesti tai muuta vastaavaa "tekstin pahoinpitelyä", vaan on jokseenkin looginen kuvaus tuolle ajalle ominaisesta väärän jumalan palvonnasta historiallisesti tunnettuine tapoineen (idolatria, heterojen käyttäytyminen homoseksuaalisesti, raakuus, julmuus, säälimättömyys).”

Tarkastellaan vaikkapa seuraavaa lausetta: ”he ovat vaihtaneet katoamattoman Jumalan kirkkauden katoavaisten ihmisten ja lintujen, nelijalkaisten ja matelijoiden kuviin”. Mielestäsi jakeessa puhutaan evoluutioteoriasta. Mikä sinun mielestäsi estää kohdan tulkitsemista Paavalin ajalle ominaiseksi kuvainpalvonnaksi, jossa todellakin muun muassa valettiin eläinpatsaita erilaisissa riiteissä palvottaviksi? Idolatriaan viittaa Paavalin käyttämä sanamuoto ”lintujen, nelijalkaisten ja matelijoiden kuvat”, joka sellaisenaan rinnastuu Jumalan määräykseen 5. Mooseksen kirjassa: ”Älä tee itsellesi jumalankuvaa, älä mitään kuvaa, älä niistä, jotka ovat ylhäällä taivaassa, älä niistä, jotka ovat alhaalla maan päällä, äläkä niistä, jotka ovat vesissä maan alla”. Minusta tämä on huomattavan selvä viittaus ihan fyysisten kuvien kumarteluun. Kohdan tulkitseminen profetiaksi modernista evoluutioteoriasta edellyttää nyt edes minimissään sitä, että perustelisit, miksi ensin mainittu idolatriaselitys on vähemmän varteenotettava kuin oma selityksesi.

Toinen tarkastelun kohde voisi olla esimerkiksi ilmaus viikunapuu. Käsittääkseni Israelin vertauskuvana käytetään läpi Raamatun erilaisia viinipuuhun liittyviä sanoja (esim. viiniköynnös)? Vertauskuvien oikean sisällön pohdintaa tärkeämpänä ja yleisempänä ongelmana näen kuitenkin kaikkivaltiaan kirjureiden kyvyttömyyden puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Raamattuun mahtuu tolkuttomasti kuvailevaa ja kuivakkaa proosatekstiä, jossa selvitetään juurta jaksain karjan suuruutta, sotilaiden määrää tai paikallista arkkitehtuuria. Onkin vaikea nähdä miksi Jumala olisi ehdottomasti halunnut kirjauttaa ilmoitukseensa vakavan paheksuntansa evoluutioteoriasta tai luonnonsuojeluaatteen ylikorostamisesta huomattavan kryptiseksi jäävällä ilmauksella ”lintujen, nelijalkaisten ja matelijoiden kuvat”.

Tulkintatapaa soveltaen onkin mahdollista nähdä kaikki Raamatun sanat salattuina ilmoituksina (jotka tietenkin aukeavat vain Pyhän Hengen välityksellä, ja joihin uskosta osattomilla ei ole pääsyä). Voidaan esimerkiksi katsoa, että ”Jumalan viha” manifestoituu kertomuksessa liitonarkista ja Ussasta, joka koettaessaan vakauttaa putoamisvaarassa olevan arkin saa jumalallisesta salamasta päähän. Kun Paavali puhuu Roomalaiskirjeessään paitsi Jumalan vihasta myös lintujen kuvista niin hän antaa silloin voimallisen profetian eläinaiheisten kuvakirjojen näpelöinnistä seuraavasta kuolemanvaarasta.

Tällainen lukutapa tuskin antaisi paljoakaan vipuvoimaa kirjakauppoja kohtaan viritettäville lainsäädäntökielloille, mutta seksuaalivähemmistöjen kohdalla tämän periaatteiltaan identtisen tulkitsemisen katsotaan voivan perustella voimallisen puuttumisen muiden ihmisten elämään.

Pieni esimerkki Vihreiden ajamista asioista; turkistarhauksen lopettaminen. He ovat pitkin matkaa olleet valmiita tekemään rikollisiakin tekoja, päämääräänsä päästäkseen. He ovat priorisoineet eläimet ihmisen edelle,! Ajaisivat vaikka vanhustenhuollon parantamista ja miettisivät mikä on lajityypillinen tarve heille.

Sikäli kuin jonkin tietyn puolueen poliittisen agendan ruotiminen täällä johtaa yhtään mihinkään niin huomautan, että vihreän liikkeen tavoitteet voidaan ihan hyvin perustella myös Raamatulla, esim. seuraavilla jakeilla: Kunnon ihminen muistaa karjansa tarpeet, jumalaton ei sääliä tunne” (Sananl. 12:10) ja ”Herra Jumala asetti ihmisen Eedenin puutarhaan viljelemään ja varjelemaan sitä” (1.Moos.2:15). Siten luonnonsuojelun painottaminen ei mielestäni ole mitään eläinten priorisointia, vaan maailman kokonaisvaltaista tarkastelua poliitikan kentällä. En myöskään näe, että eläinten hyvinvointi on vastakkainen vanhustenhuollolle, vaan kummastakin on huolehdittava. Nykyään kuitenkin näyttää siltä, että ensin mainitun kohdalla ainoastaan vihreät hoitavat leiviskänsä.

Minä en usko, että homoksi synnytään. Tämä on oma keskustelunaiheensa, johon ei tässä yhteydessä kannata hukata ruutia.

Homous syntymäominaisuutena ei ole uskon asia, vaan sillä on vankka tieteellinen pohja.

Tältä pohjalta on valitettavaa, ettet halua keskustella aiheesta; onhan se kuitenkin aivan debattimme ytimessä pohdittaessa sitä, voidaanko Paavalin kuvaamien, samaan sukupuoleen kohdistuvien seksuaalisten tekojen ja toisaalta homoseksuaalisuudeksi nykyään ymmärtämämme ilmiön välille vetää yhtäläisyysmerkkejä. Pidän erityisesti vaihtaa-verbin käyttöä tässä suhteessa kavaltavana ja katson, että ainakin siteeraamassasi Roomalaiskirjeessä asia ei ole lainkaan niin yksioikoinen kuin täällä on sinun joukoistasi esitetty.

Jos myöntyisit vallitsevaan tieteelliseen näkemykseen homoseksuaalisuudesta synnynnäisenä ominaisuutena, niin miten se muuttaisi suhtautumistasi seksuaalivähemmistöjen oikeuksiin? Entä miten tämän jälkeen näkisit tietoiseen valintaan viittaavat raamatunjakeet?

Oletko oikeasti sitä mieltä, että homous on yhtä marginaalista, kuin joskus sata vuotta sitten? Minä en lapsena edes tiennyt, mitä se on.

No, eihän siitä ole kuin muutama vuosikymmen kun homous oli Suomessakin kriminalisoitu. Lisäksi se katsottiin sairaudeksi (sekä tietty synniksi). Nykyään ihmiset uskaltavat hengittää vapaammin ja elää omaa elämäänsä vailla pelkoa yhteisön rangaistuksesta. Itse asuin pienellä paikkakunnalla, jossa ei koskaan puhuttu mitään seksuaalivähemmistöistä. Vasta myöhemmällä iällä olen kuullut monista muista oman ikäluokkani ihmisistä, jotka poikkesivat valtavirrasta.

Heitän sivumennen ilmoille ajatusleikin: ennen vanhaan homoseksuaalien oli monesti mentävä vastentahtoisesti naimisiin tai ainakin elettävä jonkinlaisessa kulissiliitossa. Lastensaanti oli usein ainoa sosiaaliturvan muoto. Yhteisöt olivat tiukkoja ja sosiaalinen paine kova. Näissä oloissa moni homo ja lesbo päätyi vastentahtoisesti mm. jatkamaan sukua, jolloin heidän seksuaali-identiteettiänsä määrittävä geneettinen pohja laitettiin eteenpäin. Liberaaleissa moderneissa yhteiskunnissa, jotka sallivat nais- ja miesparien parisuhteet, saattaa siten saada alkunsa kehitys, joka johtaa homoseksuaalien suhteellisen määrän laskuun (voi tietenkin olla, että hedelmöityshoidot, koti-inseminaatiot ja muut tasapainottavat ilmiötä).

Sanan ’heille’ viittaus on kehenkä tahansa, -joka ei halunnut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta- ei koske vain homoja. Jos ajattelet kaikkia niitä ihmisiä, jotka ovat hylänneet Jumalan, niistä kyllä löytyy kaikenlaisia pahiksia.

Mielenkiintoinen tulkinta, ja jollain tasolla ihan järkeenkäypäkin. Toisaalta en koskaan näe uskovien luettelevan jakeeseen ladattua vaikuttavaa luonnehdintarimpsua muista kuin homoseksuaaleista puhuessaan. Vuodesta toiseen ainoastaan seksuaalivähemmistöt saava kuulla olevansa täynnä kaikenlaista vääryyttä, halpamaisuutta, ahneutta ja pahuutta, täynnä kateutta, murhanhimoa, riitaisuutta, petollisuutta, pahansuopuutta ja niin edelleen, vaikka mielestäsi näiden säkeiden laajamittaiseen siteeraukseen olisi siis mahdollisuus aivan jokaisen ei-uskovaisen ja synnintekoon syyllistyneen uskovankin kohdalla.

Olen tosin melko varma, että kristikunnan imago saattaisi kärsiä, jos uskovat alkaisivat julkisesti, reippaasti ja kiertelemättä viittaamaan jokaiseen uskosta osattomaan parjaavana, röyhkeänä, pöyhkeänä, rehentelevänä, pahanilkisenä, säälimättömänä ja rakkaudettomana. Vaikuttaa siltä, että marginaalisempaa ryhmää on helpompaa lyödä?

Vastaukset


Vieras

#9996 Re: Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

2013-04-15 17:30:54

#9987: - Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

"Homous syntymäominaisuutena ei ole uskon asia, vaan sillä on vankka tieteellinen pohja."

STOP VÄÄRÄN TOTUUDEN JULISTUS! ON ERITTÄIN PALJON TUTKIMUKSIA, JOTKA OVAT TULLEET AIVAN PÄINVASTAISEEN LOPPUTULOKSEEN!

 

fundis

#10280 Re: Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

2013-04-17 06:43:19

#9987: - Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

Roomalaiskirje 1:18

NLT© 1:18 But God shows his anger from heaven against all sinful, wicked people who suppress the truth by their wickedness.

MSG© 1:18 But God’s angry displeasure erupts as acts of human mistrust and wrongdoing and lying accumulate, as people try to put a shroud over truth.

KJV© 1:18 For the wrath of God is revealed from heaven against all ungodliness and unrighteousness of men, who hold the truth in unrighteousness;

Net bible1:18 For the wrath of God is revealed from heaven against all ungodliness and unrighteousness of people 39 who suppress the truth by their 40 unrighteousness, 41

Viite: 39 The genitive (could be taken as an attributed genitive, in which case the phase should be translated “against all ungodly and unrighteous people” (cf. “the truth of God” in v. 25 which is also probably an attributed genitive). C. E. B. Cranfield takes the section 1:18-32 to refer to all people (not just Gentiles), while 2:1-3:20 points out that the Jew is no exception (Romans [ICC], 1:104-6; 1:137-38).

Room 1:18 Jumalan viha ilmestyy taivaasta ja kohdistuu kaikkeen jumalattomuuteen ja vääryyteen, jota ihmiset tekevät pitäessään totuutta vääryyden vallassa. (-92 käännös)

ilmestyy=ap-ok-al-oop-to=1) to uncover, lay open what has been veiled or covered up 1a) disclose, make bare 2) to make known, make manifest, disclose what before was unknown

(En saa näppäimistöltäni kreikkalaisia kirjaimia, joten kreikkalaiset sanani ovat niin kuin ne lausutaan, sorry)

viha=or-gay=1) anger, the natural disposition, temper, character 2) movement or agitation of the soul, impulse, desire, any violent emotion, but esp. anger 3) anger, wrath, indignation 4) anger exhibited in punishment, hence used for punishment itself 4a) of punishments inflicted by magistrates

Sana or-gay on käytössä sellaisissa paikoissa, joissa selvästi viitataan tulevaan Jumalan vihan ilmestymiseen=vihan aikaan:

Matt 3:7 Mutta nähdessään paljon fariseuksia ja saddukeuksia tulevan kasteelle hän sanoi heille: "Te kyykäärmeitten sikiöt, kuka on neuvonut teitä pakenemaan tulevaista vihaa?

1 Tess 1:10 ja odottamaan taivaista hänen Poikaansa, jonka hän on herättänyt kuolleista, Jeesusta, joka pelastaa meidät tulevasta vihasta.

Room12:19 Älkää itse kostako, rakkaani, vaan antakaa sijaa Jumalan vihalle, sillä kirjoitettu on: "Minun on kosto, minä olen maksava, sanoo Herra.

Luuk 3:7 Niin hän sanoi kansalle, joka vaelsi hänen kastettavakseen: "Te kyykäärmeitten sikiöt, kuka on teitä neuvonut pakenemaan tulevaista vihaa?

Raamatussa käytetään myös useita muita ’viha’ sanoja:

UT

sanaa=tho-mo-o=1) to cause one to become incensed, to provoke to anger 2) to be wroth Matt 2:16

sanaa=or-gid-zo=1) to provoke, to arouse to anger 2) to be provoked to anger, be angry, be wroth Matt 5:22

sanaa=mis-eh-o=1) to hate, pursue with hatred, detest 2) to be hated, detested Matt 10:22

VT

sanaa= charah=1 Moos 18:30, 31:36   34:7

sanaa=af= 1 Moos 27:45   30:2    39:19   44:18   49:6

sanaa=sane= 1 Moos 26:27, 4, 5, 8

sanaa=satam= 1 Moos31:35

sanaa=qatsaph= 1 Moos40:2, 41:10

Tutkimukseni on vielä kesken, koska en joka kerta kun viha sana ilmestyy Raamatussa eteeni, lähde tutkimaan mitä sanaa käytetään, mutta ehkä tämäkin antaa jo viitteitä.

---------------------------------------------

NASB© 1:23 and exchanged the glory of the incorruptible God for an image in the form of corruptible man and of birds and four-footed animals and crawling creatures

ESV© 1:23 and exchanged the glory of the immortal God for images resembling mortal man and birds and animals and creeping things.

NLT© 1:23 And instead of worshiping the glorious, ever-living God, they worshiped idols made to look like mere people and birds and animals and reptiles.

MSG© 1:23 They traded the glory of God who holds the whole world in his hands for cheap figurines you can buy at any roadside stand.

Room 1:23 ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi.

 

muuttaa=al-las-so=1) to change, to exchange one thing for another, to transform

kirkkaus=dox-ah=1) opinion, judgment, view 2) opinion, estimate, whether good or bad concerning someone 2a) in the NT always a good opinion concerning one, resulting in praise, honour, and glory 3) splendour, brightness 3a) of the moon, sun, stars 3b) magnificence, excellence, preeminence, dignity, grace 3c) majesty 3c1) a thing belonging to God 3c1) the kingly majesty which belongs to him as supreme ruler, majesty in the sense of the absolute perfection of the deity 3c2) a thing belonging to Christ 3c2a) the kingly majesty of the Messiah 3c2b) the absolutely perfect inward or personal excellency of Christ; the majesty 3c3) of the angels 3c3a) as apparent in their exterior brightness 4) a most glorious condition, most exalted state 4a) of that condition with God the Father in heaven to which Christ was raised after he had achieved his work on earth 4b) the glorious condition of blessedness into which is appointed and promised that true Christians shall enter after their Saviour's return from heaven

katoamaton =af-thar-tos=1) uncorrupted, not liable to corruption or decay, imperishable 1a) of things 2) immortal 2a) of the risen dead

kaltainen =hom-oy-o-mah=1) that which has been made after the likeness of something 1a) a figure, image, likeness, representation 1b) likeness i.e. resemblance, such as amounts almost to equality or identity

kuva=i-kone=1) an image, figure, likeness 1a) an image of the things (the heavenly things) 1a1) used of the moral likeness of renewed men to God 1a2) the image of the Son of God, into which true Christians are transformed, is likeness not only to the heavenly body, but also to the most holy and blessed state of mind, which Christ possesses 1b) the image of one 1b1) one in whom the likeness of any one is seen 1b2) applied to man on account of his power of command 1b3) to Christ on account of his divine nature and absolute moral excellence

katoava=fthar-tos=1) corruptible, perishing

sama sana kuin jakeessa 18: ihmisten=anth-ro-pos=1) a human being, whether male or female 1a) generically, to include all human individuals 1b) to distinguish man from beings of a different order 1b1) of animals and plants 1b2) of from God and Christ 1b3) of the angels 1c) with the added notion of weakness, by which man is led into a mistake or prompted to sin 1d) with the adjunct notion of contempt or disdainful pity 1e) with reference to two fold nature of man, body and soul 1f) with reference to the two fold nature of man, the corrupt and the truly Christian man, conformed to the nature of God 1g) with reference to sex, a male 2) indefinitely, someone, a man, one 3) in the plural, people 4) joined with other words, merchantman

lintu=pet-i-non=1) flying, winged 2) flying or winged animals, birds 2a) the birds of the heaven, i.e. flying in the heaven

nelijalkainen=tet-rap-ooce=1) a fourfooted animal

mateleva=her-pet-on=1) a creeping animal, reptile 1a) used chiefly of snakes 2) an animal of any sort 2a) four-legged animals and birds 2b) marine animals

En parhaalla tahdollanikaan löydä sanoista vihjettäkään siihen suuntaan, että puhuttaisiin ’oikeasta epäjumalan palveluksesta’.

Huomioisin myös edellisen jakeen: 1:22 ’’Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet’’ sanoman, suhteessa seuraavaan jakeeseen.

Vastaan vielä viikunapuu asiasta yms. myöhemmin.

Kiitos kärsivällisyydestä :)

fundis

#10521 Re: Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

2013-04-18 05:25:30

#9987: - Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

En todellakaan joudu keksimään hätäisesti jotain selitystä väitteisiisi, vaan nojaudun koko ajan Raamatun kertomaan.

Jumalan Sana on annettu meille monesta syystä. Yksi niistä syistä on se, että tietäisimme mitä tekemistämme ratkaisuista seuraa tulevaisuudessa. Oman Raamatun tulkintatapani kertoo jo nimimerkkini. Jeesus koko toimintansa aikana oli koko ajan nokkapokassa kirjanoppineiden ja fariseusten kanssa. Lisäksi Hän sanoi lastenkaltaisten olevan otollisia. Minun uskoni on lapsenkaltaista siten, että uskon asioiden olevan juuri niin kuin ne Sanassa kirjoitetaan.

Puhut vanhatestamentillisestä Jumalasta ja Hänen kaavoistaan; varoitus, rangaistus, selitys ja uskovien pelastuminen.

Nyt ei eletä enää vanhaa liittoa. On uuden liiton aika ja sen ohjekirjana pääsääntöisesti on Uusi Testamentti, vaikka Jumala onkin täysin sama ja Hänen periaatteensa ovat edelleen samat.  Jeesuksessa näkyy Jumalan rakastava puoli. UT:ssä varoitus on annettu yhtenäisenä kirjana samoin siihen on kirjattu ohjeet ihmisille, kuinka tulisi elää. Lopun ajan lopussa, ahdistuksen ja vihan aikana rangaistuksia alkaa tulla ’niinkuin’ synnytyspolttoja’ ne tihenevät loppua kohti ja Jumala edelleen lupaa suojella omiaan. Tosin Jeesus ihmetteli vielä maan päällä ollessaan; mahtaneeko Hän enää yhtään uskovaa  löytää tullessaan takaisin.  Uskomattomien vihalta Hän ei kuitenkaan lupaa suojella uskovia, vaan marttyyrikuolemia on tulossa vielä enemmän, kuin niitä tällä hetkellä tapahtuu. Kiina ja Pohjois-Korea, Pakistan ja monet muslimimaat harrastavat tälläkin hetkellä kristittyjen tappamista.

Kun ajattelet vaikkapa sosialistisen Neuvostoliiton aikaisia tutkimuksia, nykyisiä lääketehtaiden teettämiä tutkimuksia, elintarviketeollisuuden teettämiä tutkimuksia ja jne loputtomasti. (Jo pari vuotta sitten Lääkäri-lehti esitti, että 70% alan tutkimuksista ovat vääristeltyjä) -Kaikilla näillä tutkimuksilla on yksi ongelma, teettäjätaholla on ISO TARVE todistaa jotain ja he rahoittavat tutkimuksen.

Esitä minulle sellainen tutkimus, jossa tehdään pitkänajan seurantatutkimus kohdunaikaisten hormonitasojen muunteluista ja sen selkeästä seurausvaikutuksesta näiden tutkittujen ihmisten seksuaaliseen suuntautumiseen. Seurausvaikutusten pitäisi olla 100% jotta sillä olisi jotain todistusvoimaa.

Osa aikuisista homoseksuaaleista kertoo seksuaalisen suuntautumisensa habituksessaan tavalla tai toisella, eli ulkonäkö, ääni yms antaa ymmärtää testosteronimäärien olevan jotenkin sekaisin. Mutta ei se mikään todiste ole, koska kaikki ihmiset, jotka ulospäin näyttävät tai kuulostavat homoseksuaaleilta, eivät sitä kuitenkaan ole. Samoin kaikki homoseksuaalit eivät näytä eroavan ulospäin heteroseksuaaleista.

Tutkimuksiin uskokoon se joka haluaa.

Samoin Raamattuun uskokoon se, joka haluaa :)

Viittaussuhteet lauseessani ’’Vaikka darwinismia ei muinoin ollut olemassakaan, eivät Jahve-Jumalaan uskovat sitä koskaan ole harjoittaneet, monet muut epäjumalan palvelijat kyllä.’’eivät olleet kohdallaan. Viittasin edellisen lauseen ’homoseksualismi’ sanaan, sorry epäselvyydet.

Ei Jumalan viha välttämättä vastaisuudessakaan ilmene jollain yliluonnollisella tavalla, (tosin luvattu on, että vielä tulee yksi suuri profeetta, joka on kuin Elia aikoinaan...) josta näkisimme Hänen olevan asialla, vaan niinkuin mm Ilmestyskirja kertoo, on luvassa suuria maanjäristyksiä, sotia, nälkää, sairauksia, raesateita, joissa rae koko kasvaa todella suuriin mittasuhteisiin. ym sääilmiöitä, siis aivan tavallisia asioita jo nyt maapallolla. Merkittäviksi rangaistuksiksi ne osottautuvat  siksi, että niiden määrät ja voimakkuus lisääntyvät ja että ne on ennustettu vajaa 2000 vuotta sitten.

Esim ns. suurien maanjäristysten lukumäärä on vähitellen lisääntynyt 1900-luvulla seuraavasti. (5,8-9,5 Richteriä)

1900-luvulla 5

1910-luvulla 0

1920-luvulla 4

1930-luvulla 3

1940-luvulla 3

1950-luvulla 1

1960-luvulla 7

1970-luvulla 8

1980 -luvulla 5

1990-luvulla 13

2000-luvulla 19

2010-luvulla tähän päivään mennessä 17

Eli 1900-luvuilla yhteensä 49

Nyt  2000-2013 tähän mennessä yhteensä 36. (luku voi olla vähän alakanttiin, kun en löytänyt ihan päiväntarkkaa lukua...)

Japanin järistyksestä sanoisin vielä sen, että se alkoi heti seuraavana päivänä, kun Japani oli ilmoittanut valittavansa Israelin hallituksen päätöksestä antaa lupia rakentaa taloja Länsirannalle ja Jerusalemiin. Japani ei tunnustanut mitään toimia, jotka vaarantaisivat  tai vahingoittaisivat ennen sotaa 1967 olleita rajoja. 1 Moos 12:3 periaate: se joka koskee Jumalan silmäterään (=Israeliin), saa tuntea sen nahoissaan ennemmin tai myöhemmin. Periaate koskee myös tätä aikaa, vaikka onkin lausuttu VT:n aikana. Tosin tulossa on päivä (Luuk 21:20 Mutta kun te näette Jerusalemin sotajoukkojen ympäröimänä, silloin tietäkää, että sen hävitys on lähellä.) että Jerusalemkin hävitetään vielä kerran. .

Mark 13:8 Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, tulee maanjäristyksiä monin paikoin, tulee nälänhätää. Tämä on synnytystuskien alkua.

Luuk 21:11 ja tulee suuria maanjäristyksiä, tulee ruttoa ja nälänhätää monin paikoin, ja taivaalla on oleva peljättäviä näkyjä ja suuria merkkejä.

21:25 Ja on oleva merkit auringossa ja kuussa ja tähdissä, ja ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat.

21:26 Ja ihmiset menehtyvät peljätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa; sillä taivaitten voimat järkkyvät

Ilm. 11:13 Ja sillä hetkellä tapahtui suuri maanjäristys, ja kymmenes osa kaupunkia kukistui, ja maanjäristyksessä sai surmansa seitsemäntuhatta henkeä, ja muut peljästyivät ja antoivat taivaan Jumalalle kunnian.

Ilm 11:19 ... ja tuli salamoita ja ääniä ja ukkosenjylinää ja maanjäristystä ja suuria rakeita.

Ilm 16:18 Ja tuli salamoita ja ääniä ja ukkosenjylinää; ja tuli suuri maanjäristys, niin ankara ja suuri maanjäristys, ettei sen vertaista ole ollut siitä asti, kuin ihmisiä on ollut maan päällä.

Positiivisen synergia keskustelustamme taitaa kyllä puuttua :) olemme ehkä niin kaukana toistemme näkemyksistä. Olen silti kokenut tämän mielenkiintoiseksi, ihmisethän harvoin ovat kasvokkain niin suoria, kuin nimimerkin suojassa.

Viikunapuu teksti on vielä kesken...