Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

taku

#11866 Re: Re: Arvokeskustelun avaus

28.04.2013 15:08

#11850: - Re: Arvokeskustelun avaus

No siinä mielessä kyllä että sota on ohitse. Mutta enpä tiedä kokonaisuudesta.Tietysti kommunismi on romatanut se on hyvä.Mutta enpä tiedä onko ydinaseiden keksiminen ollut askel kohti parempaa maailmaa.no joidenkin mukaan se on estänyt kolmannen maailmansodan, mutta luonut vakavan uhan koko ihmiskunnalle. Myöskään luonnon saastumista en pidä minään kovin hyvänä juttuna.

Suomalainen yhteiskunta on muuttunut lähes pelkästään huonompaan suuntaan.Ennen sotia Suomi oli nykytilanteeseen verrattuna lähes paratiisi. Arvot ovat murentuneet.Tuolloin avioliitolla oli se asema mikä sille kuuluikin.Meillä oli tuolloin hyvä avioliittolaki.Avioliitolla oli todellista merkitystä.Huumeista ei ollut tietoakaan. Ilma ja vesi olivat puhtaita.Suomi oli aidosti itsenäinen valtio. Sotien jälkeen siitä tuli NL vasallivaltio.1980-lla onnistuttiin irtaantumaan NL:n tautusnuorasta mutta sitten ajauduttiin EU:hun.Mikä tärkeintä elämän pyhyyttä kunnioitettiin.Aborttilaki oli tiukka. Vielä minunkin lapsuudessani 1990-luvun alussa elämää kunnioitettiin ihan toisella tavalla kuin nykyään.Ainoa hyvä asia lienee että rikollisten rangaistukset ovat muuttuneet lievemmiksi ja kriminaalipolitiikkaan on tullut järkeä.Tässäkin suhteessa taidetaan ymmärtämättömän kansan vuoksi mennä taas huonompaan suuntaan

Vastaukset

Jochanan

#11870 Re: Re: Re: Arvokeskustelun avaus

2013-04-28 15:15:58

#11866: taku - Re: Re: Arvokeskustelun avaus Suomalainen yhteiskunta on muuttunut lähes pelkästään huonompaan suuntaan.Ennen sotia Suomi oli nykytilanteeseen verrattuna lähes paratiisi.

 

Hämmästyttävää, kuinka alle 30-vuotias suomalainen voi haikailla aikaan ennen pohjoismaista hyvinvointivaltiota. Ilmeisesti historiantuntemuksessa on valtava aukko.

 

Outoa sinänsä on, ettei "taku" haikaile 1800-luvun sääty-yhteiskunnan paluuta, jotta pääsisi aatelisluetteloon.

Malla

#11881 Re: Re: Re: Arvokeskustelun avaus

2013-04-28 15:53:10

#11866: taku - Re: Re: Arvokeskustelun avaus

Suomalainen yhteiskunta on muuttunut lähes pelkästään huonompaan suuntaan.Ennen sotia Suomi oli nykytilanteeseen verrattuna lähes paratiisi.

 

No aivan satavarmasti. Ennen sotia esim. homoseksuaalisuus oli rikos. Vasenkätiset pakotettiin oikeakätisiksi ja pakkosteriloinnit olivat arkipäivää. Suomalaisten elin- ja koulutustaso oli todella alhainen nykyisen verrattuna. Silloin elettiin vielä impivaaralaisittain kirkon, tehtaanpatruunan ja suojeluskunnan nuhteessa.

Vlk

#11903 Re: Re: Re: Arvokeskustelun avaus

2013-04-28 16:16:50

#11866: taku - Re: Re: Arvokeskustelun avaus

"Ennen sotia Suomi oli nykytilanteeseen verrattuna lähes paratiisi."

 

Juupa: esim vuonna 1923 kansalaisodan jäljiltä meillä oli yli 20 000 lasta jotka olivat menettäneet ainakin toisen vanhempanas. Espanjantauti oli tappanut ihmisiä yhtä paljon kuin ko. sota. Lapsikerjäläisten laumat olivat ongelma kaupungeissa.

Olisit kulkenut 12-vuotiaana jo töissä maataloissa piikana tai renkinä ja erilaiselle hyväksikäytölle alistettuna. Huutolaispojan poikana olisit nukkunut puulaatikon päällä porstuassa ja syönyt muiden tähteitä ja sianruokaämpäreistä.

Lasten huutokaupat kiellettiin vuoden 1923 alussa, mutta huutolaislapsia oli vielä 1930-luvulle asti.

 

Vuonna 1923 esim. henkirikokset olivat kolme kertaa yleisempiä kuin nyt!

 

Jos haluat taku tutustua miten ennen oli "niin hyvin" niin luepas tuossa yllä olevasta HS:n kuukausiliittestä (no: 4) lainaamastastani artikkelista hieman faktaa ennen kuin tulet tänne moisia puhelemaan.

Tai sitten vain jatkat tuota tunnepohjaista mölinää hamaan loppuun asti.