Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

tero p.

#4537 Re: Re: Re: Totuus vaihdettu valheeseen

29.03.2013 19:54

#4513: Heikki - Re: Re: Totuus vaihdettu valheeseen

Miksi Paavalin totuus ei kelvannut Jeesuksen opetuslapsille vaan esimerkiksi Pietari totesi että Paavali opetta outoja oppeja?

Vastaukset

Tekstit teksteinä

#4551 Re: Re: Re: Re: Totuus vaihdettu valheeseen

2013-03-29 20:07:48

#4537: tero p. - Re: Re: Re: Totuus vaihdettu valheeseen

Jeesukseen liittyvät tekstit ovat uudempia kuin Paavalin kirjeet. Paavali ei edes mainitse Jeesus Nasaretilaista eläneenä ihmisen poikana vaan viittaa vanhan testamentin ennustuksissa kuvattuun Messiaaseen. Ja kuten aiemmin varmaan tuolta ilmenee, Jeesus ei homoasiaan ota kantaa muutoin kuin mahdollisesti siinä kohdassa, jossa mainitsee "avioliittoon kykenemättömät" - heitä tuomitsematta!!!

 

Paavali ei tosiaan ollut päässyt "karvoistaan", hänen asenteensa asioihin oli fariseuksen, vaikka uutta uskoa kovasti levittikin. Raamatun monet ristiriitaisuudet selittyvät parhaiten sillä, että tunnustamme ne ihmisten kirjoittamiksi heidän sen aikaisen kulttuurisen kontekstin värittämänä. Jos väitämme joka sanaa kirjaimellisesti noudatettaviksi, Joudumme olettamaan Jumalan olevan aika skitsofreenisen henkilön .... ja älkää nyt vaan sanoko taas, että se on vain Jumalan ihmiselle avautumatonta käsittämättömyyttä.