Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#4351 Re: Re: Re: Re: Epäonnistunut olkinukkekortti

29.03.2013 14:53

#4265: Katri - Re: Re: Re: Epäonnistunut olkinukkekortti 

Omituista että yrität nyt argumentoida uskontoon pohjautuvilla argumenteilla mikä on ristiriidassa aikaisempien sanojesi kanssa(?!), kun sanoit: ”Sen sijaan täällä jauhetaan uskonnoista.”

Miksi vedät orjat ja simpukoiden syömisen, muslimien ja mormoonien tavat mukaan tähän keskusteluun (?!), jossa puhe omien sanojesi mukaan pitäisi olla ”kyse siitä, pitäisikö lakia muuttaa niin, että homoseksuaaleilla olisi oikeus avioitua oman puolisonsa kanssa vai ei.” Älä yritä ohjata huomiota pois alkuperäisestä aiheesta: Siitä, että on edelleenkin olemassa sellaisia tiettyjä asioita jotka eivät muutu, kuten esim. yhden miehen ja yhden naisen välinen avioliitto-instituutio.

Et vielä lainkaan kommentoinut seuraavaa avioliiton määrittelyn ja olemuksen muuttumattomuuteen liittyvää ajatusta; että on täysi mahdottomuus, että jonkun pienryhmittymän päähänpinttymän johdosta ja jonkun kansalaisaloitteen nimienkeruulla voitaisiin kuvitella lähteä muuttamaan esim. Suomen perustuslain sisältöä, eduskunnalle määriteltyä muotoa, tai kirkkolaitoksen institutionaalisen aseman muotoa muuksi kuin mitä ne ovat ja miksi ne on aikoinaan määritelty (vaikka yhteiskunnassamme muita muutoksia jatkuvasti tapahtuukin).

Odotan edelleen kommenttiasi edelliseen.

Vlk

#4352 Kepulikonsteilla ei maistraattiin

29.03.2013 14:56

#4347: -

Katsos kun sinä et sitten millään voi, edes tälläkään palstalla sanella, että kenen liitto ja millainen. Jos keskustellaan aikuisen oikeasti, lainsäädäntötyötä tehdään Suomen eduskunnassa. Lasten asemasta ja siihen liittyvistä oikeuksista on myös olemassa erittäin selkeät säädökset ja lait, mutta valitettavasti kuitenkin esim. viimeaikaiset tuomiot osoittavat, että mikään heterorakkauskaan ei aina koidu lapsen hyväksi.

Voit sinäkin rekisteröidä parisuhteesi kunhan teet sen samaa sukupuolisen kumppanisi kanssa. Siinä on sinulle mahdollisuus. Koputtaako mikään?

taku

#4353 Re:

29.03.2013 15:01

#4310: Valitse nimimerkki -

Historiasta mikään ei ole täysin varmaa,mutta historiantutkijat ovat kyllä aika yksimielisiä siitä että Jeesus Nasaretilainen on elänyt ja on historiallinen henkilö.Erittäin epäuskottavaa että kristinusko oisi syntynyt tyhjästä

tero p.

#4354 Re: Re: Re: Re: Re: Epäonnistunut olkinukkekortti

29.03.2013 15:04

#4351: - Re: Re: Re: Re: Epäonnistunut olkinukkekortti

Kristilliset julkiset kirkkohäät miehen ja naisen välillä (eli juurikin se sinun perinteinen avioliittosi) on joku 500 vuotta vanha juttu. Ei lähellekään ikuinen tai muuttumaton instituutio.

 

Mitä muutokseen mahdottomuuteen tulee, sinun juttusi ovat täyttä roskapuhetta, katso vaikka tätä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_%C3%A4%C3%A4nioikeuden_historia

taku

#4355 Re: Re: Re:

29.03.2013 15:07

#4289: - Re: Re:

Meitä kristillisdemokraatteja on monenlaisia.Kaikista puolueista löytyy ääriaineksia.Yhtä hyvin voisi väittää vihreitä ja SETAa ääriliikkeiksi SETA n kohdalla väite on jopa perusteltu


Vieras

#4356 Re: "Avioliitto on miehen ja naisen" vouhkaajille tiedoksi/ uusinta

29.03.2013 15:08

#4340: Vlk - "Avioliitto on miehen ja naisen" vouhkaajille tiedoksi/ uusinta Ihmisen sukupuolta on vaikea määritellä ykiselitteisesti. Siksi myös avioliittolain tulisi olla sukupuolineutraali.

Tuo tosiaan oli uutinen. Jos ultrassa näkyy bläk and dekkeri, kyllä minä tiedän, mitä sukupuolta lapsi on. Syntymässä viimeistään. Näin yksinkertainen asia tulee vaikeaksi, kun yhteiskunta monimutkaistetaan. Tuon asteen vaikeus kuvaa jo, että ollaan monimutkaistettu liikaa.

Avioliitto lähtee kuitenkin ihmisten perustarpeista, eikä jonkun filosofin tarpeista, jonka mielestä on suhteellista onko talossa lämmin vai kylmä. Paleleekohan sama filosofi helteellä ja ei varmaan osaa määrittää, onko hänellä kuuma? Asioita kuvataan termein, jota opitaan lapsena. Tottakai jos muutetaan vielä peruskäsitykset päälaelleen ja kielletään sukupuolet, on ihmisen kanssakäyminen ja itsensä ilmaisu äärimmäisen vaikeaa. Nyt ollaan jo muuttamassa käsitettä miehestä ja naisesta.

taku

#4357 Re: Re: Re: SeRe: Re: Re: Re: Re: Re: tero p.

29.03.2013 15:14

#4293: - Re: Re: SeRe: Re: Re: Re: Re: Re: tero p.

Tuo nyt riippuu vähän mistä Raamatun kirjasta puhutaan.Raamatussa on paljon tapahtumia jotka on historiallisesti todistettu.Raamauussa kerrotaan mm Rooman valtakunnasta väitätkö Rooman valtakuntaa satuvaltakunnaksi.Raamatussa on historialista faktaa sitten siellä on sellaisia juttuja jotka ovat uskon asioita ja löytyy sieltä myös sellasia juttuja jotka on todistettu vääräksi.Muistutan että Raamattu ei ole kirja vaan KIRJAKOKOELMA

tero p.

#4358 Re: Re: "Avioliitto on miehen ja naisen" vouhkaajille tiedoksi/ uusinta

29.03.2013 15:15

#4356: - Re: "Avioliitto on miehen ja naisen" vouhkaajille tiedoksi/ uusinta

"Tottakai jos muutetaan vielä peruskäsitykset päälaelleen ja kielletään sukupuolet, on ihmisen kanssakäyminen ja itsensä ilmaisu äärimmäisen vaikeaa"

 

Sinulle on varmaan sitten ihan saaatanan vaikeaa käyttää suomen kielen personapronominia 'hän' josta ei ilmene viittauksen kohteena olevan henkilön sukupuoli?


Vieras

#4359 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Epäonnistunut olkinukkekortti

29.03.2013 15:16

#4354: tero p. - Re: Re: Re: Re: Re: Epäonnistunut olkinukkekortti Kristilliset julkiset kirkkohäät miehen ja naisen välillä (eli juurikin se sinun perinteinen avioliittosi) on joku 500 vuotta vanha juttu. Ei lähellekään ikuinen tai muuttumaton instituutio.

Lisää siihen tuhat ja risat päälle, niin päästään Kaanaan häihin. Vielä vähän lisää, niin ollaan vaikka Jaakobin ja Lean häissä.

Muistakaa pukeutua oikein häihin: "Silloin kuningas sanoi palvelijoilleen: 'Sitokaa hänet käsistä ja jaloista ja heittäkää ulos pimeyteen. Siellä itketään ja kiristellään hampaita. Monet ovat kutsuttuja, mutta harvat valittuja.'"


tero p.

#4360 Re: Re: Re: Re: SeRe: Re: Re: Re: Re: Re: tero p.

29.03.2013 15:17

#4357: taku - Re: Re: Re: SeRe: Re: Re: Re: Re: Re: tero p.

Ja Raskolnikov oli olemassa ja teki murhan oikeasti koska Rikoksessa ja rangaistuksessa on Pietari joka on ihan oikea paikka Venäjällä?


Vieras

#4361 Re: Re: Re: "Avioliitto on miehen ja naisen" vouhkaajille tiedoksi/ uusinta

29.03.2013 15:17

#4358: tero p. - Re: Re: "Avioliitto on miehen ja naisen" vouhkaajille tiedoksi/ uusinta Sinulle on varmaan sitten ihan saaatanan vaikeaa käyttää suomen kielen personapronominia 'hän' josta ei ilmene viittauksen kohteena olevan henkilön sukupuoli?

Adressi on avioliitosta, ei persoonapronomineista.


Vieras

#4362 Re: Re: Re: Re:

29.03.2013 15:19

#4355: taku - Re: Re: Re:

kukas oli setan perustaja jäsen. Tarja Halonen entinen presidentti, joka ajoi tarkoituksella Suomen arvotyhjiöön. Johtajuus Tarjan aikana meni kivikaudelle.

Ääriliikkeiden kuten vihreiden Pekka Haavistoa pitää varoa kannustamasta, koska hän on ajamassa suomesta työpaikkoja pois turkistarhauksen muodossa ja seuraavaksi on vuorossa lehmät ja lihakarja.

tero p.

#4363 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Epäonnistunut olkinukkekortti

29.03.2013 15:20

#4359: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Epäonnistunut olkinukkekortti

 

 

Puhutko tästä Jaakobista?

 

"Jaakob aikoo mennä naimisiin enonsa tyttären Raakelin kanssa ja sopii Laabanin kanssa, että Jaakob palvelee häntä seitsemän vuotta ja saa Raakelin vaimokseen. Jaakob kuitenkin joutuu petoksen uhriksi: Laaban antaa hänelle Raakelin sijasta vanhimman tyttärensä Lean. Hääviikon kuluttua Laaban antaa myös Raakelin Jaakobille vaimoksi ehdolla, että tämä palvelee enoaan vielä toiset seitsemän vuotta. Raakel oli Jaakobin suuri rakkaus, Lea vain "velvollisuusvaimo". Tästä johtuu, että nimenomaan Raakelin pojat olivat Jaakobille lempilapsia. Osa pojista syntyi lisäksi kahden jalkavaimon, Silpan ja Bilhan, lapsina."

 

http://fi.wikipedia.org/wiki/Jaakob_%28Iisakin_poika%29

tero p.

#4364 Re: Re: Re: Re: "Avioliitto on miehen ja naisen" vouhkaajille tiedoksi/ uusinta

29.03.2013 15:21

#4361: - Re: Re: Re: "Avioliitto on miehen ja naisen" vouhkaajille tiedoksi/ uusinta

Väitit että itseilmaisu on vaikeaa jos sukupuolet kielletään. Suomen personaapronominit eivät tunnusta sukupuolta. Siis itseilmaisun pitäisi sinun logiikkasi mukaan olla suomen kielellä mahdotonta.

taku

#4365 Re: Re: Re: Re:

29.03.2013 15:22

#4276: Maaria - Re: Re: Re:

Anteeksi nyt vaan mutta kyllä maassamme löytyy OIKEITAKIN tasa-arvo ongelmia

-yhtäläinen äänioikeus ei toteudu käytännössä eri vaalipiireissä annettu ääni on eriarvoinen

-miehillä on asevelvolisuus naisilla ei

-ahvenanmaalaisilla on autonomia muilla ei

-aatelisto edelleen olemassa

-joillain lapslla on rakastavat vanhemmat ja toiset elävät laitoksessa

Eiköhän noi oo pikkasen isompia tasaarvoongelmia kuin tämä ei taida olla mitään suhteellisuudetajua tän lakialoitteen kannattajilla.Ruotsissa feministit valittaa siitä kun miehetsaa olla yläosattomissa ja naiset ei huvitava väite sekin että tämä olisisukupuolisyrjintää mutta ei likikään niin huvittavaa kuin puheet epätasa-arvoisesta avioliittolaista

 


Vieras

#4366 Re: Re: "Avioliitto on miehen ja naisen" vouhkaajille tiedoksi/ uusinta

29.03.2013 15:25

#4356: - Re: "Avioliitto on miehen ja naisen" vouhkaajille tiedoksi/ uusinta

tasa-arvo, suvaitsevaisuus, sateenkaari, sukupuolineutraali. Sanoja jotka valheella vievät suomalaisia kohti henkistä taantumaa ja syvää lamaa.

Näillä sanoilla on positiivinen kaiku ja sen vuoksi niillä voidaan pukea aiemmin negatiiviset positiiviseksi.

tero p.

#4367 Re: Re: Re: Re: Re:

29.03.2013 15:25

#4365: taku - Re: Re: Re: Re:

 

aha. No tuo homojen tasa-arvo -ongelma on kuitenkin helpompi poistaa kuin moderni aatelisto joten mitäs jos vaikka aloitettaisiin siitä?

tero p.

#4368 Re: Re: Re: "Avioliitto on miehen ja naisen" vouhkaajille tiedoksi/ uusinta

29.03.2013 15:26


Vieras

#4369

29.03.2013 15:28

Totuus on aina voittava valheen!

Vieras

#4370 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Epäonnistunut olkinukkekortti

29.03.2013 15:28

#4363: tero p. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Epäonnistunut olkinukkekortti Puhutko tästä Jaakobista?

Juuri siitä Jaakobista.

Jochanan

#4371

29.03.2013 15:31

kukas oli setan perustaja jäsen. Tarja Halonen entinen presidentti, joka ajoi tarkoituksella Suomen arvotyhjiöön. Johtajuus Tarjan aikana meni kivikaudelle.

Ääriliikkeiden kuten vihreiden Pekka Haavistoa pitää varoa kannustamasta, koska hän on ajamassa suomesta työpaikkoja pois turkistarhauksen muodossa ja seuraavaksi on vuorossa lehmät ja lihakarja.
--

Taas tätä fundamentalistien disinformaatiota. Juristi Tarja Halonen oli perustamassa Sexpoa, ei Setaa. Arvotyhjiö- ja johtajuushöpinä on täyttä roskaa. Loppuviestin kaltevan pinnan argumentti on säälittävä.
Ismo Laitela

#4372 Olen vastaan tätä

29.03.2013 15:31

adressia.
tero p.

#4373 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Epäonnistunut olkinukkekortti

29.03.2013 15:31

#4370: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Epäonnistunut olkinukkekortti

eli se siitä miehen ja naisen ikuisesta, muuttumattomasta avioliittoinstituutiosta? :)

Jochanan

#4374 Re: Re: Re: Re: Re:

29.03.2013 15:33

#4365: taku - Re: Re: Re: Re: Anteeksi nyt vaan mutta kyllä maassamme löytyy OIKEITAKIN tasa-arvo ongelmia

 

Avioliittolain epätasa-arvon lisäksi toinen vakava ongelma on kahden kristillisen kirkon erityisasema, joka tulee lakkauttaa.

taku

#4375 Re: Re: Re: Re: Re: SeRe: Re: Re: Re: Re: Re: tero p.

29.03.2013 15:33

#4360: tero p. - Re: Re: Re: Re: SeRe: Re: Re: Re: Re: Re: tero p.

No en minä sitä tarkoita että jos yksi asia kirjassa on totta kaikki olisi totta.Luulenpa että sellaista kirjaa ei ole olemassakaan MISSÄ KAIKKI olisi totta.Sanoin että Raamatun kirjoissa on oikeaa historiaa mutta myös sellaista mikä ei pidä paikkaansa.En minä usko kaikkeen mitä Raamatussa lukee.Ilmestyskirjan osalta väite satukirjasta voi olla perusteltu.Osa kristityistä ei pidä ilmestyskirjaa Raamattuun kuuluvana.Aika harva ateistihistorioitsijakaan pitää Raamatun kaikkia kirjoja satukirjoina.