Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#20851 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

19.09.2013 11:00

#20849: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kaavakkeita voidaan aina muuttaa, mutta poistaisiko se sittenkään liiton erilaisuutta verrattuna nainen-mies pariin nähden. Eri arvoisuudestahan ihmisiä kohtaan tämänhetkisessäkään tilanteessa ei ole kysymys. No, ei minulla tästä tämän enempää.

 

Jaaha. Millä tavoin saman- ja erisukupuolisten parien liitot ovat erilaisia? Miksi tilanne on mielestäsi tasa-arvoinen?

 

 

 

 


Vieras

#20852 Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto!!!

19.09.2013 11:03

#20842: vieras - Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto!!!

Perusteena se, että on toinen laki toisille ja vain toiset pääsevat toisen lain ulottuviin, on täysin kestämätön ja yläpitää syrjintää. Jos näin mielipiteesi perustelet, ilmaiset samalla halusi syrjiä ihmisiä. Se taas ei sovi lainsäädännön perusteeksi Suomessa, joka on sitoutunut kansainvälisiin syrjinnän vastaisiin ja ihmisoikeussopimuksiin.


Vieras

#20853 Re: Tasa-arvoisen avioliittolain kannatus 58 prosenttia

19.09.2013 11:05

#20818: - Tasa-arvoisen avioliittolain kannatus 58 prosenttia

 

 

Kyselyn tulosten mukaan tasa-arvoista avioliittolakia kannatettiin nuorten ja vanhojen keskuudessa seuraavasti:

25-34 -vuotiaat 77 %
---
50-64 -vuotiaat 50 %
64+ -vuotiaat 42 %

Kannatus suurissa kaupungeissa:

Turku 71 %
Tampere 71 %
Helsinki 66 % (kaupunkiseutu)

Muissa yli 50 000 asukkaan kaupungeissa kannatus oli keskimäärin 59 %.
Pienemmissä kaupungeissa ja kunnissa kannattajat muodostivat enemmistön 51 prosentilla.

Ammattiryhmistä eniten kannatusta tasa-arvoinen laki sai ylempien toimihenkilöiden joukossa ja vastustusta maanviljelijöiden keskuudessa. Peräti 90 prosenttia kotiäideistä ja -isistä ilmoitti kannattavansa lakia.

 

 

 

 


Vieras

#20854 Re: Re:

19.09.2013 11:07

#20847: - Re:

Sama avioliittolaki koskisi kirkko- ja siviilivihkimistä, joskin ehdotuksessa on varattu uskonnollisten yhdyskuntien oikeudeksi määrätä kirkollisen vihkimisen ehdoista ja muodoista.
Eli kirkollinen vihkiminen olisi mahdollista niissä uskonnollisissa yhdyskunnissa, jotka sen haluaisivat suorittaa!
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/192


Vieras

#20855 Re: Re: Re:

19.09.2013 11:16

#20854: - Re: Re:

Vihkioikeuden eduskunnalta saaneet uskonnolliset yhdyskunnat saavat itse päättää, vihkivätkö samansukupuolisia pareja vaiko eivät. Mitä ihmeellistä tässä on? Ei asian toteamiseen tarvita huutomerkkiä.


Vieras

#20856 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kiihkouskonnollisuuden pimeä puoli

19.09.2013 11:17

#20850: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kiihkouskonnollisuuden pimeä puoli

Sinäpä sen sanoit!
'Ja vielä kun muistaa että eestä löytää mitä taakseen jättää. Se toimii aina'.


Vieras

#20857 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kiihkouskonnollisuuden pimeä puoli

19.09.2013 11:30

#20856: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kiihkouskonnollisuuden pimeä puoli

Taisit kirjoittaa niin nopeasti että jäi taas tekstit kerralla kirjoittamatta ja pupu pöksyyn kun joku haastaa.


Vieras

#20858 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kiihkouskonnollisuuden pimeä puoli

19.09.2013 11:44

#20850: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kiihkouskonnollisuuden pimeä puoli

Kovasti monisanaiseksi ja vaikeaselkoiseksi menee, kun joudut näitä asioita muille perustelemaan. Mielipiteeseesi voin toki yhtyä siinä, että tuo personifioitu kiusanhenki on oman mielemme tuotos. Sen perusta on ihmisen perustavanlaatuinen itsekkyys, jolla lienee jonkinlainen merkitys siinä, kuinka olemme lajina pärjänneet nämä tuhannet vuodet. Täydellisyyteen emme todennäköisesti koskaan pääse, vaikka aika korkea aste voidaan saavuttaa, jos mielensä kouluttaa luopumaan sellaisista tavoitteista, joiden saavuttamiseen tarvittaisiin toisten ihmisten etujen polkemista - jo josta sivumennen sanoen te uskikset olette siis valovuosien päässä.

"Vaarallinen vyöhyke tämä elämän mysteeri absoluuttisen totuuden viljelijöiltä. Ja vielä kun muistaa että eestä löytää mitä taakseen jättää. Se toimii aina."

Mitähän tämä oikein tarkoittaa...? Ainoat, jotka täällä puhuvat absoluuttisesta totuudesta, ovat Raamatun ahtaiden tulkintojen harrastajat. Tiede ymmärtää tunnustaa, että sellaista on useimmiten mahdoton ihmisen käsityskyvyn rajoissa tavoittaa.

"Jumala on täydellisyys, täydellisyydellä ei ole minkäänlaista tarvetta kokea asioita kuten ihminen, tunteilla, järjellä "

Kovin hedelmätön lähtökohta debatille, vaikka joillekin voi tulla turvallinen olo tuollaiseen totaalisuuteen nojautuessaan. Jos Jumala on luonut ihmisen kuvakseen ja samalla antanut tietyt moraalis-eettiset ohjeet, olisi loogista ajatella, että hän itse pyrkii noudattamaan ja edistämään niissä mainittuja periaatteita. Jos taas on kyse käsittämättömästä hengestä, joka on meille puhunut vain lämpimikseen ja tekee sen lisäksi mitä mieleen pälkähtää, ei ole kovin suositeltava yhteistyökumppani hän...


Vieras

#20859 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kiihkouskonnollisuuden pimeä puo

19.09.2013 11:47

#20857: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kiihkouskonnollisuuden pimeä puoli

En ole hän, jota sanot haastavasi. Tuo lainaus oli niin hyvin sanottu, että piti lisätä jälkeenpäin


Vieras

#20860 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kiihkouskonnollisuuden pimeä puoli

19.09.2013 11:48

#20856: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kiihkouskonnollisuuden pimeä puoli

"Ja vielä kun muistaa että eestä löytää mitä taakseen jättää. Se toimii aina'.

Onko tässä kyse jonkinasteisesta uhkailusta tai ennenaikaisesta uskonnollisen kiihkon stimuloiman lähimmäisenrakkauden herättämästä vahingonilosta....? Milloin sen on osoitettu toimivan?


Vieras

#20861 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kiihkouskonnollisuuden pimeä puoli

19.09.2013 11:49


Vieras

#20862 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kiihkouskonnollisuuden pimeä puoli

19.09.2013 11:50


Vieras

#20863 Re: Re: Re: Tasa-arvoisen avioliittolain kannatus 58 prosenttia

19.09.2013 11:53

#20840: - Re: Re: Tasa-arvoisen avioliittolain kannatus 58 prosenttia

Jaha, manipuloinnin mestari on jälleen äänessä. Voi sitä, joka hänen kanssa joutuu olemaan...

Rikottu ruukku

#20864 Kuinkahan hirveäksi ihmisten elämän ja...

19.09.2013 11:54

elämisen mahdollisuuksien pitää mennä, ennen kuin alkavat heräämään / ymmärtämään mikä ja miksi on edessään, tällä vääryyden mukaisesti ja pahuuden puolesta, zaatanaa tuomiokseen / onnettomuuksikseen palvelevalla, hirveitä SYYSTÄ (kaikki vääryys) seuraamuksia tuottavalla / aiheuttavalla tavalla eläessään?, kun tällaista tuhokseen myllyä toiminnassa ja vallassa valinnoillaan ym. kaikelle mahdollisella väärin tavalla, tällaista kaikille ja kaikelle Luojan hyväksemme luomalle pahaksi / kärsimyksiksi ja VALTAVIKSI turhiksi menetyksiksi touhua ja politiikkaa YLLÄ ja VALLASSA, muista ja muusta niin väliä itsekkäästi ja omapuolueellisesti sokeasti, valinnoillaan ja valtuuttamisillaan toiminnassa pitäessään, vähintäänkin tällaiseen mukautuneena / osallisuudessa eläessään / puolesta toimiessaan ja vaikuttaessaan. Näin luomakunnalle tuhoksi ja ihmiskunnalle / kukin itselleen tuomioksi ja näin väärin / laittomasti, Totuuden / kaikkia kohtaan Oikeuden mukaisuuden VASTAISEST elävälle ihmiskunnalle siksi hirmuiseksi maailman LOPUKSEEN, ja koko ajan onnettomuudeksi ja ihmisille turmeluksi ja kärsimyksiksi koituneella ja koituvalla laittomalla, = kaikille hyväksi Jumalan Sanan, Raamatun UT, Kristuksen Jeesuksen ja / apostoliensa Totuuteen perustuvien ja mukaisten opetusten ja ohjeiden VASTAISELLA / zaatanan hyväksi, ihmiskunnalle tuhoksi puolesta palvelevalla tavalla eläessään.

Tästä kaikille ja kaikelle Luojan hyväksemme luomalle hyväksi, turvallisen ja turvatun kaikinpuolisen hyvinvointi elämän ja tulevaisuuden mahdollistavasta ja takaavasta, Raamatun UT. Kristuksen Jeesuksen ja / apostoliensa, Totuuteen perustuvien ja mukaisten / kaikkia kohtaan ja kaikille Oikeuden mukaisten opetusten ja ohjeiden mukaisesta, Krist. vaihtoehto / Jumalan valtakunta yhteys mahdollisuudesta, jota Hän nyt Kakkivaltiaan virkaa maanpäällä ja taivaassa, Pyhän, kaiken Luoja ja Omistaja Isänsä edustajana ja valtuuttamana toimiva Kristus Jeesus kehoitti ihan ENSIN etsimään. Sanoi / lupasi, että sen OHESSA teille etsiville, (tälle kaikille hyväksi Totuuden / Oikeuden, Armon ja Puhtaan aidon Rakkauden mukaisuuden Lailliselle / Itse kaiken Luoja ja Omistaja Jumalan Luvalliselle tielle lähteville) kaikki muukin TULEE, mitä turvalliseksi ja turvatuksi kaikinpuoliseksi hyvinvointi elämäksi ja tulevaisuudeksi tarvitaan:

Joka vaihtoehto mahdollisuus on ollut jo lähes 2000 vuoden jana kaikille tarjolla, ei vain ole kukaan ollut siitä kiinnostunut, että olisi sille tielle lähtenyt, vaikka siitä on jotkut puhuneet / muistutelleet jatkuvasti koko ajan, mutta jotka siitä puhuvatkaan ei ole sille tielle itsekään lähteneet vetämään eikä ohjaamaan, eikä muullakaan tavalla sen puolesta enempää ja tarkemmin puhumaan / keskustelemaan, sille tielle lähteviksi ja yhteistyöhön toimiviksi ja vaikuttaviksi yhdistymiseksi ja siihen paikkakunnittain ja alueittain, kansakuntien laajuistesti yhdeksi jäsenistöksi Hänessä, kaikille hyväksi Kristuksessa Jeesuksessa järjestäytymiseksi / saumattomaan yhteistyöhön ja toimintaan / vaikuttamiseen, YHTÄ olevasti ja kaikessa YHTÄ pitäviksi, yhteiseksi hyväksi, mutta kaikille ja kaikelle luojan hyväksemme luomalle parhaaksi mahdolliseksi tarkoituksella ja tavoitteella verkostoksi yhdistymiseen.

Kristuksen Jeesuksen nimessä tästä kaikille hyväksi Krist. vaihtoehto / Jumalan VALTA kunta yhteys mahdollisuudesta muistuttaen ja valistaen. Puolustaja Pyhä henki, joka Totuuden / Oikeellisuuden henki, / vähäisen valkeudeksi / herätykseksi työhön kutsutun palvelijansa.

Vieras

#20865 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kiihkouskonnollisuuden pimeä puoli

19.09.2013 11:55

#20862: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kiihkouskonnollisuuden pimeä puoli

Vaadi nyt sitten samantien urheilukilpailussakin miehet ja naiset samaan sarjaan, ettei tulisi syrjintää. Nykyinen systeemi urheilussakin johtuu siitä, että he ovat erilaisia, siis mies ja nainen, heidät on luotu erilaisiksi.


Vieras

#20866

19.09.2013 11:57

Kun orava menee puuhun se elää, mutta kun k. on k.n kanssa ja emä emän kanssa niin ne eivät elä pitkään vaan siitä kansa kuolee.
Same sex -marriage

#20867 The times they are achanging...

19.09.2013 11:58

Senkun jatkatte tätä (ilmeisesti itsellenne hyvinkin )terapeuttista kitinäänne ja lätinäänne täällä vaikka ´ad infinitum´...Se on kuin onnettoman kärpäsen pörinää tai ehkä kuin hyttysen ininää ikkunaruutua vasten .Voitte vain katsoa sen läpi miten asiat tulevat muuttumaan , mutta ette enää puuttumaan ettekä vaikuttamaan muutoksen vastaisesti. Nyt ei auta enää mikään -ei edes Maamme-laulu eikä ´Jumala ompi linnamme´tai edes Porilaisten marssi. (ja uskoisin että saatte pitää myös sen Mendehlsonin häämarssinne. )Tasa-arvoinen avioliittolaki nimittäin TULEE TÄLLÄ KERTAA! Olkaapa siitä sitten mitä mieltä hyvänsä.

Vieras

#20868 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kiihkouskonnollisuuden pimeä

19.09.2013 12:02


Vieras

#20869 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kiihkouskonnollisuuden pimeä puoli

19.09.2013 12:02

#20865: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kiihkouskonnollisuuden pimeä puoli heidät on luotu erilaisiksi.

 

Luotu? Miksi passiivissa? Haiskahtaa kreatinosmilta.

 

 

 

 

 

Signal

#20870 Re: Re:

19.09.2013 12:05

#20790: - Re:

Tätäkin tapahtuu, mutta niissä ei olekaan Elävä Jumala mukana, siellä huseeraa ihan vallan toisetn henget. Sitä eivät ihmiset oikein halua ymmärrää. Se onkin vaikeaa, sillä eiväthän eksytetyt puhujat itsekään sitä ymmärrä.

Vielä, mutta sekin aika tulee ja sen mukana häpeä.


Vieras

#20871 Re:

19.09.2013 12:06

#20866: -

Luuletko että homous tehdään pakolliseksi? Voi teitä! Homoja on aina ollut eikä kansat mihinkään ole hävinneet, päinvastoin!


Vieras

#20872 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kiihkouskonnollisuuden pimeä puoli

19.09.2013 12:06

#20865: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kiihkouskonnollisuuden pimeä puoli

Niin vaadinkin, nimittäin niihin lajeihin, joissa sukupuolen oletusarvoiset ominaisuudet eivät tee eroa suoritustasoon.


Vieras

#20873 Re: The times they are achanging...

19.09.2013 12:07

#20867: Same sex -marriage - The times they are achanging...

Muistathan nyt itse varmasti, mitä kirjoitit. Paina se mieleesi.


Vieras

#20874 Re:

19.09.2013 12:09

#20866: -

 

Kun kala menee puuhun ja katsoo sieltä, kuinka lehmä lentää, niin renki pyyhkii huussissa prsettään raamatunlehdillä, vaikka suntio on jo korkannut paloviinapullon.


Vieras

#20875 Re: Re: Re:

19.09.2013 12:11

#20870: Signal - Re: Re:

Jumala on kuollut, joten ei onnistu edes kaikkein kirkasotsaisimpien viidesläisten agitaatiokokouksessa.