Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#39796 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

29.07.2014 19:19

#39782: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

"Täällä oli kyllä alunperin tarkoitus kirjoittaa avioliitosta. Sinullakin muiden kirjoittajien tapaan on taipumus siirtää keskustelua aivan johonkin muuhun asiaan (apartheid). Eivät kylläkään sovellu yks´yhteen Suomen avioliittolainsäädäntöön sellaisenaan."

Ilmeisesti buurien Raamatuntulkinnan ja sen käytön rinnastaminen siihen, mitä te täällä harrastatte on sinulle ylivoimainen älyllinen ponnistus, ymmärtäähän sen... Yritän kuitenkin selittää vielä kerran:

Raamatun tekstiä on molemmissa tapauksissa käytetty siten, että sieltä on kaivamalla kaivettu perusteita käytännölle, jonka perusteet ovat ihan muualla eli tämän käytännön suosijoiden korvien välissä. Näin on tehty myös orjuutta ja naisen alemmuutta perusteltaessa. Kaikissa näissä tapauksissa käytäntö on vielä sen kohteena oleville syrjivä.

Mitä tulee tuohon lomakeasiaan, olisi se muutos alkuun ihan hyvä ensiapu ja estäisi monet konkreettiset syrjintää edistävät tilanteet. Se ei kuitenkaan poista lain syrjivyyttä sellaisenaan, koska vain osan parisuhteista sallittaisiin saada avioliittostatus. Tällainen on yksinkertaisesti yhdenvertaisuusperiaatteen vastaista.

Vastaukset

Vastaan sivusta seuranneena

#39827 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

2014-07-30 13:50:06

#39796: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

"Raamatun tekstiä on molemmissa tapauksissa käytetty siten, että sieltä on kaivamalla kaivettu perusteita käytännölle, jonka perusteet ovat ihan muualla eli tämän käytännön suosijoiden korvien välissä. Näin on tehty myös orjuutta ja naisen alemmuutta perusteltaessa. Kaikissa näissä tapauksissa käytäntö on vielä sen kohteena oleville syrjivä."

On tärkeää erottaa Vanhan Testamentin aika ja Uuden Testamentin aika toisistaan. Me elämme nyt Uuden Testamentin aikaa. Raamattua ja uskovia rienaavat ottavat mielellään VT:n ohjeita ja määräyksiä irti yhteydestään, mikä on epärehellistä ja Raamatun vääristämistä.

Uusi Testamentti ei missään kohtaa kehoita/rohkaise hankkimaan orjia. Päinvastoin varhaiskristityt ostivat orjia vapaiksi mm. siihen tarkoitukseen kerätyillä kolehdeilla. Paavali kehoittaa : Te olette kalliisti ostetut: Älkää olko ihmisten orjia” (1 Kor. 7:23).

Orjuuskysymys on vain yksi esimerkki, sama periaate pätee muihinkin asioihin. Raamatun tekstit on luettava yhteydessään.

 



Vieras

#39829 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

2014-07-30 14:20:29

#39796: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

 

 

Saankos minäkin pikkusen sekottaa soppaanne?  Tuo on tosi totta,  että orjuuden oikeuttaminen ja naisen alistaminen ovat tulleet kummatkin kristinuskon ulkopuolelta vallitsevasta kulttuurista.  Mm no,  enpäs nimeä,  jaa Soile Haverinen on maininnut,  että on todella ylpeä kristinuskon  naiskuvasta,  mitätöivät tekijät ovat tulleet ulkopuolelta,  antiikin ajan kulttuurista.  

ENPÄ ehdi paljon enempää siitä,  mutta,  se miksi esim P:li monissa kohdin näyttää puolustavan näitä alistavia käytöstapoja,  johtuu siitä,  että ympäröivä kulttuuri oli sellainen,  ja sillä oli väliä,  kuinka Jeesuksen omaksi tullut käyttäytyi.  Paavalilla oli huoli siitä,  ettei kr.usko tullut pilkatuksi kristittyjen vapauden kautta.  

Se oli siis hienotunteisuus ulkopuolellaolevia kohtaan.