Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#21865 Re: Uskovat ja homot

02.10.2013 20:34

#21853: - Re: Re: Re: Re: Hyvän elämän ainekset

Haluan puuttua tähän, vaikkei kommenttisi ollutkaan minulle. Voisi olla ihan oikeutettua sanoa, että "uskikset" ovat löytäneet samanlaisen oljenkorren uskonnollisessa identiteetissään kuin jotkut homotkin homoseksuaalisessa identiteetissään. En sano että näin on kaikkien kanssa, mutta mahdollisuus on olemassa.

Minä, joka kirjoitin tuon "hyvän elämän ainekset", olen toisaalla todennut, että uskovainen hyvinkin etsii "takertumisen kohdetta", eli kohdetta, joka pelastaa ihmisen tyhjyydestä elämään. Usko tällaiselle ihmiselle on kuin pelastusrengas: se antaa turvan, mutta ei kuitenkaan "vie maihin". "Uskis" ei siis ole löytänyt elämän päämäärää, vaikka uskossa onkin. Hän on vasta löytänyt välineen, jolla pysyä pinnalla. Rantaan hänen täytyy päästä omin avuin, mutta tietysti pelastusrengas on hänelle tässäkin avuksi. Hän ei välttämättä kuitenkaan aina tajua, että hän on vielä ulapalla renkaansa kanssa, ja jää siihen vain onnessaan roikkumaan lopuksi elämäänsä, ja jaksaa toistella ohiliitäville lokeille, mitä renkaassa lukee.

On paljon mahdollista, että monet homot (ja muutkin johonkin "järjestöön" tai ryhmittymään kuuluvat) tekevät aivan samoin. He kokevat saavansa vahvan henkilökohtaisen identiteetin ja merkityksen "homoudestaan" ja hengenheimolaisistaan - ja toki saavatkin. Mutta heidän omaa elämäänsä he eivät sillä automaattisesti löydä. Heidänkin on etsittävä se itsenäisesti omasta itsestään. Heidän identiteettinsä ei lopulta ole olla "homo", vaan ihmisyksilö, jolla on ominaisuutena homoseksuaalinen sukupuolinen suuntaus tai sitten ei. Ehkä se ei ole valinta, ehkä se on, mutta onko homous sittenkin hänelle uskonnollisuuden kaltainen keinotekoisen turvan ja yhteenkuuluvuuden väline, jota menoin ja merkein korostetaan? Tekeekö homouttaan julkisesti julistava lopulta eri lailla kuin jumaluskoaan julistava?

Vastaukset


Vieras

#21869 Re: Re: Uskovat ja homot

2013-10-02 21:06:11

#21865: - Re: Uskovat ja homot

 



"  hän on vielä ulapalla renkaansa kanssa, ja jää siihen vain onnessaan roikkumaan lopuksi elämäänsä, ja jaksaa toistella ohiliitäville lokeille, mitä renkaassa lukee.  "

No,  tämä on kieltämättä tosi hauska,   vaikka pitääkin meitä pilkkanaan,  mutta vähän huumormieltä täytyy olla!  Mutta entäpä,  jos usko on kuitenkin muutakin kuin identiteettiä kristillisyydessä?  Jos se on  henkilökohtaista suhdetta,  joka ei  aivan ulkopuolisille millän muotoa ole nähtävänä.




Vieras

#21870 Re: Re: Uskovat ja homot

2013-10-02 21:09:52

#21865: - Re: Uskovat ja homot

 

Herääkin kysymys:  mikäs se sinun pelastusrenkaasi oikein on?


toinen tyyppi

#21877 Re: Re: Uskovat ja homot

2013-10-03 07:09:16

#21865: - Re: Uskovat ja homot

"Tekeekö homouttaan julkisesti julistava lopulta eri lailla kuin jumaluskoaan julistava"

Tekee eri tavalla sillä homo ei yritä saada toista kääntymään homoksi niin kuin uskikset tekevät. Iso ero!

Ja uskiksen kaltaiset ihmiset (sorry yleistys) suorastaan vaativat että homot julistaisivat. Jos kaikki keskittyisivät rauhassa omaan napaansa niin tällaista polemiikkia ei tarvittaisi millään saralla. Mutta ihminenpä on kummallinen otus. Sille ei riitä rauha vaan kaikessa tylsyydessään pitää keksiä härnäämiskohteita niin kuin pikkuveli-isoveli akselilla.