Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#20922 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

19.09.2013 17:40

#20740: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Kyllä taidat olla oikeilla jäljillä. Usko on lujaa luottamusta. Kyse on nimenomaan siitä, että mihin uskon. Uskon kolmiyhteiseen Jumalaan. Toisaalta sielunvihollinen on toiminnallaan aiheuttanut monenlaista hankaluutta ja pahaa. Tästä on syntynyt tuloksena epätoivottuja seurauksia, jotka tulee huomioida siten, etteivät suinkaan ole Jumalan työtä. Eli siis, ei niitä aivoja voi jättää sinne narikkaan. Aivoille on monenlaista käyttöä, niitä tarvitaan mutta tulee miettiä mitä asioita hoidetaan järjellä ja mitä asioita esimerkiksi sydämellä (uskon asioita esimerkiksi).

Tällä keskustelupalstalla on käynyt niinkin, että uskis kirjoittaa jostakin Jumalan asiasta. Ateisti vastaa siihen kommentillaan selostaen jotain tähän tapaan: Tuo ei voi pitää paikkaansa, koska... ja sitten hän perustelee sitä jollain sielunvihollisen tekemällä myyräntyöllä. Siis, Jumalan ja Hänen vastustajansa asiat on tärkeä erottaa toisistaan. Muuten tulee se kuuluisa sekalutta.

Jumalan teitä ei taida kukaan päästä tutkimaan konkreettisesti ja todistusvoimaisesti. Itselleni oli mielenkiintoinen juttu potilaasta, jolle ei löytynyt leikkaavaa kirurgia. Uskon helvetin olevan tuontapainen paikka. Siis paikka, jossa ei ole Jumalaa. Sitä voisi ehkä yrittää havainnollistaa siten, että se voisi olla jotain sellaista kun keskustelu pahimmillaan on tällä palstalla, rakkaudetonta ja kylmää. Taivas on joka tapauksessa parempi paikka, näin uskon.

Absurdi ei ole kovin vaarallinen asia. Tärkeämpää on, että Pyhä Henki on johdattamassa. Se on tärkeää. Raamatussa selostetaan aika tarkasti tuo asia, että koska viisaudella ei tullut oikeaa lopputulosta, päätti Jumala maailman mielestä hullutuksella ruveta asioita hoitelemaan. Paljon helpottaa jos tästä on lukenut ja on tietoinen. Raamattu on pyhä ja yliluonnollinenkin kirja.

Usko on niin mullistava asia, että sitä kuvataan: usko siirtää vuoria. Esimerkiksi urheilukentällä jos uskot, että et pysty pärjäämään tässä lajissa; todennäköisesti juuri näin käy, et pärjännyt. Kaikessa onnistumisessa usko siihen on merkittävällä sijalla. Usein taitaa uskoa olla niin vähän, että vuoret jäävät paikalleen...

Vastaukset


Vieras

#20925 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-19 18:15:05


Vieras

#20928 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-19 18:26:13

#20922: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Maailmassa on miljardeja ihmisiä, jotka myös uskovat johonkin, mikä on ihan toisenlaista kuin se, mitä esität. Miten voit vakuuttaa muut siitä, että olet oikeassa ja he väärässä, jos perusteesi on se, että sinä nyt vaan uskot ja että Raamattu on se peruste? Yksi sanoo, että Allah on niin sanonut, toinen, että Buddha, kolmas että Zarathustra. Argumentaation näkökulmasta olette keskenänne tasan yhtä oikeassa ja yhtä väärässä. Jos joku neljäs taas argumentoi esittelemällä kunkin uskonnon syntyä ja osoittaa ne ihmisten aikaansaannokseksi, olette kaikki väärässä ja hän oikeassa.

Sielunvihollisen myyräntyö on todella alkeellinen peruste jopa uskiksien argumenttivarastossa, sillä ei vakuuta muita kuin muut samanmieliset veljet ja sisaret tupaseuroissa. Väittelylle on olemassa universaalit säännöt, joissa tuonkaltainen vastustajan demonisointiyritys on totaalisinta mutasarjaa.

p.s.

Näyttöä uskon siirtämistä vuorista odotellaan edelleen....