Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#20928 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

19.09.2013 18:26

#20922: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Maailmassa on miljardeja ihmisiä, jotka myös uskovat johonkin, mikä on ihan toisenlaista kuin se, mitä esität. Miten voit vakuuttaa muut siitä, että olet oikeassa ja he väärässä, jos perusteesi on se, että sinä nyt vaan uskot ja että Raamattu on se peruste? Yksi sanoo, että Allah on niin sanonut, toinen, että Buddha, kolmas että Zarathustra. Argumentaation näkökulmasta olette keskenänne tasan yhtä oikeassa ja yhtä väärässä. Jos joku neljäs taas argumentoi esittelemällä kunkin uskonnon syntyä ja osoittaa ne ihmisten aikaansaannokseksi, olette kaikki väärässä ja hän oikeassa.

Sielunvihollisen myyräntyö on todella alkeellinen peruste jopa uskiksien argumenttivarastossa, sillä ei vakuuta muita kuin muut samanmieliset veljet ja sisaret tupaseuroissa. Väittelylle on olemassa universaalit säännöt, joissa tuonkaltainen vastustajan demonisointiyritys on totaalisinta mutasarjaa.

p.s.

Näyttöä uskon siirtämistä vuorista odotellaan edelleen....

 

Vastaukset


Vieras

#20932 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-19 18:43:36

#20928: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

 

Jos saa vähän ulkopuoleltakin sanoa, -  kristinusko, -  jos on Kristuksen uskoa,  eikä vain nimikristityn uskoa,  sisältää
mahdollisuuden siitä, että sen kohde itse tulee vastaamaan ja vakuuttamaan ainutlaatuisuudestaan.  Meillä on puhuva Jumala.  En tunne kovin hyvin muita uskontoja,  joten vertaan Islamiin.  Siellä jumalayhteyden saaminenkin on melkoisen mahdotonta.  Saatikka,  että hän ottaisi yhteyttä yksittäiseen luotuunsa.  
Ei se kr.uskonkaan piirissä kuitenkaan mene ihmisen ehdoin,  mutta tavalla ja toisella ihminen löytää  henkilökohtaisen rakkauden täyttämän  uskonsuhteen Jumalaan joskus lyhemmän,  usein pitkänkin tien kautta.



Vieras

#20944 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-19 19:29:36

#20928: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Raamatussa sanotaan, että harvat ovat valittuja ja kaita on tie. Se on aivan yhdenmukainen tuohon, että maailmassa on paljon toisin uskovia ihmisiä. Jossakin vaiheessa on tullut "uusia kuppikuntia" erilaisine näkemyksineen. Sehän lienee vain luonnollista. Myös Raamatussa todetaan, että Jeesuksen maanpäällisen vaelluksen aikoihin kaikki ihmiset eivät silloinkaan uskoneet Häneen. Ihmekös se, että nyt myöhemminkin on paljon ei-uskovia.

Sielunvihollisen myyräntyö on aivan todellinen ja jopa nähtävissä täällä maan päällä. En ollenkaan yritäkään vakuuttaa heitä tai sinua, jotka/joka olet asiasta eri mieltä. Siihenhän eri mieltä olemiseen on tietysti täysi vapaus. Itse kuitenkin haluan sanoa, että ihmettelen tuota suunnattomasti, ettet ole tietoinen. Se johtunee kai siitä, että et usko muuhun kuin minkä voi todistaa.

Ja jos näin on, että et usko muuhun kuin minkä voi todistaa, en oikeastaan tajua enää miksi ylipäätään kirjoittelemme tästä. Johtunee siitä, että kumpikaan ei halunnut ruveta käyttämään nimimerkkiä. Siihen totesit, että tulen keskustelupalstalle ja en halua keskustella. Niinpä jatkoin kirjoittelua. Tässä ollaan. Hö. Haluan mieluummin keskustella, en väitellä.