IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ.


Vieras

#2451 Re: Re: Re: Re: Re: Fasadit kunnossa, hinnalla millä tahansa

07.01.2014 20:50

#2450: - Re: Re: Re: Re: Fasadit kunnossa, hinnalla millä tahansa

aatelkaapa nyt - jos maa- ja metsätaloudelle laitettaisiin samanlaiset kriteerit, niin meiltähän loppuu ruoka ja polttopuut ja rakennustarpeet. Ei ole mitään järkeä rahdata ruokaa, polttopuita ja rakennustarvikkeita, kun meillä on maailman suurin metsän tuottavuus. Tällaisella touhulla menisi kauppataseet vielä enemmän negatiiviseksi ja ulkomaalaiset tulevat pyssyinensä ja veisivät meidän naiset!


Vieras

#2452 Kotimaista energiaa lisättävä, myös vesivoimaa

08.01.2014 08:43


Tämä uutinen ei suoranaisesti koske turvepäästöjä, mutta koskee kuitenkin kotimaista energiaa ja sivuaa näinollen myös kotimaista turvetuotantoa. Kyseessä on Kollajan allashankkeen eteneminen.

Aina silloin kun Suomessa eletään kehnompia aikoja, nousee kotimaisuus esiin. Näin varsinkin kotimaisen energiasektorin osalta. Huonoina taloudellisina aikoina herätään huomaamaan kuinka tärkeää onkaan tuo äskenmainitsemani kotimaisuus. Se työllistää, se tuo verorahoja valtiolle, se jättää rahat pyörittämään kotimaista hyvinvointivaltiota eikä valu ulkomaisille yrityksille ja muille valtioille, se parantaa kauppatasetta, se parantaa vaihtotasetta, se parantaa huoltovarmuutta jne. Turvetta ja puuta meillä riittää ja sen käyttöä olisi mitä pikimmiten lisättävä ja vähennettävä ulkomailta tuotavaa energiaa. Lisäksi meillä on vielä mahdollista lisätä kotimaista vesivoimantuotantoa.

Kotimaisen vesivoimantuotannon lisääminen onkin nostettu pöydälle jälleen. Toivottavasti se tällä kertaa myös etenee rivakasti. Nykyisen hallituksen aikana asia ei ehkä etene, mutta seuraavalle hallitukselle se jää odottamaan nopeaa käsittelyä ja mahdollista lakimuutosta.

Kaikki mahdollinen kotimaisuus ja sen nopea lisääminen energiantuotannossa on otettava välittömästi käsittelyn alle "isoissa pöydissä". Tämä suuntaus on onneksi jo menossa. Tähän tarvittiin nykyinen talouden notkahdus ennenkuin asiat lähti rullaamaan eteenpäin. Suunta on oikea, vaikkakin liian hidas.

Tässä linkki Kollajan allashankkeeseen:

http://www.talouselama.fi/uutiset/kollajahanke+eteni+askeleen+kohti+tekojarvea/a2224145


Vieras

#2453 Re: Kotimaista energiaa lisättävä, myös vesivoimaa

08.01.2014 11:26

#2452: - Kotimaista energiaa lisättävä, myös vesivoimaa

Puhut asiaa. Kotimaista tuulivoimaa kannattaa myös lisätä, mutta juuri sen vuoksi tarvitaan lisää säätövoimaa johon vesivoima soveltuu mitä parhaiten. Kollajan allas olisi saatava nopeasti rakentamistyön alle. Toivon mukaan asia etenee byrokratian rattaissa nopeasti. Monet väheksyvät Kollajan altaan merkitystä sähköntuotannon osalta pieneksi. Tosiasia on kuitenkin se, että kun Kollaja rakennetaan, niin samalla pystytään nostamaan koko joen voimaloiden sähköntuotantoa. Veden ohijuoksutusta voidaan vähentää merkittävästi.

Turve ja puu on etusijalla kotimaisuusasteen nopeassa nostamisessa. Turvetuotannon lupa-asiat on tämän hetken pahin viivästyttäjä-elementti. Tähän asiaan on  puututtu jo ja asiat rullannee jatkossa nopeammin. Ministeri Ville Niinistö on luvannut vauhdittaa lupakäsittelyjä.


Vieras

#2454

08.01.2014 19:03

miksi koskaan ei puhuta energian säästämisestä? Jos joku sattuu muistamaan 70-luvun energiakriisin, niin silloin suorastaan pakotettiin säästämään ja perustettiin uusi 'hieno' energiabuumi - turve, jonka jälkilöylyistä saa kärsiä seuraavat sukupolvet.

Niin turve, kuin nuo vesi- ja tuulivoima ovat himoittua kamaa kaupunkilaisille yms. mutta painajanen niille paikallisille asukkaille, joiden asuinympäristö pilataan niillä, viedään maat jne. Suomessa yksityinen ei näköjään voi omistaa maata oikeasti, sillä jos joku sanoo, että perustan tuohon ehkä pari työpaikkaa, niin lähde lätkimään mökistäsi ja anna maasi pois - oikeusvaltio? Lisäksi lasketaan kurat ja myrkyt pitkin vesistöjä - jopa useiden maakuntien laajuiselle alueelle. Luulisi, että meillä on silti tuota korpea jäljellä, mihin esim. tuulimyllyjä ja turvesoita voisi sijoittaa, mutta kas-kummaa - ne pitäisi lähes poikkeuksetta saada perustettua asutuksen välittömään läheisyyteen valmiiden kulku- yms. yhteyksien lähelle.
Oletan, että kun nuo etäisyysasiat asutuksesta otettaisiin luvituksessa paremmin huomioon, niin luvatkin irtoaisivat paljon helpommin.

Vieras

#2455 Kauppa- ja vaihtotase / kotimainen energia

10.01.2014 10:59


Kauppa- ja vaihtotase ovat vaikeita asioita yksinkertaistaa. Jos taseet ovat positiivisia, silloin kansakunnalle jää varallisuutta säästöön. Jos ne ovat negatiivisia, varallisuus hupenee. Kun kansantalouden menot eivät juuri koskaan seuraa taseita, alijäämä katetaan velalla. Tänä vuonna Suomi velkaantuu lähes miljoona euroa (1 000 000 eur) tunnissa eli 15 000 euroa minuutissa. Keväällä 2009 Suomen valtion velka oli 53 miljardia euroa ja nyt lähennellään jo sataa miljardia. Muutos on ollut dramaattinen. Ylivelkaantunut valtio menettää vähitellen itsenäisyytensä. Sen menoista päättävät muut ja sen tulot valuvat muille.

Teollisuuden osuus bruttokansantuotteesta on pudonnut muutamassa vuodessa 25 prosentista 15 prosenttiin. Se ei nouse, vaikka elvytettäisiin. Näillä näkymin Suomen talouskasvu on pysyvästi hidastunut.

Suomen vaihto- ja kauppatase on heikentynyt lähes yhtäjaksoisesti kymmenen viime vuoden ajan. roimasta ylijäämästä on tultu alijäämään. Tästä kymmenen vuoden kehityksestä kännykkäviennin loppuminen selittää runsaat 5 miljardia ja ehkä vähän yllättäen ulkomaille maksettava energialasku toiset runsaat 5 miljardia ja velanotto loput.

Kymmenen vuoden aikajaksolla ei energian kokonaiskulutus ole juurikaan muuttunut Suomessa. Koska Suomen energiaomavaraisuus on vain reilut 30 prosenttia vaikuttaa tuontienergian kallistuminen rajusti kauppa- ja vaihtotaseeseemme. Kymmenen vuoden aikana tuontienergian lasku on yli kaksinkertaistunut kymmenen miljardin euron tasolle.

Suomessa on mittaamattomat kotimaisen energian varannot puussa ja turpeessa. Tällä hetkellä kotimainen polttoaine vaihtuu kiihtyvään tahtiin tuontipolttoaineiksi. Kauppatase heikentyy ja lisäksi kotimaisen energian positiiviset työllisyysvaikutukset ja välilliset verotulot vähenevät.

Eikö nyt kannattaisi ottaa mallia naapureistamme Virosta ja Norjasta. Kumpikin on energiaomavarainen ja Suomi tuo kummastakin maasta energiaa, jonka se voisi itse tehdä omista luonnonvaroistaan.

Lisäämällä kotimaisen energian käyttöä, parantaisimme taseitamme, työllisyyttämme ja budjetin alijäämää. Auttaisiko asian ymmärtämistä, jos alijäämää kutsuttaisiin sen oikeilla nimillä. Alijäämä tarkoittaa halvempaa terveydenhuoltoa, tarvetta pidentää työuria, vanhuspalvelujen heikompaa saatavuutta, suurempia luokkakokoja peruskouluihin, korkeampia veroja ja kaikkien julkisen talouden budjettimomenttien juustohöyläämistä.

Kun valtio tuhlaa yli varojensa, sitä kutsutaan kauniisti elvytykseksi. Suomen velkaa lyhentävät – jos pystyvät – tulevat sukupolvet. Heiltä ei ole kysytty mitään. Jokainen suomalainen saa syntyessään 274 euron arvoisen äitiyspakkauksen ja 16 000 euroa valtion velkaa – ja kotikunnan velat siihen päälle. Jokaisella työssäkäyvällä on 40 000 euroa valtion velkaa.

Outoa tässä valinnassa on se, että valinta on valtiotasolla pitkälti omissa käsissämme. Lisää velkaa vai lisää kotimaista energiaa? Totta kai kotimaisen energian valinnan edellytyksenä täytyy olla vastuullinen tuotanto.


Vieras

#2456 Re: Kauppa- ja vaihtotase / kotimainen energia

10.01.2014 23:55

#2455: - Kauppa- ja vaihtotase / kotimainen energia

Tuon viimeisen lauseen romuttaminen mm. vapon toimesta on osaltaan ajanut meidät tähän - pysyvästi. Ei ihmisiä pidä pitää niin tyhminä kuin itse on!

 


Vieras

#2457 Re: Kauppa- ja vaihtotase / kotimainen energia

11.01.2014 15:58

#2455: - Kauppa- ja vaihtotase / kotimainen energia

Hyvä kirjoitus! Lisää näitä!


Vieras

#2458 Re: Kauppa- ja vaihtotase / kotimainen energia

15.01.2014 14:33

#2455: - Kauppa- ja vaihtotase / kotimainen energia

 

 

Voisiko asiaa ytimekkäästi enää paremmin sanoa. Onhan tää tämänhetkinen meno ihan älytöntä Suomessa. Omat energiavaramme ovat monipuoliset ja niitä riittää yltäkyllin. Miksi tuomme 70 prosenttia tarvitsemastamme energiasta ulkomailta? Tämä on yksi Suomen suurimpia tämän hetken kysymyksiä tilanteessa, jossa joudutaan elvyttämään velkarahalla ja samanaikaisesti 5 000 miljoonalla tuomme energiaa ja työnnämme tuon valtaisan rahasumman ulkomaille!

 

 


Vieras

#2459 Re: Kauppa- ja vaihtotase / kotimainen energia

15.01.2014 21:49

#2455: - Kauppa- ja vaihtotase / kotimainen energia

MAHTAVA KIRJOITUS!!! kirjoittajasta pitää leipoa tuleva elinkeinoministeri!!!

 


Vieras

#2460 Re: Re: Kauppa- ja vaihtotase / kotimainen energia

15.01.2014 21:49


Vieras

#2461

16.01.2014 13:49

Juuri niin noinhan se menee siellä satumaassa, missä kaikki asiat ovat mustavalkoisia, reaali maailmastahan ei kannata välittää.

Pölhötkin julistaa sanomaa, kun joku persu-, kepumielinen aasi keksii ensin suuren viisauden.
Tapsa

#2462 Re:

22.01.2014 16:56

#2461: -

Voisiko joku kertoa, mikä linkin jutussa on pielessä, vai pitäisikö se ottaa mukaan turvetuotannon kokonaisuutta tutkaillessa.

http://www.ymparistoakatemia.fi/wp-content/uploads/2013/10/Sulkava.pdf


Vieras

#2463 Re: Re:

23.01.2014 23:05

#2462: Tapsa - Re:

Eipä siinä mitään pielessä ole (turpeen puolestapuhujien mielestä täyttä roskaa) - ehdottomasti asia vaatisi syvällisempää tutkimista pikaisesti, koska vahvaa näyttöä on olemassa.

Aikoinaan aihe ei kiinnostanut itseäni juurikaan, vaikka selvät merkit lähijärven liettymisestä ja umpeenkasvamisesta oli olemassa. Muutama vuosi sitten asia alkoi koskettamaan enemmän henkilökohtaisesti - ja tosiaan muutaman vuoden asiaan perehtyneenä tämä kaikki näyttää olevan valitettavan totta.

Ollaan taas kerran tilanteessa, että jotkut tahot kuorivat kermat päältä ja jälkien siivoaminen jätetään yhteiskunnan harteilla. Turvetta puolustellaan mm. että Norjalla on öljynsä - miksi me emme saisi käyttää turvettamme. No heh - todella ontuva vertaus! Kyllähän jos Norskit laskisivat öljyjätöksensä järviin ja meriin, niin saattaisihan siitä äläkkä nousta. Öljy porataan yleensä merellä - ei se poraustorni keskellä merta kovinkaan montaa naapuria kiusaa meluillaan ja pölyillään!

Samaten tuulivoima - hieno juttu, mutta miksi hitossa ne myllyt pitää saada pystyttää asutuksen keskelle???? Luulisi meillä olevan sen verran korpea, ettei noita kumpaakaan tarvitsisi kenekään nurkalle ängetä.

 

 


Vieras

#2464 Yhteiskunta tarvitsee energiaa

24.01.2014 09:22

 

Keskustelu turpeen energiakäytön osalta on saanut osakseen sekä puolustamista että vastustamista kuten yleensä kaikki asiat yhteiskunnassa. Aina löytyy vastustajia, oli sitten kyseessä millainen yhteiskuntaan vaikuttava osatekijä tahansa. Vastustetaan vain vastustamisen vuoksi, ei välttämättä itse asian vuoksi laisinkaan.

Jos ajatellaan yhteiskuntaa kokonaisuutena, tullaan väistämättä tosiasioiden eteen. Jos eri yhteiskuntia ja niiden nykyisiä rakenteita olisi vastustettu siten että ne kaikki olisi jätetty vastustuksen vuoksi rakentamatta, olisi nykymaailma todella kurja paikka elää.

Jos olisi jätetty rakentamatta yhteiskuntien kaikki erilainen infrastruktuuri, mikä nykyisin on kaikkien kansalaisten käytettävissä, olisi elämä melkoisen hankalaa ja työlästä.

Kaikkeahan nämä "ympäristöihmiset" ovat vastustaneet. Heidän vastustuksensa on kohdistunut tiestöjen rakentamiseen. Rautateiden rakentaminen on ollut heidän näkemyksensä mukaan vahingollista. Jokien valjastaminen energiakäyttöön on ollut aina yksi vastustuksen kohteista. Asuntoalueiden kaavoitamista he ovat yrittäneet aina hankaloittaa viimeiseen saakka. Kesälomapaikkojen rakentaminen järvien rannoille pitäisi heidän mielestään lopettaa. Merenkulusta johtuvia päästöjä on pitänyt rajoittaa ensimmäisenä maailmassa Itämerellä (on jo aiheuttanut yt-neuvottelujen alkamisen laivayhtiössä). Energiapuolella on äsken mainitun vesisähkön lisäksi vastustettu energian lähteinä kivihiiltä, maakaasua, öljyä, ydinvoimaa, turvetta, tuulivoimaa eli summasummaarum, oikeastaan aivan kaikkea mahdollista millä yhteiskunnan rattaat saadaan pyörimään ja yhteiskunta pidettyä elinkelpoisena ja myös kilpailukykyisenä globaalisti ajatellen.

Nyt kysyisinkin arvoisilta "kaiken vastustajilta" : millaisen yhteiskunnan te oikeastaan haluaisitte ja millä sen rattaat saadaan pyörimään eli mistä saadaan rahat yhteiskunnan palvelujen pyörittämiseen? Tehtaathan sammuisivat teidän ajamallanne politiikalla, työpaikat katoaisivat, verotulot valtiolle romahtaisivat, millä kaupunkien ja yhdyskuntien rakennukset lämmitettäisiin (nytkin paukkunut koko Suomessa yli 20 asteen pakkaset)?

Aina täytyy olla jokin korvaava vaihtoehto esittää jos halutaan likimain kaikki energiamuodot ajaa alas. Jos te vihreät todellakin haluatte esimerkiksi lopettaa ydinvoiman, öljyn, maakaasun, kivihiilen, turpeen ym. käytön energiaksi, millä tavalla hoidatte Suomen energiahuollon kokonaisvaltaisesti? Tähän teillä on oltava vastaus jos haluatte saada Suomen tulevaisuuden pidettyä raiteillaan. Teollisuudelle on saatava kilpailukykyisen hintaista energiaa, jos teollisuus ja työpaikat halutaan pitää Suomessa.

 


Vieras

#2465 Re: Yhteiskunta tarvitsee energiaa

24.01.2014 19:00

#2464: - Yhteiskunta tarvitsee energiaa

Turpeella ei ainakaan voida hoitaa maamme energiahuoltoa kokonaisvaltaisesti. Suomessa on lähivuosina niin paljon ydinvoimaa, että turve voidaan kuopata lopullisesti hyvinkin pikaisesti.

 

Versus vesistöjemme laatu

#2466 Re: Re: Yhteiskunta tarvitsee energiaa

25.01.2014 13:48

#2465: - Re: Yhteiskunta tarvitsee energiaa

Aivan! Turvetuotanto olisi pitänyt kuopata jo aikoja sitten, sillä sen kansantaloudelle aiheuttama tappio sotkujensa kautta on moninkertainen saatuihin kansantaloudellisiin hyötyihin nähden, kun kaikki laitetaan viivan alle.

Ja tämä nyt vaan on fakta. Joo, ja en ole vihreä poliittisesti.


Vieras

#2467 Re: Re: Yhteiskunta tarvitsee energiaa

27.01.2014 08:46

#2465: - Re: Yhteiskunta tarvitsee energiaa

 

Niiiin???  Tarkennusta kysymykseen millä tavoin Suomen energiahuollon hoitaisit? Tämä on juuri tätä että jokainen vihreä vuorotellen aina tiputtaa sieltä pois yksitellen kaikki mahdolliset energiavaihtoehdot. Sinä tiputat turpeen pois, toinen vihreä tiputtaa ydinvoiman pois, seuraava postaa kivihiilen, seuraavaksi poistuu maakaasu ja öljy jne..... Jäljelle ei jääkään sitten enää mitään vaihtoehtoa!!!! Tämäkö on teidän mielestänne tie johon haluatte Suomen kansakuntana nojautuvan ja tähtäävän. Eipä hyvältä näytä!

 

 


Vieras

#2468 Re: Re: Re: Yhteiskunta tarvitsee energiaa

27.01.2014 08:49

#2466: Versus vesistöjemme laatu - Re: Re: Yhteiskunta tarvitsee energiaa

 

Sinulle aivan sama kysymys edelleen "purtavaksi" ja vastattavaksi:

Niiiin???  Tarkennusta kysymykseen millä tavoin Suomen energiahuollon hoitaisit? Tämä on juuri tätä että jokainen vihreä vuorotellen aina tiputtaa sieltä pois yksitellen kaikki mahdolliset energiavaihtoehdot. Sinä tiputat turpeen pois, toinen vihreä tiputtaa ydinvoiman pois, seuraava postaa kivihiilen, seuraavaksi poistuu maakaasu ja öljy jne..... Jäljelle ei jääkään sitten enää mitään vaihtoehtoa!!!! Tämäkö on teidän mielestänne tie johon haluatte Suomen kansakuntana nojautuvan ja tähtäävän. Eipä hyvältä näytä!

Kirjoitit että "Ja tämä nyt vaan on fakta". Mielestäni faktaa on myös se, että Suomen energiahuolto on turvattava tavalla tai toisella, mutta et sinäkään kertonut kuinka hoitaisit sen jos energiavalikoimien joukosta yksi kerrallaan tiputettaisiin pois. Nyt sitä mainostamaasi faktatietoa pöytään, kiitos.

 


Vieras

#2469 Re: Re: Re: Yhteiskunta tarvitsee energiaa

27.01.2014 23:01

#2467: - Re: Re: Yhteiskunta tarvitsee energiaa

mitäs mariset - lueppa uudelleen tuo kommenttini, niin saat vastauksenkin tuohon vuodatukseesi! Eipä hyvältä näytä tuollaiset 'kommetoijat', jos vielä tuollaisten varaan asioittemme päättäminen pitäisi jättää!

 


Vieras

#2470 Sähkönkulutus jälleen huipussaan

28.01.2014 10:51


Suomen sähköntuotanto on enimmillään noin 11 500 megawattituntia mitattuna keskituntiteholla. Muutama vuosi sitten Suomessa mitattiin kaikkien aikojen sähkönkulutuksen ennätys joka oli likimain 15 000 megawattia.

Tänä vuonna on jo mitattu sähkönkulutuksessa yli 14 000 megawatin kulutus. Tällöin tarvitaan ulkomailta tuotua sähköä noin 2 500 megawattia. Viron ja Suomen välille on rakennettu uusi siirtoyhteys EstLink2, joka on parhaillaan koekäyttövaiheessa. Virosta ostettava sähkö on tuotettu palavan kiven voimaloissa, joiden päästöt ovat valtavan suuret verrattuna Suomen kotimaisten polttoaineiden käytöstä johtuviin päästöihin.

Suomen yhdistetyt sähkön- ja lämmöntuotantolaitokset, jotka suurimmalta osin varsinkin sisämaassa olevat, käyttävät turvetta ja puuta polttoaineenaan. Näissä laitoksissa päästään parhaimmillaan reilusti yli 90 prosentin hyötysuhteeseen. Se on maailmanennätysluokkaa. Samalla saadaan kaupunkien ja erilaisten yhdyskuntien kaukolämmöntarve tyydytettyä. Ohessa vielä teollisuuden tarvitsemaa prosessihöyryä. Ydinvoimaa tai esim. tuulivoimaa ei voida hyödyntää kaukolämmöksi.

Suomen käyttämästä kaikesta energiasta/energiatuotteista tuodaan ulkomailta yli 70 prosenttia. Tuo suhde on vääristynyt yhä pahempaan suuntaan vuosikymmenten saatossa. Kotimaisuutta on pakko lisätä nopealla tahdilla. Turvetta ja puuta riittää kotimaassamme tähän tarkoitukseen.





Vieras

#2471 Re: Sähkönkulutus jälleen huipussaan

28.01.2014 12:08

#2470: - Sähkönkulutus jälleen huipussaan

Totta puhut. Suomi on vaarallisella tiellä oman kotimaassa tuotetun energian suhteen. Harva kehittynyt maa on näin riippuvainen tuontienergiasta kuin Suomi on. Kotimaisuuden lisäämiseksi on minunkin mielestäni tehtäövä nopeasti jotain. Toi vuosi jolloin oltiin tuossa 15 000 megawatin kulutuksessa oli muuten niinkin lähellä menneisyydessä kuin on vuosi 2011.


Vieras

#2472 Re: Sähkönkulutus jälleen huipussaan

28.01.2014 20:54

#2470: - Sähkönkulutus jälleen huipussaan

Kerrataanpas taas kerran - paljonkos siitä Haapaveden voimalasta lähteekään kaukolämpöä? Entä prosessihöyryä teollisuudelle? Eli paljonko sen hyötysuhde olikaan? ...Ja kuinka ollakkaan - sehän nyt vaan sattuu olemaan maailman suurin turvelauhdevoimala!

Tuuli- ja ydinvoimaa voidaan hyödyntää todellakin kaukolämmöksi - sähkö siirtyy paljon notkeammin kuin vesi.

Jos Virossa poltetaan kivihiiltä tai turvetta tai ihan mitä tahanasa, niin ne ei laske niitä kuitenkaan meidän vesistöihin - ellei sitten sitä turvetta aleta roudaamaan täältä sinne (ei kannata, koska ei sitä kannata täälläkään kuskata ilman tukiaisia).

Ja tuosta sähkön ostamisesta Virosta - oliko uutinen ankka vai kiiski, mutta silloin uutisoitiin, että vaikka sähkönkulutus oli huipussaan, riitti sitä silti vietäväksi Viroon (älkääkä inttäkö - näin sanottiin uutisissa).

... ja se kivihiilihän palaa silti puhtaammin kuin turve - eikösjoo?

 


Vieras

#2473 Re: Re: Sähkönkulutus jälleen huipussaan

28.01.2014 22:07

#2472: - Re: Sähkönkulutus jälleen huipussaan

Tässäpä sinulle ja muille lukijoille kopiotuna uutinen 21.1.2014 Tekniikka ja Talous-lehdestä. Pakkasella korkeapaineessa tuulimyllyt eivät tuota sähköä. Silloin kun sähköntarve on suurimmillaan niin tuulivoimaloiden tuotto on pienimmillään, tuonakin päivänä tasan nolla!!! Suomen sähköntarve mainittuna päivänä oli 14 200 megawattia ja tuulivoimalla saatiin sitten viimeinkin jopa 3 megawattia. Aika paljon on suuruusero 3 versus 14 200. Suomen kaupunkien lämmittäminen sähkön voimalla on täyttä utopiaa, varsinkin kun tuulisähkölle on taattu takuuhinta 105,3 euroa megawattitunnilta. Sähkön aluehinta on Suomessa tällä hetkellä noin 65 euroa megawattitunti.

 

 

Seisoo kuin tuulimylly talvella - sähkönkulutus huipussa, tuotanto nollassa

http://www.tekniikkatalous.fi/multimedia/dynamic/00108/offshore_tuulivoima_10843...

Suomi on nyt tuontisähkön varassa, muuten paleltaisiin. Kello viideltä tiistaina iltapäivällä Suomen sähkönkulutus on lähellä talven huippulukemia, kulutusta on parhaillaan runsaat 13 600 megawattia teholla mitattuna. Sähköntuotantoa syntyi ydinvoimaloissa, vesivoimaloissa, hiililauhteella, kaukolämmön ja teollisuuden yhteistuotannossa yhteensä 11 410 megawattia. Tuonti tuli joka ilmansuunnasta yhteensä 2 300 MW.

Mutta yksi voimatekijä puuttuu joukosta: tuulivoimaa syntyi maan yhteensä 211 tuulimyllyssä pyöreät nolla megawattia. Suomen koko 448 megawatin tehoreservi seisoi pakkasessa tuulimyllyn lavat tanassa. Odottaen josko huomenna taas tuulisi.

Ei tuullut. Korkeapaine sydäntalvella ei liikuta ilmavirtoja. Myllyt seisoivat.

Vasta kello 15.25 keskiviikkona iltapäivällä tuulivoimaa tuotettiin 3 MW.

Suomen tuuliolosuhteita on tutkittu ja kehuttu lupaaviksi. Maahan on rakennettu tuulivoimaloiden verkko, ja jossain päin Suomea on ajateltu tuulevan aina, jos tyyni ilma seisottaa myllyjä vaikkapa pohjoisessa.

Nyt laaja korkeapaine seisottaa tuulivoimaa kattavasti. Edes tuulisähkölle taattu takuuhinta 105,3 euroa megawattitunnilta ei saa myllyjä pyörimään tiuhemmin kuin minkä tuuli sallii.

Fingridin käytönvalvontamittausten mukaan Suomen sähkönkulutuksen tuntikeskiteho nousi talven uuteen ennätykseen noin 14 200 megawattiin maanantaina 20.1 aamulla klo 8-9. Kulutus on noussut talven huippulukemiin viikon jatkuneiden pakkasten vuoksi. Sähkönkulutus pysyy suurena jatkossakin, jos pakkaset jatkuvat nykyisellä tasolla. Suomen sähkönkulutuksen kaikkien aikojen ennätys on noin 15 000 megawattia helmikuulta 2011.

 


Vieras

#2474 Re: Re: Sähkönkulutus jälleen huipussaan

28.01.2014 22:35

#2472: - Re: Sähkönkulutus jälleen huipussaan

Virosta Suomeen tuleva sähkö on tuotettu ns. palavasta kivestä, pölevkivi, kuten Eestiläiset sanoo. Palava kivi on öljyliusketta.

 


Vieras

#2475

29.01.2014 06:11

Oliko itsellesi uutta, että kovalla pakkasella ei tuule :D ? Onko joku väittänyt, että tuuli- tai aurinkovoimasta olisi perusenergian tuottajaksi? Jos nyt ihan oikeesti aattelisit omillasi, niin käsittäisit, että sillä kuitenkin pystytään korvaamaan melkoinen tunkio saastuttavampia energiamuotoja kuten esim. turvetta tai tuota mainitsemaasi öljyliusketta!

Paljokos ne turpeenkäytön aloittamiskustannukset olivatkaan ja paljonko se on saanut tukea alkuaikoinaan? Korvaavien energiamuotojen käyttööottoa koetetaan torpata juuri tuollaisilla esittämilläsi näkemyksillä, ettei vaan muut pääsisi osalliseksi hiekkalaatikon antimista!

Mm sähkön pientuotantoa meillä olisi varsin kattavaksi, jos valtiovalta tekisi jotain niiden markkinoille pääsyksi - suuret toimijat sanelevat kohtuuttomia ehtoja pientuottajien verkkoon liittymisehtoihin. Esim. vaikkapa muualla euroopassa hyväksyttyjä verkkoinverttereitä ei sallita liitettäväksi sähköverkkoon Suomessa!


Mitenkäs se turpeen varmuus, kun sattuu useampi sadekesä peräkkäin - ei tuu turvelämmintä tai sähköä ja TAAS kansalaisia paleltaa!!! Hei haloo ... jonkin asteista asennevammaisuutta havaittavissa kun ei kyetä näkemään vaihtoehdoissa mitään hyvää.

Et sitten vaivautunut vastaamaan tuohon Haapaveden hyötysuhteeseen. Älä väistele toisten kysymyksiä, jos itse olet kriittinen toisten mielipiteille!

...osimoilleen noin, mut mie en romaha silti!