Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea yleisen asumistuen tasolle

Kommentoitu viesti


Vieras

#1085 Re:

30.06.2015 14:46

#1045: -  

Minäkin ihmettelen, millä oikeutuksella eläkeläisiltä näin itsestään selvästi mitään "otettaisi".  Eläkeläiset pakotetaan, heidän suostumusta kysymättä, antamaan omastaan jota on niukasti entuudestaan, jolla nippa nappa nykyiselläänkään pärjää. 

Kauhu tulevaisuudesta on valtava. Mihin joutuu, ellei ole kykyä maksaa vuokraa ja jatkaa asumistaan? Jokainen voi kysyä tätä itseltään. Siten, että lompakko, pankkikortti, luottokortti ja kaikki tilit ja varat ovat pois, eivät ole käytettävissä hätää lieventämään. Rahaa ei ole, lainaa ei saa. Millä pelastaa itsensä ihminen, jota ei omasta halustaan ja yrityksistään huolimatta, ole esim. vammaisuuden vuoksi huolittu työelämään siten mukaan, että hän olisi saanut siitä kunnollista palkkaa ja sitämyötä kunnollista eläkettä?

Ihmettelen eniten sitä, että pienituloisia olisi "lupa" kiusata näillä pakotteilla! Sen täytyy perustua siihen, että he eivät pysty puolustamaan itseään ja ovat siten helpohko kohde. Mitään muuta selitystä tälle sairaalle ajattelulle ei voi keksiä. Oikeutuksena en tätä pysty näkemään.

Sensijaan varakkaammille todella vain nätisti ehdotellaan tai korkeintaan vihjataan, että hekin voisivat halutessaan osallistua. No, mitään suurta osallistumisen halua ei ole näkynyt, katseet ovat kääntyneet silloin muualle ja puheet.

Millä oikeutuksella yhtä kansanosaa saa kohdella kuin vihattuja rakkikoiria, ja ottaa oikeuden määrätä, missä niiden pitää istua ja miten, (anteeksi eläinystävät, en missään tapauksessa vihaa rakkikoiria eikä niitä saa kohdella huonosti!), mutta toiset saavat tällaisista pakotteista osakseen vapauden ja vapaaehtoisuuden. ??

On suuri ero sillä, ihmisoikeuksia ajatellen, pakotetaanko vai kysytäänkö, haluatko osallistua.

Eläkeläiset ovat kaikki osallistuneet parhaimpansa mukaan, ei heistä kukaan huvikseen ole eläkkeellä. He eivät myöskään ole armopaloja pyytämässä, vaan tasavertaista oikeutusta normaaliin elämään.

En tarkoita, että tasavertaisuus tarkoittaa, että kaikki rahat pitäisi jakaa tasan kaikkien kesken. Mutta tarkoitan, että kaikille pitäisi vihdoin järjestää perustoimeentulo kuntoon ja lopettaa tämänkaltainen kiusaaminen.

Toivon, että asiaan perehtyneet ja lainoppineet, tutkisivat asiaa ihmisoikeuksien ja tasavertaisuuden näkökulmasta.

Ei millään voi olla niin, että päättäjillä olisi oikeus alistaa yksi kansanosa kärsimään tällä tavalla, samalla kun jotkut saavat siitä vapautuksen, kärsimyksestä, siis. Siitä on nyt kyse, eläkeläisten kohdalla, laitetaanko heidät KÄRSIMÄÄN tahallisesti lisää.

Siinä missä hyvätuloinen ei kärsi mistään, jos häneltä nappaakin satasen pois, hän tuskin huomaa sitä.

 

Vastaukset


Vieras

#1089 Re: Re:

2015-06-30 15:20:20

#1085: - Re:  

 Taloudellista ja henkistä kidutusta tämä on.