Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#36025 Re: Re: Re: Re: Re: Otsikko

12.06.2014 11:19

#36023: - Re: Re: Re: Re: Otsikko

Perusoikeudet Suomessa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Perusoikeudet

Josta yhdenvertaisuudesta:

Yhdenvertaisuus tarkoittaa sitä, että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia riippumatta heidän sukupuolestaan, iästään, etnisestä tai kansallisesta alkuperästään, kansalaisuudestaan, kielestään, uskonnostaan ja vakaumuksestaan, mielipiteestään, vammastaan, terveydentilastaan, seksuaalisesta suuntautumisestaan tai muusta henkilöön liittyvästä syystä. Oikeudenmukaisessa yhteiskunnassa henkilöön liittyvät tekijät eivät saa vaikuttaa ihmisten mahdollisuuksiin päästä koulutukseen, saada työtä ja erilaisia palveluja..

Yhdenvertaisuus tarkoittaa kaikille ihmisille samoja ihmisoikeuksia ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen mahdollisuuksia, riippumatta kansalaisuudesta, etnisestä alkuperästä, seksuaalisesta suuntautumisesta, iästä, sukupuolesta, vammasta, sairaudesta tai näihin rinnastettavasta. Yhdenvertaisuus yhteiskunnassa merkitsee samoja mahdollisuuksia päästä koulutukseen, saada työtä ja sosiaalisia palveluja.

Yhdenvertaisuus ei tarkoita samoja yhteiskunnallisia etuuksia tai lainsäädännön perusteella myönnettäviä oikeuksia kaikille yksilöille tai ihmisryhmille, vaan etuuksia ja oikeuksia rajoitetaan lainsäädännössä moraalisin sekä rationaalisin perustein.

Yhdenvertaisuus ei myöskään tarkoita erilaisten ideologioiden, arvojen, oikeuskäsitysten, elämäntapojen, ihmissuhteiden tms. keskinäistä yhdenvertaisuutta, vaan yhdenvertaisuus koskee ainoastaan ihmisiä yksilöinä lain edessä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdenvertaisuus



Adressin aiheella, perusoikeuksilla ja yhdenvertaisuudella ei tämän mukaan ole Suomessa ristiriitaa, koska etuuksia ja oikeuksia voidaan rajoittaa lainsäädännössä edellä kuvatulla tavalla.

Vastaukset


Vieras

#36031 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otsikko

2014-06-12 13:19:48

#36025: - Re: Re: Re: Re: Re: Otsikko

"Yhdenvertaisuus ei tarkoita samoja yhteiskunnallisia etuuksia tai lainsäädännön perusteella myönnettäviä oikeuksia kaikille yksilöille tai ihmisryhmille, vaan etuuksia ja oikeuksia rajoitetaan lainsäädännössä moraalisin sekä rationaalisin perustein."

Ei ole nykytietämyksen mukaisia moraalisia tai rationaalisia perusteita, joilla tämä oikeus pitäisi samaa sukupuolta olevilta evätä. Jos sellaiselle tielle mentäisiin, pitäisi avioliitto evätä esimerkiksi alkoholisteilta tai alemman koulutustason saaneilta. Se, että homot on toistaiseksi rajattu avioliitosta pois, on historiallinen jäänne, jonkalaisia on lainsäädänössä muuallakin. Lainsäädännön kehittäminen vaatii tällaisten vanhentuneiden kohtien päivittämistä.

"Yhdenvertaisuus ei myöskään tarkoita erilaisten ideologioiden, arvojen, oikeuskäsitysten, elämäntapojen, ihmissuhteiden tms. keskinäistä yhdenvertaisuutta, vaan yhdenvertaisuus koskee ainoastaan ihmisiä yksilöinä lain edessä."

Laki ei ota kantaa, kuka saa olla kenenkin kanssa. Tästähän on kyse viittaamassasi kohdassa. Sen sijaan lain on taattava yhdenvertaiset oikeudet ja turvan kaikille, myös avioliiton kohdalla. Tämän toteaa myös ihmisoikeuksien julistuksen 16. artikla, johon Suomi on sitoutunut. Se, että aikanaan artiklalla ei olla tarkoitettu homojen oikeutta avioliittoon ei asiaa muuta, koska nykyään ymmärretään ihmisoikeudet 40-lukua laajemmin. Samalla tavoin USA:n perustuslain takaamat kansalaisoikeudet on myöhemmin ymmärretty koskevaksi kaikkia kansalaisia eikä vain valkoista väestöä.

"Adressin aiheella, perusoikeuksilla ja yhdenvertaisuudella ei tämän mukaan ole Suomessa ristiriitaa, koska etuuksia ja oikeuksia voidaan rajoittaa lainsäädännössä edellä kuvatulla tavalla."

Yhdenvertaisuus ei todellisuudessa toteudu, koska ei ole olemassa samanlaisia kriteerejä kaikille ihmisille ja oikeuksia on perusteetta rajattu - edellä kuvaamallani tavalla. Lisäksi lainsäädäntö rikkoo yksityisyyden suojaa, koska siviilisäädyn ero paljastaa ihmisen seksuaalisen suuntautumisen. Tämä taas altistaa ihmiset diskriminaatiolle tässä diskriminaatioon taipuvassa yhteiskunnassa.

terve

#36032 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otsikko

2014-06-12 13:24:51

#36025: - Re: Re: Re: Re: Re: Otsikko

Homous ei ole ihmisoikeus kysymys. Se on oma valinta ja harrastus eikä sillä ole merkitystä avioliiton lain kanssa, koska jokainenhan voisi haluta sitä ja tätä tuolla verukkeella. Jokainen voi harrastaa ihan rauhassa mitä haluaa, muttei sen vuoksi lakia muuteta. LAIN TARKOITUS ON SUOJELLA JA Hiv on homojen kansantauti ja leviää sitä myötä siellä missä homoutta harrastetaan. Avioliittoa ei sotketa homohivin levitykseen. Tämä ei ole yhdenvertaisuus asia, koska avioliitto lain tarkoitus ei ole suojella homohivin leviämistä, vaan turvata kansakunnan hyvivointi ja terve kehitys. Yhdenvertaisuus on kaukana mm. Amerikoiden osavaltiossa, jossa pakotetaan homokasvatukseen koko koulu tai tulee vankilaa.