Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#33256 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

01.04.2014 16:58

#33255: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

 

 

Tässä esimerkkinä monista yksityiskohdista rikas kuvaus Palestiinan "syntisistä:"

  • Ensimmäinen kertomus osoittaa, kuinka Jeesus suhtautui kansansa "syntisiin". Syntisiksi sanottiin niitä, jotka enemmän tai vähemmän avoimesti asettuivat lain monien käskyjen tai fariseusten niille antaman tulkinnan yläpuolelle. Köyhän pienviljelijän tai päivätyöläisen ei ollut helppoa varoa kaikkea saastaista tai noudattaa sapattia niin pikkutarkasti kuin fariseukset tahtoivat.
  • Ja oli ryhmiä, jotka mielenosoituksellisesti näyttivät vähät välittävänsä siitä, mitä fariseukset sanoivat. Näihin kuuluivat publikaanit, veronkantajat. Julkisessa huutokaupassa he olivat huutaneet itselleen oikeuden kantaa tullia ja veroa tietyllä alueella.
  • Nyt heidän piti ansaita oikeudestaan maksamansa hinta mahdollisimman hyvällä voitolla. He eivät tietenkään voineet sulkea tullinkantopaikkaansa sapattina eivätkä välttyä koskettamasta monia sellaisia esineitä, jotka saastuttivat juutalaisen. Sitä paitsi he olivat Herodeksen tai roomalaisten palveluksessa. He olivat kansansa pettureita, ja sen vuoksi useimmat inhosivat ja halveksivat heitä.
  • Sellaisen miehen Jeesus kutsuu nyt opetuslapsekseen. Markus ja Luukas nimittävät häntä Leeviksi, mutta tässä hänen nimekseen ilmoitetaan Matteus. Emme tiedä, mistä se johtuu. Tuon ajan juutalaisten keskuudessa ei kuitenkaan ollut harvinaista, että jollakulla oli kaksi nimeä, kuten esim. Saulus-Paavali ja Tuomas-Didymus.

 

Vastaukset

Signal

#33262 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-04-01 20:26:42

#33256: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Kun tullimies tapasi Jeesuksen, hän jätti väärät hommansa ja ryhtyi seuraamaan Jeesusta, koska sydämessään tiesi tehneensä väärin. Hän kuuli (ei vain kunnellut) mitä Jeesus opetti ja myös uskoi sen sellaisenaan, eikä väännellyt Jeesuksen sanoja, että saisi jatkaa väärän tullin keräämistä.

Tullimies oli viisas, hän ei myöskään yrittänyt sepitellä, että Jumala on luonut hänet tällaiseksi väärän tullin kerääjäksi. Oikeudenmukaisena Jeesus ei myöskään lempeästi ja rakastavasti sanonut, että jatka vain samaa rataa. Se ei haittaa kun niin moni muukin nykyisin tekee niin. Eikä fariseuksetkaan (kirjanoppineet) ole tekoa koskaan moittineet.

Niin tullimiehestä tuli sisäisesti paljon rikkaampi ja onnellisempi, kun kuunteli Jeesusta eikä ihmisviisaita kirjanoppineita.