Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Signal

#33262 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

01.04.2014 20:26

#33256: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Kun tullimies tapasi Jeesuksen, hän jätti väärät hommansa ja ryhtyi seuraamaan Jeesusta, koska sydämessään tiesi tehneensä väärin. Hän kuuli (ei vain kunnellut) mitä Jeesus opetti ja myös uskoi sen sellaisenaan, eikä väännellyt Jeesuksen sanoja, että saisi jatkaa väärän tullin keräämistä.

Tullimies oli viisas, hän ei myöskään yrittänyt sepitellä, että Jumala on luonut hänet tällaiseksi väärän tullin kerääjäksi. Oikeudenmukaisena Jeesus ei myöskään lempeästi ja rakastavasti sanonut, että jatka vain samaa rataa. Se ei haittaa kun niin moni muukin nykyisin tekee niin. Eikä fariseuksetkaan (kirjanoppineet) ole tekoa koskaan moittineet.

Niin tullimiehestä tuli sisäisesti paljon rikkaampi ja onnellisempi, kun kuunteli Jeesusta eikä ihmisviisaita kirjanoppineita.

Vastaukset

Totta

#33271 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-04-01 23:05:21

#33262: Signal - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Erinomaisen raitis kirjoitus, kiitos siitä. Jeesuksen sanoissa on vieläkin Elämä ja Voima, veri puhdistaa synnistä ja saastasta.

Sanan vääristämisestä Raamattu varoittaa ankarasti, 2.Pietarin kirje, 3.luku :" Sentähden, rakkaani, pyrkikää tätä odottaessanne siihen, että teidät havaittaisiin tahrattomiksi ja nuhteettomiksi, rauhassa, hänen edessänsä;
ja lukekaa meidän Herramme pitkämielisyys pelastukseksi, josta myös meidän rakas veljemme Paavali hänelle annetun viisauden mukaan teille on kirjoittanut;
niinkuin hän tekee kaikissa kirjeissään, kun hän niissä puhuu näistä asioista, vaikka niissä tosin on yhtä ja toista vaikeatajuista, jota tietämättömät ja vakaantumattomat vääntävät kieroon niinkuin muitakin kirjoituksia, omaksi kadotuksekseen. "

Pietarin mukaan on erittäin vaarallista vääristää Jumalan Sanaa, sellainen johtaa kadotukseen ! Valitettavasti tälläkin palstalla on esiintynyt kommentoijia, jotka haluavat vääristää Raamattua puolustamaan homoutta.Jumala ei koskaan puolusta mitään syntiä, mutta rakastaa kaikkia syntisiä.

 

 

 


Vieras

#33286 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-04-02 13:54:24

#33262: Signal - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

"Hän kuuli (ei vain kunnellut) mitä Jeesus opetti ja myös uskoi sen sellaisenaan, eikä väännellyt Jeesuksen sanoja,...."

Paavalin opetus oli monessa kohden erilaista kuin Jeesuksen nimissä esitettty. Vaikka hän väitti saaneensa innoituksensa hurmoksellisista Jeesus-näyistään, hänen hellenistinen oppinsa poikkeaa selkeästi Jeesuksen nimissä esitetystä Juutalais-kristillisestä.

"...hän ei myöskään yrittänyt sepitellä,...."

Paavalin kirjeiden teologia sisältää eri tilanteissa syntyneitä ja keskenään ristiriidassakin olevia, eri suuntiin käyviä vastausyrityksiä lakiongelmaan. Vaikuttaa käytännön miehen yrityksiltä fundeerata käytännön ratkaisuja. Erityisesti käytännän elämää säätelevä laki ja Jumalan rakkauden voima ilman mitään lakeja ovat jatkuvassa jännitteessä hänen kirjoituksissaan.