Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#25435 Re: Re: Re: Re: Re: Kiinnittyminen, ympäristön vaikutus ja synnynnäisyys

27.11.2013 15:52

#25423: - Re: Re: Re: Re: Kiinnittyminen, ympäristön vaikutus ja synnynnäisyys

Leikkasit minulta lainaamastasi tekstistä avainsanat "tässä valossa" pois, mitkä sitovat lainaamasi kappaleen sanoman aikaisemmin tässä viestissä kirjoittamaani.

Kyse ei siis ollut siitä, miten homot ja homoperheet selviävät kasvattajina. Kyse oli siitä, että JOS homous on ennaltaehkäistävissä (jota se on, jos ympäristöolosuhteet lapsen kasvutilassa vaikuttavat homouden syntyyn, jota kirjoituksessani siinä edellä tarkastelin), silloin homouden kannustaminen yhteiskunnallisella tasolla (avio- ja adoptio-oikeus, homouden "yhteiskunnallistaminen") tulee lisäämään homoutta.

Tämä täytyy ymmärtää siinä valossa, että ne puheena olevat tekijät, jotka mahdollisesti ja silloin todennäköisesti vaikuttavat homouden syntyyn kannustavasti, eli raskaudenaikainen stressi, kasvatukselliset seikat (ei, en näe että homous on "looginen seuraus" näistä mainituista biologisista mekanismeista, mikäli ne ovat vain altistavia tekijöitä) ja runsaslapsiset perheet (varsinkin tilanteessa, jossa ihmisiä muutenkin on liikaa), ovat jo itsessään kielteisiä ilmiöitä, ja niihin pitäisi silloin puuttua jo sen takia.

Tästä syystä näkisin yhteiskunnan kokonaisedun kannalta, että sen sijaan, että hyväksyttäisiin epäkohtien seuraukset ja annettaisiin niille lisää tilaa, puututtaisiin epäkohtiin, jotka heikentävät lapsiperheiden ja lasten asemaa, hyvinvointia ja kehitysedellytyksiä  (ja siinä sivussa ehkä aiheuttaa myös homoutta) ja sitä kautta vaikuttaa yhteiskunnan tilaan ja hyvinvointiin.

Ei homoksi syntyminen varmaan yksilölle ole mikään katastrofi, eikä se ole sitä yhteiskunnallekaan, ainakaan mikäli homoutta ei muuteta yhteiskunnalliseksi tilaksi. Lasten oikeuksiin vetoaminen ei suoraan liity homouteen vaan todellakin ihan lasten hyvinvointiin, varttuivat he kenen hoiteissa tahansa.

Jos yhteiskunta tekisi asiat oikeassa järjestyksessä, se ensin hoitaisi epäkohdat ja vasta sitten lisäisi vapauksia, mikäli se vielä koettaisiin tärkeäksi. Eräs selvä epäkohta on, että yhteiskunta aikoo tehdä homouden asemasta ratkaisuja pohjalta, jossa homouden taustasyitä, olemusta ja mahdollisia yhteiskunnallisia seurauksia ei vielä edes tiedetä (sen myöntää lähes jokainen esitetty tutkimus).

Yhteiskunnalla olisi siis ensi sijalla saada lasten kasvatus ja fyysisen lisäksi myös henkisen hyvinvoinnin takaaminen ykkösprioriteetiksi. Tämä edellyttäisi mm. yleisten asenteiden muokkaamista ja mahdollisuuksien tarjoamista sille, että lasten vanhemmat ihan oikeasti kokisivat mielekkääksi ja mahdolliseksi olla vaikka kummatkin kotona odotusaikana ja varsinkin silloin, kun lapsi on pieni ja hän vanhempiaan eniten tarvitsee. Samoin pitäisi saada itsestään selvyydeksi, ettei kukaan yleensäkään tekisi tai hankkisi lapsia, ellei ole niiden hoitoon ja kasvattamiseen pätevä ja henkisesti kykenevä. Lasten kasvatus pitäisi ymmärtää sinä tulevaisuuden investointina, jota se todellisuudessa on.

Tässä valossa en koe homojen ajatusta heidän avioliitto-oikeuden tai varsinkaan avoimen adoptio-oikeuden "tasa-arvoisuudesta" sen enempää tasa-arvoasiaksi tai ihmisoikeuskysymyksenä kuin vaikkapa teini-ikäisten välisten avioliittojen oikeuttamista tai moniavioisuuttakaan. Sen sijaan näen lapsen välineellistämisen homojen oletetuksi oikeudeksi sekä suorana että välillisenä uhkana lasten tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia vastaan. Välillisenä siten, kuten yllä olen esittänyt, ja suorana siten, ettei heille anneta mahdollisuutta valita, saavatko he säilyttää luonnollisen oikeutensa varttua heteroperheessä vai menettävätkö he sen oikeuden homojen omien intressipyrkimysten (itse asiassa halu päästä "lapsiapajille") takia.

Mitä intersukupuolisuuteen tulee, katson hyväksi ratkaisuksi odottaa sukupuolen määräämisen kanssa, kunnes lapsi itse osaa kokea oman sukupuolisuutensa tilan. Joskin sukuelinten mahdollinen leikkaus onnistuu paremmin, mitä aiemmin sen suorittaa, on tietysti traagillista, jos vaikkapa pojaksi varhain korjattu osoittautuu sitten olevansa tyttö.

 

Vastaukset


Vieras

#25436 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kiinnittyminen, ympäristön vaikutus ja synnynnäisyys

2013-11-27 16:33:10

#25435: - Re: Re: Re: Re: Re: Kiinnittyminen, ympäristön vaikutus ja synnynnäisyys

"Kyse oli siitä, että JOS homous on ennaltaehkäistävissä (jota se on, jos ympäristöolosuhteet lapsen kasvutilassa vaikuttavat homouden syntyyn, jota kirjoituksessani siinä edellä tarkastelin), silloin homouden kannustaminen yhteiskunnallisella tasolla (avio- ja adoptio-oikeus, homouden "yhteiskunnallistaminen") tulee lisäämään homoutta."

Vastasin mielestäni tuohon JOS-asiaan tutkimuksilla, joiden mukaan homous on olemassa ihan ilman kasvatuksellisia tekijöitä. Lisäksi kasvatukselliset tekijät eivät näytä asiaan vaikuttavan, jolloin koko spekulaatioketjultasi katoaa pohja sen kahdesta olennaisesta kohdasta. Kritiikkini kärjen suuntasin "ihimiskokeesi" eettisiin ongelmiin.

"Ei homoksi syntyminen varmaan yksilölle ole mikään katastrofi, eikä se ole sitä yhteiskunnallekaan, ainakaan mikäli homoutta ei muuteta yhteiskunnalliseksi tilaksi. "

Tämä toistuva teesilinkkisi on esittämistäsi käsittämättömimpiä. Jos homous on yksilötasolla ok, on sen oltava sitä myös yhteisötasolla. Ja kun aiemmin lausutun perusteella on ilmeistä, homouden normalisointi ei lisää homoutta eikä irrallisuutta, ei siinäkään ole ongelmaa. Jos homojen lapsiperheet saavat "normaalin" statuksen, se tukee lasten ehyttä kasvua omaksi itsekseen ja kansalaisiksi. Paljastat asenteellisuutesi teinivanhempi- ja ymmärryksen puutteesi parsakaalivertauksellasi.

Ihan toinen asia on irrallisuuden lisääntymisen tuoma riski, jossa ilman muuta jaan pelkosi: Irrallisuus tuottaa tunne-elämältään traumatisoituneita ja ihmissuhdetaidoissaan epäkypsiä ihmisiä mitkä ilmiöt saattavat uusintaa itseään uusissa sukupolvissa. Homojen marginaalissa pitäminen edesauttaa tätä kehitystä omalta osaltaan. Toisaalta olen täysin eri mieltä kanssasi asian liittymisestä homoseksuaalisuuden syntyyn. Ja niin on valtaosin myös moderni tiedeyhteisö.