Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #25436 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kiinnittyminen, ympäristön vaikutus ja synnynnäisyys

27.11.2013 16:33

#25435: - Re: Re: Re: Re: Re: Kiinnittyminen, ympäristön vaikutus ja synnynnäisyys

"Kyse oli siitä, että JOS homous on ennaltaehkäistävissä (jota se on, jos ympäristöolosuhteet lapsen kasvutilassa vaikuttavat homouden syntyyn, jota kirjoituksessani siinä edellä tarkastelin), silloin homouden kannustaminen yhteiskunnallisella tasolla (avio- ja adoptio-oikeus, homouden "yhteiskunnallistaminen") tulee lisäämään homoutta."

Vastasin mielestäni tuohon JOS-asiaan tutkimuksilla, joiden mukaan homous on olemassa ihan ilman kasvatuksellisia tekijöitä. Lisäksi kasvatukselliset tekijät eivät näytä asiaan vaikuttavan, jolloin koko spekulaatioketjultasi katoaa pohja sen kahdesta olennaisesta kohdasta. Kritiikkini kärjen suuntasin "ihimiskokeesi" eettisiin ongelmiin.

"Ei homoksi syntyminen varmaan yksilölle ole mikään katastrofi, eikä se ole sitä yhteiskunnallekaan, ainakaan mikäli homoutta ei muuteta yhteiskunnalliseksi tilaksi. "

Tämä toistuva teesilinkkisi on esittämistäsi käsittämättömimpiä. Jos homous on yksilötasolla ok, on sen oltava sitä myös yhteisötasolla. Ja kun aiemmin lausutun perusteella on ilmeistä, homouden normalisointi ei lisää homoutta eikä irrallisuutta, ei siinäkään ole ongelmaa. Jos homojen lapsiperheet saavat "normaalin" statuksen, se tukee lasten ehyttä kasvua omaksi itsekseen ja kansalaisiksi. Paljastat asenteellisuutesi teinivanhempi- ja ymmärryksen puutteesi parsakaalivertauksellasi.

Ihan toinen asia on irrallisuuden lisääntymisen tuoma riski, jossa ilman muuta jaan pelkosi: Irrallisuus tuottaa tunne-elämältään traumatisoituneita ja ihmissuhdetaidoissaan epäkypsiä ihmisiä mitkä ilmiöt saattavat uusintaa itseään uusissa sukupolvissa. Homojen marginaalissa pitäminen edesauttaa tätä kehitystä omalta osaltaan. Toisaalta olen täysin eri mieltä kanssasi asian liittymisestä homoseksuaalisuuden syntyyn. Ja niin on valtaosin myös moderni tiedeyhteisö.