Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#24759 Re: Re: Re: Re: Hesarin tärkeä artikkeli sitoutumisesta

14.11.2013 22:13

#24735: - Re: Re: Re: Hesarin tärkeä artikkeli sitoutumisesta

"Mistä ihmeestä luulet homojen "demonisoivan" eli vihaavan naisia tai päinvastoin lesbojen vihaavan miehiä??? Täyttä huuhaata koko kirjoituksesi! Jos ei tunne seksuaalista viettiä toiseen sukupuoleen ei tarkoita sitä että "demonisoisi" tämän. Takerrut koko ajan pelkkään seksuaalisuuteen."

Ei, vaan nyt kyllä joku muu takertuu. Jo toistamiseen alleviivaan, että minä kuten tuo Hesarin artikkelikin esittelemä tutkimus käsittelee nimenomaan "kiintymistä" - ja minä erittelen siitä vielä syvemmän tunnesidoksen muodon, jota kutsun "kiinnittymiseksi". Toisaalta ymmärrän, että tällaiset tunneseikat voivat olla vaikeasti hahmotettavia monelle, ellei niitä ole itse päässyt kokemaan, tai jos ei asiaa ole koskaan tarkemmin syventynyt miettimään.

Ihmissuhdeasiat (eli kenen kanssa muoldostamme suhteita) ovat ytimeltään juuri näitä kiinnittymisen ja kiintymyksen, syvien tunnetasojen kysymyksiä, johon seksuaalisuus (mukaanlukien seksuaalisen halun suuntautuminen) toki sitten myöhemmin tulee oleellisena tekijänä liittymään.

Sitä paitsi katsantokantani ei ole yhtään niin homouskeskeinen kuin monet lukijat täällä näyttävät tulkitsevan. En ole missään erikseen korostanut, että lainaamasi "demonisoinnin" käsite koskisi pelkästään tai edes erityisesti homoja. Nämä ilmiöt ovat hyvin yleisinhimillisiä, eikä ole mitenkään tavatonta, että esim. mies voi vihata (eli omalla tavallaan "demonisoida") naissukupuolta ja silti haluaa heidän kanssaan seksiä. Se voi tosin sitä kautta saada hyvin kieroja muotoja, ja sisältää vaikkapa alistamista, epäkunnioittavaa käytöstä ja pahimmillaan jopa sadistisia ja väkivaltaisia elementtejä. Raiskaajat tai himomurhaajat ovat tästä asetelmasta puhuva esimerkki.

Homoseksuaaliset eivät varmaan useinkaan vihaa vastakkaista sukupuolta, mutta silti joku mekanismi estää heitä usein kiintymästäkin mutta ainakin kiinnittymästä sen edustajiin. Seksuaalisuus ei tätä tyhjentävästi selitä, mutta kiinnittymisen mekansmi selittäisi hyvinkin.

Vastaukset


Vieras

#24762 Kumoa nämä tutkimukset!

2013-11-14 22:35:59

#24759: - Re: Re: Re: Re: Hesarin tärkeä artikkeli sitoutumisesta

http://www.aacap.org/AACAP/Families_and_Youth/Facts_for_Families/Facts_for_Families_Pages/Children_with_Lesbian_Gay_Bisexual_and_Transgender_Parents_92.aspx

 

http://www.queerty.com/study-lesbians-make-great-parents-world-is-round-20121101/

What effect does having LGBT parents have on children?

Sometimes people are concerned that children being raised by a gay parent will need extra emotional support or face unique social stressors.Current research shows that children with gay and lesbian parents do not differ from children with heterosexual parents in their emotional development or in their relationships with peers and adults. It is important for parents to understand that it is the the quality of the parent/child relationship and not the parent’s sexual orientation that has an effect on a child’s development. Research has shown that in contrast to common beliefs, children of lesbian, gay, or transgender parents:

  • Are not more likely to be gay than children with heterosexual parents.
  • Are not more likely to be sexually abused.
  • Do not show differences in whether they think of themselves as male or female (gender identity).
  • Do not show differences in their male and female behaviors (gender role behavior).

Vieras

#24763 Re: Re: Re: Re: Re: Hesarin tärkeä artikkeli sitoutumisesta

2013-11-14 22:36:41

#24759: - Re: Re: Re: Re: Hesarin tärkeä artikkeli sitoutumisesta

 

Tuosta kiintymisen ja kiinnittymisen erosta olis kiva kuulla vielä lisää.  Uskoisin myöskin sen ilmanmuuta vaikuttavan tuossa äiti-poika suhteessa,  koska jos se on mennyt kovasti pieleen,  tai jäänyt vajaaksi,  eihän pojassa silloin ole edes tapahtunut sitä kehitystä,  minkä varassa hän alkaisi katsella tyttöjä sillä silmällä.


Tuosta Regneruksesta oli myös yksi haastatteluvideo, mutta tuo kaveri ei ole aivan niitä kaikkein avonaisempia puhujia,  johon voi voimakkaasti vaikuttaa tietysti tämä tilanne.  Mutta ihan vilpittömän tuntuinen kaveri.  ja kertoo siinä loppupuolella,  että hänelle taas ei muunlaista rahoitusta ole ollut tarjollakaan.  Jonka kyllä uskoo,  koska hänen tuloksensa suuntautuvat näin.   
Hänen puhetapansa on hiukan loppuun katoavaa sorttia,  en oikein saanut itse selvää.http://www.youtube.com/watch?v=VttYt2NXb6Q 

Näennäistieteen leima lyödään kaikkiin vastaanpullikoiviin, omilla aivoilaan ajatteleviin vastahankoilijoihin tänä päivänä varmasti,  niinkuin täällkin on nähty tapahtuvan.  



Vieras

#24769 Re: Re: Re: Re: Re: Hesarin tärkeä artikkeli sitoutumisesta

2013-11-14 23:08:00

#24759: - Re: Re: Re: Re: Hesarin tärkeä artikkeli sitoutumisesta

 

Voisko tota ammattislangia hiukan saada suomalaiseen muotoon,  kun se ei oikein sanakirjakonstein aukea?

Vaikka  tärkeimmät termit?       peer review system   onko vertaisryhmän kanssa tekemisissä?

As for anti-gay activists' claim that the study was peer-reviewed?

In his audit, he writes that the peer-review system failed because of “both ideology and inattention” on the part of the reviewers (three of the six reviewers, according to Sherkat, are on record as opposing same-sex marriage). What’s more, he writes that the reviewers were “not without some connection to Regnerus,” and suggests that those ties influenced their reviews.


Vieras

#24824 Re: Re: Re: Re: Re: Hesarin tärkeä artikkeli sitoutumisesta

2013-11-15 22:59:44

#24759: - Re: Re: Re: Re: Hesarin tärkeä artikkeli sitoutumisesta

 

...silti joku mekanismi estää heitä kiinnittymästä vastakkaiseen..  Tunnistan tuosta jotain sellaista arvaamattomuuden sävyistä uhkaa omassa ajatusmaailmassani olleen ainakin joskus,  joka voi liittyä tähän tai sitten ei.  
Näitä tuntemuksia  tulee aika vähän noteerattua,  vaikka ne seilaavat mielessä.  Ihminen on arvoituksellinen olio.  Ja kokemusmaaailma kuin huikea kerrostalo,  jossa sukkuloidaan äärettömän nopealla vauhdillaeri kerrosten välillä.