Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#23700 Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

01.11.2013 09:24

#23687: - Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

"

Siinä tapauksessa voi olla jo aika että tarkistat mitä kotimaassasi on meneillään, voit vaikka googlata "hen i förskolan" tai "könsneutralitet i förskolan" tai vastaavaa.

Ruotsi on iso maa, ja siellä näkyy tätä sukupuolineutraaliusasiaa käsiteltävän eri lailla riippuen paikkakunnasta. Voi hyvin olla, ettei sinun lähettyvillä tätä vielä esiinny. Asiasta käydään myös julkista keskustelua puolesta ja vastaan. Kertomani ei siis ole valehtelua, vaan korkeintaan tulkinnanvarainen juttu, mitä ilmiön laajuuteen tulee."

 

Kuulehan, Asiasta on tosiaan keskusteltu mutta ihan sivistyneesti. Mitään pakkoa ei ole tuota sanaa käyttää ja ilmeisestikkin olet törmännyt uutiseen yhdestä päiväkodista jossa tuota kokeiltiin. Mitenkä tämä muuten liittyy homoseksualismiin?

 

"Mikä sanomastani oli ulkomaalaisvihamielisyyttä? Tein ihan yleisiä huomioita maahanmuuton näkyvistä seurauksista. Tekstiä ei ole kopioitu mistään."

En ole rasisti mutta....

 

"

Asia haiskahtaa minunkin mielestäni. Sen verran outoja juttuja olen kuullut tavoista, joilla homot ovat tekeytyneet raskaaksi. En silti viitannut pelkästään siihen, vaan myös ajatukseen, että jos homoille suodaan avoin adoptio-oikeus, lasten kysyntä todennäköisesti tulee kasvamaan, ja tätä kysyntää varten todennäköisesti tulee muodostumaan myös tarjontaa. Tämä voi tietenkin tapahtua valvotusti ja asiallisesti, mutta väärinkäytösten ja hyväksikäytön mahdollisuus on ihmisen ollessa kyseessä aina ajateltavissa.

On kuitenkin totta, että maailmassa on paljon lapsia, joita adoptio auttaa uuteen elämään, joten näissä tapauksissa voin vain toivoa, että he pääsisivät rakastavaan ja huolehtivaan perheeseen, koostui se muuten kenestä tahansa. Tällaisissa ääritapauksissa mikä tahansa parempi ratkaisu on aina parempi ratkaisu."

 

Jokainenhan voi saattaa itsensä raskaaksi miten haluaa. Sitä kai ei ole missään säädelty? Voitko muuten tarkistaa montako homo adoptiota Ruotsissa on tapahtunut lain voimaantulon jälkeen.

"Det finns möjligen mera formella och vetenskapligt giltiga avhandlingar och forskningar i ämnet, men har tyvärr inte haft tid eller ork att fördjupa mig på detta plan i ärendet."

Ehkä sinun ei sitten pitäisi edes puhua asiasta jos sinulla ei ole aikaa ja halua syventyä tutkimuksiin. Pelkästään mutu pohjalta siis kirjoitat.

Vastaukset


Vieras

#23755 Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

2013-11-01 23:47:06

#23700: - Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

"Asiasta on tosiaan keskusteltu mutta ihan sivistyneesti. Mitään pakkoa ei ole tuota sanaa käyttää ja ilmeisestikkin olet törmännyt uutiseen yhdestä päiväkodista jossa tuota kokeiltiin. Mitenkä tämä muuten liittyy homoseksualismiin?"

Pyrkikäämme sivistyneeseen keskusteluun täälläkin. Mitä nyt olen vähän selaillut Ruotsin tilannetta keskustelu "sukupuolineutralisoinnista" on ollut vilkasta ja kiivastakin, eikä tosiaan tämä päiväkotien HBT-sertifiointi ole oikein ottanut ilmaa siipiensä alle toivotulla tavalla. Kokeilua on tietääkseni useammassa päiväkodissa (sertifioitujakin on ainakin kaksi), ja haluttu myös muualle. Mistään pakottamisesta en ole kirjoittanut tässä yhteydessä.

http://www.varldenidag.se/nyhet/2012/03/21/Har-ar-hen-en-sjalvklarhet/

Tässä artikkelissa puhutaan seitsemästä esikoulusta pääkaupunkiseudulla, jossa "genuspedagogiikka" on etualalla. Nopeasti selaamalla löysin "sukupuolineutraaleja" päiväkoteja myös Uppsalasta, Lundista, ja Malmössä ainakin ollut suunnitteilla. Tuskin löysin vielä kaikkia.

Mutta se mikä tässä kaikessa on olennaista on mielestäni juuri se, että yhteiskunnan odotetaan reagoivan tietyllä tavalla, esim. juuri "neutralisoimalla" rooli- ja identiteettiajatteluaan, jotta HBT-henkilöt "mahtuisivat mukaan". Ihan verrattavissa siihen, mitä mamu-asiassa on hiljattain keskusteltu, suvivirren laulamisesta alkaen.

Se liittyy homoseksualismiin juuri tarpeena luoda näille "uusille" sukupuolisille ilmiöille sopiva ilmasto. Karkeasti sanottuna: ennen maailma halusi muuttaa homoja kaltaisekseen, nyt pyrkimys on päinvastainen. Identiteettikysymys liittyy muutenkin vahvasti homoseksualismiin, mistä olen jo paljon paasannut tuolla taaempana.

Linkki HBT-sertifioinnista (HBT = homo, bi, trans): http://www.rfsl.se/?p=4960

Sivun vasemmassa laidassa lista Ruotsin jo sertifioiduista laitoksista ("hbt-certifierade verksamheter"), ja kannattaa myös tarkistaa hinnasto ("priser") siinä alla. Rahastaa tälläkin voi.

"En ole rasisti mutta...."

Jos tuo lausahdus oli esimerkkinä "rasistisesta suhtautumisestani", voin huomauttaa ettei se ole minun kirjoittamani. Lähinnä tuota muistuttava lausahdus löytyy vastauksesta jonka sain (#23683), ja on kyseisen viestin kirjoittajan tekstiä (alkuperäisessä muodossaan "Olet vielä jos en sano rasisti niin ainakin vihamielinen ulkomaalaisuutta kohtaan") minulle osoitettuna.

"Jokainenhan voi saattaa itsensä raskaaksi miten haluaa. Sitä kai ei ole missään säädelty?"

Valitettavasti asian laita on tämä. Lapsia saa tehdä kuka tahansa millä perusteella tahansa tai vaikka ilman perusteluja, ja ihan millä tavalla tahansa. Tai sitten käyttää aborttia ehkäisymenetelmänä (huom. en ole aborttia vastaan, jos sille on järkevä perustelu). Lapsi on kuin käyttötavaraa, aikuisten mielihalujen ja oikkujen kohde ja väline. Kyllähän se osoittaa selvästi, mikä arvo uudella ihmiselämällä on. Jos puhutaan ihmisten oikeuksista ja tasa-arvosta, tässä olisi todellinen kohde. Puhumattakaan siitä, että vielä on ihmisiä, jotka kuvittelevat saavansa rangaista fyysisesti lapsiaan omasta kyvyttömyydestään luoda alusta alkaen hyvä kontakti lapseen, jotta voisi kasvattaa tämän positiivisessa hengessä.

"Voitko muuten tarkistaa montako homo adoptiota Ruotsissa on tapahtunut lain voimaantulon jälkeen."

"Adoptionscentrum driver barns rätt till familj, vi driver inte homosexuellas rättigheter, säger Margret Josefsson, pressansvarig på Adoptionscentrum."

Näin sen pitääkin olla, eli mennä lasten etujen mukaan. Ymmärrettävästi tämä kuitenkin harmittaa tiettyjä tahoja.

"Ehkä sinun ei sitten pitäisi edes puhua asiasta jos sinulla ei ole aikaa ja halua syventyä tutkimuksiin. Pelkästään mutu pohjalta siis kirjoitat."

Palaan tähän vielä toisaalla, mutta olen kyllä huomannut, että ympärillämme on paljon asioita, joista pitäisi puhua paljon enemmän ja nostaa esiin vaikka sitten mutupohjalta, kunhan otetaan puheeksi.