Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#20576 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

15.09.2013 12:10

#20572: Hän oli täynnä armoa ja totuutta - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Jos Jumala loi ihmisen kuvakseen ja sitten tuli katumapäälle, kun ei osannutaan häntä luoda toimimaan toiveittensa mukaan syntivapaasti, onko se sitten loppujen lopuksi meidän vikamme? Aikamoinen sähläri koodaajaksi. omat bugit vielä sitten laittaa muiden syyksi.

Vastaukset


Vieras

#20590 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-15 17:02:28

#20576: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Kerron tässä oman mielipiteeni: Hyvä yritys sinulta mutta asiat kääntyivät päinvastaisiksi. Ihminenhän (myös me hänen jälkeläisinään) se sähläri oli jo siinä vaiheessa omppuvarkauksineen. Etkös enää muista!

 

Aapeli Saarisalo Raamatun Sanakirjan sivulla 471: Luomisen perusteella ihmisen tuli olla Jumalan kuva ja elää hänen lapsenaan. Synti merkitsee ennen kaikkea tämän perustilan järkyttämistä. Kertomus lankeemuksesta, 1. Moos. 3, on tyypillinen. Kiusaaja tahtoo ensin käyttää hyväkseen muistin heikkoutta, hyökkää sitten Jumalan sanan luotettavuutta vastaan ja houkuttelee lopulta ylpeyteen. Synti on niin kauttaaltaan valhetta ja ylpeyttä, että sen yksityiset ilmaukset, tekosynnit, voidaan aina todeta näiden sen ominaisuuksien ilmauksiksi. "Ken tahansa syntyy, syntyy Aadamina, tuomittuna tuomittujen joukossa, ja huonon elämän johdosta hän tulee vielä huonommaksi Aadamiksi" (Augustinus).

Ihmisen synnynnäistä pahaa taipumusta nimitetään perisynniksi. Se ei johdu yksityisen ihmisen omasta tahdonpäätöksestä, vaan perustuu yksityisen yhteyteen koko ihmissuvun kanssa, vrt. Room. 5:12. "Tässä meidän täytyy tunnustaa, kuten Paavali Room. 5:12:ssa sanoo, että synti on saanut alkunsa yhdestä ihmisestä, Aadamista, jonka tottelemattomuuden kautta kaikki ihmiset ovat tulleet syntisiksi, kuoleman ja _erkeleen alaisiksi. Tätä sanotaan perisynniksi tai pääsynniksi. Tällaisen synnin hedelmiä ovat sitten ne pahat teot, jotka kymmenessä käskyssä ovat kielletyt, kuten epäusko, väärä usko, epäjumalisuus, elämä ilman jumalanpelkoa, röyhkeys, epätoivo, sokeus ja sanalla sanoen, ettei tunneta eikä kunnioiteta Jumalaa. Edelleen valhe, Jumalan nimen kautta vannominen, rukouksen ja avuksihuutamisen laiminlyöminen, Jumalan sanan halveksiminen, tottelemattomuus vanhempia kohtaan, murha, siveettömyys, varkaus, petos jne. Sellainen perisynti on niin syvä ja paha luonnon turmelus, ettei sitä tunne mikään järki, vaan se täytyy uskoa Raamatun ilmoituksen perustuksella" (Schmalkaldenin kappaleet).