KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Kommentoitu viesti

Merja Lehto
Vieras

#1576 Taloudenhoitajasta

22.03.2011 12:05

Marko Kari on ollut taloudenhoitajana vuodesta 2006 lähtien. Käsittääkseni Marko on alusta lähtien saanut työstään rahakorvausta. Syy Markon palkkaamiseen oli se, että KKY ei saanut mistään vapaaehtoista taloudenhoitajaa.

Minä toimin taloudenhoitajana ennen Markoa. Tein työn ilmaiseksi. Vaikka tein taloudenhoitajan työtä palkatta, taloudenhoitoon kului silti jonkin verran rahaa, sillä kirjanpidon hoiti ulkopuolinen tilitoimisto. En muista tarkkaan, kuinka paljon tilitoimisto velotti, ehkä 1000-1500 € vuodessa. En tiedä, miten asia nyt hoidetaan.

Olin myös KKY:n hallituksen jäsen. Vuoden 2006 vuosikokouksessa oli valittu KKY:lle uusi puheenjohtaja. Koska puheenjohtajavaalissa oli äänestänyt myös henkilö, joka ei ollut jäsen, joutui yhdistys järjestämään ylimääräisen kokouksen, jossa oli määrä suorittaa uusi vaali. Vuosikokouksessa valittuun puheenjohtajaan ja muihinkin hallituksen jäseniin kohdistettiin tuossa ylimääräisessä kokouksessa aikamoista arvostelua, ja osa kokouksen osanottajista suhtautui meihin todella vihamielisesti. Erosin hallituksesta ja taloudenhoitajan työstä tuossa kokouksessa, jossa muukin hallitus yhtä jäsentä lukuun ottamatta erosi. En enää halunnut toimia Katastrofiyhdistyksessä aktiivisesti. Olin pelästynyt ja loukkaantunut. Koin arvostelun epäoikeudenmukaiseksi. Yhdistyksen puolesta olin pahoillani myös, sillä KKY menetti monta osaavaa ja ahkeraa toimijaa.

Vastaukset

Sanna Kaski
Vieras

#1577 Re: Taloudenhoitajasta

2011-03-22 13:25:53

#1576: Merja Lehto - Taloudenhoitajasta 

 Hei Merja

Selvisikö koskaan kuka tuo henkilö oli joka ei ollut jäsen? Sillä nyt ei sinällään ole merkitystä mutta olisi mielenkiintoista saada tietää kumman puolella tämä henkilö oli? Ilmeisesti hänen äänensä ei olisi tilannetta muuttanut suuntaan tai toiseen? Saako tätä sinun kirjoitustasi lukea tulevassa vuosikokouksessa?

Kirsi
Vieras

#1580 Re: Taloudenhoitajasta

2011-03-22 18:51:21

#1576: Merja Lehto - Taloudenhoitajasta

Vuoden 2006 jälkeen ainakin vuosina 2009 sekä 2010 on puheenjohtaja Terttu Kanervolta pyydetty useampaan kertaa lupaa kilpailuttaa taloudenhoitajan työ muilla alan ammattilaisilla.

Näistä talousalan ammattilaisista useampi on luvannut 16.000€ palkkaa vastaan ottaa työn vastaan tietämättä työtuntien määrää, koska palkka on kuulemma heidän mielestään ollut yhdistyspuolen työstä niin kova. Ottaen huomioon, että KKY:llä on erikseen myös tilintarkastaja, jonka töitä 16.000€ palkkaa saava taloudenhoitaja ei tee.

Taloudenhoitajan hommaa Terttu Kanervo ei ole antanut kertaakaan kilpailuttaa, eikä ole suostunut taloudenhoitajan työnkuvaa kertomaan, koska "SE EI KUULU JÄSENILLE".

Taloudenhoitajan työsopimustakaan ei saa nähdä, koska "SE EI KUULU JÄSENILLE".

Terttu Kanervo on useampaan kertaan todennut, että KKY:llä on käynyt hyvä onni taloudenhoitaja Marko Karin suhteen, koska kaikki muut taloudenhoitajaksi haluavat vaan ryöstäisivät KKY:n rahat.

Kuullostaa ainakin minun korvaani hieman vainoharhaiselta....

kirjanpitäjä/ tilitstoyrittäjä
Vieras

#1606 Re: Taloudenhoitajasta

2011-03-25 09:55:31

#1576: Merja Lehto - Taloudenhoitajasta 

 Tuohon kirjoitukseen verraten, asiasta toki sen enempiä faktoja tietämättä, ihmettelen vielä suuremmin taloudenhoitajan palkkiota. Epäsuhde kuitenkin tilitoimiston palkkion, joka oletuksena sisältää varsinaisen kirjanpidon, tilinpäätöksen ym. normaalit toimet, ja taloudenhoitajan palkkion välillä on erittäin suuri.

Käsittääkseni kyseinen yhdistys perustuu vapaaehtoisvoimin tuotettavaksi toiminnaksi, mutta tälläisen palkkion maksaminen on vapaaehtois- ja lahjoitusvaroista aika suhteeton. Olettaen myöskin, että niin suurta määrää ei taloudenhoitajalle työtä ole joka tämän perustelisi, ja olettamus taas perustuu tuohon kirjanpidon veloitukseen. Kyseinen veloitus tilitoimistolla kun on hyvin pienen yrityksen vuosi veloitus. Korostan HYVIN pienen..

Kehoittaisinkin nyt jäsenistöä hivenen tarkastelemaan yhdistyksen kirjanpitoa, ihan tosite kohtaisesti. Ja lähinnä sellaista jäsenistön henkilöä, joka kyseisestä asiasta omaisi vähintään kirjanpitäjän koulutuksen ja kokemuksen, eikä fanaattisesti kuulu kumpaankaan ryhmään - siis puolesta tai vastaan.

Yhä edelleenkään, minulla ei ole KKY.n kanssa mitään tekemistä, mutta olen ketjua lukenut ja lähinnä vain tämän taloudenhoidon tiimoilta - jotkut asiat vaikuttavat hyvin kummilta, vaikka ne suhteuttaisi siihen, että tieto täällä ei ole tarkastettua, vaan jonkun ihmisen mielipide.