Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

p.

#13508 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13430

13.05.2013 17:59

#13494: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13430

- Kiitti !  Varmaankin liittyy Origenees!.  Mainittiin nimittäin tuossa ohjelmassa. kun ihan hetken silmäilin sinnepäin,  niin juuri hänet.   Kuinkahan paljon kirjastoja tuhoutuikaan,  600 -lla kun Muhamedin kuoleman jälkeen,  hänen lähisukulaisensa lähtivät islamin lähetystyöhön aseenaan,  ei sana,  vaan  miekka.  Valloitukset käsittivät etelä-euroopan rannikkovaltioiden  lisäksi koko tämän pohjoisafrikan alueen,  jossa tätä arabi- talvea on viimevuosina vietetty.  Ja se oli  "kurkunleikkaajien      kulta- aikaa".  Kävin läpi sen jakson  mittakaavoja viime talvena erään luennon yhteydessä,  käsittämättömia määriä ihmiskohtaloita.  Intiaan asti ulottui hätä  muslimien käsissä.

Vastaukset


Vieras

#13510 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13430

2013-05-13 18:45:14

#13508: p. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13430

Origeneesiin juuri liittyy Kesareankin kirjasto.

Muhamedia  edeltäneeseen aikaan olen vähän tutustunut juutalaisten juurien tähden. Abrahamin poika Ismael (Hagarin poika) oli Islamilaisten (Muhamedin) kantaisä. Juutalaisten  taas Abrahamin ja vaimonsa Saaran poika Iisak. Ismaelilaiset  tunnustivat aluksi juutalaisten uskoa, mutta  Muhamedin aikaan heille syntyi oma uskonto islam. Myöskään he eivät enään tunnustaneet juutalaisten Luoja Jumalaa, mikä minusta on huomion arvoinen asia. Heidän jumalansa on allah, joka ei ole sama kuin meidän tunnustamamme Kolmiyhteinen Jumala.

Wikipediastahan löytyy islaminkin historia. Tuohon "lähetystyöhön" en ole paljon tutustunut, tiedän kyllä että näin on ollut. Arabi-talvea olen enemmän seurannut ja sitä miten nopeasti "rengas kiristyy" yhden valtion ympärillä.

Tiivistyksestäsi; juuri sen halusin tuoda esille, että samasta sanasta puhutaan VT:ssä.