Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#11278 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen j

24.04.2013 15:07

#11270: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julki

"No linkitäpä meille  tietoa samaa sukupuolta olevan parin/äidin JA isän roolimalleista. Haluan todella tietää näiden kahden erilaisen perhemallin vaikutukset lapsen psyykkiseen kasvuun, erityisesti olen kiinnostunut vaikutuksista seksuaalisen kehitykseen.

Toivon, että tutkittavat ovat saavuttaneet jo aikuisiän, koska monilla  ongelmat tulevat esiin vasta omien lasten syntymän jälkeen.

En halua homotutkijoiden tai ateistien tuotoksia, kiitos."

Tein pikaisen haun ja olihan tätäkin asiaa jo tutkittu. Ensimmäinen tutkimus on pitkäaikaisseuranta lesbo-äitien kasvattamien lasten seksuaalisesta kehityksestä. Kontrolliryhmänä oli heteroperheissä kasvaneita lapsia. Kaikki lapset tavattiin 9,5 vuoden iässä ja toisen kerran aikuisiällä, 23,5 vuoden iässä. Tutkimuksen mukaan lesboäitien perheessä lapsista tulee yhtä suurella todennäköisyydellä heteroseksuaaleja kuin heteroseksuaalisten vanhempien lapsista. Ympäristöllä ei siis ollut merkitystä lapsen seksuaaliseen suuntautumiseen. Tutkimus on julkaistu Developmental Psychology- lehdessä (kehityspsykologia) ja sen oikeudet omistaa American Psychological Association.

http://www.silveroakcasino.com/blog/wp-content/uploads/3.pdf

Toinen tutkimus. Tässä tutkittiin homoseksuaalien miesten vähintään 17-vuotiaiden poikalasten seksuaalista suuntautumista. Tutkimus on vakioitu sen suhteen, kuinka paljon pojat viettivät isiensä kanssa aikaa kasvunsa aikana. Isien seksuaalisella suuntauksella ei ollut merkitystä poikien seksuaaliseen kehitykseen. Suurin osa homoseksuaalien pojista kasvoi heteroseksuaaleiksi, ihan samassa suhteessa kuin väestössä keskimäärin ja samassa suhteessa kuin heteroseksuaalisiin perheissä kasvaa homoseksuaaleja. Ympäristöllä ei ollut merkitystä lapsen seksuaaliseen suuntautumiseen. Tutkimus on julkaistu Developmental Psychology- lehdessä.

http://ibdigital.uib.es/greenstone/collect/portal_social_old/import/varis/familia/varis0149.pdf

Laitan lisää, jos löydän muita mielenkiintoisia tutkimuksia. Yhteen viestiin saa laittaa vain kaksi linkkiä.

 

Vastaukset


Vieras

#11283 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välin

2013-04-24 15:22:15

#11278: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen j

Tässä tutkimuksessa on tutkittu monipuolisemmin lapsen kehitystä 12-18-vuoden ikään saakka. Tutkimuksessa oli mukana 44 lasta heteroperheestä ja 44 lasta homoperheissä. Tutkimus on julkaistu Child Development - lehdessä. Tutkimuksen on rahoittanut National Institute of Child Health and Human Development.

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1467-8624.2004.00823.x/abstract

This study examined associations among family type (same-sex vs. opposite-sex parents); family and relationship variables; and the psychosocial adjustment, school outcomes, and romantic attractions and behaviors of adolescents. Participants included 44 12- to 18-year-old adolescents parented by same-sex couples and 44 same-aged adolescents parented by opposite-sex couples, matched on demographic characteristics and drawn from a national sample. Normative analyses indicated that, on measures of psychosocial adjustment and school outcomes, adolescents were functioning well, and their adjustment was not generally associated with family type. Assessments of romantic relationships and sexual behavior were not associated with family type. Regardless of family type, adolescents whose parents described closer relationships with them reported better school adjustment.

Lyhyesti suomeksi: perhetyyppi (vanhemmat samaa tai eri sukupuolta) ei vaikuttanut lasten koulumenestykseen, seksuaaliseen käytökseen tai romanttisiin rakastumisiin. Sen sijaan sellaiset lapset, joiden suhde vanhempiinsa oli läheinen, menestyivät koulussa toisia lapsia paremmin.

Ja sitten vielä Skandinavian Journal of Psychology-lehdessä julkaistu laaja, 1978-2000 tehtyjä tutkimuksia tarkasteleva katsaus. Kirjoittajat eivät löytäneet todisteita sille, että samaa sukupuolta olevien vanhempian lasten kehitys olisi erilaista kuin eri sukupuolta olevien vanhempien lasten:

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1467-9450.00302/abstract