KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Kommentoitu viesti

Virpi Koivula
Vieras

#1340 Re: Re: Re: säätiöittäminen

22.02.2011 22:30

#1336: Killi - Re: Re: säätiöittäminen 

 Pirkanmaalle perustettiin kymmenkunta vuotta sitten Tassu-säätiö, joka ei itse tehnyt ns.ruohonjuuritason työtä, mutta talletetuilla varoilla mm. avusti eri yhdistyksiä perustelluista anomuksista.  KKY sai sieltä rahaa mm. leikkauskampanjoihin eli ennaltaehkäisevään työhön.  Sitten kun oma varallisuus testamentein ja lahjoituksin karttui, varoja sijoitettiin tuottaville tileille kissatalon perustamista varten, mutta toimintakuluista kissojen hyväksi ei koskaan säästelty!  Ja kyllä, aina on viralliset keräysluvat hankittu.  Ilman niitä on paha kerätä, koska luvan numero on oltava jokaisessa kiinteässä tai katukeräyslippaassa ja ihmiset ovat nykyään niin valveutuneita, että osaavat kysyä sitä.  Toiminnassa mukana ollessani katukeräys oli muuten se tuottoisin keräysmuoto, lienee vieläkin. 

Vastaukset

Jaana Vuorenpää
Vieras

#1341 Re: Re: Re: Re: säätiöittäminen

2011-02-23 00:15:12

#1340: Virpi Koivula - Re: Re: Re: säätiöittäminen 

Perusruuat ja hiekat KKY:ssä maksetaan, sekä eläinläärikulut lääkkeineen, jos kissa pitää leikata. Samalla se rokotetaan ja tatuoidaan. Muutoin kissan vieminen sairastapauksessa pitää kysyä ruinaamalla erikseen Tertulta. Pentujen rokotukset ja yleensäkin kissojenterveystarkastukset eivät kuulu maksettaviin kuluihin. Minusta jokainen pihalta talteenotettu katti olisi hyvä tarkastaa eläinlääkärillä. Me ensikodit emme ole mitään lääkäreitä. Ruokien suhteen voisi olla niin ikään joustoa. Kissat, varsinkin huonokuntoisemmat, tarvitsevat välillä parempaa ruokaa. Esimerkiksi raakaa lihaa ei korvata. Annan aina vähintään kerran pari viikossa kissoille raakaa lihaa ja maksan ne kiltisti omasta pussistani. Kermaviili ja voi nokareet silloin tällöin tuntuvat myös kelpaavan kissoille hyvin.:) Tuntuu hassulta, että näissä kissakuluissa yhdistyksessä säästellään koko ajan mutta muualla rahaa syydetään ulos. Esimerkiksi nämä 16 000 euron summa taloudenhoitajan palkkaan, kun olisi ilmaisia ja päteviä tekijöitäkin tehtävään. En sulata myöskään hallituksen henkilökohtaisten asianajopalkkioiden maksamista yhdistyksen rahoista. Puhutaan kuitenkin tuhansista euroista.  

Sanna Kaski
Vieras

#1343 Re: Re: Re: Re: säätiöittäminen

2011-02-23 09:09:23

#1340: Virpi Koivula - Re: Re: Re: säätiöittäminen 

 Jo viittaat tekstilläsi minun kirjoitukseeni, niin kysymys kuului: onko keräysluvat hankittu kissatalon perustamista varten? kysymys ei siis ollut siitä että kerättäisiin ilman lupaa rahaa. Kenelläkään meistä ei ole tietoa siitä mitä varten lahjoituksia ja testamentteja on annettu. Jos niitä on annettu kissataloa varten niin eikös raha (ainakin siis moraalisesti) pitäisi siihen käyttää?

Jos ne on annettu kissataloa varten niin eipä ole siihen ainakaan käytetty. Ja sen verran vastahankaan nykyinen tynkähallitus on kissataloa, että ei sitä heidän toimesta tulla ikinä perustamaankaan. Ei isompaa eikä pienempää. Ellei nyt joku ihme satu tapahtumaan.Tästä ketjusta näet mitä sen eteen on aiempina vuosina jäsenet tehneet (mm. viestit 341,346)

 Jos tunnet nykyistä PJ:tä niin voisit häneltä kysyä että mikä kissatalon tilanne on tällä hetkellä (sekä sen perustamisen että taloudellisten varojen puitteissa)? Mielelläni kuulisin itsekin vastauksen. (tätä kysytty useaan otteeseen adressissa, mm viesti 342,345)