KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Kommentoitu viesti

Ei se niin mene
Vieras

#1175 Jo pomppas

19.02.2011 21:16

On täyttä utopiaa, että salakokouksen muistion antaminen jollekin ulkopuoliselle ihmiselle on asia, jota poliisi alkaisi tutkia. Ja mistä päätelmä että näitä "opetuslapsia" on vain yksi. Kiva muuten kun ihmiset pitää pakkasta netissä.

Vastaukset

Sanna Kaski
Vieras

#1177 Re: Jo pomppas

2011-02-19 21:18:48

#1175: Ei se niin mene - Jo pomppas 

 Eiköhän poliisi sen päätä.

No kyllä se niin menee
Vieras

#1182 Re: Jo pomppas

2011-02-19 22:43:22

#1175: Ei se niin mene - Jo pomppas

Kyllä se nyt niin vain menee. Tapaaminen oli keskustelu, missä selkeyden vuoksi pistettiin asioita paperille. Nämä keskustelut eivät sellaisenaan kuuluneet kenellekään muulle, koska niissä puhuttiin ihmisille aroista asioista, kuten kiusaamisesta ja herjaamisesta.

No sitten tämän yksityisen tapaamisen asiat päättää levittää koko KKY:n jäsenistölle yhdistyksen neljä jäsentä. Lisäksi he  laittavat mukaan saatekirjeen, missä herjaavat ja vääristelevät näiden ihmisten puhumia asioita. Muistion asiat eivät todellakaan ole kokonaisuudessaan noin. Lisäksi nämä neljä ihmistä erottivat ne asiayhteyksistä. Miksi? Tarkoituksenhakuisuuttaan ja siksi, etteivät tosiasiassa tiedä mistä puhuttiin. He eivät olleet läsnä! Mitä tämä asia heille edes kuuluu? Muistiossa ei sinänsä ole mitään salaista, mitä ei jo asioista selvää ottanut tiedä, mutta ei sen levittämiseen annettu lupaakaan. Eikä varsinkaan sen vääristelyyn!

Laki yksityisen elämän tiedon levittämisestä:

"Joka oikeudettomasti joukkotiedotusvälinettä käyttämällä tai muuten toimittamalla lukuisten ihmisten saataville esittää toisen yksityiselämästä tiedon, vihjauksen tai kuvan siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, on tuomittava yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

 

Kunnianloukkauksesta:

»Joka
1) esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, taikka
2) muuten kuin 1 kohdassa tarkoitetulla tavalla halventaa toista,
on tuomittava kunnianloukkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.
Edellä 1 momentin 2 kohdassa tarkoitettuna kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessätaiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa ja joka ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä.
Kunnianloukkauksesta tuomitaan myös se, joka esittää kuolleesta henkilöstä valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan kärsimystä ihmiselle, jolle vainaja oli erityisen läheinen.»
(Rikoslain 24. luku, 9 §[1])

 

Onko näillä neljällä ihmisellä moraalista oikeutta jatkaa tehtävissään? Edellämainittuihin tekoihin tulee viranomainen varmasti ottamaan kantaa.

Jaana Vuorenpää
Vieras

#1192 Re: Jo pomppas

2011-02-20 01:30:23

#1175: Ei se niin mene - Jo pomppas 

 Poliisi tehköön tutkinnan asiasta, mutta ainakin näillä alustavilla tiedon rikoskynnys olisi ylitetty selkeästi. On rikottu muistiossa esiin tulleiden ihmisten yksityisyyttä ja vielä herjaavassa sekä valheellisessa merkityksessä, kuten yllä jo mainittiin. Sen edestään löytää, jonka taakseen jättää!

Opetuslapsia voi olla toki kyllä enemmänkin. Mistä sitä kenenkään aivoituksia pystyy näkemään niin tarkasti. Tämä osoittaa lähinnä tynkähallituksen toimintatavan tason. He eivät pelaa avointa ja reilua peliä! En ole koskaan aiemmin ollut tällaisessa yhdistyksessä mukana, jossa toiminta olisi näin räikeästi jäseniä loukkaavaa ja aliarvioivaa sekä itse yhdistyksen perustarkoituksen vastaista.