KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Miksi sekoittaa muita tähän

/ #2314 KISUN virallinen tiedotus jo kauan sitten

30.09.2011 14:03

#2313: Tuulia -

PJ/Kisu

#2192 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uusi Katti-Matti naurattaa...

08.08.2011 13:33

 

#2179: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uusi Katti-Matti naurattaa...


Yhdistyksemme on perustettu toukokuussa ja ei ole ollut tietenkään osallisena mihinkään asiaan liittyen KKY:n tapahtumiin ennen sitä. Osa talven tapahtumissa osapuolina olleista ovat jäseniämme ja osa ei. Nyt yhdistyksen jäsenistö on tämän päivän luvun mukaan päälle 110 ja heistä vain osa on entisiä kky läisiä. Uudet jäsenemme eivät ole ansainneet leimaamista. Pyytäisin, että kommentoija joka viittasi viime vuoden syksyllä olleeseen KKYn tapahtumaan ei sotke yhdistystämme asiaan tai käytä sanaa Kisulaiset tässä yhteydessä. Meitä ei ollut silloin edes olemassa. Lisäksi Jaana Vuorenpää tuon tilanteen on valaissut niinkuin se meni. Meillä ei ole mitään yhdistyksenä kkytä vastaan. Päinvastoin olemme auttaneet jopa muutamaa  KKY:n kissapörssissä ollutta kissaa löytämään kodin. Yksi oli allergiatapaus kissa, jolle tarjosimme ensikotipaikan ja sittemmin uuden kodin, koska KKY:llä ei juuri sillä hetkellä ollut paikkaa kissalle. Toinen tapaus oli kun KKY:stä erotettiin ensikoteja, jossa oli vielä KKY:n hoitokissoja. Pysyvän kodin etsiminen annettiinkin KKY:stä erotetun hommaksi. Nyt sitten yhdistyksemme etsii kotia näille ressukoille, koska nämä entiset ensikodit pyysivät meitä auttamaan.  Kaikin puolin välit on siis  asiallisessa kunnossa ja toivoisin, että niitä ei pilata tai provosoida perusteettomilla heitoilla. Ennemmin toivon, että voisimme tehdä laajempaakin yhteistyötä KKYn kanssa esimerkiksi ensikotitoiminnassa. Viime kädessä näistä toki päättää yhdistyksien jäsenet, joten voin vain tosiaan toivoa erilaisia asioita.

Täällä kommentoineet ihmiset ovat yksityishenkilöitä mielipiteineen ja heillä on siihen täysi oikeus. Osa kommentoijista olen tunnistanut jäseniksemme nimen perusteella, mutta valtaosa ei kuulu (ainakaan vielä :-D ) yhdistykseemme. He eivät tietenkään edusta virallista kantaamme vaan omaavat sananvapauden niinkuin me kaikki. Yhdistyksellä ei ole mitään oikeutta suitsia ihmisten mielipiteitä ja perusteltuja mielipiteitä saa esittää kenestä vain, jos kokee sen tarpeelliseksi. Sääntömme kieltävät ainoastaan eläintenkaltoin kohteluun liittyvän toiminnan. Kisun edustajina he eivät ole toimineet täällä kuin eivät ole toimineet KKY aikanakaan (se ei olisi ollut edes mahdollista). Yhdistyksen mielipiteen ilmaisemme tiedotusvälineiden kautta, sivuillamme, facebookissa tai yhdistyksen edustajan toimesta, jolloin nimen perässä on toimijan tehtävänimeke yhdistyksessä.

Me puolestamme yhdistyksenä ja sen toimijoina otamme myös kritiikkiä vastaan, jos ja kun sitä ilmenee. Koitamme tottakai kehittää toimintaamme. Palautetta voi lähettää osoitteeseen posti ät kissojensuojelu piste fi. Henkilökohtaista postia voi toki myös lähettää tai vaikka rimpauttaa/tekstata, jos se on helpompaa. Jos oikein kismittää, saa perustaa vaikka adressin. :-) Helpoin tapa vaikuttaa on tottakai liittyä jäseneksi ja tulemalla toimintaan mukaan! Pyydän vain, että jos haluaa antaa palautetta, niin kertoo asian koko taustan niinkuin omasta mielestään on käynyt. Muuten on tosi vaikeaa ottaa opiksi. Kritisoiminen ilman antamista mahdollisuutta oppimiseen menee hukkaan ja jää vain harmittamaan molempia osapuolia. Tälläin käy nyt sinun tapauksessasi, ellet auta meitä hieman lisää.

Tämä adressi ei ole perustettu Kisua koskevia ongelmia varten ja toivoisinkin ihmisiä ottamaan tämän huomioon. Kisusta saa toki keskustella vapaasti, mutta en usko adressin tekijän arvostavan, jos meitä koskevia viestejä tulee tähän ketjuun enemmän sotkemaan alkuperäistä asiaa. Aikuiset ajattelevat ihmiset varmasti ymmärtävät tämän.

 

Me emme yhdistyksenä pärjää yksin. Vaikka jäsenmäärämme kasvaa ja olemme saaneet hienoilta ihmisiltä ja yhteisöiltä tukea, työmäärä edessämme on valtava.  Siinä tarvitaan meidän kaikkien yhteistyötä. Voit auttaa meitä tulemalla toimintaamme mukaan tai lahjoittamalla esimerkiksi tarvikkeita. Kisun saamat avustukset menevät luonnollisesti lyhentämättöminä kissoille. Ensi kerralla voimme sitten ehkä auttaa ystävääsi. Mietitään keinoja, kuinka voit itse osallistua auttamistyöhön ja mahdollisesti neuvoa ystäviäsi vastaavassa tilanteessa. Erityisesti tarvitsisimme koteja, jotka voisivat ottaa hädänalaisen kissan tai kaksi silloin tällöin hoitoonsa. Saat lisätietoa sivuiltamme tai soittamalla vaikka minulle. Osoitteesta www.kissojensuojelu.fi löydät vinkkejä kissojen auttamisesta, vaikka et haluaisikaan liittyä mukaan.

Toivon, että voisimme tehdä Pirkanmaasta kissojen auttamisen menestystarinan pitkällä aikavälillä. Eihän Suomessa ole kulkukoiraongelmaa, joten miksi pitäisi olla hädänalaisia kissojakaan tällä tavalla? Apuna tarvitaan niin KKY:n massiivisia resursseja leikkauskampanjaansa, meidän hädänalaisten kissojen auttamista, kuin Pesun ja monen muun toimijan apua. Yhdessä meidän pitää herätellä viranomaisia ja valistaa ihmisiä kissojen pidosta. Ennen kaikkea tarvitaan yksityisten ihmisten apua ilmoittaa hädänalaisista kissoista sekä opastaa ystäviään.

 

Terveisin

Jussi Vaahtikari

PJ/Kisu

 

Kissojen suojelu -yhdistys eli Kisu on hädänalaisten kissojen oma yhdistys, joka toimii Pirkanmaan alueella vapaaehtoisvoimin kissojen tarpeen mukaan.

Kisun tarkoituksena on auttaa hädänalaisia kissoja, etsiä kodittomille kissoille uusi koti, edistää eläinsuojelutyötä ja vastustaa kaikenlaista eläinten väärinkäyttöä ja rääkkäystä.

Kisussa kissojen lisäksi panostetaan myös positiiviseen fiilikseen ja avoimeen toimintaan. Eläinsuojelutyö on välillä raskasta työtä, mutta toisiamme tukemalla jaksamme auttaa paremmin kissojakin.