VETOOMUS Mankin seisakkeen puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VETOOMUS Mankin seisakkeen puolesta.


Vieras

#1

15.09.2013 18:51

vaikka en vieressä nykyään asukkaan olen ehdottomasti sitä mieltä, että mankin seisake täytyy jättää sitä tarvitseville. Alueella asuu lapsiperheitä omakotitaloissa joiden esimerkiksi on helpompi kulkea tuolle asemalle kun 20 asteen pakkasessa kauklahden juna-asemalle miettikää itse tuota matkaa te jotka olette keksineet tuon typerän jutun!
Päivi

#2

16.09.2013 06:38

Tietääkö joku, mikä taho tätä muutosta valmistelee? Tämä sotii sitä vastaan, että aluetta rakennetaan koko ajan ja Lasilaakson pelloille on kaavoitettu kokonainen asuinalue, joka hyödyntäisi kyseistä pysäkkiä http://www.espoo.fi/fi-FI/Asuminen_ja_ymparisto/Kaavoitus/Asemakaava/Asemakaavoituskohteet/SuurKauklahti/Mulby_521500/Mulby_521500(4343)

Vieras

#3

16.09.2013 07:55

Vaivainen isoäiti ei aja autoa ja matka lastenlasten luo junalla on ollut tärkeä. Alueella on paljon lapsiperheitä, joille isoäidin apu on tärkeä. Ja junayhteys kouluun ja töihin meneville om jo valmiiksi rakennettu, ominaisuuksiltaan tulevaisuuden vaihtoehto. Pysähtymistiheyttä voisi pikemminkin lisätä, väkimäärähän kasvaa koko ajan siellä. Miten kukaan älykäs ihminen kehtaa vastustaa joukkoliikennettä. Ehkä hyvä junayhteys vähentäisi perheiden autojen määrää.
Sami

#4 Re:

16.09.2013 08:00

#2: Päivi -

Muutos koskee tasoristeyksiä ympäri suomea. Taustalla on EU:n määräys, jonka vuoksi tasoristeyksissä junat saisi ajaa 2014 vain 80 kilometriä tunnissa ohittaessaan tasoristeyksen.

Lasilaaksolainen

#5 Re:

16.09.2013 11:39

#2: Päivi -

abcdef

HSL:n VASTAUS:

Hei,
Kiitos palautteestanne.

Junien liikennepaikkojen matkustajamääriä seurataan jatkuvasti mm. junissa olevien laskentalaitteiden avulla.
Mankin ja Luoman asemien käyttäjämäärät ovat nykyisin erittäin pienet (selvästi alle 100 matkustajaa/asema päivässä). Vertailun vuoksi esim. Masalan asemaa käyttää noin 700 matkustajaa päivässä.
Vastaavasti U- ja L-junien pysähtyminen Mankissa ja Luomassa hidastaa kahdella minuutilla arkisin noin 1200, lauantaisin noin 600 ja sunnuntaisin noin 500 matkustajan matkantekoa, mistä aiheutuu noin 210 000 euron vuotuinen aikahaitta matkustajille. Lisäksi tasoristeysjärjestelyt aiheuttavat 80 km/h nopeusrajoituksen myös niille junille, jotka eivät pysähdy asemalla. Todellinen aikahaitta on siten yllä mainittua arviota suurempi.
Asemien saneeraamiselle ei ole näköpiirissä tarvittavaa kysyntäpohjaa. Asemien säilyttäminen edellyttäisi alueen maankäytön voimakasta kehittämistä. Mankin uusi maankäyttö tukeutuu vahvasti Kauklahden asemaan, jonka rooli tulee vahvistumaan. Asemien säilyttäminen vaatisi myös huomattavia investointeja asema-alueisiin ja kulkuyhteyksiin. Mankin kehittäminen on haasteellista nykyisellä paikallaan, sillä asema sijaitsee pehmeiköllä eikä laitureita ole nykyisen ratageometrian asettamien rajoitusten vuoksi mahdollista pidentää.
Espoon kaupunkiradan liikennöintiselvitys on laadittu yhteistyössä myös Espoon kaupungin ja Kirkkonummen kunnan kanssa.  Junaseisakkeiden lakkauttaminen korvataan bussiliikenteen järjestelyillä Kauklahden ja Masalan välillä sekä Kauklahdesta Lasilaaksoon.

Terveisin,
Markus Elfström, Joukkoliikennesuunnittelija, Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL)


Vieras

#6 eska raportti

16.09.2013 19:25

Kyseistä asiaa käsitellyt raportti sisälsi muuten vanhaa tietoa matkustajamääristä, sillä ne perustuvat vuoden 2011 tietoihin. Tämän jälkeen kuitenkin seisakkeen läheisyyteen on rakennettu lasimäki 2, jossa on 45 asuntoa. Oma arvio että tuosta syksyn 101 henkilömäärästä ollaan noustu jonnekkin 150 hlö/vrk tuntumaan, mutta kuitenkin niin merkittävästi että tuo lukema ei voi enää olla ajantasainen. Mankin seisakkeen lakkauttaminen myös tarkottaisi luultavimmin kulkuyhteyden lopettamista radan toiselle puolelle, eli siis melkoista kiertoreittiä jalan liikuttaessa.

Lakkauttaminen on kuitenkin ristiriidassa sen kanssa että alueelle on tullut lisää asutusta. Luoman ja mankin seisakkeen muuttaminen yhdeksi pysäkiksi johonkin puoleen väliin taas kuulostaa melko älyvapaalta idealta ellei seisake tulisi kustannussyistä esimerkiksi aivan tuon mankin joen toiselle puolen (joka sekin on käyttäjille huonommalla paikalla kuin nykyinen). Muutenhan tuo väli on sellaista erämaata ettei siellä ole taloja mailla lähimainkaan, joka tapauksessa asema tulisi kauemmas asutuksesta kuin kumpikaan seisakkeista nykyisin on. Alle viiden minuutin (n. 3min) kävelymatkan päässä kuitenkin sijaitsee mankin seisakkeelta nykyisin yli sata huoneistoa, luomassa taas ei ole kuin pientaloja.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

16.09.2013 20:21



Vieras

#8

17.09.2013 09:53

Mankin seisake on tärkeä. Itse käytän sitä melkein päivittäin. Olen aina ostanut kuukausilipun, enkä leimannut koska sitä ei tarvitse, joten minun matkani eivät näy tilastoissa, eikä ehkä muidenkaan kuukausilipun ostaneiden.Olen eläkeläinen ja autoa ei enään ole. Millä kuljen jos suunnitelmat käyvät toteen.

T. Eija Savimäki


Vieras

#9

17.09.2013 14:28

Mankin seisake on elintärkeä kulkuväylä alueella liikkuville ja sitä ei missään tapauksessa tulisi poistaa käytöstä
laaksolainen

#10 Lasilaaksosta

17.09.2013 16:27

Tämä pysäkki on elintärkeä meille alueen asukkaille.Kun taksit ei kuljettaa lapsia kouluun,kun km ei täyttyy,niin viimeinen kulkuväline halutaan viedää meiltä  pois!! Eihän kaikki omalla autolla kulje.
Talvella ei pidetä kävelyreittejä auki,niin jos nyt vielä juna pysäkki suljetaan??
Sitä ei saisi poista käytöstä!!


Vieras

#11

17.09.2013 17:25

Mankin seisakkeen lakkauttaminen on täysin järjetön ajatus. Lasilaakso on niemi, jonne on turha kuvitella bussiliikennöintiä. Tänne on viimevuosina rakennettu viisi kerrostaloa ja kaavoitusta useammille on. Omakotitaloja on noussut 12 kpl pelkästään Lasitörmälle ja Lasimäelle muutaman vuoden sisällä, Lasilaaksosta puhumattakaan! Tiukkaan kaavoitetun Hansavalkaman alueelta on lyhyempi kävelymatka Mankkiin, kuin Kauklahden asemalle. Niin, ja Mankkilaisetkin käyttävät seisakettaan... Tänä aamuna 17.9.2013 laskin klo 7.25 junaan nousevan Mankista 25 matkustajaa Helsingin suuntaan. Kuukausilippulaisina suurin osa matkustajista ei leimaa korttiaan Mankissa ja leimauslaite kokee usein sijaitsevansa Mankin kohdalla Kirkkonummen puolella. Suunnilleen saman verran on matkustajia toiseen virka-aikaan liikennöivään 6.43 junaan ja koululaisia, kotiäitejä, eläkeläisiä riittää päivän vuoroihinkin. Jos kulkuyhteydet tästä heikkenevät, niin meidän perheen on pakko hankkia toinen auto! Työmatka vie nyt jo yli tunnin suuntaansa. Niin paljon kun liikuntaa suosittelenkin, parin kymmenen minuutin lisäkävely ei kiinnosta, kun toisessa päässä joutuu jo reippailemaan riittämiin. Nuorison oli tarkoitus aloittaa lukio Espoon keskuksessa. Tässäkin laskimme julkisen liikenteen varaan!

Fiskarssin luonnonsuojelualueelle tehdään retkiä kauempaakin, autoilemaanko luontoarvoja kunnioittavatkin ihmiset pakotetaan, vai luopumaan luontoretkistä? Moni käy ulkoiluttamassa koiraansa Fiskarssissa, kun se on junalla helppoa. Äitini osaa tulla junalla kyläreissulle ja autottomat ystävät pääsevät helposti junalla käymään. Junaseisakkeen poistaminen rajoittaisi sietämättömästi julkiseen liikenteeseen tottuneiden ihmisten liikkumista ja pakottaisi lisäämään yksityisautoilua. Ja Lasilaaksolaisten on jatkossakin liikuttava radan yli tai ali, joten junien kulkunopeutta ei Mankin kohdalla pysty rajattomasti nostamaan.
joo

#12 Re: alue

18.09.2013 08:41

#1: -

Asuinalueen olisi syytä kaavoittaa enemmän kaupunkimaiseksi ja asukkaita yli 5000, että asema olisi edes kannattava. tasoristeys ehdottomasti pois.


Vieras

#13

18.09.2013 11:44

Kannatan ehdottomasti Mankin seisakkeen säilyttämistä! Naapurikaupungissa työssäkäyvänä, autottomana ihmisenä olisi Lasilaaksossa asuminen todella hankalaa ilman Mankin seisaketta. Bussiyhteys Helsingin keskustasta Mankille kun kestää nykyisellään vielä paljon entistä kauemmin, kiitos bussien Saunalahden-lenkin. Tällainen seisakkeen poistaminen ei mitenkään voi palvella Lasilaakson ja sen lähialueen kasvavia asukasmääriä.

On myös vaikea kuvitella, miten bussiyhteys Kauklahden asemalta voisi korvata Mankin seisakkeen. Mitä reittiä bussi kulkisi, missä päin se kävisi Lasilaaksossa kääntymässä ja kuinka usein – entä illat ja viikonloput? Ja jos junia halutaan tällä rataosuudella nopeuttaa, tarkoittanee se Mankin ylikäytävän poistamista, eli myös Mankinpellon bussipysäkistä tulisi käyttökelvoton, koska sinne ei pääsisi enää radan yli suoraan.

P.S. Kommenttina adressin alkuperäiseen tekstiin:
Lasilaakso/Mankki on toki sijainnut historiallisella paikalla aivan Porkkalan vuokra-alueen rajalla, mutta ei Mankin seisake sentään Venäjälle ole kuulunut. Mankki ja silloinen Luomankin seisake olivat vielä vuokra-alueen rajan Suomen puolella. Vuokra-alueen läpi kulkevien suomalaisjunien ikkunat peitettiin ja veturi vaihdettiin venäläiseen kyllä Kauklahden asemalla, koska se oli viimeinen ratapihallinen asema ennen vuokra-aluetta, mutta vuokra-alueen raja kulki vasta Luoman kylässä.
Juna mäni justiin

#14 2 minuuttia on hirveän lyhyt aika

18.09.2013 13:56

#5: Lasilaaksolainen - Re:

Että ihan 2 minuuttia menee aikaa Mankissa pysähtymisen vuoksi. Kuinkahan monta minuuttia myöhästymisiä tulee VR:n junien jatkuvien myöhästelyjen takia? aivan järjetöntä liikennepolitiikkaa. Nyt voisi liikenneministeri sanoa painavan sanansa.

Ei Mankissa enää edes ajeta autolla raiteiden yli, joten se olisi tekosyy. Matkustajamäärät ovat kasvaneet ja kasvavat koko ajan, alueelle on rakennettu ja rakennetaan lisää kerrostaloja. Tämä on espoolaista yksityisautoilua paapovaa liikennesuunnittelua.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

18.09.2013 15:47



Vieras

#16

18.09.2013 17:41

Kyllä se hankaloittaisi kaikkien elämää jos seisake lakkautetaan. Kauklahteen kävelee n. 20-25minuuttia, seisakkeelle 5min. Ei ole kiva kävellä Kauklahteen asti, etenkään sateella ja talvisin. Meillä vielä lastenvaunut, kuten monilla muillakin tällä alueella!!

Vieras

#17

19.09.2013 05:33

Moi!
Vävyni tarvitsee jokapäivä kyseistä seisakaetta,TYÖMATKALLAAN....Tosi tarpeellinen !!!
Lasilaaksolainen

#18 Re: 2 minuuttia on hirveän lyhyt aika

19.09.2013 08:36

#14: Juna mäni justiin - 2 minuuttia on hirveän lyhyt aika

Muuten olen kanssasi aivan samaa mieltä kaikesta, mutta se pysähtyminen Mankissa vie aikaa vain yhden minuutin. Se toinen minuutti menee Luomassa pysähtymiseen. :)

Lasilaaksolainen

#19 Liikenteen suunnittelua (?) ja joukkoliikenteen suosio?

19.09.2013 08:57

Mankin seisakkeen lakkauttamispäätös ei ole millään tavoin linjassa esimerkiksi tämän HSL:n elokuun lopussa 2013 julkaiseman "Liikkumistutkimus 2012" tulosten kanssa:

http://www.espoo.fi/fi-FI/Asuminen_ja_ymparisto/Liikenne/Joukkoliikenteen_suosio_Helsingin_seudul%2837201%29

Liikkumistutkimuksen laajempi analyysi ja raportti valmistuvat loppuvuodesta.

Tässä otteita yllä mainitusta (linkki) raportista:

- - Ensimmäistä kertaa 50 vuoteen matkustaminen joukkoliikenteellä kasvaa Helsingin seudulla nopeammin kuin yksityisautoilu. Pääkaupunkiseudun liikkumista on tutkittu lähes 50 vuoden ajan, jona aikana joukkoliikenteen osuus kokonaisliikkumisesta on laskenut jatkuvasti, vaikka absoluuttiset matkustajamäärät ovatkin lisääntyneet. Trendiin on vaikuttanut yksityisautoilun vahva lisääntyminen 60-luvulta asti.

HSL:n tänään julkaisema Liikkumistutkimus 2012 paljastaa historiallisen käänteen: joukkoliikenteen osuus Helsingin seudulla tehdyistä matkoista on kasvanut 43 prosenttiin (2008: 42 %). Erityisen positiivista on se, että joukkoliikenteen osuus on kasvanut kaikissa alueen kunnissa, työ- ja vapaa-ajan matkoilla, naisten ja miesten keskuudessa ja kaikissa ikäryhmissä. Ainoastaan yli 65-vuotiaiden ryhmässä yksityisautoilu kasvaa joukkoliikennettä nopeammin. Tulos on yllättävä, koska HSL:n liikennejärjestelmäennusteet ovat aikaisempina vuosina ennustaneet joukkoliikenteen suhteellisen osuuden laskua aina vuoteen 2035 asti.

”Käänne on seurausta vuosikymmenien pitkäjänteisestä joukkoliikenteen kehittämisestä Helsingin seudulla. Joukkoliikenteellä on tänä päivänä erittäin vahva brändi. Se koetaan oleelliseksi osaksi hyvin toimivaa, helppoa ja puhdasta urbaania ympäristöä. Yhä useampi nuori pääkaupunkiseudulla jättää ajokortin ajamatta ja auton hankkimatta, koska joukkoliikenne palvelee heidän liikkumistarpeitaan niin hyvin. Sama trendi näkyy myös kansainvälisesti suurissa kaupungeissa”, HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi kiittää.

”Positiivinen muutos on ollut voimakkaampi kuin olemme osanneet ennustaa. HSL päivittääkin syksyn aikana liikennejärjestelmäennusteitaan uusien tulosten valossa”, Liikennetutkimukset ja ennusteet -ryhmän päällikkö Marko Vihervuori sanoo.

Espoolaiset kulkevat töihin julkisilla aiempaa enemmän

Työmatkaliikenteessä joukkoliikenteen suosio on kasvanut eniten Espoossa.
Vapaa-ajan matkoilla helsinkiläiset ja vantaalaiset ovat entistä useammin valinneet joukkoliikenteen henkilöauton sijasta, mutta espoolaiset kulkeneet entistä enemmän henkilöautolla.

Myös henkilöt, joilla on ajokortti ja auto käytössään, ovat lisänneet joukkoliikenteen käyttöä henkilöautoon verrattuna joka alueella.

Erityisesti espoolaiset nuoret (18–29 -vuotiaat) ovat lisänneet merkittävästi joukkoliikenteen käyttöä.
Sen sijaan yli 65-vuotiaat ovat valinneet joka alueella henkilöauton joukkoliikenteen sijasta aiempaa useammin.

Asukkaat haluavat lisää joukkoliikennettä, vähemmän autoja

Liikkumistutkimuksen yhteydessä HSL selvitti myös alueen asukkaiden liikkumisasenteita barometrikyselyllä. Valtaosa vastaajista haluaisi kehittää alueen joukkoliikennettä.
Kyselyyn vastanneet kannattivat vahvasti lisäksi muun muassa päästöjen ja liikennemelun vähentämistä ja maankäytön keskittämistä hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrelle. Yli 60 prosenttia vastaajista kannattaa ja vajaa 20 prosenttia vastustaa moottoriajoneuvoliikenteen kasvun hillitsemistä. --


Kauhistunut

#20 Tontin juuri ostanut

19.09.2013 15:02

Ostimme juuri tontin Mankista, osittain sillä perusteella että junalle pääsee kävellen. Jos tämä kaavailu toteutuu ja Mankin seisake poistuu, putoaa myös juuri ostamamme tontin arvo huomattavasti. Tontin ostokriteerinä oli, että emme joudu hankkimaan toista autoa vaan pääsemme junalla kulkemaan töihin. Onko tässä kaavailussa otettu sitten huomioon, että Kauklahden aseman parkkipaikat ovat melko rajalliset? Mitä jos Mankin seisake lopetetaan ja sinne tulee joka aamu esim. 300 autoa lisää? Mekin joutuisimme kulkea Kauklahden asemalle sitten kahdella autolla, sillä meillä ei ole samat työajat ja eikä pakkasella poljeta pyörää sekä työvaatteet päällä ei voi pyöräillä. Yli kahden kilometrin matkaa Kauklahden asemalle ei kyllä taita korkokengät jalassa kävellen, joten ainoa vaihtoehto olisi hankkia kaksi autoa ja ajella nurkka-ajoa joka aamu ja iltapäivä.
junailija

#21 Urheilukenttä Mankissa, Fiskarsin luonnonsuojelualue...

19.09.2013 17:23

Mitä ihmeen älynväläyksiä on taas suunnitteilla? Mankissa on kaupungin ainoa urheilukenttä näillä seuduin ja onneksi sen käyttö on tänä kesänä selvästi lisääntynyt. Myös koululaiset käyttävät kenttää liikuntatunneilla ja osa tulee Mankkiin junalla. Useista kouluista luokat käyvät retkellä Fiskarsin mäellä ja kas vain, hekin tulevat Mankkiin junalla. Alueella on uusia kerrostaloja, joista näen joka aamu ihmisten kulkevan seisakkeelle.
Olen sitä mieltä, että mankin junavuoroja on lisättävä, yksi juna tunnissa on aivan liian harvoin. Myös S junien tulisi pysähtyä Mankissa.
Taatusti matkustajamäärät kasvavat, kun ei enää tarvitsisi kävellä Kauklahden asemalle ja asemalta.

Ihhahhhaaa

#22 Ratsastajatkin käyttävät

20.09.2013 07:49

Mankin seisaketta mennessään lähialueen talleille ja nilltä pois tullessaan. Olette kyllä aivan ääliöitä, jos Mankin lakkautatte!

Vieras

#23

20.09.2013 08:44

Muutin n vuosi sitten Lasilaaksoon ja Mankin seisaketta käytän päivittäin. Kulku Espoon keskukseen ja Helsinkiin vaikeutuu huomattavasti jos
seisake lakkautetaan.
junalla päivittäin kulkeva

#24

20.09.2013 15:17

Jos seisake lakkautetaan, niin joudun irtisanoutumaan työstäni, koska vuorotyöläisenä en uskalla aamuyöstä enkä iltamyöhään Kauklahdesta asti kävellä. Ja vaikka juna korvattaisiinkin linja-autolla, niin tuskinpa se siihen aikaan kulkisi. Mutta mistä uusi työpaikka tälläisena aikana kun työpaikkoja muutenkin lakkautetaan ja olisi syytä pitää kiinni työpaikastaan kun sellainen vielä on. Siis onko ainoa mahdollisuuteni mennä autokouluun ja hankkia pelkästään työmatkojen vuoksi auto.

Vieras

#25 Re:

20.09.2013 21:15

#13: -