Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#24476 Re: Avun hakemisesta

09.11.2013 16:33

#24458: - Re: Re: Biological Bases of Homosexuality - kriittinen katselu

Kiitos kommentista. Kun on omia yhtymäkohtia ja kokemuksia aihepiiristä, on hepompi suhtautua sanottuun. Huomaa, ettei täällä monikaan ole sen omakohtaisemmin näitä asioita miettinyt, vaan siksi turvautuvat mieluusti "julistettuun sanaan", vaikka "sana" itse avoimesti myöntääkin, ettei se itse asiassa tiedä vielä paljoakaan.

Ihminen ei mielellään hakeudu kasvatusammattilaisen puheille (poikkeuksiakin tietysti on), varsinkin jos pelkäävät siellä joutuvansa kohtaamaan oman epäpätevyytensä. Ihan sama asia puhuttaessa parisuhdeneuvontaan tai henkilökohtaiseen terapiaan menemisestä. Joillekin se on helpompaa, mutta useimmille kynnyksen takana.

Yhteiskunnassamme on muutenkin tabu puhua vanhempien vanhemmuudellisesta pätevyydestä, se koetaan jotenkin pyhäksi ja koskemattomaksi alueeksi. Mutta selvää on, että monilla vanhemmilla on vaikeuksia kantaa vastuuta ja toimia "terveen vaiston" varassa (joka ei oikeasti ole "vaistoa" vaan kokemusperäistä tietotaitoa, terve malli omilta vanhemmiltaan, jota heillä ei valitettavasti aina ole).

Ammattilaisten puoleen kääntymisessä on myös tilanteen "oireellistamisen" kynnys: jos menet vastaanotolle, myönnät että sinulla on ongelma. Se on monille kova paikka, silti ihan syyttä suotta. Avun kysyminen ei ole heikkoutta, vaan viisauden ja todellisen vastuun kantamisen voiman merkki.

Suurin este avun hakemiselle on kuitenkin siinä, että vaaditaan melko hyvää tietopohjaa ja ymmärrystä, ennen kuin ihminen edes tajuaa, että se, mitä tapahtuu, ehkä ei ole tervettä ja rakentavaa. Aina ei edes ole kyse siitä, että tilanne lopultakaan olisi tulkittavissa "ongelmaksi" - ainakaan niiden mielestä, jotka tilanteessa itse elävät - vaan kyse voi olla myös siitä, että tila on kulttuurisesti täysin hyväksytyn rajoissa, vaikkei se itsessään tervettä olisikaan. Tai sitten se yksinkertaisesti pysyy piilossa neljän seinän sisällä, omassa pienessä piirissään (perheessä, yhteisössä jne.).

Mitä sitten tarvitaan homoseksuaalisen identiteetin muodostumiseen? Kyseessä on itse asiassa simppeli havainto, että minä tykkään tuosta enkä tuosta, vähän kuin parsakaalista verrattuna porkkanaan. Se ei ole niin outo asia kuin miltä se on saatu kuulostamaan. Koska seksuaalisuus kuitenkin on niin paljon henkilökohtaisempi asia meille kuin ruokavaliomme (josta siitäkin ihminen osaa tehdä ongelman itselleen!), me koemme, että asia olisi jotenkin erilainen.

Onhan siinä toki syvempiä vivahteita mukana kuin porkkanan syönnissä, mutta kyse on kuitenkin siitä, mitä haluamme kehoomme työntää (sananmukaisesti). Olisi aika ihmeellistä, jos omalla mielellämme ei olisi asian kanssa mitään tekemistä, niin paljon mielihalun kysymys kuin se on. Miksi tykkään tuosta mutten tuosta? Miksi haluan tuota mutten tuota?

Me ihmiset vain olemme mystifioineet omat halumme ja tarpeemme siinä määrin, että luulemme sen olevan jotakin oman itsemme ja hallintamme ulkopuolella olevaa. Ihan kuin alkoholistit, jotka kuvittelevat, että jokin ulkopuolinen voima pakottaa heitä juomaan. Heistä itsestään se kuitenkin lähtee, kokemustensa pohjalta tehtyjen tietoisten ja tiedostamattomien valintojen seurausta. Ajatus, että alkoholismi on "sairaus", on sisäisen ongelman ulkoistamista, miten sen sitten yrittääkin selittää. Ihminen itse on luonut alkoholitarjontansa, ja itse päättää, avaako hän pullon vai jättääkö hän sen kauppaan. En halua tässä erikseen korostaa alkoholismia enkä mitenkään yritä rinnastaa sitä homouteen, mutta se on hyvä esimerkki ihmisen omaehtoisuudesta ja siitä, kuinka hän yrittää selittämällä ulkoista sen pois itsestään, asettuen "uhrin" asemaan.

Ihmisellä on synnynnäisiä tarpeita ja tunteita, mutta ihminen itse oppii niitä tietyllä tapaa käyttämään tai elämään niiden armoilla.

Jotkut vapautuvat tästä uhriuden ja näennäisen avuttomuuden harhakuvasta ammattilaisten avulla, toiset turvautumalla ulkoiseen isähahmoon (eli tulevat uskoon), mutta vain harvat osaavat tai edes rehellisesti haluavat nousta tästä omin neuvoin. Aikuisuuden mallin puute on kuitenkin olennaisessa osassa siinä, että ihminen ei itse opi toimimaan aikuisesti ja vastuullisesti. Siksi avuksi tulee yleensä ulkoinen auktoriteetti, ammattilainen tai Jumala. Joku, jolle annamme sen vastuun, jonka vanhempamme olisivat meistä silloin aikoinaan pitänyt kantaa. Kun emme sitä itse jaksa tai osaa kantaa.

Tai sitten vain annamme kaiken mennä omia menojaan, ja mieluummin yritämme muuttaa maailmaa ympärillämme, tai muutamme sitä tahtomattammekin käytöksemme ja ominaisuutemme kautta.

 


Vieras

#24477 Re: Re: Re: Avioliittolaille avoin käsittely

09.11.2013 16:36

#24475: - Re: Avioliittolaille avoin käsittely mutta ei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa

"Kansalaisaloite on aloite, jonka tietty määrä kansalaisia voi tehdä saadakseen valtion, alueen tai kunnan päätöksentekoelimet toimimaan aloitteessa määritellyllä tavalla"...

Kansalaisaloite EI VELVOITA päättäjiä "toimimaan aloitteessa määritellyllä tavalla".


Vieras

#24478 Re: Re: Avun hakemisesta

09.11.2013 16:40


Vieras

#24479 Re: Re: Re: Re: Avioliittolaille avoin käsittely

09.11.2013 16:43

#24477: - Re: Re: Re: Avioliittolaille avoin käsittely

 

Kansalaisaloite on aloite. Ymmärätkö? Aloitteen muoto (lakiehdotus tai toimenpidealoite) määrittää sen käsittelyjärjestyksen eduskunnassa. Lakiehdotuksen sisältävä kansalaisaloite käsitellään lakiehdotuksen käsittelystä säädetyssä järjestyksessä, eli samalla tavalla kuin hallituksen esitykset. Ehdotus lainvalmisteluun ryhtymisestä (toimenpidealoitteet) käsitellään ainoan käsittelyn asiana. Jos lakiehdotuksen hyväksyminen edellyttäisi vielä laajaa jatkovalmistelua, eduskunta voisi niin halutessaan tehdä kansalaisaloitteen pohjalta päätöksen, jossa edellytetään, että valtioneuvosto valmistelee asiasta hallituksen esityksen. Käsiteltäessä kansalaisaloitetta valiokunnissa on eduskunnan varattava aloitteen tekijöiden edustajille tilaisuus tulla kuulluiksi.

Aloitteen yhdenmukaisuus perustuslain taikka kansainvälisten ihmisoikeuksien tai muiden Suomen kansainvälisten velvoitteiden kanssa jää eduskunnan arvioitavaksi aloitteen käsittelyssä samalla tavoin kuin muissakin lainsäädäntöasioissa. Perustuslain 74 §:n mukaan eduskunnan perustuslakivaliokunnan tehtävänä on antaa lausuntonsa sen käsittelyyn tulevien lakiehdotusten ja muiden asioiden perustuslainmukaisuudesta ja suhteesta kansainvälisiin ihmisoikeussopimuksiin. Eduskunnan käsittelylle ei aseteta erityisiä aikamääreitä.

 

 

 


Vieras

#24480 Re: Re: Re: Re: Re: Avioliittolaille avoin käsittely

09.11.2013 16:51

#24479: - Re: Re: Re: Re: Avioliittolaille avoin käsittely 

Kansalaisaloite on (vasta) aloite, joka ei sinällään vielä välttämättä takaa asialle juuri sellaista lopputulosta, jota aloitteen tekijät halajavat. Tämähän on kylmä totuus.


Vieras

#24481 Re: Re: Re: Arvoituksia viikonvaihteeksi ja siitä eteenkinpäin. . .

09.11.2013 16:58

#24473: - Re: Re: Arvoituksia viikonvaihteeksi ja siitä eteenkinpäin. . .

 

Hei,  hei,   ei raja ole koskaan kulkenut ortodoksien/luterilaisten/babtistien/helluntailaisten  välillä,  vaan     kristinusko /mormonismi  ja  kr.usko / jehovalaisuus.     Kristus - Vapahtaja  on vedenjakaja.   Kristus - Jumala ja ihminen.

 


Vieras

#24482 Re: Re: Re:

09.11.2013 17:00

#24474: Jeesus armahda - Re: Re:

 

Tiesikin että tartut siihen,  tein sen kiusallani!   Ähäkutti!    Ei vainenkaan - koneesta kiinni.  En saa.


Vieras

#24483 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliittolaille avoin käsittely

09.11.2013 17:00

#24480: - Re: Re: Re: Re: Re: Avioliittolaille avoin käsittely

 

Mikäli kansalaisaloite on lakiesitys, eduskunta joko hylkää tai hyväksyy sen. Onko tämä asia noin vaikea tajuta?

 

 


Vieras

#24484 Re: Re: Avun hakemisesta

09.11.2013 17:20

#24476: - Re: Avun hakemisesta

 

"Siksi avuksi tulee yleensä ulkoinen auktoriteetti, ammattilainen tai Jumala. Joku, jolle annamme sen vastuun, jonka vanhempamme olisivat meistä silloin aikoinaan pitänyt kantaa. Kun emme sitä itse jaksa tai osaa kantaa.

Tai sitten vain annamme kaiken mennä omia menojaan, ja mieluummin yritämme muuttaa maailmaa ympärillämme, tai muutamme sitä tahtomattammekin käytöksemme ja ominaisuutemme kautta."

Hyvä kommentti! Tässä on villakoiran ydin!

Sen jälkeen, kun Jumalan sanaa on alettu  pilkata ja tieteellisesti "todistellen" mitätöidä, psyykkisesti oirehtivien määrä on alkanut kasvaa rajusti. Nyt ollaan jo tilanteessa, että suuri osa jää hoidon ulkopuolelle.

Montakohan psykiatria Suomessa oli esim. 70-luvulla, entä nyt?

 

Jäi sanomatta, että oma kokemukseni on, että Jeesus on moninkertaisesti parempi sisäisten haavojemme parantaja kuin yksikään psykiatri!!

 

 

 

 

sanojemme mukaan meidät tuomitaan

#24485 Re: Re: Päivän Sanat

09.11.2013 17:32

#24467: - Re: Päivän Sanat

Tuosta historiasta en ole tiennytkään.  Päivän Sana sinänsä on hieno juttu, jos se vain ei tule mistään epämääräisestä lähteestä.  Joitakin olen pitänyt vähän erikoisina, mutta en sen kummemmin ole niihin sitten kiinnittänyt huomiota. Olen vain ajatellut, että hienoa kun joku viitsii nähdä vaivaa noin tunnollisesti.  Itse olen ajatellut, että Sanaa tulisi viljellä, meille uskovillehan se on koko elämä.  Mehän yritämme ainakin elää sen mukaisesti, vaikka kompurointia välillä onkin.  Olen ajatellut, että muutkin kuin uskovat saisivat siitä ehkä jotain itselleen ja ehkä heräisivät ja huomaisivat, että on olemassa muutakin, kuin mitä täällä omin silmin nähdään. Taivasmaailma on todellisempi loppujen lopuksi kuin tämä maailma. Se on ikuinen mutta tämä on väliaikainen valhemaailma ja Paholainen kyllä uurastaa, että saa kaiken sekaisin ja vielä valheellisemmaksi tänä aikana. Hengelliset asiat ja Taivasmaailma on ihan mielettömän mielenkiintoinen kun siihen pääsee Pyhän Hengen kautta pikku hiljaa ujuttautumaan. Ja Herran läsnäolo! Se on todella upeeta! Saan aina välillä maistaa aavistuksen siitä voimasta.  Mitä se sitten kokonaisuudessaan onkaan tässä maailmankaikkeudessa.

Kyllä uskovilla on mahtava tulevaisuus siinä valtakunnassa! Pikkusen rikaskin on tämä meidän ystävämme!

Jehovien oppi on mielestäni harhaoppi. Olen lukenut, että se ei tunnusta mm. Jeesuksen jumaluutta.  Meillä taas on kolmiyhteinen Jumala: Isä, Poika ja Pyhä Henki. Jeesus on Jumala ja Pyhä Henki on myös Jumala.  Pyhä Henki on myös persoona.

Jos kaipaatte yö- tai pyhälukemista Taivasoloista niin paras, mitä on kohdalle sattunut siitä asiasta on Percy Collett 5 1/2 vrk Taivaassa ,Hengellinen kotikirjasto, netissä. On täällä adressissa mainittu kyllä ennenkin ja on tuo kertomus netissä jossain muuallakin.

Jeesus on myös rauhanruhtinas.  Meidän tulisi muistaa sekin. Adressin punainen viiva on tuo avioliittolaki ja mielipiteet näyttävät olevan yhtä kaukana kuin itä on lännestä.  Sovussa pitäisi kuitenkin olla ja kaikilla olisi parempi olla, jos kaikenlaiset naljailut ja ilkeilyt jäisivät unholaan.

 


Vieras

#24486 Re: Re: Re: Re: Arvoituksia viikonvaihteeksi ja siitä eteenkinpäin. . .

09.11.2013 17:32

#24481: - Re: Re: Re: Arvoituksia viikonvaihteeksi ja siitä eteenkinpäin. . .

 

Leo Meller ainakin selittää selkeästi Raamatun pyhään sanaan perustuen, etteivät katolilaiset ole oikeita kristittyjä.

http://www.youtube.com/watch?v=mbuM0k0th0s

 

 

 

 


Vieras

#24487 Re: Re: Päivän Sanat

09.11.2013 20:09

#24467: - Re: Päivän Sanat 

 

Mikä vika teosofiassa on? Avarampaa kuin dogmit. Eikä pidä sanoa että on väärästä lähteestä.

Vieras

#24488 Re: Re: Re: Avioliittolaille avoin käsittely

09.11.2013 20:54

#24475: - Re: Re: Avioliittolaille avoin käsittely

Kansan mielipide ratkaisee eduskunnan päättäjien toiminnan. Tiedät varmaan miksi. Siispä kristittyjen mielipide ratkaisee tuloksen, jos päätettävä asia halutaan ratkaista oman arvomaailman mukaisesti. Onhan meitä selkeä määräenemmistö Suomessa. Koko maailmassa meitä on mielipiteinemme reilu kaksi miljardia eli selkeä enemmistö länsimaissa. Jos joskus demokratia ei toimi, on helppo varmistaa, että se toimii pikaisesti halutulla tavalla.


Vieras

#24489 Re: Re: Re: Re: Avioliittolaille avoin käsittely

09.11.2013 20:59


Vieras

#24490 Re: Re: Re: Re: Re: Avioliittolaille avoin käsittely

09.11.2013 21:46


Vieras

#24491 Re: Re: Re: Re: Avioliittolaille avoin käsittely

09.11.2013 22:02

#24488: - Re: Re: Re: Avioliittolaille avoin käsittely

"Onhan meitä selkeä määräenemmistö Suomessa."

Enemmistö Suomen kristityistä kannattaa tasa-arvoista avioliittoa. Mitähän määräenemmistöä mahdat tällä tarkoittaa?

"Jos joskus demokratia ei toimi, on helppo varmistaa, että se toimii pikaisesti halutulla tavalla."

Viittaatko lapualaiseen metodiin, vai rupeatko itse Jumalan hommiin ihmetöiden merkeissä...?


Vieras

#24492

09.11.2013 22:04

Päivän Sana

Autuaita olette te, kun ihmiset minun tähteni teitä solvaavat ja vainoavat ja valhetellen puhuvat teistä kaikkinaista pahaa. Iloitkaa ja riemuitkaa, sillä teidän palkkanne on suuri taivaissa. Sillä samoin he vainosivat profeettoja, jotka olivat ennen teitä.

Matt. 5:11-12 (KR33/38)
http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=Matt.+5%3A1&rnd=1384034612321


Vieras

#24493 Re:

09.11.2013 22:07

#24492: -

Ei täällä ketään Jeesuksen tai Jumalan takia halvalla panna, tolkuttoman jeesustelun takia kylläkin. Viisas ei ole se, joka ei tätä eroa ymmärrä.


Vieras

#24494 Re: Re:

09.11.2013 22:22

#24493: - Re:

jeesyksen nimeen armmahrtaka nöitö syntti sio


Vieras

#24495 Re: Re: Re: Re: Avioliittolaille avoin käsittely

09.11.2013 22:31

#24488: - Re: Re: Re: Avioliittolaille avoin käsittely

.....ja selkeä enemmistö länsimaista on hyväksynyt jo tasa-arvoisen avioliittolain. Revi siitä!


Vieras

#24496 Re: Re: Re: Piiskaa vai porkkanaa?

09.11.2013 22:53

#24472: - Re: Re: Piiskaa vai porkkanaa? Tästä seuraa painostusta muutokseen ryhmän sisään joutuneita uskovaisia homoja kohtaan. Ja kun nämä sitten eivät onnistukaan muiden heille asettamassa muutosvaatimuksessa,  kasvaa itsemurhariski merkittävästi.


Luulenpa,  että asiat voi olla vähän toisella tavalla,  kuin miten  tuo johtopäätös on muotoiltu.   Nyt täytyy  käyttää sellaista kaanaankielistä sanaa,  kuin uudestisyntynyt.   Arvioisin nimittäin niin,  että tämä askel tai tapahtuma ihmiseltä puuttuu,  mikäli ajautuu elämänlopettamispäätöksiin,  tai ajatuksiin suhteessa seurakuntaan (homona).   
Usko ei ole silloin saanut senkaltaista omakohtaista pohjaa,  mikä tarvitaan,  että uskaltaa ja on sisäinen pakko riskeerata jotain elämästään/ mielihyvästään vielä  suuremman edun vuoksi.  Kuvaan astuu myös sellaisia hengellisen ulottuvuuden kokemuksia,  kuten ilo,  rauha ja kiitollisuus.

Nämä ovat Jumala-keskeisiä,  myös tunnekokemuksia,  joilla on kuitenkin se luonne,  että ne sulkevat pois homoseksuaallisen kiintymyksen,  tai homoseksuaaliset tunteet sulkevat pois nuo hengelliset kokemusalueet.  Muuten kun sain tämän paperille,  valkeni se lopullisesti itsellenikin,  ja se on todellisuutta!  Huomannet,  että eivät voi viihtyä samassa sielussa!  Tässä saattaa olla aivan ydinkysymys tai asia,  miksi  se on mahdotonta.   

Entäs sitten kun puhutaan uskovista homoista?    Ymmärrän silloin puhuttavan ihmisistä,  joilla uskontodellisuus on vielä eteisessäolon-vaiheilla.  Tämä voi tuntua loukkaavalta,  mutta olen niin töykeän varma siitä,  että Jumalan valtakunnalla (enkä puhu lestadiolaisin termein,  vaikka käytänkin tätä sanaa)  ja homosuhteella ei ole mitään yhteistä.  Ja AAMMEN!

Jos on taas uskonnollisen yhteisön "puristuksessa." On todennäköisesti ihmisten mielipiteiden orjana,  hyväksytäänkö vai ei joukkoon.  Tällaista en juuri ole nähnyt.  Käyvätkö homosuhteiset seurakunnassa todella hengellisistä motiiveista?   En usko!  
Ne on syrjäyttänyt  jomosuhteen (ohhoh-mikä lipsaus) tunne-aallokko.   Ja sen voimapatteri  ei kaipaa mitään hengellisestä ulottuvuudesta.   Jos kaipaa,  se joutuu niin suureen ristiriitaan,   että talo ei voi pysyä pystyssä.  Aivan  Jeesuksen sanojen mukaan.

Nämä sanat tulevat kuitenkin todellisuudeksi vasta silloin,  kun ihmisen sydämessä häivähtää myös se,  mitä Pyhäksi Hengeksi kutsutaan.  Se on lopulta se sinetti,  joka kertoo suuremmasta vallankäyttäjästä ja hallitsijasta ihmisen elämässä,  kuin hän itse.  Ennen tätä,  kaikki menee kyllä putkeen ilman tuskaa ja ahistusta.   Ja samperin uskovaiset ne vaan siinä kiusaavat raamatunvärssyinensä,  että kehtaavatkin häiritä tätä pettävää euforiaa! Hyh!  

Mutta siunattu se ahistus,  joka pelastaa iankaikkiselta kuolemalta.  Sen takana  on se ainutlaatuinen rakkaus,  jolla on ne naulojen jäljet käsissään,  ja   sydän revennyt Jumalan kiroamana olemisen tuskasta ihmisen tähden.  Sinun.

 

 


Vieras

#24498 Re: Re: Re: Avun hakemisesta

09.11.2013 23:02

#24484: - Re: Re: Avun hakemisesta

 

Sydämestäni vahvistan tuon myös,  että Hän on paras mielenkin hoitaja.  Herra on sieluni tuki.  Psalmissa yks ja toinen !  :)


Vieras

#24499 Re: Re: Re: Päivän Sanat

09.11.2013 23:08

#24487: - Re: Re: Päivän Sanat


En oikeastaan ottanut mitään kantaa siinä kirjoituksessani Teosofiaan,  oikeus uskoa niinkuin tahtoo on tietysti.   Ne tekstit vain olivat senverran pitkiä,  ja niitä oli paljon,  että se aiheutti tuon "mormooni/Kalevala/kansanlaulu- ja mitä-vielä-yhdistelmän.  Mutta ei siinä mitään,  on pitänyt itsekkiin laittaa jo kauan sitä suutarin emännän kehtolaulua soimaan,  löytyskös sieltä emännän varastoista  vuodelta 56  tai jotain semmosta.   Tai ilta tuulen viest.

 

 




Vieras

#24500 Re: Re: Re: Re: Piiskaa vai porkkanaa?

09.11.2013 23:08