Välitön lähtövalmius ambulansseille myös pieniin kuntiin Lapissa


Vieras

#26 Re: Re: Re: selvitystä lisää

10.11.2012 20:18

#18: Kyytiapina - Re: Re: selvitystä lisää

Viimeksi yksityisellä palvellessani minimi tes:n mukainen varallaolokorvaus oli 26%. Jos sen laskee 11€:n tuntipalkasta saadaan bruttopalkaksi 2,86€/h. Siitä kun raapastaan verot ja muut pakolliset kulut esim. 27% jää netoksi 2,15€/h.

Tällä hinnalla sitten lanssari päivystelee kotona 15min. valmiudessa oli arki tai pyhä, viikonlopun yö tai päivä.


Vieras

#27 KUKA PÄÄTTÄÄ?

11.11.2012 12:23

Kuka tästä asiasta päättää, kuntako?
Kirjoitan nimen kyllä

#28 Re: Kysyjille...

12.11.2012 09:28

#6: Jussi-Pekka - Kysyjille...

Hei!

 

Voisiko tämän tarkemman kuvauksen liittää myös tuohon adressin tekstiin? Nyt se on liian ympäri pyöreä ja epämääräinen, vaikka asia on tosi ja vaatii kansalaisten aktiivisuutta!

J-P Heinonen

#29 Re: KUKA PÄÄTTÄÄ?

12.11.2012 14:49

#27: - KUKA PÄÄTTÄÄ?

Asiasta päättää Lshp:n yhtymävaltuusto eli sairaanhoitopiirin kuntien edustajat.

Jussi-Pekka Heinonen

J-P Heinonen

#30 Re: Re: Kysyjille...

12.11.2012 14:50

#28: Kirjoitan nimen kyllä - Re: Kysyjille...

Liitin kuvauksen esittelytekstiin.

Jussi-Pekka Heinonen

M.A

#32

13.11.2012 17:37

Jep jep!
entinen lanssari

#33 Re: Re: selvitystä lisää

14.11.2012 12:49

#15: Arto - Re: selvitystä lisää

Kyllähän sairaankuljettajat käytännössä lähtevät heti liikkeelle vaikka olisi tuo 15 min lähtövalmius. Tietenkin se, että kumpikin lähtee kotoaan ottaa oman aikansa mutta ei siinä enää keksitä tekemistä kun keikka tulee.

että semmosta

#34 Re: Re: Re: selvitystä lisää

15.11.2012 08:17

#33: entinen lanssari - Re: Re: selvitystä lisää 

 ...ja koti voi olla esimerkiksi 50 kilometrin päässä ambulanssin säilytyspaikasta, koska eihän työnantaja voi ruveta määräilemään missä työntekijä saa asua. Kyllä se välitön lähtövalmius on tarpeen.

Paitsi minulle

#35 Re: Re: Re: Re: selvitystä lisää

17.11.2012 23:58

#34: että semmosta - Re: Re: Re: selvitystä lisää

Tuskin kukaan 50km päästä lähtee ja luulen että ei kukaan ta sitä hyväksyisi. Mutta se on tosi asia että ta käyttää tietoisesi tässä työntekijää hyväksi. Aina se kiire koodi tekee työntekijälle omantunnon tuskia vaikka lähtövalmius olisi 15 min.

Eri arvoisessa asemassa ollaan

#36 tämä on

21.11.2012 09:10

varmaan ihan hyvä uudistus. Mietin vain että miten ihmeessä se välitön lähtövalmius vaikuttaa täällä Lapiss???? vaikka nukkuis ambulanssissa ei silti ehdi kun välimatkat on mitä on... ihan tyhjä tuommoinen linkki tänne linkittää jos ajatuksena se että näin pitäisi meilläkin täällä Lapissa toimia. Sekun ei vaan toimi. Jos asuu kuntakeskuksesta vaikka 90 km:n päästä, niin sinne ei ehi vaikka sair.kuljettaja olis missä lähtövalmiudessa tahansa. Minulla ihan hyvä kokemus tästä varallaolosta. Lähtövalmius 15 min. ja yleensä auto liikkuu jo ennen sitä. Kaikki kuitenkin asuvat ihan asemapaikan lähellä. Korvaus on mitä on, mutta eihän hoitoalalla muutenkaan palkat ole häävejä. Kaikki uudistukset kun pakataan tekemään ihan etelän näkökulmasta. Ja tuollaisilla lehtijutuilla vain lisätään lapinihmisen tuskaa. Olis hyvä kun kirjoitettaisiin se näköselle myös että tämähän ei toteudu Lapissa. Ja vika ei ole työntekijässä niinku ei ole myöskään työnantajassa. Tulee kyllä isoja palkkakustannuksia tuosta välittömästi lähtövalmiudesta, mutta toisaaltaan onhan sairaanhoitopiireillä rahaa.
Kutsumus ei elätä

#37 Re: tämä on

22.11.2012 18:52

#36: Eri arvoisessa asemassa ollaan - tämä on

Oletko ajatellut sitä, minkälaisen matkan ehtii ajaa 15 minuutin kuluessa?? Totta on, että välimatkat ovat Lapissa usein pitkiä, mutta vaikka potilas olisi lähelläkin, niin vartin lähtöaika tekee sen, että potilaan tavoittamisaika on vähintään 20 minuuttia ja ylikin. Jos taas auto liikkuu jo ennen lähtöaikaa (eli15 minuuttia), niin se taas on työntekijöiden omaa hölmöyttä, koska jos tällainen "palvelu" on haluttu ja siitä ei makseta kuin max. 30 prosentin varallaolokorvaus, niin minkä ihmeen takia talkoilla?? Oletko muuten ajatellut myös sitä, että lähtöaikojahan voidaan seurata ja jos huomataan, että ambulanssi lähteekin liikkeelle nopeammin kuin tarvisi, niin sehän on kaikille muille hyvä asia PAITSI EI TYÖNTEKIJÖILLE, KOSKA HEILLÄHÄN ON VAIN TUO SURKEA VARALLAOLOKORVAUS!

Arveletko, että hoitoalan palkat nousevat ja olot paranevat sillä, että tyydytään kohtaloon ajatellen, että " noh, korvaus on mitä on, eihän hoitoalan palkat muutenkaan häävejä ole" ?? Mitä taas tulee siihen, että "lapin ihmisten tuskaa lisätään" näillä lehtijutuilla, niin olisiko hyshys-linja parempi? Ei kerrottaisi eikä hiiskuttaisi ollenkaan, kuinka eriarvoisessa asemassa he ovat verrattuna etelän ihmisiin. Sinunkin olisi ehkä hyvä muistaa, että lapissa asuvat ihmiset ovat tismalleen samanarvoisia veronmaksajia kuin etelässä asuvatkin. Välimatkoja ei voida muuttaa, mutta ambulanssin lähtöaikoja voi.

Suret vielä kommentisi lopussa palkkakustannusten nousua. Eikö ensihoito mielestäsi ole sen arvoista, että siihen kannattaisi sijoittaa? Jos ambulanssilla ei ole vartin lähtöaikaa, se tavoittaa potilaan nopeammin. Hyvässä lykyssä kriittisesti sairastunut potilas voidaan nopean ensihoidon johdosta saada takaisin esim. työelämään (toisin sanoen maksamaan veroja tälle maalle) Jos taas ollaan edelleen vartin lähtöajassa, niin jokainen alalla työskentelevä ymmärtää, että minuutit ovat usein ratkaisevia hätätilapotilaan kohdalla. Huonolla tuurilla, ensihoidon viivästyttyä, potilas on pitkiä aikoja tehohoidossa, kuntoutuksessa ja mahdollisesti vielä lopun elämäänsä laitoshoidossa. Mietippä hetki, mitähän se mahtaa tulla maksamaan tälle yhteiskunnalle? Kumpaankohan menee enemmän rahaa??? On tietysti jaloa, että työskentelet varallaolokorvauksella välittömässä lähtövalmiudessa. Toivottavasti työnanatajasi osaa sitä arvostaa!

ENSIHOITAJA

#38 Re: Re: Re: selvitystä lisää

08.12.2012 10:26

#33: entinen lanssari - Re: Re: selvitystä lisää

Loistava esimerkki asenteesta, joka on ollut vuosikymmenten ajan este ensihoitopalvelun kehittymiselle Suomessa! Toivottavasti olet tosiaan "entinen lanssari", HÄPEÄ!

...ja sinä myös nimimerkkillä "Eri arvoisessa asemassa ollaan"!

Lääkärin hoitaja

#39 Re: Re: Re: Re: selvitystä lisää

09.12.2012 23:15

#38: ENSIHOITAJA - Re: Re: Re: selvitystä lisää

Niinpä! Merkittävästi kehityksen esteenä on juuri asennevika = ei vaadita mitään, suostutaan kaikkeen, harrastetaan välitöntä lähtöä varallaolokorvauksella. Tämä on hyvin, hyvin syvällä ensihoidon tekijätasolla. Ja mikä vielä valitettavampaa, niin vaiva tuntuu olevan suurin juuri pienissä kunnissa. Niin kauan kuin tämä asenne on vallassa, niin varmasti mikään ei muutu. Se liene riittää tekijöille, mutta harmittavaa tietenkin palvelun tarvijalle. Tämäkin adressi on ajatuksen tasolla hieno, mutta ilmeisesti sen alulle panijakaan ei (yllätys, yllätys) ole varsinaisesti ensihoidon toimija...

Simmppeli

#40 Re: Re: KUKA PÄÄTTÄÄ?

25.01.2013 13:38

#29: J-P Heinonen - Re: KUKA PÄÄTTÄÄ?

Lain henki on siis se, että kaikki saisivat tasapuolista lähtövalmiutta asuinpaikasta huolimatta?? Eikö yksinkertaisin tapa olisi vain laittaa kaikki yksiköt välittömästi lähteväksi, kun muutoksella ei edes tavoitella säästöjä isojen poliitikkojen mukaan.