Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea yleisen asumistuen tasolle


Vieras

#1351

16.07.2015 10:40

Ihmisiä ei pidä ajaa ikääntyessään pois siitä yhteisöstä, missä ovat eläneet.
Pälvi Uusitalo

#1352 Re: ulosotossa olevien eläkkeensaajien ahdinko lisääntyy asumistuen leikkauksessa

16.07.2015 10:45

#1350: eräs näkökulma - ulosotossa olevien eläkkeensaajien ahdinko lisääntyy asumistuen leikkauksessa 

 Hei!

Mikäli ulosotto vie tuloista suuren osan, voi yrittää saada toimeentulotukea. Ainakin pienipalkkaisilla työssäkäyvillä ja ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa saavilla on tämä mahdollisuus, miksei siis eläkeläisilläkin.

Adressista on tekeillä paperiversio, jota alamme jakaa kaikissa mahdollisissa paikoissa: apteekeissa, kirjastoissa, erilaisissa tapahtumissa jne.

Huomiosi pieneläkeläisten ajamisesta toimeentulotukiluukulle on oikea. Hallitus on laskenut valtion toimeentulotukimenojen kasvavan 8 miljoonalla eurolla vuodessa uudistuksen takia - kunnat ja valtiohan maksavat ko. menot puoliksi. Summa ei ole alkuunkaan riittävä, sillä uudistuksen myötä toimeentulotukeen turvautuvat myös ne, siihen jo oikeutetut, jotka kuitenkin pyrkivät selviytymään omillaan. Tästä, kuten monesta muustakin uudistukseen liittyvästä virhearviosta on informoitu ministereitä, kansanedustajia ja muita eri tahoja. Työ jatkuu...

Aurinkoisempia kesäpäiviä!

-Pälvi Uusitalo

 

Pälvi Uusitalo

#1353 Re: Re:

16.07.2015 10:50

#1320: Tinttis - Re:  

 Hei!

Eläkkeensaajat ovat koko elämänsä ajan antaneet osan palkastaan säästöön (työeläkemaksut, sosiaaliturvamaksut jne.) Kun sinä käyt työssä, palkastasi ei siis suinkaan mene osa eläkeläisten taskuun vaan säästät omaa työeläkettäsi varten. Mm. työeläkerahastoissa on tällä hetkellä varoja noin 180 miljardia euroa, joista nuo 2 000 euron eläkkeet maksetaan. 


Vieras

#1354 Re: Re: ulosotossa olevien eläkkeensaajien ahdinko lisääntyy asumistuen leikkauksessa

16.07.2015 13:15

#1352: Pälvi Uusitalo - Re: ulosotossa olevien eläkkeensaajien ahdinko lisääntyy asumistuen leikkauksessa 

 Kiitos kaikille jotka vievät asiaa eteen päin.Eikä perusturvalla(toimeentulotuki)pysty pitempiä aikoja elämään.Sillä saa just kaikkein välttämättömimmän,jos sitäkään.Tarvitseehan eläkeläinenkin kuluneiden,rikkoutuneiden tarvikkeiden tilalle uusia.(sängy,patjat,kodinkoneet,tekstiilit jne)Kun kaikki nämä tarpeellisten hankinnat kasaantuvat mitä sitten.Eläkkeellähän ollaan kymmeniäkin vuosia.Ja jos asumismenot ylittävät kohtuulliset asumisen menot,toimeentulotukea ei saa.Kaikille ei varmasti niitä halpoja asuntoja ole.Kokemusta on kun olin pienellä sairaspäivä rahalla ennen työkyvyttömyyseläkettäni,joka on pieni,saan eläkkeensaajan asumistukea.


Vieras

#1355

16.07.2015 13:44

Eläkkeellä olevan omaiseni puolesta otan kantaa asiaan. Nykyisellä asumistuella selvitään kuluista. Jos asumistuki pienenee, seurauksena yhteydenotto sosiaalitoimeen.
"Hölmöläisen peiton jatkamista" , jos vähävaraisen eläkeläisen asumistukea alennetaan.

Vieras

#1356 Re: Re: ulosotossa olevien eläkkeensaajien ahdinko lisääntyy asumistuen leikkauksessa

16.07.2015 14:20


Vieras

#1357

16.07.2015 16:25

Kuten artikkelissa kerrotiin, en kannata tätä muutosta koska se kohdistuu kaikkein köyhimpään kansanosaan.

Vieras

#1358

16.07.2015 18:24

Siksi,että eläkkeensaajien muutenkin tiukkaa taloutta ei saisi
enempää rasittaa,me eläkkeensaajat olemme aikanaan
eläkemaksumme maksaneet ja asumistamme on tuettava
sekä eläkkeensaajan asumistukea kehitettävä päinvastoin
korkeammaksi.Säästökohteena valtiolle aiottujen toimien
merkitys on mitätön.Ei saa kaventaa heikompien toimeentuloa!

Vieras

#1359

16.07.2015 19:15

Jos eläkkeensaajan asumistukea leikataan, siirtyvät eläkkeensaajat toimeentulotukiluukulle.Mitä järkeä siinä on?
Hölmöläisten työtä tuollaiset päätökset.
Määrätään Suomeen maksimipalkka esim, 5000 euroa/kk. Onko henkilö kansantaloudellisesti tuottavampi, jos hän saa yli 5000 euroa/kk palkkaa. Ei. Vaan henkilö on riistävämpi! Jaettavaa ei riitä kaikille. Eläkeläiset ovat uhrilampaita.
Imisarvo eläkeläisille

#1360 Re:

16.07.2015 19:18

Malyle1

#1361

16.07.2015 19:20

Suuri syyllinen Suomen ja suomalaisten ahdinkoon on myös euro. Suomi tarvitsee oman valuutan,  joka laskisi hintoja ja veisi meidät ulos Kreikan ja muiden euromaiden tukipaketeista. 

Olen odottanut kansalaisaloitetta eurosta eroamiseen ja nyt se on siellä Paavo Väyrysen aloittamana.  Hetkessä sivulla on yli 3000 alkekirjoittajaa. 

 

Olen yksi allekirjoittajista,  sillä EMU vie Suomen liittovaltioon. Toivon mahdollisimman monen allekirjoittavan,  että Suomella olisi edes toivoa säilyä itsenäisenä maana.  Allekirjoitus on myös epäluottamus lause hallitukselle. 

Osoite:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 


Vieras

#1362 Re: Re: Re: ulosotossa olevien eläkkeensaajien ahdinko lisääntyy asumistuen leikkauksessa

16.07.2015 23:01

#1354: - Re: Re: ulosotossa olevien eläkkeensaajien ahdinko lisääntyy asumistuen leikkauksessa 

Toimeentulotuen laskelmassa on vuokrakatto, eikä kalliimpaa vuokraa huomioida. Valitettavasti niitä halpoja vuokra-asuntoja ei ole. Jolloin vuokramenot ylittyvät aina. Eikä toimeentulotuki ylimenevää määrää maksa.

professori

#1363

17.07.2015 04:38

Valtion ja kuntien toimeentulokustannusten määrä kasvaa paljon enemmän, kuin on arvioitu. Valtiolle arvoidaan tulevan noin 80 miljoonan euron lisälasku ja kunnille 80 miljoonan euron lisälasku. Yhteensä 160 miljoonaa euroa. Eli eläkkeensaajien asumistuen poistaminen ei tuo säästöjä yhtään vaan kasvattaa valtion ja kuntien menoja. 

 

Tärkeintä olisi jos nyt aktiivisimmat tekisivät valituksia ja kanteluita eläkkeensaajien asumistuen poistamisesta. Siksi, koska se on selkeästi perustuslainvastainen ja ihmisoikeusopimusten vastainen. 

Alla ohjeet valitusten ja kanteluiden tekemiseen. Asiat on syytä viedä korkeimmaalle tasolle ja EU:n ja kansainvalisten valvontaelinten tietoon. Suomi saa eniten tuomioita maailmassa noissa ulkomaalaisissa tuomiostuimissa.

 

Muutoksenhaku Suomessa

Kantelun oikeusasiamiehelle tai oikeuskanslerille voi tehdä, jos epäilee viranomaisen, virkamiehen tai muun julkista tehtävää hoitavan tahon loukanneen perus- tai ihmisoikeuksia tai menetelleen muutoin lainvastaisesti. Oikeusasiamies ja oikeuskansleri eivät voi tutkia asiaa, jos muutoksenhaku asiaan on kesken.

Kansainväliset valvontaelimet

Asian saattaminen kansainväliseen valvontaelimeen

Kansallinen tuomioistuin voi esittää käsiteltävänään olevan asian yhteydessä kysymyksen Euroopan unionin tuomioistuimelle unionin oikeuden tulkinnasta. Muutoksenhakija voi eräissä tapauksissa itse, käytettyään kaikki kotimaiset oikeusturvakeinot, valittaa asiastaan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelle tai muulle kansainväliselle valvontaelimelle, joka vastaanottaa yksilövalituksia ja jonka toimivallan Suomi on hyväksynyt.

Euroopan unioni

Euroopan unionin tuomioistuin muodostuu kolmesta tuomioistuimesta: unionin tuomioistuimesta, unionin yleisestä tuomioistuimesta ja virkamiestuomioistuimesta. Niiden keskeisenä tehtävänä on tutkia unionin toimien lainmukaisuus ja varmistaa, ettäjäsenvaltiotsoveltavat ja tulkitsevat yhdenmukaisesti unionin oikeutta.

Sosiaalisia oikeuksia koskevan asian voi saada unionin tuomioistuimen käsiteltäväksi yleensä vain, jos kansallinen tuomioistuin esittää sille kysymyksen unionin oikeuden tulkinnasta käsiteltävänään olevan asian yhteydessä.

Yksityinen henkilö voi sitä vastoin kirjoittaa valituksen Euroopan komissiolle, jos hän katsoo, että jokin jäsenvaltio ei ole noudattanut unionin oikeuden määräyksiä. Yksityinen henkilö voi myös esittää vetoomuksen Euroopan parlamentille tai kääntyä suoraan Euroopan parlamentin jäsenen puoleen Euroopan unionin toimivaltaan kuuluvassa asiassa. Lisäksi yksityinen henkilö voi kannella Euroopan oikeusasiamiehelle, jos Euroopan unionin toimielin ei toimi lain mukaisesti, laiminlyö hyvän hallinnon periaatteita tai rikkoo ihmisoikeuksia.

Euroopan neuvosto

Kaikki Euroopan neuvoston 47 jäsenvaltiota ovat Euroopan ihmisoikeussopimuksen osapuolia. Sopimuksen noudattamista valvoo Euroopan ihmisoikeustuomioistuin. Lisäksi 43 jäsenvaltiota (kaikki paitsi Liechtenstein, Monaco, San Marino, ja Sveitsi) ovat ratifioineet Euroopan sosiaalisen peruskirjan tai uudistetun sosiaalisen peruskirjan. Sen noudattamista valvoo Euroopan sosiaalisten oikeuksien komitea.

Muutoksenhakija voi valittaa asiastaan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelle käytettyään kaikki kotimaiset oikeussuojakeinot. Euroopan sosiaalisten oikeuksien komitea ei sitä vastoin käsittele yksiövalituksia. Sosiaalisia oikeuksia koskevat asiat tulevat esiin joko jäsenvaltioiden määräaikaisraporteista, tai ne voidaan saattaa komitean huomioon järjestökanteluilla.

Yhdistyneet kansakunnat

YK:n TSS-komitea valvoo taloudellisten, sosiaalisten ja sivistyksellisten oikeuksien toteutumista sopimuksen 160 jäsenvaltiossa. Sen lisäksi YK:n ihmisoikeuskomitea soveltaa vapausoikeuspainotteisen kansalaisoikeuksia ja poliittisia oikeuksia koskevan sopimuksen eräitä säännöksiä myös sosiaalisiin oikeuksiin sen 167 jäsenvaltiossa.

Sosiaalisia oikeuksia sisältyy myös kaikkinaisen naisten syrjinnän kieltävään sopimukseen (CEDAW). Sopimuksen oikeuksien toteutumista sen 104 jäsenvaltiossa valvoo CEDAW- komitea, joka voi käsitellä myös yksilövalituksia.

TSS-sopimuksen yksilövalitusmekanismi tuli kansainvälisesti voimaan 5.5.2013. Suomen osalta yksilövalitusmekanismi astuu voimaan 30.4.2014. Muutoksenhakija voi myös valittaa mm. sosiaalisia oikeuksiaan koskevien menettelyiden yhdenvertaisuudesta tai oikeudenmukaisuudesta ihmisoikeuskomitealle. Lisäksi jos asiassa on muutoksenhakijan mielestä kyse sukupuoleen perustuvasta syrjinnästä, voi asiasta valittaa CEDAW-komitealle.

YK:n lapsen oikeuksien komitea valvoo lapsen oikeuksien yleissopimuksen ja sen valinnaisten pöytäkirjojen noudattamista. Lapsen oikeuksien sopimukseen on vuonna 2011 hyväksytty uusi valinnainen pöytäkirja, jonka voimaan astumisen jälkeen lapsen oikeuksien komitea voi käsitellä yksilövalituksia. Voimaan astumiseen vaaditaan, että 10 valtiota on ratifioinut valinnaisen pöytäkirjan.

Pälvi

#1364 Re:

17.07.2015 06:00


Vieras

#1365

17.07.2015 06:49

tää on niin väärin!!!!
Paavon veto

#1366 Re:

17.07.2015 07:55

#1361: Malyle1 -  

Paavolla on taas uusi paljon yleistä huomiota herättävä hanke! Kannatusilmoitusten suuresta lukumäärästä näkee jo nyt, että aloite tulee eduskunnan käsittelyyn. Soini lienee tyytyväinen… Aloite jo itsessään voitaisiin kai katsoa kansanäänestykseksi, jos aloite saa kannatusilmoituksia vähintään sen määrän mitä vaadittaisiin kansanäänestyksessä Suomen eroamiseksi jäsenyydestä euroalueessa. Täältä näkyy viimeisten kahden viikon aikana kannatetuimmat aloitteet: https://kannatusilmoitukset.fi.


Vieras

#1367 Re:

17.07.2015 09:54

#16: -  

 Ongelmia tulee myös itselleni ja monelle muullekin tuntelmalleni nuorelle työkyvyttömyyseläkeläiselle


Vieras

#1368

17.07.2015 10:02

Ei näilläkään tuloilla tule toimeen, niin miten sitten eletään jos tästä vielä tulot pienenee,,,,NOSTAAHAN asumistukea ja yleensä muitakin tukia pitäisi että jotenki pärjäisi, kun kaikki kallistuu

Vieras

#1369

17.07.2015 11:41

Ei missään,nimessä saa asumistukea..Tämä asia on heitteile menoa,vanhuksia kohtaa ja ikääntymisiä yleensäkin..
tämä on osa kurjuuttamme

#1370

17.07.2015 11:46

ALLEKIRJOITETTU ON, MUTTA TÄTÄ TARVITSEMME NYT JULKISUUDEN HENKILÖN ALOITTAMANA (muut eivät etene) SAADA JOTENKIN VAIKUTTAA TÄHÄN TILANTEESEEMME: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

Malyle1

#1371 Re:

17.07.2015 12:08

#1363: professori -  

 Luin juuri uutisen Italiasta,  jossa on leikattu eläkeindeksiä useamman vuoden ajan.

IItalian perustuslakituomioistuin antoi ratkaisunsa,  jossa todettiin eläkeläisiin kohdistuvat säästöt laittomiksi eriarvoistumisen perusteella. Velvoitettiin maksamaan takautuvasti leikatut tuet eläkeläisille. 

 

Samasta on kyse Suomessakin,  nyt vain pitäisi osata laatia valitus asiasta. 

Suomessa ei perustuslakituomioistuinta ole, mutta esim oikeusasiamiehelle osoitettuun valitukseen voisi mielestäni viitata juuri eriarvoistamiseen ja siihen,  että leikkaukset iskevät eritoten pienituloisimpiin naisiin,  jotka ovat suurin ryhmä pieneläkkeensaajissa. 


Vieras

#1372 Re: Re:

17.07.2015 14:18

#1371: Malyle1 - Re:  

 Suomen "hyvä velikerhot" ovat sidoksissa niin moneen korruptioon ja sen sellaisiin, että joo oikeusasiamiehelle voi toki valittaa mutta...uskallampa epäillä.

Voi olla että EU lopulta tulee tämän asian tiimoilta vastaan paremmin kuin oma hallituksemme. 

Soiniinhan halusimme uskoa että taistelisi, mutta kaikki lupaukset on nyt jo unohtuneet häneltä.

Itse uskon Jumalaan, joka ON köyhistä välittävä, jotenkin vain Hän on myös oikeudenmukaisuudessaan ateistisen suomen asiat "jättänyt" politikoille jotka kieltävät hänet.  Jos rukoilisimme armoa koko sydämmellä ja ja jos suomen kanssa alkaisi jälleen tunnustaa Jumalaa asiat olisivat toisin.


Vieras

#1373

17.07.2015 14:31

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

Tärkeä tämäkin kansalaisaloite Kansanäänestys Paavo Väyrysen alulle laittama.Meidät vietiin väkisin euroon ilman kansanäänestystystä.Ruotsilla on oma Kruununsa ja ei tarvitse muita maita elättää.


Vieras

#1374

17.07.2015 17:19

Itselläni on pienemmässä tai poistumassa asumistuki kokonaan.

Vieras

#1375

17.07.2015 17:23

Köyhiltä ei enää saa viedä, ottakoot kusipäät välillät rikkailta