OMAN USKONNON OPETUS SÄILYTETTÄVÄ NYKYISELLÄÄN

mä oon täällä vaan töissä, täällä koulussa
Vieras

#76 Sukupolven mittainen joukko houkkia?

31.08.2010 00:12

Kukaan meistä, KUKAAN, ei halua elää tai kasvattaa lapsiaan yhteiskuntaan, jossa on täysin epäintegroituneita, dialogiin kyvyttömiä niininaana eettistettyjä houkkajoukkoja, help, mä muutan johonkin sivistysvaltioon turvaan. Sosiaaliset olot ovat epävakaita, on silkkaa typeryyttä kuvitella, että vanhemmat pystyvät huolehtimaan identiteetin kulttuurillisesta integraatiosta yhteiskunnassamme, joka poliittisilta osin ei muutenkaan tue erilaisten pienverkostojen mutkatonta toimintaa.

Draugo
Vieras

#77 Uskonnon opetuksen paikka ei ole koulussa

01.09.2010 20:40

Oikeasti, vielä ei ole sellaista perustelua löytynyt jolla uskontoa pitäisi minkään järjen mukaan opettaa koulussa lapsille, ehkä uskontohistoriaa lukuun ottamatta. Koulun tulisi opettaa elämässä hyödyttäviä faktoja, ei vaaleanpunaisia pilvenhattaroita.

Pidetään nykylaista kiinni
Vieras

#78 Usko, kristillinen usko, on aito maailmankatsomus

01.09.2010 22:36

Kyllä minun mielestäni uskontoa saa ja pitääkin opettaa oman tunnustuksen puitteissa. Nykyinen järjestelmä vielä noudatettavan opetussuunnitelman alla on aika lailla vesittynyt, jos kriteerinä on kunnon Katekismus-opetus. Mutta se kuuluu koteihin ja kirkolle, jos vain varsinkin kodeissa vanhemmat antavat opetusta lapsilleen. Suomessa kun vain on niin, että tämä luterilainen usko on tuottanut kansan enemmistön ja lähivuosisatojen vallitsevan maailmankatsomuksen ja kulttuurivaikutteet. Uskonnonopetuksessa pedagogit omat mielestäni aivan oikein suunnitelleet pienten lasten opetukseen elementtejä, jotka kertovat Jumalasta turvallisena Isänä ja Jeesuksesta lasten ystävänä, paimenena ja Vapahtajana. Iän myötä opetuksessa on voitu avata ja syventää uskon perusdogmien rationaalisia ja mysteerisiä ulottuvuuksia. Tämä kaikki on toiminut niin, että myös eettisiä pohdintoja, elämän lakia, hyvää elämää, anteeksiantamusta on oppilas voinut työstää - tai saanut siihen ainakin mahdollisuuksia - iän myötä (alakoulu -> yläkoulu). Herätkää ihmiset. Asiat henkilöityvät ja henkilö sitoutuu asiaan, käsitteisiin, dogmaan, oppiin. Jos luterilaista uskontoa ja kristillistä uskoa opetetaan liian löyhästi, ulkoapäin ja etäältä, tuetaan vain lasten maailmankatsomuksellista, vakaumuksellista ja eettis-sosiaalista sitoutumattomuutta, irrallisuutta ja entisestäänkin pirstaloituvaa elämää. Pidetään nyt vielä olemassaolevasta uskonnonopetuksesta kiinni. Uskonnonopettajat ovat kuitenkin pedagogeja, eivät demagogeja. Jokaisen meistä on hyvä kuulla synnistä, armosta ja oikeudenmukaisesta tuomiosta viimeistään murrosiän kynnyksellä. Se tuo oppilaiden elämään tervettä perspektiiviä, vaikka oppilas valitsisikin oppositiokannan saamaansa opetukseen.


Vieras

#79

04.09.2010 08:53

Maailmassa on niin paljon opittavaa, että ei pitäisi tuhlata aikaa uskontohöpötyksille.

Nina Ojanperä
Vieras

#80

19.09.2010 20:47

Ei uskonnon opetusta voi vähentää, se tuntuu aivan väärältä ratkaisulta. Siitä ei ole mitään pahaa aiheutunut, hyvää vaan, joten miksi muuttaa sitä? Säilytetään uskonnon opetus ennallaan, siitä ei koidu kellekään mitään haittaa.

järkeä
Vieras

#81

10.10.2010 14:10

Kannatan kristinuskon opetusta kouluissa ainoastaan siksi, että kristinusko on voimakkain lääke islamia vastaan.

Olen itse buddhalainen, mutta buddhalaisuus on liian hyväksyvä ja kiltti uskonto 'kaatamaan' islamin. Täten, vaikken kristinuskon maailmankuvasta muuten välitäkään (paitsi Jeesuksen toiminta), niin kannatan kristinuskon opettamista, jotta vältytään kulttuurimme islamilaistumiselta pitkässä juoksussa.

Vieras

#82

09.12.2010 22:33

Ahahahahaha, joopajoo. Uskonto kokonaan poies kouluista ja käytetään nekin rahat johonkin hyödylliseen.
opettaja
Vieras

#83 Reilu peli

22.12.2010 10:45

Oman ja vieraiden kulttuurien (sisältäen uskonnot), sekä etiikan opetusta kouluissa olisi mielestäni hyvä lisätä, mutta kaikki tunnustuksellinen opetus pitäisi poistaa kouluista ja siirtää täysin seurakuntien vastuulle. Tämä voitaisiin toteuttaa esim. kirkollisveroa korottamalla saaduilla tuloilla. Näin kyseinen koulutus ja siitä aiheutuvat kustannukset kohdistuisivat niitä haluaville.

Vieras

#84 Re: sjoman.hannu@gmail.com

30.04.2013 17:39

Oppilas

#85 Oppilaan mielipide

18.05.2013 04:56

Kuinka oppilaat pitävät kyseistä systeemiä hyvänä? Kaikki lähipiirissäni uskonnon opetuksen mahdollisesta muutoksesta kuulleet olivat innoissaan. Koulujen tulisi keskittyä enemmän muihin uskontoihin kuin ev.lut tai kristinuskoon ylipäätään. Uskonto on asia jonka tulisi nykypäivänä jo poistua elämästämme
Oppilas

#86 Re:

18.05.2013 04:58

#80: Nina Ojanperä -

Ristiretket, noitavainot...


Vieras

#87

18.05.2013 14:57

Pois pois pakkouskonto!