VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Kommentoitu viesti

Eränkävijä

#3339 Kansakuntaa uhkaava vaara

24.04.2012 21:33

#3338: - Re: ASIALLISTAKO?

Eilinen läheltä piti tilanne oli tarkennetun uutisen mukaan  sellainen missä kolme omistajan irralleen juoksemaan päästämää koiraa  ja susi (oletettavasti) kahakoivat. Omistajan mentyä sutta hätistelemään se oli irvistellyt. Ilmeisesti susi jäi tappelussa alakynteen ja koki olonsa uhatuksi. Sikis irvisteli.  Susi ei saanut aiheutettua koirille merkittävää vahinkoa.

Susi ei  hyökännyt koiranulkoiluttajan kimppuun.

Poliisi teki oikean ratkaisun päättäessään lopettaa( metsästäjien  avustuksella) epänormaalisti ja uhkaavasti käyttäytyneen suden. EVIRA tutkii ammutun suden.

Uutisen perusteella tilanne ei ollut  koiranomistajalle vaarallinen.

Kannattaa  selvittää mitä todellisuudessa tapahtui  ja vasta sen jälkeen vaatia sisäministeriä huolestumaan kansakuntaa uhkaavasta vaarasta.

Vastaukset


Vieras

#3342 Re: Kansakuntaa uhkaava vaara

2012-04-25 00:20:27

#3339: Eränkävijä - Kansakuntaa uhkaava vaara 

Kylläpä sanoisin - näin hyvän futismatsin päätyttyä - että silloin kun susi on tullut hyökkäystarkoituksessa lähelle ihmistä -  mikään ei  olisi estänyt sitä käyttäytymästä toisin eli poistumasta kaikessa hiljaisuudessa paikalta lenkkeilijän edes huomaamatta uhannutta vaaraa, vai olisiko tähän ollut estettä Eränkävijän käsityksen mukaan (?), niin turha silloin on toiselta puolen Suomea olla tietävinään, että tilanne ei ollut vaarallinen lenkkeilijälle.  Susi siis tiesi lenkkeilijän ja hänen koiriensa liikkumisen (voiko olla toisin?) ja silti hyökkäsi heidän kimppuunsa, tämä jos mikä on vaarallinen tilanne ja sanoisinkin Eränkävijälle hänen omilla sanoillaan, että kannattaa selvittää järkiperäisellä ajattelulla mitä tilanteessa todella tapahtui, ennen kuin antaa etälausuntoja sen vaarallisuudesta.  Se, että hyökkäävä susi jää alakynteen - kaikkien onneksi - ei oikeuta vääntämään tilannetta vaarattomaksi.  Arvelen itse, että Eränkävijäkin ymmärtää, että jopa  irrallinen vihainen isokokoinen koira olisi vaarallinen kelle tahansa lenkkeilijälle, mutta susi siis ei?  Muutoinkin tuntuu, että Eränkävijä aloitettuaan vierailut keskustelupalstalla avoimella ja asiallisella mielellä on  turhautumisen kautta muuttunut asenteeltaan kaunaiseksi eri mieltä olevia kohtaan.  Mikä tämän on tehnyt, olettaisin että oikealla asialla oleva pystyy keskusteluun kaunautumatta.