VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Kommentoitu viesti

Maalainen

#3286 Re: Re: Re: Re: Re: Ei ymmärrä ei

20.04.2012 20:41

#3283: Pohjanmaa - Re: Re: Re: Re: Ei ymmärrä ei

Missä kohtaa olen väittänyt että meidän mailla liikkuvat ilvekset ei syö??? Totta hitossa ne syövät, ja liikkuvat varmaan muuallakin syömässä kuin meidän maalla. Eivätkö ne sitten saisi syödä, vai mikä sua siinä asiassa oikein vaivaa? Halusin vaan tuoda esille sen asian että LUONTO VOI HYVIN KUN SIELLÄ ON MYÖS PETOJA! Sitä teidän petovihaajien on näköjään mahdoton ymmärtää. Mun käsittääkseni ilveksellä (ja myös sudella) on metsän eläimenä SUUREMPI OIKEUS niihin jäniksiin ja kauriisiin kuin ihmisellä. Jos kauriit ja jänikset on vähissä, niin silloin niitä ei ihmisten pidä tappaa ollenkaan vaan säästää pedoille.

Meidän maalla on eläinkannat tasapainossa, ja osittain varmasti siksi että tässä on kaksi isoa tietä melko lähekkäin, joten monet eivät täällä koiran kanssa halua metsästää koska metsästyskoirat jää täällä helposti auton alle. Eli metsästyspaine eläimiin on täällä pieni. Se on aivan perätön juttu että jos petoja ei metsästetä suuria määriä, niin kaikki muut eläimet muka katoavat niiden suihin. Täysin perätön väite! Luonto pitää itse itsensä tasapainossa. Ainoa joka saa sen tasapainon järkkymään, on ihminen!

Vastaukset

Pohjanmaa

#3291 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ei ymmärrä ei

2012-04-21 12:12:48

#3286: Maalainen - Re: Re: Re: Re: Re: Ei ymmärrä ei

 

 

Niin, tekstejesi perusteella ilvekset eivät syö juurikaan. Petopuolustelusi ovat pahasti ristissä muuhun riistakantaan. Kaikesta näkee ettet ole lainkaan perillä siitä mitä ilves ja susi saa metsässä aikaan. Sinulla on vaan suunnaton metsästäjäviha propaganda.

 

Jos sudet tai ilvekset kulkevat metsäsi läpi joskus, niin et voi oikein väittää, että metsässäsi asustaa näitä petoja. Jos taas vaikka vain yksi ilves jää talviaikana metsääsi kuukaudeksi tai pariksi ruokailemaan, niin se lähtee sieltä siinä vaiheessa kun ruoka alkaa loppu. Se saalistaa aina uuden eläimen syötäväksi, koska vanha on jäässä eikä se syö jäätynyttä lihaa.

Hävikki on hirveä mm kauriiden kannalta.

 

 

Eli kun alat täälä noin tietoisana metsänomistajana väittämään, että metsässäsi asuu ilveksiä, susia, kauriita, jäniksiä, peuroja hirviä, kettuja, supikoiria, metsäkanalintuja jne sulassa sovussa keskenään, niin ei kukaan asioista perillä oleva metsästäjä usko sinun juttujasi. SE ON KÄYTÄNNÖSSÄ NÄHTY, MITÄ SUSI JA ILVES SAA METSÄSSÄ AIKAAN.

Se on ihan sama mitä mahtipontisia tarinoita monimuotoisista metsistä kerrotaan, mutta susi ja ilves on kovia syömään, ne tyhjäävät metsän syötävästä riistasta jos siihen asettuvat. Aivan kuin supikoira ja minkki tekee linnuille.

Tässä suhteessa esimerkiksi karhu on metsästäjän kaveri. Ei se tee tuollaista tuhoa, se syö hirven silloin tällöin ja ruokailee haaskalla sekä syö marjoja yms. Ei karhu ole lainkaan vihattu eläin metsästäjien keskuudessa.

 

 

Tähän hyvänä esimerkkinä vois kertoa sen RKTL:n uusimman tutkimuksen supikoirasta, jossa oltiin availtu syksyllä supikoirien mahoja ja sitten tutkimuksen tuloksena todettiin, että supikoira syö luultua vähemmän lintuja................................ VOI VOI VOI...... Eikö tuo osoita, että RKTL:n kanta on aivan tarkoituksen mukaisesti supikoiran metsästystä vastaan??? Ei RKTL:kään voi niin tyhmä olla, etteikö tiedä supikoiran vahinkojen vesi ja metsäkana linnuille tapahtuvan pääsääntöisesti pesintä aikaan ja vähän sen jälkeen kun poikaset eivät ole lentokykyisiä.

 

KAIKESTA NÄKEE, ETTÄ TIETYILLÄ TAHOILLA ON ERITTÄIN SUURI METSÄSTÄJÄVIHA. Sitä propagandaa sitten levitellään RKTL:n kautta virallisena tietona ympäriinsä puhumattamaan näistä luontoliittojen ja muiden vastaavien järjestöjen toiminnasta. Ei ollenkaan ymmärretä mitä tehdään ja mitkä vaikutukset sillä tekemisellä on luontoon.