KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Kommentoitu viesti

Valehtelijoiden klubi

#3279 Re: Kertaus 6.12.2010 klo 21.20

31.01.2012 17:20

#3252: - Kertaus 6.12.2010 klo 21.20 

 Kommenttisi on jokseenkin ristiriitainen - totuutta on vaikea kiertää vaikka kuinka yrittäisi.  Ensin repostellaan"ettei toivottomia kissoja kannata hyyssätä", nämä kaikki hylätyt kissat voidaan nähdä tovottomina tapauksina niin kauan kunnes joku auttaa niitä.  Apu voi tulla tietysti monella eri tavalla, se piikki on kuitenkin joissain tapauksissa  paniikkiratkaisu kun ongelmanratkaisukyky on huono tai eläintä ei ole tarkoituskaan auttaa.

Kommentoija väittää ettei ole todisteita KKY:n kissojen hylkäyspolitiikasta;  itsehän kerroit kommentissasi, että Pohjanmaalla  odottaa 150 kissaa pelastajaansa.  Jos näin on, niin miksi KKY leikkausryhmineen ei ole rientänyt kissojen avuksi?  Tämä jos mikä on hylkäämistä. Lakien ja viranomaisten selän taakse voi mennä kätevästi piiloon kun moraali  ja yhdistyksen tehtävä velvoittaa. Eläinsuojelutyössä on vain nyt niin, että rahalla voisi tehdä enemmän hyvää kuin viranomaisvaltuuksilla. Jos ja kun olet seurannut päivän politiikkaa, olet varmasti kartalla kuntien talousongelmista. Jos rahat eivät riitä ihmisille, niin ei niistä ole jakoa eläimillekään. Viranomaisten liikkeelle lähtemisestä ei ole todellakaan pelkoa, kiitos kehnon eläinsuojelulain. Tässä kohtaa tulevat elänsuojeluyhdistykset kuvaan mukaan - jos niin haluavat.

Kommenttisi läpi paistaa välinpitämättömyys ja kyynisyys eläinsuojelutyötä  kohtaan. Ymmärrät kai, että eläinsuojelutyötä pitäisi tehdä eläinten lähtökohdasta, ei sinun tai kaltaistesi. Sinulle on tärkeämpää säilyttää kasvosi ja kunniasi (rahasi?)kuin auttaa näitä hädänalaisia kissoja. Mitä luulet lahjoittajien ja rivijäsenien ajattelevan kommenteistasi, vai vaihdatko säveltä aina kun on rahaa tiedossa? Näinkö se huijaus toimii?  Sitä pimeää puolta ei kannata näyttää mahdollisten lahjoittajien edessä.

Tämä "villikissa"- termi on ollut kätevä lyömäase niin kissoja kuin niiden auttajiakin kohtaan. Sopivissa yhteyksissä käytettynä se on aiheuttanut hämmennystä ja saanut jonkun jopa uskomaan näihin otuksiin. Tarkoitus pyhittää keinot. Omakohtaisesti voin sinulle kertoa, että nämä hurjat villipedot kesyyntyvät kehrääviksi sylikissoiksi saadessaan hoitoa ja ymmärrystä. Sinulta on jäänyt monta riemukasta hetkeä kokematta, sääli.

Eläinsuojelutyössä on kestettävä pettymyksiä ja hyväksyttävä riskejä; tauti- tai bakteerikammoiselle tämä työ ei sovi. Kaikkia tauteja ei voida havaita tai estää tarttumasta. On vain pyrittävä minimoimaan riskit ja  luotava turvallinen fyysinen ympäristö näille hädänalaisille kissoille. Ensikodeissa kissapopulaation kasvaessa liian suureksi, kasvaa tautiriskikin. KKY teki kaikkensa tuhotakseen tärkeimmät turvamekanismit; karanteenihäkit hävitettiin paniikin vallassa, lähtöpassit tulivat myös monelle ensikodille. En tiedä oliko tarkoitus tuhota vain kissojen tulevaisuus vai oliko toiminnan kohteena silloisten KKY:n toimijoiden elämäntyö.  Kissojen mahdollisuudet siinä ainakin menivät. Kommentoija kaikessa viisaudessaan väittää, ettei Oriveden kissatilan lopettamiselle ollut vaihtoehtoja - keinoja olisi löytynyt jos olisi ollut halua.

Mututuntuman sijaan olisi mukava nädä virallisia tilastoja näistä KKY:n leikkauskampanjoista. Tulosten varmistamiseksi olisi hyvä käyttää reilusti rahaa näihin kampanjoihin. Kissojen etu kun on kyseessä, niin taskurahoilla ei kannattaisi pelata.

Vastaukset

Rivijäsen

#3280 Re: Re: Kertaus 6.12.2010 klo 21.20

2012-02-01 13:00:25

#3279: Valehtelijoiden klubi - Re: Kertaus 6.12.2010 klo 21.20

POHJANMAALLE? Kas kun ei Lappiin saakka. Äly hoi, mieti vähän. Pirkanmaalla on ihan riittävästi hoidettavia. Olen kyllä pelastamassa kissoja, mutta ei ole edes mahdollisuutta lähteä Pohjanmaalle. Hullu ajatus.