KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Kommentoitu viesti

Valehtelijoiden klubi

#2315 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uusi Katti-Matti naurattaa...

30.09.2011 19:13

#2292: Sivussa pysyvä - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uusi Katti-Matti naurattaa... 

Ei tarvitse olla asiantuntija, että ymmärtää KKY:n toimivan vastoin eläinsuojeluyhdistyksen periaatteita ja harrastavan kaikkea muuta kuin demokraattista päätöksentekoa. Mitä omaan mielenterveyteeni tulee, itseäni viisaampaa lainatakseni voin kertoa, että "kykenen tekemään työtä ja rakastamaan". Sehän lienee mielenterveyden karkea määritelmä.

KKY:n kaltainen yhdistys - kuten yhteisöt yleensäkin - tarvitsee kehittyäkseen eri ikäisiä toimijoita erilaisine näkemyksineen. Valtaa pitävän "eliitin" keski-ikä on jo kuudenkymmenen paremmalla puolella ja se kyllä näkyy toiminnassa; vanhenemisilmiö erilaisine oireineen sävyttää KKY:n toimintaa.

 Säästäväisyys ja talouden kunnossapito ovat tietysti hyveitä mutta niistä ei saa tulla toiminnan itsetarkoitus, varsinkaan kun kyseessä on eläinsuojeluyhdistys. Epäluuloisuus nuorempia toimijoita kohtaan ja pelko rahojen"hassaamisesta" ovat yhtä kaikki tätä samaa vanhuuden deluusioihin liittyvää ilmiötä. Eihän missään yhdistyksessä voida hyväksyä, että omat ja yhdistyksen rahat menevät sekaisin, ei edes mielikuvatasolla!

Joustamattomuus ja uusien asioiden hyväksyminen on vanhenevalle ihmiselle ymmärrettävästi vaikeaa, mutta fiksut ihmiset älyävät siirtyä syrjään kun heidän tietotaitonsa ei enää riitä tehtävien hallintaan. Vain oma turhamaisuus ja narsismi saavat ihmisen jäämään tehtävään, jossa hän ei nauti enemmistön luottamusta.

Vanhenemiseen liittyy toki paljon postiivista, etenkin silloin kun elämä on ollut hyvää ja vanheneminen seesteistä. Hiljaisen tiedon siirtäminen uusille sukupolville ja nuorempien toiminnan tukeminen on osoitus kypsyydestä ja vahvuudesta. On todella sääli, että mittava elämäntyö menee turhamaisuuden ja ahneuden vuoksi hukkaan. Käärinliinoissa kun ei ole taskuja.

Vastaukset

entinen ensikotilainen

#2325 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uusi Katti-Matti naurattaa...

2011-10-02 14:43:24

#2315: Valehtelijoiden klubi - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uusi Katti-Matti naurattaa...

Ikävä kyllä tuota hiljaisen tiedon ja kokemuksen siirtoa ei tapahtunut ollessani ensikotina.