Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea yleisen asumistuen tasolle

Kommentoitu viesti


Vieras

#2634 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

18.09.2015 23:15

#2605: Malyle1 - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Sinä juuri sanoit, että kirjoitit perustuslakivaliokuntaan Annika Lapintielle. Myöhemmin sanoit, että et ole sanonutkaan mitään tästä 300 euron vähennyksestä, mikä pitäisi tehdä myös eläkeläisen eläketulosta, kun hänelle lasketaan yleinen asumistuki. Samalla olet sotkenut tämän työttömien 300 euron, (missä työtön saa ansaita 300 euroa bruttona, ilman että Kelan tuet pienenevät) tähän nyt suunnitelmissa olevaan 300 euron vähennysoikeuteen työntekijän työtulosta, kun hänelle lasketaan yleinen asumistuki. Ei ole siten ihme, että en luotakaan sinun kirjoittamisiisi. Että sinä yksin vain kirjoittaisit perustuslakivaliokuntaan. Mitään tehtäväjakoa siitä, kuka kirjoittaa minnekin, en myöskään suosittele edellä kerrottujen tosiseikkojen perusteella. 

Vastaukset

Malyle1

#2636 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-09-19 07:49:29

#2634: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Tarkistin asian Kelan sivuilta,  300 euroa on nimeltään ansiotulovähennys eli ei koske eläkeläisiä. 

Maassa on erilaisia tukia on opintotukea,  joka on eri suuruinen kuin toimeentulotuki,  on Eläkkeensaajien asumistuki, joka on eri suuruinen kuin yleinen asumistuki jne. On siksi turha vedota yhdenvertaisuus pykälään,  kun täällä määritellään yhdenvertaisuus eri ryhmittymien välillä. 

Siksi pidän kiinni perustuslain 19.2 pykälästä ja tulkinnasta,  joka on tehty jo aiemmin myös perustuslakivaliokunnan toimesta,  siinä todetaan selkeästi ettei tähän pykälään kuuluvien muunmuassa eläkeläisten kuulu turvautua toimeentulotukeen vakituisesti ja että tuet ovat suurempia kuin pykälän 19.1 tarkoittamissa ryhmissä eli toimeentulon asiakkaat. 

 

On hyödytöntä väitellä asiasta kun kaikki on tarkistettavissa. Olisi epäjohdonmukaista vedota perustuslain 19.2 pykälään ja perustuslaillisten oikeuksien loukkaamiseen,  mutta toisesta suupielestä vaatia pykälän 19.1 noudattamista,  joka ei aiemman tulkinnan mukaan koske eläkeläisiä.  Tuollainen veisi pohjan koko perustuslain noudattamisen vaatimukselta. 

Malyle1

#2642 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-09-19 10:42:35

#2634: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Aion pitää kiinni perustuslain tulkinnasta syystä, joka käy selville allaolevasta tekstistä:

Perustuslain 19 §:n 2 momentti viittaa perustoimeentulon turvaan työttömyyden, sairauden, työkyvyttömyyden ja vanhuuden aikana sekä lapsen syntymän ja huoltajan menetyksen perusteella. Pykälän 2 momentin tarkoittama perustoimeentulo turvataan jokaiselle mainitussa kuudessa elämäntilanteessa olevalle ilman tarveharkintaa, ja se on tasoltaan enemmän kuin 1 momentin tarkoittama välttämätön toimeentuloturva. Tulkinnasta seuraa, että mainituissa elämäntilanteissa ei pitäisi syntyä ainakaan pysyvää tarvetta turvautua toimeentulotukeen.

Tulkinnan tuosta perustuslain kohdasta on tehnyt myös perustuslakivaliokunta vuonna 2010.