Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#40215 Re: tutkimuksia

04.08.2014 07:13

#40198: sivutukea. - tutkimuksia

HIV-tartuntojen määrä on yleistynyt Euroopassa, se on totta. Tutkimustulokset, joita et ilmeisesti osannut tuosta raportin linkistä kaivaa, kertoivat kuitenkin, että lisääntyminen on ollut voimakasta nimenomaan itäisen Euroopan alueella, jossa tasa-arvoinen avioliitto ei nyt ole ihan heti agendalla. Yleistymisen taustalla katsottiin olevan köyhyys, tietämättömyys ja testausmahdollisuuksien vähäisyys. Toisaalta Länsi-Euroopassa lukuja nosti paikallisten homojen ostama seksi itäeurooppalaisilta homoprostituoiduilta. Tätähan on tapahtunut paljon mm. Hollannissa. Tasa-arvoisesta avioliitosta syynä nousuun ei puhuta halaistua sanaa.

Jätät myös säännönmukaisesti siteeraamatta tutkimuksen tärkeintä osaa eli suosituksia - ja näin tietysti, koska et edes halua ymmärtää tutkimuksen pääsanomaa:

"Suomessa MSM-ehkäisyyn käytettävät resurssit ovat kokonaistautitaakkaan suhteutettuna suorastaan häkellyttävän vähäisiä. Jos tautitaakkaa halutaan tulevaisuudessa vähentää, HIV-ehkäisyyn käytettävät voimavarat olisi pikemminkin kohdistettava MSM-ryhmään kuin luotettava siihen, että yleinen, pääosin heteroseksikeskeinen seksuaaliterveystyö riittää. Tämä vaatii oikeasti kohderyhmäkeskeistä työtapaa, jossa varmasti on haastetta seksuaaliterveystyötä tekeville.

Erityisesti nuorten seksuaali-identiteettiään hakevien valistukseen tulisi panostaa, tuoden avoimesti esille MSM-ryhmälle oleellista informaatiota."

Tämä ei kyllä onnistu harrastamallasi viemäriputkiin huutelulla. Sitä ei myöskään edistä edustamasi yleinen homovihamielinen ympäristö, joka vaikeuttaa nuoria etsimään apua asiaan - ja en siis tarkoita mitään eheytyspuoskarointia apuna!

Vastaukset


Vieras

#40216 Re: Re: tutkimuksia

2014-08-04 07:57:27

#40215: - Re: tutkimuksia 

 Homous on kalliiksi tuleva ongelma. Tällä adressilla ei haluta muuttaa mitään lakia vaan tähdätään olemassa olevan lain säilyttämiseen ennallaan. HIV-ehkäisyyn käytettävistä voimavaroista olisi mahdollista perustaa oma adressi. Avioliitto on tällä adressilla no 1.


Vieras

#40218 Re: Re: tutkimuksia

2014-08-04 08:12:13

#40215: - Re: tutkimuksia 

Tällainen artikkeli tuli esille selaillessani sivustoja haulla MSM-ryhmä. En tiedä, pidetäänkö näitä konferensseja vuosittain. Joku voisi tietää.

http://ranneliike.net/teema/vuoden-2012-aids-konferenssissa-washingtonissa-kiinnitettiin-huomio-hivin-leviamiseen-msm-ryhmassa?aid=8713

Koko tämän viikon ajan maailman aids-asiantuntijat ja kansalaisjärjestöt ovat koolla Washingtonissa AIDS 2012 -konferenssissa. Tiistaina esiteltiin Lancetissa julkaistu tutkimus, jonka mukaan miesten välisissä kontakteissa HIV yhä leviää ympäri maailmaa.

Lancet on tehnyt erityisen AIDS-numeron AIDS 2012 -konferenssia varten. Tärkein tutkimustulos on seuraava: HIV leviää edelleen miesten välisessä seksissä ympäri maailmaa. Näin on tapahtunut jo 30 vuoden ajan. HIVin leviäminen on samansuuntaista, kuului maa rikkaiden tai köyhien maiden joukkoon. Valistus ei saavuta osaa msm-ryhmästä (miehet, joilla on seksiä miesten kanssa).

Konkreettinen esimerkki on läheltä, Ruotsista. Uusista HIV-tartunnoista 59% on msm-ryhmässä. Kun väestön keskimääräinen HIV-kantajuus on 0,06%, se on msm-miehillä 4,8%. Se on 80 kertaa suurempi kuin väestöllä keskimäärin. Suomessa tilanne on ilmeisesti parempi.

Lancetin artikkelissa tilannetta kuvataan "katastrofiksi". Valistuksessa ilmeisesti jää vähälle huomiolle tämä HIVin kannalta tärkein ryhmä. Viime vuosina valistus on keskittynyt muistuttamaan, että "kuka tahansa voi saada HIVin". Todellisuudessa HIV on maailmalla suuri ongelma homomiesten joukossa. Maailmalla on paljon hallituksia, jotka kieltävät tämän tosiasian. Lancetissa kerrotaan, miten Singaporessa virallinen valistus kohdistuu nuoriin. Se on järjetöntä. Nuorelle on suurempi vaara jäädä auton alle kuin tulla HIV-positiiviseksi. Asiassa ei koskaan edistytä, jos hallitukset eivät ota epidemiologisia selvityksiä vakavasti.

HIVin ehkäisyyn on uusia ja vanhoja menetelmiä, mutta monissa maissa ne ovat msm-miesten saavuttamattomissa, koska homoseksuaalisuudesta ei saa puhua ja homot alistetaan tai tuomitaan perinteiden, uskonnon ja oman kulttuurin nimissä. Homojen näkymättömyys olisi saatava loppumaan. Heille olisi saatava valistusta, testausta, suojausta ja hoitoa.

Tänä vuonna tulee täyteen 30 vuotta HIViä. Onko Suomessa panostettu riittävästi msm-miesten valistukseen? Onko meillä Suomessa painopiste oikein valittu? Tähän asiaan kiinnitettiin huomiota viime syksyn kotimaisissa aids-seminaareissa.


Lancetin HIV-numero
www.thelancet.com